Friday, 2024-04-19, 09:05:03
Welcome Visitor | RSS
Riddick Campus
Home
Sign Up
Log In
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: maximus, deea, yasash, riddick  
Forum » Riddick University » Masturbation & Self-Pleasure » Masturbare + sau -
Masturbare + sau -
yasashDate: Thursday, 2010-10-21, 18:00:40 | Message # 1
Doctor
Group: Administrators
Messages: 1431
Awards: 5
Status: Offline
Masturbarea te relaxează

În plus, această practică previne apariţia cancerului şi te ajută să... te cunoşti mai bine.

E unul din subiectele tabu în cuplu, iar părerile specialiştilor pe tema lui sunt împărţite. Potrivit psihologului Mihaela Sindie Weidinger (http://www.sindiestetclinic.ro, tel. 021.250.47.83), atingerea organelor genitale te scapă de stres şi previne cancerul de prostată, dar devine o problemă când e făcută în public şi e preferată în locul partenerului.

“Din cauza masturbării nu scade fertilitatea sau potenţa, nu te îmbolnăveşti, nu orbeşti, nu surzeşti şi nici nu înnebuneşti. Nu modifică forma, lungimea, mărimea sau grosimea penisului ori a clitorisului. Din contră: previne cancerul de prostată, înlătură tensiunea şi frustrarea, te face să te cunoşti mai bine şi te relaxează pentru a relaţiona detaşat cu partenerul/ partenera, şi nu pentru a-l folosi pe post de vibrator sau de ţintă pentru tensiunea acumulată”, susţine dr. Mihaela Sindie Weidinger, adăugând că masturbarea e strâns legată de funcţionarea normală a organelor sexuale, atât pentru barbaţi, cât şi pentru femei.

În viaţa cuplurilor

Căsătoriţi sau doar parteneri stabili, oamenii maturi trec prin perioade în care frecvenţa masturbării creşte, din cauza diminuării vieţii sexuale, a absenţei un timp mai îndelungat a partenerului/partenerei, unei pauze în relaţie, a sarcinii, unei probleme medicale a celuilalt sau, pur şi simplu, a redescoperirii propriului corp după un interval de timp stresant sau traumatic. “În cuplu te poţi folosi de fantezie, de poze şi de filme pentru a experimenta senzaţii noi. Unii se masturbează reciproc în timpul actului sexual, la telefon, când sunt la distanţă unul de celălalt, sau în cadrul terapiei de cuplu ori a unor disfuncţii sexuale, când sexul e pus pe pauză şi este recomandată masturbarea”, a mai spus Mihaela Sindie Weidinger.

La tineri

La pubertate, frecvenţa poate ajunge şi la mai mult de o dată pe zi. Este ceva nou, corpul reacţionează la stimulări şi recompensează prin orgasm autoprovocat. Acesta este preludiul începerii vieţii sexuale, pregătirea pentru debutul ei. Începerea vieţii sexuale nu înseamnă însă încetarea actelor masturbatorii, ci uneori chiar creşterea frecvenţei lor. Aceasta se datorează amintirilor şi fanteziilor, care alimentează imaginaţia şi au un rol esenţial în crearea de relaţii parteneriale durabile.

La copii

Atingerea organelor genitale de către copii cu vârste între unu şi doi ani e un gest normal de explorare şi de descoperire a părţilor corpului, a senzaţiilor. A le interzice să se atingă în zonele genitale pe motiv că e ceva ruşinos este ca şi cum le-ai cere să respingă părţi din propriul corp. Dacă îi pedepseşti sau îi baţi, rişti să dezvolte mai târziu tulburări de dinamică sexuală şi perversiuni.

Când este periculoasă

Din punct de vedere medical, faptul că unele persoane se masturbează de două ori pe zi, de două-trei ori pe săptămână sau de două ori pe lună nu arată o problemă de sănătate. Masturbarea devine boală atunci când apetitul creşte brusc, când este făcută în public şi când e preferată în locul partenerului. “E ca şi cum ai vrea să-l (s-o) faci să se simtă nesigur( ă) şi incapabil( ă) de a-ţi oferi plăcere. Nu e bine nici când te gândeşti la cel de lângă tine pentru că vrei să te descarci. În acest caz e mai moral să te masturbezi” , susţine psihologul.

sursa:
http://www.libertatea.ro/stire/masturbarea-te-relaxeaza-249934.html


“Iubirea nu inseamna doar trup, din moment ce are in vedere sentimentul, si nu este doar spirit, din moment ce se consuma intre doua trupuri” - Maurice Merleau-Ponty (Elogiul filozofiei si alte eseuri)

 
deeaDate: Wednesday, 2010-12-08, 15:44:46 | Message # 2
Lector
Group: Moderators
Messages: 361
Awards: 1
Status: Offline
Esti constient de efectele negative ale masturbarii?

Stiai ca masturbarea poate avea si efecte negative? Citeste despre acestea in articolul nostru.

Chiar daca masturbarea este de obicei complet sanatoasa atat pentru barbati, cat si pentru femei, si are o multe efecte pozitive - de exemplu, te ajuta sa iti cunosti corpul, sa recunosti ce iti provoaca placere si ce fel de atingere functioneaza pentru tine - ea poate avea si efecte negative. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa te masturbezi, ci poate ar trebui sa incepi sa te gandesti putin la implicatiile acesteia in viata ta.

Parintii tai te-ai speriat cu efectele negative ale masturbarii?

Pentru unii parinti este greu sa accepte faptul ca adolescentul lor este o fiinta sexuala cu nevoi proprii, care trebuie indeplinite. Primul contact cu sexualitatea este, de obicei, prin explorarea propriului corp, ceea ce inseamna masturbare.

Exista multe mituri legate de masturbare, de exemplu ca duce la orbire, acnee si pete, ca o sa te usuci din cauza asta, ca provoaca infertilitate si alte prostii de genul asta. Deci, ce este adevarat din toate astea? Poate fi spus destul de sigur ca nu exista nici un adevar in aceste amenintari, dar este adevarat ca daca ejaculezi de multe ori, calitatea materialului seminal scade. Prin urmare, ar putea exista ceva adevarat ca masturbarea provoca infertilitate. Solutia este sa prelungesti timpul dintre ejaculari, astfel incat numarul spermatozoizilor sa creasca din nou. In felul asta, nu trebuie sa iti faci griji ca vei ramane fara urmasi.

Efectele negative ale masturbarii asupra erectiei si orgasmului

Se poate spune ca masturbarea are unele efecte negative asupra erectiei si orgasmului, dar acestea sunt doar de scurta durata. Dupa un orgasm obtinut prin masturbare, urmatorul orgasm va fi mai greu de atins. Acest lucru poate fi si un efect pozitiv daca esti ingrijorat ca vei termina prea repede atunci cand ai relatii sexuale cu o partenera.

Erectia este tot mai putin tare dupa fiecare ejaculare, deci este mai bine sa te abtii de la masturbare inaintea unei intalniri care promite mult. Atat erectia, cat si orgasmul, vor reveni la starea lor normala daca te abtii de la masturbare pentru o zi sau doua.

Vinovatia este un alt efect negativ al masturbarii

Vinovatia este conectata la perceptia ta asupra masturbarii si chiar a actului sexual pe care, de asemenea, poate ca il vezi ca pe ceva interzis, un tabuu, ceva ce oamenii decenti nu fac si este mai bine sa eviti. Sentimentele de vina si rusine pot avea consecinte foarte reale, care se manifesta prin dureri de cap, iritabilitate, anxietate si altele similare.

Efectele negative ale masturbarii compulsive

Ca orice altceva in viata, masturbarea se recomanda cu moderantie. Cand masturbarea devine centrul vietii, cand te masturbezi cu orice pret, de exemplu de mai multe ori pe zi, cand risti sa iti pierzi serviciul din cauza asta sau relatia ta are de suferit, atunci ai o problema.

In acest caz, masturbarea este un instrument folosit pentru eliberarea de toata tensiunea si frustrarea, si nu mai este conectata la placere. Daca observi ca masturbarea a luat controlul asupra vietii tale, trebuie sa te gandesti la consultarea unui specialist.

Este destul de evident ca masturbarea este mai multe efecte pozitive decat negative. Singurul lucru la care trebuie sa fii atent este sa folosesti lubrifiant, astfel incat sa eviti orice situatii neplacute.

sursa:
http://www.sexgen.ro/safe-se....7784118




 
riddickDate: Tuesday, 2010-12-14, 21:41:34 | Message # 3
Professor
Group: Administrators
Messages: 581
Awards: 1
Status: Offline
Despre masturbare si adevăratele ei efecte
--------------------------------------------------------------------------------

1) Ce este masturbarea?

Masturbarea se poate defini ca o actiune a bărbatului sau a femeii de a-si atinge si manipula organele genitale in scopul producerii de plăcere sexuală. Sfărsitul acestui act este punctul in care persoana respectiva atinge o stare de plăcere foarte intensă, numită orgasm. Lucrul acesta implică eliminarea de lichid seminal in cazul bărbatilor, si atat miscări ale vaginului cat si a altor părti genitale in cazul femeilor. Masturbarea este un act de auto-satisfacere sexuală.

2) Este masturbarea normală?

Multe asa-zise "studii" si "cercetări" (false dealtfel!) pretind ca ea este normală. Nu este adevărat! Nu va lăsati prinsi de cei care spun astfel de lucruri.

Masturbarea este anormală si dăunătoare sănatatii omului - atat in cazul bărbatilor, cat si a femeilor. Exista cazuri reale de oameni care au practicat aceasta forma de auto-satisfacere sexuală si care au avut de suferit din pricina unor boli si afectiuni provocate de ea. Lucrul acesta este cea mai mare dovadă ca masturbarea nu numai ca nu este normală, ci ca are si repercursiuni grave asupra sănatatii omului, cu cat ea este practicată mai des si pe o perioada mai lungă de timp.

3) Care sunt efectele masturbarii?

Lichidul seminal (sperma) este formata din diferite minerale si vitamine. Spre exemplu, ea contine proteine, calciu, lecitină, magneziu, fosfor, testosteron, potasiu, vitamina B12, zinc, enzime, si multe alte elemente. Aceste lucruri sunt vitale pentru organismul uman si pentru dezvoltarea lui normală, in special in decursul formării lui: in adolescenta si in anii urmatori acesteia. Masturbarea excesiva, si nu numai, face ca aceste elemente sa fie eliminate din corp fară masură, predispunand individul la o serie intreaga de disfunctii si afectiuni.

Masturbarea duce la probleme ale memoriei, ale puterii de concentrare si ale 'ascutimii' mintii. Celulele nervoase ale creierului (neuronii) se distrug progresiv si iremediabil datorită risipei excesive de energie. Acesta este un factor deosebit de periculos fiindca nu există nici o cale de refacere a acestor neuroni. Scăderea capacitatii de concentrare se poate observa in decursul timpului.

S-a mai observat la cei care practică masturbarea ca ei sufera de ejaculare precoce, intr-o forma mai mult sau mai putin gravă. Acest lucru se intampla deoarece auto-controlul asupra impulsulilor sexuale se denaturează prin practica masturbării. De fapt, in decursul timpului, acest auto-control se va modela si adapta mai mult la această practică decat la actul sexual normal.

Masturbarea nu face decat să "imbătranească" omul mai rapid decat in mod normal. Acesta, la 40 de ani, se va confrunta cu bolile si afectiunile care se intalnesc in general la pacientii mult mai in varstă. Lucrul acesta se intamplă din cauza risipei excesiv de mare de energie care nu face decat sa slăbească foarte mult organismul, predispunandu-l la diverse afectiuni si boli, in functie de fiecare individ in parte. Sistemul imunitar al organismului este deasemenea slăbit pe măsură ce omul continuă sa se masturbeze mai mult, el fiind mult mai putin ferit de virusi si infectii in comparatie cu un om cu un sistem imunitar puternic.

Pe plan psihic, masturbarea duce la o izolare progresivă fată de societate si de mediul inconjurător. Persoana care se masturbează ajunge incet-incet sa-si gasească placerea numai in această practică, dezvoltand o inhibitie fată de persoanele si evenimentele din jurul său. In cazuri mai avansate se poate ajunge la depresii nervoase greu de vindecat.

4) Cum se poate stopa masturbarea?

In primul rand trebuie vointă si perseverentă. Exista multe cazuri de oameni care au constientizat răul pe care singuri si-l fac si s-au luptat pana au reusit sa invingă nevoia de a se masturba. Cateva sfaturi pentru cei care doresc sa invingă acest viciu:
alimentatia este un factor decisiv pentru invingerea acestei dorinte sexuale. Faceti tot posibilul pentru a limita consumul de carne si alimente grase in general. Deasemenea, condimentele trebuie eliminate pe cat posibil. Acestea nu fac decat să 'excite' trupul si să-i dea mai multă energie decat (cel mai probabil) ii trebuie. Este de preferat o dietă mai slabă, predominand mai mult regimul vegetarian. Fructele sunt foarte indicate in acest sens. Deasemenea, este bine ca masa de seară sa fie stabilită inainte de ora 19-20, nu mai tarziu. Eliminati pe cat mai mult produsele care au in componenta lor elemente de provenientă chimică (aditivi artificiali, coloranti chimici, acizi, etc). Acestea sunt oricum dăunatoare sănătătii omului.

Asadar, regimul pur natural este de preferat, el mentinand un echilibru normal al functiilor organismului.

- incercati sa eliminati lucrurile care duc gandul la sexualitate, pe cat se poate mai mult. Filmele pentru adulti, pornografia de orice fel, si toate celelalte de genul acesta nu fac decat sa vă impingă spre masturbare. De fiecare data cand gandul dvs. se indreaptă spre un astfel de lucru, incercati sa-l schimbati, gandindu-vă la cu totul altceva.

-timpul trebuie să vi-l ocupati in permanentă cu lucrul, sau alte activitati. Plictiseala favorizeaza si indreaptă gandul dvs. spre viciul de care sunteti stapanit. Ocupati-vă timpul in permanentă, si nu lăsati nici o portită prin care s-ar putea strecura plictiseala in viata dvs.

- aveti o viata cat mai aproape de natură, de prieteni si de oameni in general. Trebuie sa eliminati pe cat mai mult egoismul si sa aveti mai multă dragoste fată de cei din jurul dvs, in asa fel incat să va ganditi mai mult la ceilalti decat la dvs. Făcand lucrul acesta veti observa cum incet-incet atentia dvs va fi indreptata mai mult catre ceilalti, si mai putin catre propria persoana si propriile vicii si patimi. Acesta este un lucru esential si de mare ajutor!

- incercati cat mai mult să eliminati deznădejdea, tristetea si supărarea de orice fel din sufletul dvs. Ele nu fac decat să impingă omul spre viciul care-l stăpaneste mai tare (in acest caz masturbarea). Masturbandu-se, omul caută de fapt să se "elibereze" de tristetea si supărarea din suflet. De cele mai multe ori el nici nu-si dă seama de lucrul acesta! Totusi, aici se poate vorbi de o inselare, fiindca după ce persoana s-a masturbat, va cădea intr-o si mai mare deznădejde si tristete - aceasta din pricina faptului ca el nu a reusit să-si găsească implinirea dorită in practica masturbării.

- evitati sedentarismul facand plimbări in aer liber, ele fiind deasemenea de mare ajutor.

Există o falsă premisă ca lipsa relatiilor sexuale cu un partener de sex opus ar fi principala cauză pentru care omul ar simti dorinta de a se masturba. Nu este adevărat, iar ca dovadă este faptul ca există multi oameni casatoriti care se masturbează frecvent, unii fiind chiar dependenti de acest lucru. Dupa cum am arătat mai sus, de obicei cauza principală o reprezintă tristetea, supărarea, neimplinirea din sufletul omului, chiar daca persoana respectiva nu constientizează aceste lucruri. De cele mai multe ori acest gol este refulat prin masturbare.

Acestea sunt niste sfaturi care, dacă doriti cu adevărat, pot fi aplicate in viata dvs. Chiar dacă nu veti reusi de la inceput sa le urmati pe toate, perseverati totusi, si nu vă lăsati invinsi. Rezultatele vor veni in timp. Trebuie un pic de răbdare si perseverentă.

sursa:
http://www.orthodoxphotos.com/readings/trupul/masturbarea.shtml


Alea iacta est !
 
yasashDate: Saturday, 2015-01-17, 16:33:54 | Message # 4
Doctor
Group: Administrators
Messages: 1431
Awards: 5
Status: Offline
Masturbation Caused Changes To The Genitals

Masturbation can change the genitals in a variety of ways. Those changes include:
  • Changes To The Direction The Penis Points

Left Pointing PenisRight Pointing Penis
  • Changes To The Size Of The Penis
  • Changes To The Shape Of The Penis
  • Changes To The Size Of The Testicles
  • Changes To The Shape Of The Testicles

A gallery of relatively straight pointing penises is being provided for comparison to the right and left pointing penis examples.
Straight Pointing Penis
And there is also a gallery for what is known as “The Banana Penis” in Happeh Theory nomenclature. A Banana Penis is a natural type of penis shape. It is not the result of Excessive Masturbation or one of the other activities described by Happeh Theory.
Banana Penis

source:
http://www.themasterofbation.net/2013....enitals


“Iubirea nu inseamna doar trup, din moment ce are in vedere sentimentul, si nu este doar spirit, din moment ce se consuma intre doua trupuri” - Maurice Merleau-Ponty (Elogiul filozofiei si alte eseuri)

 
Forum » Riddick University » Masturbation & Self-Pleasure » Masturbare + sau -
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2024