Saturday, 2024-04-20, 13:18:40
Welcome Visitor | RSS
Riddick Campus
Home
Sign Up
Log In
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: yasash  
Forum » Riddick University » Orient Express » Karezza sau plăcere fără orgasm
Karezza sau plăcere fără orgasm
yasashDate: Wednesday, 2013-01-09, 16:05:13 | Message # 1
Doctor
Group: Administrators
Messages: 1431
Awards: 5
Status: Offline
Un nou tip de sex – Karezza sau plăcere fără orgasm

Poate de multe ori presiunea atingerii orgasmului ne inhibă şi ne “fură” plăcerea de a face sex, poate uneori uităm să ne atingem partenerul, să-l sărutăm şi să ne raportăm la el din punct de vedere emoţional.

Ca o soluţie pentru aceste „neplăceri” a fost inventat un nou tip de sex, numit "Karezza" – o practică sexuală ce pune accent pe energia afectivă, în mod explicit şi exclusiv.

Practicanţii de Karezza nu îşi propun să atingă orgasmul şi, de fapt, chiar nu accept starea orgasmică, prelungind astfel plăcerea trupească.
Originea termenului “Karezza” explică foarte bine intenţia acestui nou tip de sex: provine din italienescu “carezza” a cărui semnificaţie este “mângâiere”.

Karezza este invenţia doctorului Alice Bunker Stockham (în 1896), medic obstetrician şi feministă care a luptat pentru dreptul femeii de a folosi anticoncepţionale.

De fapt, Karezza este o formă de a face dragoste “blândă, plină de afecţiune, în care orgasmul nu doar că nu este scopul, ci pe care, la modul ideal, nici un partener nu îl atinge”, după cum explică, pe site-ul reuniting.info, Marnia, unul dintre promotorii acestui curent.

Este un mod spiritual de a face dragoste sau mai bine zis de a experimenta "sexul meditativ". Intenţiile celor care îl promovează sunt: pe de o parte, aducerea unor beneficii relaţiilor (mai ales celor de lungă durată), pe de altă parte, trasformarea societatăţii capitaliste într-o lume bazată pe compasiune şi cooperare.

Karezza nu este aproape sex normal, doar că fără orgasm – Karezza, spun susţinătorii acestui nou current sexual, este mult mai mult decât clasica penetrare…

Cele mai importante sunt afecţiunea şi îndepărtarea de orgasm: "Dacă în timpul partidei de sex, simţim atingerea unei performanţe ca cea care poartă numele de orgasm, ne oprim uşor şi ne relaxăm prin respiraţii profunde", a declarat promotorul Karezza, Marnia Robinson.

“De şapte luni nu am mai avut orgasm şi nu intenţionez să mai am vreunul în viaţă", a explicat Matt Cook, la cei 51 de ani ai săi, aflat într-o căsnicie de peste 25 de ani, cu 2 copii ajunşi la maturitate.

„Este vorba despre un sentiment profund care apare în relaţie şi care este foarte greu de descris, fiind mult mai intens decât sexul convenţional",revine scriitorul Matt Cook care susţine, de asemenea că viaţa lui este mult mai echilibrată, mult mai fericită, mult mai plină de sens de când practică sexul focusat pe intimidate şi afecţiune.

Orgasmul, un dezechilibru?

Autoarea cărţii „Săgeata otrăvită a lui Cupidon: De la obiceiuri la armonie în relaţiile sexuale” , Marnia L Robinson consideră orgasmul mult prea solicitant: „Suntem mereu în căutare de ceva nou”.

În Karezza, „energia sexuală rămâne constantă, ceea ce stimulează creierul să elimine exitocină (hormonul iubirii), echilibrând organismul uman”.

Mai mult, Karezza îţi asigură un nivel crescut al dopaminei (hormonul fericirii) chiar şi după ce actul sexual se încheie în comparaţie cu sexul clasic unde dopamina scade brusc după atingerea orgasmului.

“Cu cât bărbatul se ridică mai mult deasupra simplei dorinţe sexuale, cu atât mai uşor, mai natural şi fără efort devine controlul în karezza.'', doctor J. William Lloyd.

Metode prin care se practică Karezza

Vă zâmbiţi unul altuia.

Vă ţineţi în braţe cel puţin 20 de minute.

Vă sincronizaţi respiraţia.

Vă exteriorizaţi plăcerea, prin cuvinte.

Se masează fiecare parte a corpului, lent, cu scopul de a face schimb de energii şi de a te relaxa complet.

Ascultarea bătăilor inimii partenerului.

Masarea zonei genitale.

sursa:
http://www.one.ro/relatii....0437561


“Iubirea nu inseamna doar trup, din moment ce are in vedere sentimentul, si nu este doar spirit, din moment ce se consuma intre doua trupuri” - Maurice Merleau-Ponty (Elogiul filozofiei si alte eseuri)

 
ninnaDate: Saturday, 2014-06-28, 14:25:15 | Message # 2
Lector
Group: Support
Messages: 415
Awards: 3
Status: Offline
A aparut un nou tip de sex: karezza. Afla de ce revolutioneaza viata cuplurilor

A aparut o noua practica sexuala, ce castiga tot mai mult teren in randul cuplurilor care vor sa reaprinda “scanteia” in relatie. Se numeste karezza si, desi suna incredibil, nu implica atingerea orgasmului.

“Karezza” vine din cuvantul italian “carezza”, care inseamna “mangaiere” si defineste o forma de a face dragoste “blanda, plina de afectiune, in care orgasmul nu doar ca nu este scopul, ci pe care, la modul ideal, nici un partener nu il atinge”, explica Marnia, una dintre promotorii acestui curent pe site-ul reuniting.info.

Acest tip de practica sexuala pune, astfel, accentul pe conexiunea emotionala si pe afectiune.

Un barbat in varsta de 51 de ani, care practica karezza cu sotia lui, a declarat pentru ABC News: “Creeaza un sentiment de atasament intr-o relatie, care e foarte greu de descries. E mult mai profund decat sexul conventional.”

Un psiholog care foloseste aceasta practica sexuala pentru a revitaliza relatiile pacientilor ei a povestit ca, in pofida stereotipului ca barbatii urmaresc doar atingerea orgasmului, majoritatea dintre clientii ei devotati sunt barbati: “E o experienta radicala pentru ei, dar considera ca intimitatea emotionala depaseste cu mult fiorul pe care il au atunci cand urmaresc doar sa faca sex.”

Desi se pare ca barbatii incep sa aprecieze sexul fara orgasm, potrivit unui articol din ziarul The New York Times din 2 iulie, numarul femeilor care cumpara lubrefianti, geluri si uleiuri pentru stimulare, precum si jucarii sexuale sau suplimente naturiste depaseste numarul barbatilor.

Cu toata importanta pe care oamenii, in general, o acorda orgasmului, care sa fie, asadar, atractia exercitata de karezza?

Un barbat in varsta de 56 de ani, care a inceput sa practice karezza inca de acum 14 ani, cand el si sotia lui aveau probleme in dormitor, explica:

“Nici eu si nici sotia mea nu am mai avut un orgasm de 8 ani si relatia noastra n-a fost niciodata mai buna. Ea se simte acum ca un partener egal in timpul sexului zilnic. Iar relatia noastra e din nou vie, cu sex grozav si sentimente grozave. Placerea atinge un alt nivel. Urmaresti senzatia din corpul tau, nu stimularea.”

Spune si tu: ai fi satisfacuta de o relatie sexuala fara orgasm?

sursa:
http://www.perfecte.ro/love-se....ia.html


 
Forum » Riddick University » Orient Express » Karezza sau plăcere fără orgasm
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2024