Sunday, 2024-05-05, 17:26:14
Welcome Visitor | RSS
Riddick Campus
Home
Sign Up
Log In
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: riddick, ninna, deea, maximus  
Forum » Riddick University » Sex Academy » Sport & Sex
Sport & Sex
lussyDate: Friday, 2013-02-08, 15:29:33 | Message # 1
Lector
Group: Moderators
Messages: 498
Awards: 1
Status: Offline
O mare campioană a ratat la Olimpiadă pentru că a făcut sex!

Biochimistul Dorel Tocitu a scos din tolbă, pentru cititorii ProSport, poveşti şi amănunte incredibile despre un domeniu necunoscut, dar decisiv în economia succesului.

Cu mici excepţii, sportivii români nu mai au performanţe ca în anii trecuţi, chiar dacă mulţi dintre ei beneficiază de condiţii de pregătire incomparabil mai bune decât erau, de exemplu, în perioada comunistă. Rămân veşnic la stadiul de tinere speranţe înzestrate cu talent şi tehnică, dar fără mentalitate de profesionişti. Explicaţia pentru nereuşitele generaţiei de azi o dă biochimistul Dorel Tocitu, de la Institutul Naţional de Cercetare pentru Sport. Marele public nu-l cunoaşte, dar Tocitu este cel mai mare specialist pe care îl are România în acest domeniu. Începând din 1985, i-au trecut pragul toate loturile olimpice şi naţionale, plus o grămadă de jucători din Liga I la fotbal. După decenii de experienţă, analize şi observaţii, specialistul a ajuns la concluzii clare. Una dintre ele: nu mai avem fotbalişti pentru că tinerele generaţii nu sunt pregătite nici fizic, nici psihic. Într-un amplu interviu acordat ProSport, Tocitu îşi trece în revistă concluziile din ultimii 25 de ani, pigmentate şi cu episoade inedite. A văzut de toate în acest timp. Inclusiv cum sportivi de talie mondială au ratat la Olimpiadă pentru că au făcut sex atunci când nu trebuia!

-Domnule Tocitu, performanţa unui sportiv depinde şi de activitatea lui sexuală?
-Sexul este la fel de important ca antrenamentul şi trebuie gestionat ca atare. Nu poate fi lăsat la latitudinea performerului, ci la cea a antrenorului! Este o greşeală capitală ca un sportiv să facă sex după eforturi intensive, în ziua cu antrenament maximal. Are voie să facă sex de-abia după 24 de ore, chiar şi după 72 de ore de la antrenament!

-Ce se întâmplă dacă se încalcă regula?
-Dacă face sex când nu trebuie, sportivul poate rata Olimpiada. Am avut un caz trist. O sportivă renumită*, o mare campioană, a ratat la Olimpiada de la Sydney, din 2000, pentru că nu s-a abţinut şi s-a culcat cu un bărbat în preajma competiţiei. I-am zis să facă sex până în luna martie şi apoi să ia o pauză. A zis că va proceda aşa, dar a fost invers. În prima săptămână nu şi-a dat seama de consecinţele fizice. Nici în cea de-a doua. Treptat, timpul de revenire după antrenament devine însă din ce în ce mai mare, iar dezechilibrele din organism sunt majore. Îi sfătuiesc pe toţi sportivii să vorbească despre acest lucru cu antrenorul. Noroc, totuşi, că acel bărbat a fost primul şi ultimul în viaţa ei, fiindcă e şi acum cu el...
--------------------------------------------------------------------------------
(*Dorel Tocitu s-a ferit să dea nume, dar din investigaţiile ProSport rezultă că sportiva la care s-a referit ar fi Camelia Potec - smile

"Iordănescu a pus soţiile să-i păzească pe jucători"

-Dar sunt pregătiţi antrenorii să-i consilieze pe sportivi în această privinţă?
-Din păcate, nu. Dar trebuie să încerce. Ei se jenează... Or, sportivul pe ei îi priveşte, pe ei îi are drept model, stă cu ei 300 de zile într-un an. Antrenorii trebuie să participe şi la cursuri pe această temă. Un antrenor trebuie să aibă o puternică forţă de convingere. Dacă nu l-am convins pe jucător, aduc o profesionistă de pe net şi îi zic: "Omoară-l pe jucătorul ăsta!". Dacă sportivul stă două zile cu o meseriaşă din asta, nu se mai dă jos din maşină! Vor trebui să vină N'Doye şi portarul să-l scoată din maşină!

-Ce-i de făcut?
-Iordănescu a făcut bine, la un moment dat, când le-a permis soţiilor să vină în cantonamentul naţionalei. Fiindcă soţia îşi păzeşte soţul să nu bea, să nu stea în vremurile noastre pe PlayStation... Când chemi soţiile, nu le dai camera 14 şi le spui să se culce cu jucătorii. Iordănescu le-a înmânat şi lor o listă de lucruri. Să nu stea el ca să-i păzească, să nu fugă din cantonament. Şi eu am procedat, într-un fel, ca Iordănescu. Cu băieţii nu m-am prea înţeles, aşa că am apelat la soţiile lor şi le-am explicat ce trebuie să facă pentru a nu îi scoate din sportul de performanţă. Nu poţi face sex sportiv de seara până dimineaţa... şase numere. Dacă faci sex o dată pe zi, ieşi din sport.

"Dacă sunt tare, nu mă duc la Andreşan cu patru după mine!"

-Vă surprind escapadele amoroase ale lui Mutu?
-Mutu e un cal nărăvaş care nu poate fi strunit. Dacă sunt tare, nu mă duc la Andreşan cu patru după mine! Merg singur, ca să arăt că sunt băiat de băiat şi le pun jos pe toate... Eu îi prind imediat cu parametrii biochimici: când beau, când fumează, când trag pe nas. Cei mai mulţi dintre sportivi recunosc pe telefonul mobil că au greşit! Îmi dau SMS-uri.

-După câte zile iese la analiză consumul de alcool?
-Când le fac analizele, eu pot descoperi, de exemplu, dacă acum trei zile un sportiv a băut o sticlă de whisky! Ştiţi cum e biochimia pe care o fac eu? Îţi spune când se fisurează zidul. Când s-a dărâmat, vede şi antrenorul. Eu fac corecţii în planul de pregătire. Revenind la Mutu, am măsurat randamentul lui în 1999, când venise de la Argeş la Dinamo. În România a jucat bine şi pentru că a avut de-a face cu fundaşi la fel de pregătiţi ca el. Atunci nu era apt pentru marea performanţă, era plinuţ...

-Aţi mai ţinut legătura cu el?
-Nu. În 2004, după ce a fost suspendat de Chelsea, i-am trimis un email, dar probabil că nu l-a citit. Puteam să-l ajut mult când a stat pe tuşă. Nu mi-a răspuns, nici eu n-am insistat. Dacă perioada aia era gestionată aşa cum trebuie, acum nu s-ar fi vorbit de Messi, ci de Mutu! Sunt convins de asta sută la sută. Ioan Becali ştia de mine, însă nu mi-a dat niciun semn.

"Fotbalul de la noi e o poezie plătită cu bani mulţi"

Cel mai bun biochimist din ţară a colaborat şi cu mai multe echipe din Liga I. Tocitu radiografiază perfect jucătorul român de fotbal.

-Mai colaboraţi cu Dinamo?
-Colaborez cu Dinamo de mai bine de zece ani! În sezonul trecut am lipsit, n-am mai măsurat randamentul jucătorilor şi s-au dus în bălării... Au ratat obiectivul. Am fost şi la Steaua pe vremea când era antrenor Ienei. I-am avut subiecţi pe Belodedici, Lăcătuş, Baciu şi Vlădoiu. Deşi am făcut corecţii în viaţa lui, Lăcătuş nu mi-a dat niciun telefon ca să se consulte cu mine atunci când s-a apucat de antrenorat. Nici când era la Steaua şi avea probleme. Am o dezamăgire, pentru că tinerii antrenori n-au îmbrăţişat partea asta de ştiinţă care-i ajută să nu greşească atât de mult. Am fost solicitat să mă duc acolo când Hagi era la Timişoara, dar am refuzat. Am zis că pe "Rege" nu avem ce să-l învăţăm... Apoi mi-a părut rău că nu m-am dus. Hagi e un personaj fabulos, vorbeşte numai despre principiile sportului de performanţă. Am mai fost la CFR Cluj, pe vremea când era antrenor Dorinel Munteanu.

-Cum vi se pare Liga I la fotbal?
-Fotbalul din Liga I este o poezie. Din păcate, această poezie este plătită cu bani mulţi. Am o sportivă la Centrul Naţional care poate merge cu mingea la picior mai repede decât 75 la sută din jucătorii care evoluează la primele şase echipe! Şi când trage un şut, zboară mingea 50 de metri până să fie preluată de altcineva! Ea aleargă! Dacă fotbaliştii din Liga I s-ar antrena la jumătate din programul atleţilor, România ar fi ca Brazilia. Nu ne-ar mai bate nimeni!

"Tiroida trebuie verificată la 3 luni"

-Insinuaţi că n-avem rezultate din cauza unei pregătiri fizice deficitare?
-În străinătate, antrenamentul are o componentă individuală. Se face o monitorizare corectă. Timp de 70 de minute, fiecare jucător din lot face ceea ce-i lipseşte. Apoi, vreme de 40 de minute, se exersează schemele tactice. Păi, dacă-l pun pe Florentin Petre să conducă alergarea de doi pe patru (n.r. - adică la jumătate din viteza maximă a individului), a nenorocit echipa Dinamo! Iar dacă-l pun pe Claudiu Niculescu, ceilalţi jucători pot sta la televizor. Două ore de alergare în ritmul lui n-au niciun fel de efect biochimic la restul componenţilor echipei. Un jucător de fotbal trebuie să fie un alergător de 10.000-12.000 de metri. E lentoare în Liga I, pentru că n-avem principalul mijloc de expresie, care e atletismul.

-Ce le mai lipseşte jucătorilor?
-Fotbaliştilor români le lipseşte pregătirea. Fotbalul de acum este bun pentru Daciadă. Echipele din Liga I au nevoie de biochimişti. De persoana aia care ştie cum stă treaba cu substanţele... Sunt multe lucruri neştiute. De pildă, tiroida jucătorilor trebuie investigată obligatoriu o dată la trei luni. Se pot produce modificări care pot afecta randamentul jucătorilor pe teren fără ca ei să-şi dea seama. Vă pot spune asta pentru că mai colaborez cu Federaţia Română de Fotbal pentru loturile UEFA 16 şi 17.

-Aveţi un sfat pentru patroni?
-Să aibă grijă ca antrenorii să nu mai cumpere jucători de pe DVD-uri. Un jucător trebuie măsurat, să se afle date despre el, cum e efortul, ce are pe dinăuntru... Or, ei nu sunt investigaţi deloc! La transferuri trebuie consultat un biochimist. A mai apelat la mine domnul Porumboiu în legătură cu Temwanjera. Când a venit la Vaslui, avea o problemă de sănătate. I-am garantat că va juca bine, fiindcă nimeni nu voia să-şi asume răspunderea.

"Forţaţi-l pe Radu Ştefan, scăpaţi de Mitea!"
Tocitu a colaborat perfect cu Dinamo, fapt confirmat de sensei Constantin Niculae, preparatorul fizic al "câinilor". "La Dinamo există o periodicitate făcută pe anumiţi jucători şi se dau semnale de alarmă când ceva nu funcţionează cum trebuie. Radu Ştefan (foto), care a avut o explozie într-o anumită perioadă, a fost forţat la acea vreme de Andone pe baza unor date furnizate de Tocitu. Ne-a spus: «Pedalaţi pe el cât se poate!». Aşa a ajuns Radu la Lazio. De Mitea a spus: «Daţi-l cât mai repede, că n-are bază». Şi s-a adeverit", a precizat Niculae pentru ProSport.

Iuliu Mureşan: "Dorel Tocitu ne-a ajutat mult"
Şi Iuliu Mureşan, preşedintele CFR-ului, spune că toate echipele din Liga I ar trebui să apeleze la un biochimist. "E important să ştii care este gradul de oboseală al jucătorilor. Antrenorii din străinătate au biochimişti, numai noi n-avem. Domnul Tocitu este un profesionist, ne-a ajutat mult în perioada în care echipa era antrenată de Dorinel Munteanu. A tras concluzii semnificative în ceea ce priveşte raportul aerob - anaerob. Cluburile din România nu mai apelează la biochimişti din cauza crizei financiare. În mod normal, aceste teste ar trebui făcute măcar la început de tur şi de retur", ne-a declarat Mureşan, care este medic de profesie.

--------------------------------------------------------------------------------

Sportivii n-au voie să bea coniac, ci băuturi albe, cum ar fi vin alb. Dacă beau vodcă, nu trebuie să se omoare cu antrenamentul, pentru că se omoară pe ei prin toxinele şi stresul la care se supun
Dorel Tocitu, biochimist

Tocitu a venit de mai multe ori la noi în cantonament, la Forban. Aceşti parametri sunt foarte buni, dar pentru mine Florin Marinescu a fost cel mai tare
Emeric Ienei,fost antrenor Steaua

sursa:
http://www.prosport.ro/sport-l....6071770




Juicy Pussy
 
Forum » Riddick University » Sex Academy » Sport & Sex
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2024