Thursday, 2024-04-25, 00:33:11
Welcome Visitor | RSS
Riddick Campus
Home
Sign Up
Log In
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: yasash, deea  
Forum » Media Channels » Magazines & Books » Literatura erotica victoriana
Literatura erotica victoriana
ninnaDate: Wednesday, 2013-07-17, 22:41:11 | Message # 1
Lector
Group: Support
Messages: 415
Awards: 3
Status: Offline
Foartă multă lume are impresia că sexualitatea şi depravarea prezente zilnic în viaţa noastră sunt apărute de curând. Nimic mai greşit! Citind cărţi apărute în epoca Victoriană (1837-1901) descoperim că lumea nu era mai puritană ca azi, ci se ascundea mult mai bine.

10. The Pearl (William Lazenby, 1879-1880)

The Pearl nu a fost de fapt o carte, ci o revistă publicată în 18 numere (plus încă două numere speciale de Crăciun). Publicarea ei a încetat după ce editorii au fost ameninţaţi cu închisoarea pentru deţinerea şi publicarea de literatură obscenă.

Perla a publicat poveşti pornografice (sub formă de seriale), glume "murdare", scurte poeme umoristice, textele unor cântece "deocheate" la modă şi parodii. Chiar dacă principala orientare a revistei era umorul şi satira, textele, care pot fi citite şi azi, erau foarte explicite.

9. The Romance of Lust (autor anonim, 1873-1876)

Romance of Lust narează, la persoana întâi, aventurile sexuale ale personajului imaginar Charlie Roberts, de la debutul său în sexualitate până în anii maturităţii. Cele patru volume conţin acte de perversitate, orgii şi incest.

8. The Sins of the Cities of the Plain

Cunoscută şi sub numele Amintirile unei Maryanne, The Sins of the Cities of the Plain este o operă de pionierat în domeniul... gay. În carte se arată aventurile unei "Maryanne" (termen argotic din acea perioadă pentru definirea homosexualilor) şi parcurge lumea ascunsă atât din clasa superioară, cât şi din cea inferioară, făcând dese referiri la travestiţi şi orgiile la care luau aceştia parte.

7. The Nunnery Tales (autor anonim, 1866)

Poveştile manăstirii de maici, cunoscută şi sub numele de Călătorie sub culori false, prezintă o colecţie de aventuri între măicuţe însetate de dorinţă şi călugări lascivi. Sacrilegiul este dus mai departe cu întâlniri lesbiene (ne aflăm într-o mănăstire de maici), flagelare erotică, gang-bang-uri, incest şi puţină travestire.

Se spune că volumul a fost adaptat după o lucrare franceză mult mai veche, însă e cert că el a fost republicat de nenumărate ori.

6 Venus in Furs (Ritter von Leopold Sacher-Masoch, 1870)

Acest faimos volum erotic (care conţine elemente autobiografice) se află la originea termenului de "masochism" (pentru cei care nu cunosc, originea cuvântului "sadism" provine de la Marchizul de Sade).

Protagonistul, Severin, este îndrăgostit nebuneşte de o femeie foarte frumoasă, Wanda, căreia i se oferă ca sclav. Obsedat de dependenţa lui faţă de ea, Severin îi cere Wandei să-l umilească şi să-l supună la tratamente din ce în ce mai degradante pe măsură ce firul naraţiunii avansează.

Putând fi lejer încadrată în genul literar dramă, cartea abundă de fetişism şi acţiuni sado-maso şi a fost adaptată pentru marele ecran de celebrul Roman Polanski în 2012.

5 The Autobiography of a Flea (autor anonim, 1887 sau 1888)

O satiră socială, evenimentele fiind descrise de un... purice! Călătorind din casă în casă, puricele "trage cu ochiul" la activităţile sexuale al locatarilor.

Momente intime, întâlniri în grup, preoţi atraşi de păcate carnale, deflorări, incest, pedepse corporale, bukkake - toate acestea sunt văzute de "purice" şi povestite cititorilor.

Ceea ce este cu adevărat spectaculos, este faptul că marea majoritate a personajelor puteau fi lesne recunoscute de cititorii din secolul XIX.

4 The Lustful Turk (autor anonim, 1828)

Chiar dacă această carte a apărut cu puţin înaintea epocii Victoriene, notorietatea sa a făcut ca nuvela să fie tipărită chiar şi secolul XX.

Structura cărţii este puţin diferită fată de normal, prezentându-se ca o serie de scrisori ale unei englezoaice capturată de turci către prietena sa din ţară. După ce şocul răpirii trece, tânăra ia parte de bunăvoie la intâlniri erotice cu bărbaţi şi femei din haremul sultanului, pe care apoi i le descrie prietenei.

3. The Mysteries of Verbena House (Etonensius, 1881)

Cunoscută şi sub numele Miss Bellasis bătută cu varga pentru furt / Miss Bellasis Birched for Thieving, cartea este un "clasic" al romanelor erotice victoriene, arătând fascinaţia din secolul al XIX-lea pentru disciplină.

Când obrăznicia fetelor ajunge până la furt, severa directoare a liceului angajează un bărbat responsabil cu disciplina. Acesta este nevoit să spioneze întâlnirile intime ale elevelor, dar şi ale personalului şcolii. Ce urmează, vă puteţi închipui şi singuri!

2. The Whippingham Papers (St. George Stock, 1887)

Cel mai important detaliu al acestui volum este tema flagelării, regăsită în toate povestirile şi poeziile din volum. Se presupune că pedepsele corporale dure primite de tinerii gentlemani din acea epocă, atât la şcoală cât şi acasă, i-a făcut pe aceştia să le placă să citească despre ele, ba chiar să le şi aplice atunci când ajungeau prib broteluri.

1 Gynecocracy (atribuită vicontelui Ladywood, 1893)

Această carte este un exemplu desăvârşit al "guvernării fustei". Chiar dacă englezii erau stăpâni în casele lor, popularitatea acestei nuvele arată că mulţi dintre ei aveau dorinţe secrete de supunere în faţa altei persoane. Nuvela prezintă aventurile unui tânăr forţat să se îmbrace în femeie şi să se supună dorinţelor unei femei foarte posesive.

Povestea include întâlniri cu femei şi bărbaţi, umilire, bondage, pedepse corporale şi drag king (femeia, îmbrăcată în haine bărbăteşi, are rolul dominant în relaţie, asupra masculului îmbrăcat în haine feminine).

http://www.apropo.ro/life-st....1125388


 
Forum » Media Channels » Magazines & Books » Literatura erotica victoriana
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2024