Friday, 2024-04-19, 17:18:29
Welcome Visitor | RSS
Riddick Campus
Home
Sign Up
Log In
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: riddick, ninna, deea, maximus  
Forum » Riddick University » Sex Academy » Love vs sex
Love vs sex
deeaDate: Monday, 2010-10-04, 17:27:35 | Message # 1
Lector
Group: Moderators
Messages: 361
Awards: 1
Status: Offline
S-a dovedit ştiinţific: puterea dragostei este mai mare decât instinctul sexual

Iubirea este mult mai puternică decât instinctul sexual. Cel puţin aşa susţine un studiu american recent, potrivit căruia iubirea este un sentiment extrem de complex, fiind rezultatul a numeroase activităţi cerebrale.

Autorii studiului susţin că dragostea nu este o emoţie primară precum instinctul sexual, ci un proces extrem de complex manifestat în urma activării a 12 regiuni cerebrale.

Specialiştii de la Rutgers University susţin că, din punct de vedere ştiinţific, persoanele îndrăgostite trec prin senzaţii asemănătoare consumatorilor de droguri. Din acest motiv, uneori persoanele a căror dragoste este neîmplinită recurg la gesturi extreme, cum ar fi suicidul, sau cad pradă depresiilor, însă niciodată nu s-a sinucis cineva după ce a fost refuzat pentru o partidă de sex.

De asemenea, cercetătorii susţin că zonele activate în creier de dragostea romantică sunt diferite de cele activate de dragostea maternă.

sursa:
http://www.libertatea.ro/stire....63.html




 
riddickDate: Tuesday, 2010-10-26, 17:51:08 | Message # 2
Professor
Group: Administrators
Messages: 581
Awards: 1
Status: Offline
Pentru a te îndrăgosti e nevoie doar de o cincime de secundă

Alchimia iubirii şi a sentimentelor îi intrigă pe oamenii de ştiinţă mai mult decât pe poeţi. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Syracuse au efectuat o cercetare foarte recentă care dă un verdict definitiv: pentru a te îndrăgosti e nevoie de o cincime de secundă.

În acea străfulgerare se activează 12 zone cerebrale care lucrează în echipă pentru a elibera substanţe euforizante, dopamina, oxitocina, adrenalina, cu efecte similare celor ale cocainei. Totul pentru a produce acea stare de beatitudine care înseamnă întuneric în jurul tău şi numai o persoană luminată, palpitaţii şi incapacitate de a verbaliza.

Potrivit sociologului Francesco Alberoni, care a studiat mecanismele amoroase încă de când a publicat în 1979 prima ediţie a cărţii ''Îndrăgostirea şi iubirea'', inima nu a avut niciodată vreo legătură cu îndrăgostirea, totul plecând de la creier.

''Atunci când vii după o lungă perioadă de anxietate şi nemulţumire, dragostea la prima vedere sau fantezia reprezintă aproape o răscumpărare" - comentează prihologul Gianna Schelotto.

sursa:
http://www.libertatea.ro/stire....30.html


Alea iacta est !
 
yasashDate: Saturday, 2010-11-06, 16:59:32 | Message # 3
Doctor
Group: Administrators
Messages: 1431
Awards: 5
Status: Offline
Eşti mai satisfăcut în pat dacă faci sex din dragoste

Un nou studiu arată că deşi, de obicei, contorizăm satisfacţia sexuală în funcţie de numărul de orgasme sau de durata partidei, cel mai important rol pentru adevărata plăcere îl joacă motivul pentru care facem sex.

Astfel, cercetarea publicată în "Archives of Sexual Behavior", a descoperit că atât bărbaţii, cât şi femeile, au parte de o mai mare satisfacţie atunci când fac sex din dragoste sau devotament, în timp ce persoanele care aleg să facă sex cu un partener din alte motive nu au parte de partide de sex de calitate.

"Ceea ce am vrut să facem a fost să descoperim cu ce motive pentru a face sex putem asocia persoanele satisfăcute de viaţa lor sexuală", a declarat cercetătorul Kyle Stephenson.

Bărbaţii care fac sex, de exemplu, pentru a-şi îmbunătăţi respectul de sine sunt mai puţin satisfăcuţi, la fel ca şi cei care fac sex pentru a obţine diverse beneficii.

La femei a fost descoperită o gamă mai largă de motivaţii pentru iniţierea unui act sexual, printre care recunoştinţa sau scuza, şi, de asemenea, ca un fapt inedit, legătura dintre dragoste şi satisfacţia sexuală este mai slabă în cazul lor, decât în cel al bărbaţilor.

Cercetătorul Stephenson spune că multitudinea de motive pentru care femeile fac sex poate fi explicată prin faptul că ele sunt cele care decid, de obicei, într-o relaţie care este momentul oportun pentru sex.

Studiul s-a realizat pe un eşantion de 544 de studenţi, bărbaţi şi femei.

sursa:
http://www.libertatea.ro/stire....07.html


“Iubirea nu inseamna doar trup, din moment ce are in vedere sentimentul, si nu este doar spirit, din moment ce se consuma intre doua trupuri” - Maurice Merleau-Ponty (Elogiul filozofiei si alte eseuri)

 
Forum » Riddick University » Sex Academy » Love vs sex
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2024