Friday, 2024-12-27, 11:27:20
Welcome Visitor | RSS
Riddick Campus
Home
Sign Up
Log In
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: riddick, ninna, deea, maximus  
Sex School
ninnaDate: Thursday, 2010-06-17, 20:07:07 | Message # 1
Lector
Group: Support
Messages: 415
Awards: 3
Status: Offline
Copii nostri, viitorul nostru .. in ceea ce priveste educatia, toata lumea trebuie sa aiba acces la ea, chia rsi cand e vorba de educatie sexuala. Insa sunt anumite lucruri care trebuiesc respectate, dar nu se face acest lucru. In primul rand copii ar trebui sa aiba acel "drept la copilarie", dreptul la timpul acela innocent, in care te bucuri de primii pasi in viata, in care descoperi lumea din jurul tau. Toate s-au dus, lumea a evoluat ..
Back to the Future sad

http://www.libertatea.ro/stire....54.html

iata ce zice aici ..

Atât de cotroversata materie a educaţiei sexuale ar trebui predată copiilor încă de la vârsta de cinci ani, îndeamnă Institutul Naţional britanic pentru Sănătate şi Excelenţă Clinică, anunţă Agerpres.

Specialiştii atrag atenţia asupra faptului că vârsta prielnică pentru ca micuţii să înveţe despre problemele sexuale este de cinci anişori. Mai mult, tot în ciclul primar, copiii ar trebui să fie iniţiaţi şi în tainele pericolelor pe care îl are consumul de alcool.

"Aceste subiecte trebuie introduse în programele educaţionale într-o formă care să corespundă nivelului de maturitate al elevilor, în conformitate cu nevoile lor şi fără să contravină background-ului lor cultural, religios sau familial", afirmă cercetătorii.

Acest proiect propus de NICE va fi supus dezbaterii publice, urmând să fie publicat în formă finală în luna ianuarie a anului viitor.


 
riddickDate: Sunday, 2010-06-20, 19:54:13 | Message # 2
Professor
Group: Administrators
Messages: 581
Awards: 1
Status: Offline
Foarte interesant subiect.
Acum totul e in mainile noastre.

Iata un articol interesant, preluat de pe http://www.ultrsaex.ro :

Viata sexuala incepe gresit pentru 80% din tineri.

Cel putin 80% din tineri au probleme de de debut in viata sexuala, sunt de parere specialistii in andrologie si sexologie. Motivul acestei situatii este legat de conditiile in care se desfasoara inceputul activitatii sexuale.

"Impotenta psihologica este unul dintre efectele unui esec la inceputul vietii sexuale"

Multi baieti sufera de aceasta cauza de anerectie (lipsa erectiei), o afectiune greu de rezolvat ulterior, daca tinarul nu gaseste o partenera echilibrata si risca sa ramina cu un deficit sexual major.

"Pina la 25 de ani, tinerii trebuie sa aiba o dorinta destul de importanta de activitate sexuala. In cazul in care se constrata ca nu exista aceasta dorinta, este foarte probabil ca tinarul sa fi bolnav, sa fie deci o cauza organica ce genereaza deficienta".

In cazul baietilor, dorinta sexuala care apare doar la intervale mari de timp (trei patru sau sase luni) este un semn clar al unui deficit sexual care necesita un consult medical.

La debutul vietii sexuale pot sa apara de multe ori dureri in zona preputului. Aceasta indica o pseudo fimoza rupturi sau fisuri pe penis, care sunt deosebit de dureroase. Uneori, aceste afectiuni necesita circumcizia.

In cazul fetelor, de multe ori primele contacte sexuale sunt insotite de dureri cauzate de spasmul vaginal - o forma de nevroza.

Spasmul este provocat mai ales de teama unui contact sexual : contractiile sunt foarte puternice, vaginul este dureros si astfel actul sexual devine imposibil. Spasmele vaginale repetate duc la inflamatii vaginale (vaginite).

Pentru rezolvarea acestor probleme trebuiesc identificate intii cauzele. Una dintre acestea poate fi debutul defectos al vietii care duce, implicit, la scaderea dorintei de a face sex.


Alea iacta est !
 
deeaDate: Wednesday, 2010-06-23, 15:57:31 | Message # 3
Lector
Group: Moderators
Messages: 361
Awards: 1
Status: Offline
posteaza link-ul complet pls ..



 
maximusDate: Friday, 2010-07-09, 16:41:47 | Message # 4
Lector
Group: Support
Messages: 351
Awards: 2
Status: Offline
@deea
link-ul nu poate fi accesat decat daca ai cont acolo

Iata ce zic si cei de la ARPS (Asociatia de Sanatate) conform http://www.libertatea.ro/stire....52.html :

Tinerii români fac sex de la 16 ani (in medie, adaug eu tongue )

N-au inhibiţii şi nici rezerve in a intreţine relaţii intime de la prima intalnire! E vorba de adolescenţii din Romania care işi incep viaţa sexuală la doar 16 ani, conform Asociaţiei Romane pentru Promovarea Sănătăţii (ARPS).

Adevărul despre viaţa sexuală a adolescenţilor din România este şocant! La vârsta la care părinţii şi profesorii încă îi mai văd ca pe nişte copii, tinerii din România au o singură preocupare: sexul! Potrivit unui studiu ARPS, vârsta medie la care adolescenţii, fete sau băieţi, au primul contact intim este de 16,7 ani. Mai grav, numeroase persoane intervievate recunosc că şi-au pierdut virginitatea chiar la prima întâlnire.

Situaţia e alarmantă, mai ales că liceenii nu se protejează şi ajung la doctor cu boli grave, precum HIV, sifilis sau hepatită de tip B şi C. “Cei care au contactat boli cu transmitere sexuală sunt tineri. Abia după analize, ei recunosc că nu s-au protejat”, a declarat, pentru ziarul Puterea, dr. Sorin Petrea de la Institutul Matei Balş din Capitală.


“Meritul nu constă în a fugi de plăcere, ci în a o întrebuinţa pentru a o stăpâni.” Clement din Alexandria, Stromates XI, 20

 
ninnaDate: Saturday, 2010-07-10, 13:50:30 | Message # 5
Lector
Group: Support
Messages: 415
Awards: 3
Status: Offline
tot http://www.libertatea.ro/stire....43.html continua cu niste experiente povestite de tineri:

Tinerii romani nu se feresc să vorbească despre viaţa lor intimă. După ce ieri am publicat rezultatele unui studiu care arată că adolescenţii işi incep activitatea sexuală in jurul varstei de 16 ani, astăzi mai mulţi tineri au acceptat să ne destăinuie cum a decurs prima lor partidă de amor.

«Ea a ales momentul»

Daniel şi Silvia sunt de trei ani împreună. “Am aşteptat-o doi ani, adică până când ea a fost 100% sigură. Ea a ales momentul şi nu am presat-o niciodată, deşi recunosc că mi-a fost foarte greu să rezist”, ne-a mărturisit tânărul. Iubita îl completează: “S-a întâmplat anul trecut, în octombrie, în- tr-un cadru romantic, iar el a fost foarte atent. Nu îmi pare rău că am aşteptat pentru că experienţa ne-a unit”.

«Mereu am fost discreţi»

Adina şi Cezar s-au cunoscut în parc şi se iubesc pătimaş. “Mi-am început viaţa sexuală la 18 ani. A fost totul foarte intens: am aprins lumânări şi i-am făcut un masaj înainte”, îşi aminteşte Cezar. Iubita lui de acum, Adina, e mai secretoasă când vine vorba de detalii: “Întotdeauna am fost discreţi. Avem o viaţă intimă la fel ca orice cuplu de tineri”.

Cum s-au descurcat alţi adolescenţi

Gabriela Porumbel, 24 de ani: “Mi-am pierdut virginitatea la 18 ani şi am rămas cu primul iubit şi acum. Când s-a întâmplat, totul a fost perfect. Cred că sunt o norocoasă: relaţia noastră merge ca unsă chiar şi după şase ani şi ne gândim deja la căsătorie”.

Celia Stănculescu, 19 ani: “Nu cred că e importantă vârsta la care îţi începi viaţa sexuală. Eu mă protejez de fiecare dată şi cred că aşa ar trebui să facă orice fată. Noi suntem oricând în pericol să facem tot felul de infecţii, în timp ce băieţii au mai puţine griji”.

Mihai Dumitraşcu, 18 ani: “S-a întâmplat acum un an şi am făcut- o cu prietena mea. E drept, nu eram de mult timp împreună, dar ne-am plăcut foarte mult de la început şi mă bucur că ea a fost prima mea iubită. Şi acum păstrăm legătura”.

Cosmin, 18 ani: “Fiecare cum poate! Eu am dat de o gagică tare, care m-a dezvirginat la 16 ani. Fără prea multe discuţii, am trecut direct la fapte. Cred că ne-a plăcut amândurora la fel de mult. Ce-i drept, prima dată nu m-am descurcat prea bine”.


 
grandmasterBDate: Thursday, 2010-07-15, 17:47:12 | Message # 6
Professor
Group: Moderators
Messages: 520
Awards: 1
Status: Offline
Pilule sau prezervativ?

Tinerii îşi încep viaţa sexuală în jurul vârstei de 16 ani şi mulţi nu se protejează de o sarcină nedorită, conform Asociaţiei Române pentru Promovarea Sănătăţii. Dr. Mirela Buiciuc-Brădean, specialist în planificare familială, le spune tinerilor ce metode contraceptive trebuie să folosească.

De peste 20 de ani, dr. Mirela Brădean îi sfătuieşte pe tineri în privinţa vieţii lor sexuale. “Statistic, anual, 29.000 de adolescente devin mame. Dintre acestea, aproape 600 au sub 15 ani. Suntem pe locul doi în Europa, după Marea Britanie!”, ne explică specialistul. Ea spune că tinerele preferă să ia pilule contraceptive din comoditate. “Trebuie doar să îşi aducă aminte să le ia o dată pe zi. Dar ele nu le apără de bolile venerice, care fac ravagii printre tineri. Adolescenţii ar trebui să aibă mereu un prezervativ la ei. Chiar şi fetele!”, susţine medicul Mirela Buiciuc-Brădean.

Mai grav, sexul “spontan” le împinge pe tinere să apeleze la soluţii drastice. “Pilula de a doua zi e foarte populară în rândul lor. Puţini ştiu însă că ea trebuie administrată în cazuri de urgenţe extreme (ruperea prezervativului, sex neprotejat) de maximum două ori pe an, dacă nu vor să sufere dereglări ale ciclului menstrual”, afirmă dr. Buiciuc-Brădean.

Nu merge oriunde pentru avort

Ai aflat că eşti însărcinată în mai puţin de trei luni şi nu vrei să păstrezi copilul? Du-te la un spital care are o secţie de obstetrică-ginecologie! “Nu face avort la cabinetul din scara blocului. Întreruperea sarcinii este o procedură chirurgicală care implică multe riscuri: infecţii, hemoragii, răni de col, naşterea unui făt mort şi chiar infertilitate”, avertizează medicul.

Contraceptivele, indicate doar majorelor

Pilulele anticoncepţionale pot fi administrate, pentru prevenirea unei sarcini, de la debutul menstruaţiei şi până la 50 de ani. “La recomandarea medicului, se pot lua pilule pentru alte probleme: acnee, chisturi ovariene sau dureri menstruale acute”, precizează dr. Buiciuc- Brădean. Dacă încă eşti minoră, dar vrei să iei pilule, discută cu mama ta, mergi la un cabinet de planificare familială sau la ginecolog, pentru a afla care sunt pastilele potrivite pentru tine.

sursa:
http://www.libertatea.ro/stire/pilule-sau-prezervativ-296036.html


 
riddickDate: Saturday, 2010-07-31, 23:07:44 | Message # 7
Professor
Group: Administrators
Messages: 581
Awards: 1
Status: Offline
Incep aici o serie despre sexul in adolescenta ...
totul e preluat de la urmatoarea adresa:
http://www.sexaz.ro/sexul-in-adolescenta.htm
enjoy ..

Pubertatea

Corpurile noastre se schimba din momentul în care ne nastem si continua sa se schimbe pe parcursul vietii. Se schimba deoarece tot ceea ce este viu creste si se dezvolta.
Câteodata, între vârstele de 9 si 15 ani fetele si baietii fac mai mult decât sa creasca în înaltime si în greutate asa cum au facut de la nastere. Fetele încep sa devina femei, iar baietii încep sa devina barbati.

Aceasta perioada este numita pubertate. Cuvâtul pubertate vine de la cuvântul latinesc “pubertas” care înseamna adult. Când oamenii folosesc cuvântul pubertate, de obicei se refera la toate modificarile fizice ce au loc în corpul unui copil în aceasta perioada. Majoritatea acestor schimbari dau posibilitatea unei femei si unui barbat sa conceapa un copil.

Celalalt cuvânt folosit pentru a descrie perioada dintre copilarie si maturitate este adolescenta. Cuvântul adolescenta vine din cuvântul latinesc “adolescere”, care înseamna a creste. Când oamenii folosesc cuvântul adolescenta, de obicei se refera nu numai la schimbarile fizice ci si la noile gânduri, sentimente, relatii si responsabilitati pe care le au copiii care devin tineri adulti.

Desi cuvintele adolescenta si pubertate au întelesuri diferite oamenii le folosesc, de obicei, ca sinonime. Pubertatea sau adolescenta este o perioada de tranzitie — când un baiat sau o fata nu mai este un copil, dar nu este nici adult înca.

Fetele, de obicei, încep pubertatea la 9-11 ani. Baietii, de obicei, o încep un an mai târziu, pe la 10-12 ani. Pentru majoritatea copiilor, pubertatea tine câtiva ani. Acest interval le da ragaz sa se obisnuiasca cu noile corpuri adulte. Multitudinea de schimbari care au loc în corpurile noastre în timpul pubertatii sunt cauzate de hormoni. Hormonii sunt chimicale produse în multe parti ale corpurilor noastre. Acestia calatoresc prin sistemul circulator al corpului (prin sânge) din locul unde sunt produsi pâna acolo unde actioneaza.

Cuvântul hormon este de origine greaca, unde însemna a pune în miscare. Exista multe tipuri de hormoni în corpul nostru. În timpul pubertatii, creierul începe sa produca anumiti hormoni. Acesti hormoni trimit un mesaj organelor sexuale - testiculele baiatului si ovarele fetei - care le spune sa înceapa sa functioneze, sa produca hormoni sexuali.

link:
http://www.sexaz.ro/sexul-in-adolescenta/adolescenta-pubertatea.htm


Alea iacta est !
 
yasashDate: Sunday, 2010-08-01, 17:12:36 | Message # 8
Doctor
Group: Administrators
Messages: 1431
Awards: 5
Status: Offline
Baiatul

Schimbarile la baieti

Corpul tau trece prin schimbari importante, când începe sa produca hormonii care îti controleaza cresterea si sistemul reproducator. Primul semn vizibil al pubertatii este cresterea sânilor, la fete. Hormonii feminini stimuleaza cresterea grasimii si pe alte parti ale corpului tau: pe coapse, pe fese, etc. Înauntrul corpului tau sistemul reproducator începe sa se maturizeze. La un moment dat, în timpul acestui proces, vei începe sa ai ciclu. Odata cu aceasta, chiar daca ciclul este neregulat, poti ramâne însarcinata.

Schimbarile care marcheaza dezvoltarea fizica a unui baiat într-un barbat matur, unul care este capabil de reproducere, apar in jurul vârstei de 14 ani si se completeaza între vârstele de 14-18 ani. Aceste schimbari din pubertate - când baietii devin mai înalti si mai musculosi, cu umeri mai lati, cu organe genitale mai dezvoltate, si cu par care apare la subsuoara, pe fata, pe piept, pe brate si pe picioare—sunt pricinuite de actiunea hormonilor, mai ales a hormonului specific barbatesc, testosteronul.

Barbatul adult mai prezinta o schimbare a vocii datorita maririi laringelui si datorita faptului ca (,) corzile vocale devin mai lungi si mai groase, ducând la îngrosarea vocii, alaturi de o crestere a cantitatii de transpiratie si a activitatii glandelor sebacee. Dupa ce activitatea testiculara apare în timpul pubertatii, ea continua normal pe parcursul vietii, cu mici variatii. Exista o mica reducere a spermei la vârste înaintate si aceasta este asociata cu aparitia unor modificari degeneratoare în testicule, dar nu exsita un declin testicular abrupt, ca menopauza la femei.

Corpul unui barbat

Scheletul
Începând de la vârsta de doi ani baietii cresc cu cca. 5 cm/an pâna la vârsta de 13-14 ani, când încep sa se dezvolte organele sexuale. Adolescenta aduce cu ea o crestere rapida în înaltime si forta. Cresterea rapida care însoteste pubertatea tine câtiva ani. La sfârsitul acestei perioade de crestere, oasele au devenit mai tari si s-au schimbat în proportie, deoarece diferite parti ale corpului cresc diferit. Odata ce umerii încep sa se lateasca, soldurile par mai mici în comparatie si aceasta silueta caracterizeaza barbatul matur.

Parul de pe corp
Devreme în pubertate, parul pubic de la baza penisului începe sa apara si, dupa un timp, începe sa creasca si pe scrot. Ar putea sa creasca si în zona anala. Parul pubic creste în mod normal în forma de triunghi cu vârful în jos, sub burta, desi poate ajunge pâna la buric.
Dupa aproximativ 1-2 ani, parul va aparea si la subsuoara si deasupra buzelor. Parul pubic este mai lung si mai cârliontat decât parul prezent pe corp de la nastere.

În plus, pe lânga parul pubic cârliontat apare par si pe mâini, coapse si gambe. Parul poate aparea si pe piept, umeri si spate. Parul facial devine mai gros si mai închis la culoare odata cu maturizarea barbatului. Barba si mustata pot avea aceeasi culoare cu parul de pe cap sau diferita. Cantitatea de par corporal este determinata de background-ul etnic sau rasial si de familia unei persoane.

sursa:
http://www.sexaz.ro/sexul-in-adolescenta/adolescenta-baiatul.htm


“Iubirea nu inseamna doar trup, din moment ce are in vedere sentimentul, si nu este doar spirit, din moment ce se consuma intre doua trupuri” - Maurice Merleau-Ponty (Elogiul filozofiei si alte eseuri)

 
deeaDate: Monday, 2010-08-02, 15:06:56 | Message # 9
Lector
Group: Moderators
Messages: 361
Awards: 1
Status: Offline
Fata

Din fata în femeie

În ultima parte a adolescentei, de obicei cu mult dupa ce menstruatia a început, corpul unei fete începe sa ia forma celui al unei femei. Înainte de pubertate, fetele si baietii, cu exceptia organelor genitale externe, seamana foarte mult. Schimbarile care apar sunt direct legate de secretia hormonilor estrogeni si progesteroni. O fata devine mai înalta, coapsele sunt mai carnoase si este mai curbata. Sânii încep sa i se umfle si începe sa îi creasca par la subsuoara si în zona genitala.

Organele genitale interne si externe încep sa se dezvolte, iar peretii vaginali încep sa se îngroase. Pot aparea secretii vaginale. Forma finala a unei femei, voluptuoasa sau baietoasa, depinde de doua lucruri: în primul rând de cantitatea de hormoni pe care îi produce, iar în al doilea rând de senzitivitatea corpului în reactia la acesti hormoni.
În jurul vârstei de 45 de ani, functiile ovariene încep sa scada treptat si nivelurile de estrogen si progesteron scad la rândul lor, rezultând schimbari corporale, inclusiv disparitia menstruatiei, pierderea fertilitatii, slabirea peretilor vaginali si, foarte des, schimbari ale oaselor, care duc la pierdere în greutate.

Corpul unei femei

Scheletul
Începând de la vârsta de aproximativ 2 ani, o fata creste cu cca. câtiva centimetri pe an. Când ajunge la vârsta de aprox. 10 ani începe sa creasca cu o rata mai mare, ce poate ajunge la 10 cm într-un singur an. Cu toate acestea, cam dupa 1-3 ani de la aparitia menstruatiei, aceasta crestere rapida încetineste, pâna ce fata atinge înaltimea maxima.Desi toate oasele cresc mai lungi, cresterea nu are aceeasi rata. Oasele bratelor si ale picioarelor cresc mai repede decât, de exmplu, coloana vertebrala si osul pelvian iau o forma lata caracteristica.

O femeie are un bazin mai lat decât al unui barbat,pentru a avea loc un bebelus în dezvoltare si, de asemenea, oasele coapselor sunt mai departate unul de altul. Asta înseamna ca majoritatea femeilor sunt cracanate.

Parul de pe corp
Parul pubian apare de obicei pe la 11-12 ani, dupa ce au început sa creasca sânii. Parul pubian este mai lung, mai închis la culoare si mai cârliontat decât parul existent din copilarie pe corp. Parul pubian apare întâi pe vulva si treptat se întinde pe întreaga zona genitala, formând un triunghi cu vârful în jos. La unele femei parul pubian creste pâna aproape de buric si pe coapse.

Femeile difera în cantitatea de par care le creste - unele au mult, altele au foarte putin. Acesta poate avea orice culoare si nu trebuie sa se potriveasca cu cel de pe cap. La aproape doi ani de la aparitia parului pubian, mai mult par apare la subsuoara.

link:
http://www.sexaz.ro/sexul-in-adolescenta/adolescenta-fata.htm




 
yasashDate: Wednesday, 2010-08-04, 14:49:00 | Message # 10
Doctor
Group: Administrators
Messages: 1431
Awards: 5
Status: Offline
Sex

Ar trebui, oare, sa începi sa faci sex, daca esti un(o) adolescent(a)? Aceasta este decizia ta. Ar trebui totusi sa tii cont de câteva lucruri :

-sexul neprotejat poate duce usor la sarcina.

-chiar si sexul protejat poate conduce, uneori, la sarcina.

-daca o persoana are o boala cu transmitere sexuala, partenerul(a) acestei persoane o poate dobândi, chiar si folosind protectie.

Aceste trei puncte pot constitui motive pentru care un adolescent sa nu faca sex. Ele constituie dezavantaje. Totusi, ele nu au oprit pe nimeni de la a face sex. Însa, fii atent(a) la numarul de infectii cu boli, la numarul de avorturi si la numarul de mame adolescente, numar care creste în fiecare an.

Pararea adultilor este ca adolescentii nu ar trebui sa faca sex. Ceea ce uita ei este însa ca mintea si corpul unui adolescent îi trimit semnale care îi indica opusul. Întrebarea adolescentilor este daca logica ar trebui sa câstige în conflictul cu propriile dorinte. Poti sa­-ti învingi dorintele pâna te casatoresti? Aceasta-i întrebarea. Mai jos avem 2 lucruri pe care ar trebui sa le tii minte în acest sens.

Facând sex faci o promisiune tacita copilului care ar rezulta. Scopul sexului este procreerea. De aceea, facând sex tu spui : “Sunt de acord sa am grija de acest copil”.
Daca iei decizia sa faci sex înainte de casatorie, fa-o constient de faptul ca, odata ce s-a nascut un copil, esti responsabil pentru el în urmatorii 18 ani. Aceasta înseamna ca vei renunta la un capital enorm de libertate personala si financiara.

În general, sexul adolescentin e ca un drog. Pare ca te simti bine când îl faci, dar pe termen lung te simti rau. Este o “senzatie ieftina”, care aproape ca nu are nici o valoare. De asemenea, încearca sa separe sexul de copii, ceea ce este imposibil.

link:
http://www.sexaz.ro/sexul-in-adolescenta/adolescenta-sex.htm


“Iubirea nu inseamna doar trup, din moment ce are in vedere sentimentul, si nu este doar spirit, din moment ce se consuma intre doua trupuri” - Maurice Merleau-Ponty (Elogiul filozofiei si alte eseuri)

 
riddickDate: Wednesday, 2010-08-04, 15:39:51 | Message # 11
Professor
Group: Administrators
Messages: 581
Awards: 1
Status: Offline
Adolescenta & sexul

Adolescenta este o perioada a curiozitatii si explorarii sexuale. Anii adolescentei aduc multe emotii în legatura cu prietenia, romanta, atasamentele si dorintele. Aceste sentimente sunt noi si excitante si pun baza pe care mai târziu în viata se vor construi relatii împlinite si mature. Fetele adolescente pot descoperi ca fanteziile si masturbarea furnizeaza un mod sanatos de a se elibera de tensiunea sexuala.

Masturbarea este extrem de populara pentru ambele sexe la aceasta vârsta si poate ajuta tinerii sa afle propriile raspunsuri sexuale si îi pregateste pentru o relatie sexuala matura cu o alta persoana. Adolescenta este o perioada de formare a propriei identitati, un raspuns al întrebarii “Cine esti ?”, incluzând identitatea sexuala. Asta înseamna sa afle despre propria sexualitate citind, vorbind cu prietenii si formând relatii. Nu trebuie sa faci sex pentru a-ti explora propria sexualitate. De fapt primele tendinte si gânduri sexuale pot aparea cu mult timp înainte sa faci sex prima oara. Curiozitatea si experimentarea sunt stagii normale si pozitive ale cresterii.

Deseori o fata stie înca de la începutul adolescentei daca este atrasa sexual de persoane de acelasi sex sau de sex opus. Unele tinere femei se pot simti confuse daca se simt atrase în circumstante diferite de membri ale ambelor sexe. A avea sentimente sexuale fata de persoane de acelasi sex în timpul adolescentei nu înseamna ca o fata este sau va fi lesbiana.

Adolescenta poate fi o perioada a cofuziei, a sentimentului de vinovatie, a sarcinilor nedorite, a BTS-urilor sau a parerilor proaste despre sine. Multe din aceste probleme pornesc de la mesaje confuze despre sexualitate pe care fetele le primesc de la parinti, de la prieteni, de la baieti si din media. Li se spune sa fie populare, attractive si sexy si în acelasi timp sa fie cuminti, ceea ce de obicei înseamna sa nu faca sex.

Baietii presupun, de obicei, ca fetele care arata si se comporta sexy vor sa faca sex, când, de fapt, ele ar putea doar sa-si doreasca acceptarea din partea celorlalti. Daca ai întrebari în legatura cu aceste chestiuni, discutia cu un adult în care ai încredere îti poate fi de ajutor.
Vârsta la care fetele sunt pregatite de prima relatie sexuala variaza si numai fata în sine poate judeca propriul nivel de maturitate. Desi multi adolescenti cred ca a face sex este un semn al maturitatii, a astepta pâna când esti pregatit sa faci sex este, de fapt, o cale mai matura. Asta inseamna ca esti capabil sa iei o decizie importanta pentru tine, fara a fi fortat de opinia prietenilor.

Nu lasa pe nimeni, baiat sau fata, sa te forteze în a face sex înainte de a te simti pregatit/pregatita. Vei avea o relatie mult mai împlinita cu o persoana care e gata sa astepte pâna esti pregatit/pregatita. Învata cum sa-ti pui limite, sa spui “nu” când ti se pare periculos sau nepotrivit sau pentru ca pur si simplu pentru ca nu a venit momentul. Poate fi greu sa spui nu activitatilor sexuale mai ales unei personae pe care o iubesti cu adevarat. Fii hotarât/hotarâta.

Încearca sa eviti a te afla în situatii în care nu ai putea sa te controlezi, cum ar fi sa fii singur/a cu cineva fata de care simti o atractie sexuala, mai ales daca ai consumat alcool sau droguri. Daca practici astfel de lucruri (ia seama ca sunt foarte daunatoare sanatatii), sa stii ca ele îti încetoseaza judecata. Gândeste-te înainte ce ai putea face daca astfel de situatii apar.

Daca te hotarasti sa incluzi sexul în viata ta, fa-o cu prudenta. Sexul este o parte speciala a unei relatii mature, responsabile, de dragoste între doi parteneri. Înainte de a face sex discuta cu partenerul tau cum o sa va protejati de o sarcina nedorita sau de boli cu transmitere sexuala. Daca sunteti prea jenati sa vorbiti despre aceste lucruri, atunci probabil nu sunteti pregatiti înca pentru responsabilitatea implicata în includerea sexului în relatii. Daca puteti sa vorbiti cu un adult, în care aveti încredere, sau cu parintii despre aspectele emotionale implicate în sexualitate si într-o relatie sexuala faceti-o. Aceasta este întotdeauna o idee buna.

link:
http://www.sexaz.ro/sexul-in-adolescenta/adolescenta-ado-sex.htm


Alea iacta est !
 
nykoDate: Tuesday, 2010-09-14, 15:12:50 | Message # 12
Graduate
Group: VIP
Messages: 160
Awards: 0
Status: Offline
Patru motive sa vorbesti cu copiii despre sex

Multi parinti prefera sa nu vorbeasca cu copiii lor despre sex. Desigur, multi parinti nu ar vorbi cu nimeni despre sex. Si desi poti alege sa eviti comunicarea sexuala in viata de adult cu un partener romantic (cu toate ca nu iti recomandam), daca alegi sa nu vorbesti cu copiii tau despre sex, nu te pui numai pe tine in pericol, ci si pe ei. Exista multe motive bune pentru care ar trebui sa vorbesti cu copiii despre sex. Iata cateva dintre preferatele noastre ...

Vorbind cu copiii despre sex ii poti ajuta sa fie in siguranta

Exista multe cercetari care arata ca atunci cand parintii vorbesc despre sex cu cei mici, acestia:

- au mai multe sanse sa foloseasca metode contraceptive;
- au mai multe sanse sa intarzie actul sexual;
- sunt mai putin susceptibili sa aiba o sarcina la adolescenta.

Sa fim clari, nu orice fel de discutie despre sex ajuta. Unele cercetari au oferit rapoarte contradictorii asupra impactului discutiilor despre sex cu copiii, ceea ce poate reflecta faptul ca este posibil sa vorbesti cu copiii despre sex in moduri care nu sunt de ajutor. Deci, desi e o buna idee sa vorbesti cu cei mici, este la fel de important sa stii ce e necesar pentru o buna educatie sexuala si care e cel mai bun mod in care poti sa faci acest lucru.

Copiii isi asculta parintii cand acestia vorbesc despre sex

Ar putea fi surprinzator pentru unii oameni care se gandesc la adolescenti ca fiind extrem de nemultumiti si contradictorii sa descopere ca atat adolescentii, cat si tinerii, asculta ceea ce au de spus parintii lor despre sex:

un studiu din 1995 a constatat ca parintii adolescentilor prezinta o credibilitate mai mare decat scoala si prietenii cand vine vorba de primirea informatiilor despre sex (desi au fost evaluati cu rata cea mai mica la capitolul "accesibilitate");
un studiu mai recent din 2006 realizat de Asociatia Canadiana pentru Sanatatea Adolescentilor a constatat ca 63% din adolescenti isi considera parintii o sursa majora de informatii, in timp ce 43% dintre ei cred ca parintii sunt sursa cea mai utila si valoroasa.
Poate fi adevarat ca atunci cand ajung la o anumita varsta copiii sunt mai putin probabil dispusi sa asculte ceea ce ai de spus despre multe lucruri. Interesant este insa ca sexualitatea nu pare sa fie pe aceasta lista.

Vei invata lucruri noi din discutiile despre sex cu copiii

Vorbind cu copiii despre sex inseamna ca va trebui sa reevaluezi multe aspecte ale sexualitatii pe care le-ai luat ca atare. Chiar si raspunsul la o intrebare simpla de genul "De ce si-ar dori cineva sa faca sex?" - o intrebare nu chiar neobisnuita pentru copiii de o anumita varsta - iti cere sa te gandesti cu atentie la ceea ce inseamna sexul pentru tine. Intr-o alta situatie, cu un copil mai mare, s-ar putea sa trebuiasca sa faci cateva cercetari doar pentru a tine pasul cu optiunile sexuale online, iar asta inseamna invatare atat pentru tine, cat si pentru copilul tau.

Adevarul este ca atunci cand vine vorba de sex, suntem cu totii studenti de-a lungul intregii vieti. Sexualitatea noastra nu se opreste din schimbare pe masura ce imbatranim, iar asta inseamna ca atata timp cat nu ii intoarcem spatele, exista intotdeauna ceva nou de invatat. Sa vorbesti cu copiii despre sex este un alt mod de a-ti pastra mintea deschisa in ceea ce priveste sensul pe care il are sexul in viata ta.

Sa vorbesti cu copiii despre sex te poate ajuta sa va dezvoltati relatia

Orice relatie care se bazeaza pe comunicare are provocarile sale si, adesea, depasirea acestora contribuie la dezvoltarea relatiei. Legatura dintre tine si copiii tai nu este diferita, mai ales pe masura ce cresc si devin adulti tot mai independenti. Sa vorbesti cu copiii despre sex nu va fi intotdeauna usor, dar merita efortul, iar rasplata poate fi nu doar un copil sanatos, dar si o relatie sanatoasa intre voi in general.

sursa:
http://www.intrefete.ro/sex....7166811


 
izaDate: Friday, 2012-01-13, 15:29:45 | Message # 13
Graduate
Group: Multimedia
Messages: 164
Awards: 0
Status: Offline
Sexul pe intelesul tuturor. Chiar si al copiilor de 9 ani !

BBC Active a realizat un filmuleţ dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între nouă şi 11 ani, în care se vorbeşte despre sex şi pubertate. Dacă textele sunt acceptabile, imaginile sunt uneori exagerate şi indecente.

În filmuleţul intitulat "The Sex and Relationship Education" copiilor li se spune ce înseamnă pubertatea şi prin ce schimbări trec.

De aici, lucrurile încep să o ia razna. Copiilor li se arată cum se... fac copiii, cum fac oamenii mari sex. Şi chiar dacă uneori filmul este cu personaje animate, lucrurile sunt cât se poate de explicite.

CD-ul cu filmul poate fi găsit pe internet şi cumpărat petru suma de 99 de lire, dar mulţi părinţi preferă să îl ignore din cauza scenelor explicite de sex.

sursa:
http://www.libertatea.ro/detalii....87.html


 
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2024