Friday, 2024-12-27, 11:38:24
Welcome Visitor | RSS
Riddick Campus
Home
Sign Up
Log In
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: riddick, ninna, deea, maximus  
Abstinenta
ninnaDate: Wednesday, 2010-06-23, 20:17:30 | Message # 1
Lector
Group: Support
Messages: 415
Awards: 3
Status: Offline
E adevarat ca abstinenta ne poate imbolnavi?

Dupa cum spunea vechiul nostru "prieten" Freud, avem cu totii nevoie de sex, asa cum avem nevoie de mancare, apa, somn, iar instinctele sexuale influenteaza semnificativ activitatea umana. Avea oare dreptate?

Exista doua categorii de oameni: activi sexual si abstinenti. Motivele pentru care exista persoane in cea de-a doua categorie difera, desigur, de la caz la caz. Unora le este interzis, in timp ce altora le este frica pur si simplu de acest lucru. Iar altora situatia le este impusa, ca urmare a incapacitatii de a atrage un partener.

Daca ar mai fi trait, Freud ar fi ridicat usor dintr-o spranceana si le-ar fi transmis abstinentilor ca e cazul sa se ingrijoreze pentru situatia lor. Sa fie el oare cel care a popularizat ideea conform careia barbatii nu pot functiona normal in lipsa sexului? Potrivit acestuia, cu totii, barbati si femei, ne putem imbolnavi daca trece prea mult timp fara sa avem un contact sexual, iar o viata sexuala regulata este conditia primordiala pentru un trai sanatos si fericit.

Ideile celebrului psihanalist n-au avut insa nici o trecere in epoca Victoriana, in care conservatorismul era legea ce guverna atat scena publica, cat si intimitatea oamenilor. Sexul era interzis cu desavarsire inainte de casatorie, fiind considerat necurat, pacat greu de iertat. Cine are dreptate?

Ei bine, cercetarile au demonstrat ca lipsa sexului nu ii este nimanui fatala. O multime de oameni se descurca de minune in lipsa unui partener cu care sa-si descarce energiile sexuale, fara sa se imbolnaveasca, nici fizic, nici mental. Exemple tipice in acest sens sunt preotii si maicutele care renunta la placerile trupesti pentru a-si dedica intreaga viata implinirii divine.

Oamenii se stiinta sunt de parere ca teoria freudiana potrivit careia nu putem trai fara sex nu are nici un fundament, caci efectele abstinentei difera de la individ la individ. In vreme ce unii pot trai linistiti canalizandu-si atentia si energie in alte directii, altii devin extrem de nervosi si deprimati.

Efectele sexului asupra sanatatii se simt in special atunci cand este impartasit cu persoana iubita, situatie in care se poate spune ca ne incarca bateriile.

sursa:
http://www.csid.ro/sex....5386875


 
yasashDate: Saturday, 2010-08-07, 22:42:25 | Message # 2
Doctor
Group: Administrators
Messages: 1431
Awards: 5
Status: Offline
De ce e o idee buna sa renunti la sex pentru 30 de zile?

Poate suna absurb, dar o luna de repaus sexual poate fi foarte benefica pentru tine!

Ce este detoxicarea sexuala?
"Detoxicarea sexuala" este titlul unei carti scrise de Ian Kerner, in care ne spune ca ar trebui sa ne detoxicam si sexual, cu scopul de a ne reinnoi pofta, de a ne revitaliza intimitatea si viata sexuala. Postul sexual este potrivit atat pentru cupluri, cat si pentru persoanele singure, heterosexuali sau gay, tineri sau batrani.

De ce ar trebui sa renuntam la sex?
Uneori suntem atat de implicati intr-o relatie, incat nu vedem lucrurile care pot deveni nocive pentru noi, dar si pentru relatie. In aceste conditii, postul sexual e o idee foarte buna, pentru ca ne ajuta la improspatarea relatiei si vietii sexuale.

Atunci cand renuntam la sex pentru o perioada de timp, putem descoperi problemele pe care le ascunde relatia. In principal problemele sexuale se rezolva astfel. S-ar putea sa descoperi ca faceti sex numai dintr-un sentiment de datorie, ca nu mai acorzi atentie vietii sexule pentru ca nu mai vrei sau nu mai poti fi implicata si mimezi orgasmul.

Planul de detoxicare
Ian Kerner a realizat un plan de treizeci de zile pentru postul sexual, destul de usor de urmat. Poti sa o faci alaturi de partener sau pe cont propriu.

Exista o activitate planificata pentru fiecare zi, cum ar fi cititul, rasfoitul fotografiilor vechi, lectii de respiratie si alte lucruri de genul asta. Toate acestea se fac cu scopul de a afla cum arata "harta" relatiei voastre de fapt.

Este un exercitiu mental pentru vizualizarea partenerului ideal si a activitatilor erotice si sexuale dorite. Ceea ce te atrage la partenerul tau te excita si te satisface, atat sexual, cat si emotional.

Jurnalele si chestionarele, sunt, de asemenea o parte din carte.

Sa scoatem sexul din meniu si sa sarbatorim dragostea
Celibatul voluntar limitat la 30 de zile ar trebui sa te faca sa intelegi mai bine ceea ce se intampla in dormitor si modul in care acest lucru va afecteaza relatia. Sau cum relatia afecteaza activitatea din dormitor.

Unul din rezultatele asteptate este sa inveti sa-ti apreciezi partenerul in fiecare zi, si totodata, sa apreciezi dragostea si sexul dintre voi. Ar trebui sa faci asta in fiecare zi si sa nu iei lucrurile ca atare.

sursa:
http://www.sexgen.ro/cuplu....5204211


“Iubirea nu inseamna doar trup, din moment ce are in vedere sentimentul, si nu este doar spirit, din moment ce se consuma intre doua trupuri” - Maurice Merleau-Ponty (Elogiul filozofiei si alte eseuri)

 
grandmasterBDate: Tuesday, 2010-08-10, 12:53:49 | Message # 3
Professor
Group: Moderators
Messages: 520
Awards: 1
Status: Offline
Abstinenta si bisexualitate. Ar trebui sa ne sperie?

Poti ajunge sa ai probleme de sanatate pentru ca nu ai viata sexuala? E oare cat se poate de normal sa ne placa si femeile si barbatii? Urmeaza, firesc, lamuririle psihologilor Emilia Potenteu si Iris Gogorici.

Abstinenta imbolnaveste?

Abstinenta sexuala poate dauna sana­tatii? Tot aud prietene care cred ca au noduli la sani tocmai din aceasta cauza.

Abstinenta sexuala este inofensiva atunci cand este practicata cu moderatie. O perioada prelungita de abstinenta sexuala poate provoca dereglari de natura hormonala (vezi nodulii de foliculina), precum si dezechilibrari de natura psihologica. Psihic, lipsa unei vieti sexuale active poate ingreuna relatiile cu cei din jur si implica riscul izolarii si al depresiei.

Lipsa vietii sexuale nu duce la aparitia unor afectiuni medicale concrete, insa, din punct de vedere psihic, daca resimtim abstinenta ca pe o problema majora, atunci ar trebui actionat in consecinta. Pentru ca, de cele mai multe ori, or­ga­nismul ne somatizeaza lipsurile si frustra­rile si astfel apar bolile de orice fel.

Despre bisexualitate

Bisexualitatea e ceva firesc? O priveam ca pe ceva impotriva firii, insa aud tot mai multe exemple in ultima vreme si m-au pus pe ganduri.

Medicina traditionala chineza sustine bisexualitatea care aduce echilibrul atat de necesar intre yin si yang. Freud subliniaza necesitatea bisexualitatii pana la un moment dat in evolutia umana, iar filosofia Tantra vine cu certitudinea bisexualitatii in fiecare dintre noi.

Se spune ca normalul intr-o societate este majoritarul si din acest punct de vedere, bisexualitatea nu ar fi normalul. Adica heterosexualitatea nu ar fi neaparat normalul, ci doar forma de sexualitate cea mai raspandita.

sursa:
http://www.csid.ro/sex....5048294


 
riddickDate: Friday, 2010-10-29, 17:33:37 | Message # 4
Professor
Group: Administrators
Messages: 581
Awards: 1
Status: Offline
Mariajul fara sex - din ce in ce mai des intalnit. Bucurati-va de sexul premarital!

O replica dintr-un serial la vizionarea caruia m-au prins zorii este cum nu se poate mai potrivita pentru articolul de fata. O duduie ii explica unui domn care ii da tarcoale ca ea nu este adepta sexului premarital. Un auzitor accidental intreaba nedumerit: "dar ce alt fel de sex exista?!" Pai nu prea mai exista, in foarte multe cazuri.

Aceasta este o postare adevarata descoperita nu va spun pe ce site, nu precizez in ce limba: "Am un sot absolut minunat, responsabil, afectuos si onest, insa problema este ca facem sex o data, de doua ori pe an. Lucreaza full-time si este extrem de obosit cand ajunge acasa - adoarme inainte de ora 19.00. Cand era burlac, obisnuia sa faca nenumarate nopt i albe si sa bata cluburile, iar acum, de cand ne-am casatorit, se poarta ca un pensionar desi are 35 de ani. M-am gandit la o "alternativa", dar nu vreau sa-mi incalc juramintele de cununie. I-am tot spus, inainte si dupa casatorie, ca sexul conteaza pentru mine. Credeti ca sexul este important intr-o relatie?"

Iar sexoterapeutii ar veni si ar spune iata cazul clasic de ceea ce americanii numesc "sexless marriage". Mariajul fara sex. Colegi de camera cu certificat de soti. Ultimele calcule estimeaza ca 15-20% dintre casnicii sunt asa. Opinia generala este ca, daca discutam despre mai put in de 10 partide intime pe an, atunci casatoria este fix in aceasta oala.

Desigur, unii psihologi spun ca daca totusi oamenii sunt multumiti si implinit i (exista?!) chiar si in aceasta situatie, atunci nu-i putem considera insuratei cu probleme. Si totusi, in sondajele sincere si ei, si ele, indiferent ca sunt luati cu acte sau nu, se plang ca sexul scartaie tare de tot. Mi se pare extrem de graitor si urmatorul exemplu: in 2009, doi psihologi din State au intervievat 1.000 de femei din lumea larga si au strans intr-o carte 200 de motive pentru care acestea fac sex cu partenerii lor - extrem de des mentionate au fost "ca sa scap de plictiseala", "ca sa pastrez pacea in relatie", "ca sa ma asigur ca sotul duce gunoiul".

In total, 84% dintre ele fac sex ca sa-si asigure o "viata linistita" sau ca sa plateasca astfel in avans diverse treburi prin gospodarie. Si pe barbati ii "doare capul". Si-nca rau. Si des Credinta generala este ca indeosebi femeile incep sa refuze sexul dupa ce s-au vazut la casa lor si, eventual, au trecut si pe la maternitate. Exista nenumarate bancuri pe aceasta tema, cu doamnele si libidoul lor prabusit brusc. Cercetatorii ne-au si explicat de altfel ca hormonii femini si sentimentul de "relatie stabila" duc cumva la o dorinta mai scazuta.

sursa:
http://www.csid.ro/sex....7612035


Alea iacta est !
 
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2024