Friday, 2024-04-26, 03:21:24
Welcome Visitor | RSS
Riddick Campus
Home
Sign Up
Log In
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: yasash, ninna  
Forum » Riddick University » Oral Sex » Safe oral
Safe oral
yasashDate: Tuesday, 2010-08-10, 12:49:11 | Message # 1
Doctor
Group: Administrators
Messages: 1431
Awards: 5
Status: Offline
Ne alegem cu micoze dupa sexul oral?

Se pare ca da, daca ne luam dupa avertismentul oamenilor de stiinta americani, care au constatat ca prea multa saliva distruge echilibrul natural vaginal. Daca sexului oral ar trebui sa-i spunem "Pas" din cand in cand, la tigari si la alcool e musai sa renuntam de tot - ne sfatuiesc aceiasi specialisti. Si, nu in ultimul rand, pentru sanatatea propriului vagin, urinati dupa fiecare contact sexual!

Oamenii de stiinta de la University of Michigan au demonstrat ca infectiile micotice apar cu precadere la femeile pe care partenerii le satisfac destul de des pe cale orala. Acesta nu este, desigur, un motiv pentru a renunta definitiv la acest tip de stimulare. Insa daca tu si partenerul tau va folositi de acesta mai mult pentru a lubrifia vaginul inainte de penetrare ar fi mai bine sa alegeti un lubrifiant din comert. Care este explicatia ? Microbii existenti in saliva influenteaza echilibrul florei vaginale, favorizand dezvoltarea in exces a ciupercilor.

De asemenea, fumatul este o alta metoda prin care nu faci decat sa-ti dublezi riscul de a contracta o vaginita bacteriana. Nicotina distruge protectia naturala a vaginului, lasand toata libertatea necesara bacteriilor neprietenoase pentru a prolifera. Daca nu este tratata corect sau este ignorata, vaginita bacteriana poate duce la sterilitate.

Alcoolul este un alt viciu care influenteaza in mod negativ sanatatea vaginului. Chiar daca ne scapa de inhibitii, sexul sub influenta licorilor bahice nu este mai placut, ci mai dureros intrucat vaginul devine mai uscat. In plus, miscarile penisului asupra peretilor unui vagin uscat pot genera aparitia unor iritatii, deschizand astfel calea infectiilor.

Nu in ultimul rand, nu uita sa urinezi dupa fiecare contact sexual. Specialistii explica aceasta nevoie prin faptul ca urina eliminata "spala" bacteriile bacteriile stranse la nivelul organelor genitale pe timpul penetrarii. Aceasta este o metoda de a reduce riscul de aparitie a infectiilor.

link:
http://www.csid.ro/sex/ne-alegem-cu-micoze-dupa-sexul-oral-6822849/


“Iubirea nu inseamna doar trup, din moment ce are in vedere sentimentul, si nu este doar spirit, din moment ce se consuma intre doua trupuri” - Maurice Merleau-Ponty (Elogiul filozofiei si alte eseuri)

 
nutzyDate: Sunday, 2010-09-19, 21:44:27 | Message # 2
Lector
Group: Moderators
Messages: 357
Awards: 1
Status: Offline
Siguranta sexului oral

Sunt diferite opinii in legatura cu masurile de protectie privind sexul oral. Este clar ca herpesul poate fi transmis de la organele genitale la gura sau de la gura la organele genitale in cazul unei relatii sexuale orale neprotejate, dar unii cred ca riscul este diminuat in perioada in care infectia nu este acuta ( asta inseamna aparitia unei arsuri si a unor basici care preced aparitia herpesului, si continua doua saptamani dupa ce usturimile herpesului au trecut ). Te poti contamina mai rar cu o infectie bacteriala daca ai relatii cu cineva care este infectat cu BTS ( mai ales gonoree, mai rar sifilis), dar acestea pot fi tratate cu antibiotice odata ce sunt depistate.

Este clar ca riscul de transmitere a HIV este mult, mult mai scazut decat la sexul normal in cazul unei relatii sexuale neprotejate decat in cazul unei relatii sexuale anale sau vaginale neprotejate; riscul este mult mai scazut pentru persoana care este supta sau linsa decat pentru persoana care suge sau linge. Pentru persoana care suge sau linge, riscul de transmitere este mai scazut daca gingiile, buzele, gura, gatul sunt sanatoase, riscul fiind scazut in cazul in care nu-i permiti unui barbat sa ejaculeze in gura ta si daca nu practici cunnilingus cu o femeie in timp ce aceasta este in timpul ciclului.

Anumiti specialisti in educatia sexuala recomanda sa nu te speli pe dinti cu o ora inaintea unui raport sexual oral neprotejat; altii recomanda sa examinezi rapid organele genitale ale partenerului pentru a observa eventuale umflaturi sau semne de infectie cu BTS ( acestea pot fi rar transmise de la organele genitale la gura ). In cazul unei relatii sexuale neprotejate, daca ai de gand sa nu-ti lasi partenerul sa ejaculeze in gura ta si totusi el o face, e mai bine sa scuipi imediat decat sa astepti sau sa inghiti; te-ar putea ajuta mai ales in cazul unei infectii BTS ( boli transmisibile sexual ) sa folosesti o lotiune de gura cu peroxid sau o lotiune de gura antibacteriana. Lichidul seminal poate sa contina HIV; daca nu permiti barbatului sa ejaculeze in gura ta, riscul de infectare se reduce considerasbil in cazul in care esti preocupat sa nu fii infectata prin felatie; ai in acest caz doua optiuni de reducere a riscului: sa nu iei capatul penisului in gura sau sa folosesti mijloace de protectie pentru sexul oral.

Daca te-ai hotarat sa ai un raport sexual oral protejat, atunci vei avea nevoie sa folosesti prezervative din latex ( fara Nonoxinol-9 ) sau una din barierele ( membrane ) pentru cunilingus ( pentru cunilingus se pune putin gel pe baza de apa pe partea cu care are contact partenera ta pentru a amplifica senzatia transmisa acesteia ). Aceeasi tehnica de protectie folosita in cunilingus poate fi folosita si pentru anilingus (lingerea anusului), acestea fiind esentiale daca persoana care linge nu este imunizata impotriva hepatitei de tip A sau daca persoana care este linsa poate avea o infectie bacteriala.


"Unirea dintre barbat si femeie este precum comuniunea dintre Cer si Pamant, iar Cerul si Pamantul dureaza vesnic tocmai datorita acestei comuniuni perfecte. Oamenii au uitat acest secret, devenind muritori. Dar cei ce-l cunosc au deschisa in fata lor adevarata cale spre Nemurire" - Shang-Ku-San-Tai

 
Forum » Riddick University » Oral Sex » Safe oral
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2024