Tuesday, 2024-05-07, 14:57:41
Welcome Visitor | RSS
Riddick Campus
Home
Sign Up
Log In
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: lussy, deea, silvye, yasash  
Forum » Riddick University » Anal Sex » Protectia muncii
Protectia muncii
grandmasterBDate: Monday, 2010-08-02, 14:55:50 | Message # 1
Professor
Group: Moderators
Messages: 520
Awards: 1
Status: Offline
Infectii anale transmise pe cale sexuala

Multa lume crede ca bolile cu transmitere sexuala se contracteaza numai in timpul unui contact sexul normal. Ei bine, orice contact cu un organ genital infectat poate determina aparitai unei boli.

Exista, asadar, cateva boli care se transmit prin intermediul contactului sexual anal. Acestea sunt:

- proctitele - inflamatiile rectului ce apar dupa o infectie cu gonoree sau cu virusul herpes simplex;

- verucile anale (vegetatii" sau "negi anali"), generate de virusul Human Papilloma Virus

- infectiile fungice ale anusului si rectului (pielea din zona este rosiatica si acoperita cu pete albe) care provoaca senzatia de arsura si mancarimi.

Din cauza sangerarilor pe care le determina si dezvoltarii unor stricturi (ingrosari), infectiile rectale transmise pe cale sexuala pot fi destul de grave. In unele cazuri, netratate, pot favoriza, in timp, aparitia cancerului rectal.

Daca observati simptomele unei astfel de boli, lasati jena la o parte si mergeti la un medic specialist (proctolog) pentru un tratament adecvat.

sursa:
http://www.csid.ro/sex....6747278


 
yasashDate: Wednesday, 2010-08-04, 14:53:47 | Message # 2
Doctor
Group: Administrators
Messages: 1431
Awards: 5
Status: Offline
Sexul anal si BTS

Este bine a se evita sexul anal in grup. Sexul anal este incercat de cupluri o data, cateva incluzandu-l apoi in lista practicilor lor sexuale, iar altele renuntand la el. Cei care il pastreaza o fac, fie pentru ca femeia gaseste aceste senzatii mai intense decat cele produse de sexul vaginal, fie pentru ca stransoarea il excita mai mult pe partener. Problema este ca acest tip de sex este foarte propice transmiterii unor boli foarte periculoase, cum ar fi SIDA, hepatita sau infectia intestinala.

Unii au sustinut ca pentru a face contactul anal mai sigur, se poate folosi prezervativul. Acest lucru nu este sigur 100%, deoarece prezervativul a fost proiectat pentru pentrarea vaginului (mucoasa mult mai flexibila decat cea rectala) si, deoarece este subtire, se poate rupe foarte usor din cauza presiunii existente in anus. Putem spune ca atat timp cat SIDA este incurabila, sexul anal este riscant.

SIDA se transmite mult mai usor pe cale anala, decat pe cale vaginala, deoarece, din cauza frecarii, mucoasa rectala sangereaza foarte repede, astfel incat sperma se combina cu sangele.

Sexul anal nu a fost privit cu ochi buni de-a lungul istoriei. Desi a fost privit blamator, din cauza asocierii pe care opinia publica o facea cu homosexualitatea, el a existat dintotdeauna. Poetul roman Martial si-a amenintat nevasta cu divortul pentru ca ea nu voia sa se supuna acestui tip de contact. In secolul al nouasprezecelea sexul anal constituia principala metoda contraceptiva.

In trecut sexul anal era practicat deoarece nu existau boli cu transmitere sexuala prea periculoase. In ziua de azi insa, avem de a face cu un virus foarte periculos : HIV, iar, cat timp antidotul sau nu este descoprit, este mai bine sa evitam acest tip de act sexual.

link:
http://www.sexaz.ro/sexul-a....ala.htm


“Iubirea nu inseamna doar trup, din moment ce are in vedere sentimentul, si nu este doar spirit, din moment ce se consuma intre doua trupuri” - Maurice Merleau-Ponty (Elogiul filozofiei si alte eseuri)

 
ninnaDate: Wednesday, 2010-09-22, 17:31:59 | Message # 3
Lector
Group: Support
Messages: 415
Awards: 3
Status: Offline
Sexul anal: riscuri şi protecţie

O treime din cuplurile heterosexuale practică ocazional sexul anal. Pentru că este o formă de sex controversată, multe cupluri nu se informează şi nu discută cu partenerul despre riscurile sexului anal şi metodele de protecţie.

Noi îţi spunem care sunt riscurile sexului anal şi cum le poţi combate pentru a fi complet protejată.

Popularitatea sexului anal în rândul cuplurilor heterosexuale

Specialiştii confirmă faptul că în zona anusului şi cea intraanală găsim terminaţii nervoase care produc plăcere sexuală, orgasmul anal fiind posibil şi confirmat atât de cercetători cât şi de bărbaţi şi femei care l-au simţit.

Mai multe studii realizate confirmă că sexul anal creşte în popularitate, mai ales în cadrul cuplurilor de heterosexuali. Aşadar, în prezent, sexul anal nu mai este corelat cu practicile homosexuale. În totalitate, sexul anal este practicat de mai multe cupluri de heterosexuali, având în vedere că cei mai mulţi oameni au această orientare.

Se pare că între 20 şi 40% dintre cuplurile de heterosexuali au încercat măcar o dată sexul anal. Potrivit studiilor, Brazilia este „ campioana mondială” a sexului anal, având în vedere că jumătate din populaţia adultă practică sexul anal, arată straightdope.com.

Mai mult, se pare că în jur de 10% dintre cuplurile de heterosexuali consideră sexul anal prima sursă de plăcere sexuală în cuplu, arată healthcentral.com.

În anii 90 în schimb, sexul anal nu se bucura de prea multă popularitate. Un studiu realizat în anul 1994 relevă că doar 5% dintre femeile interogate au găsit sexul anal ca fiind „oarecum atrăgător” sau „ foarte atragător”.

Un alt studiu realizat pe 26.000 de femei arată că 40% dintre ele l-au încercat şi doar 12% s-au bucurat de experienţă. Mai mult, în 80% dintre cupluri, bărbatul este cel care propune partida de sex anal.

Faptul că sexul anal este un subiect tabu o demonstrează şi un studiu realizat pe 1000 de femei, în care acestea au recunoscut cu greu că practică sexul anal.

Deşi capătă popularitate, nu toată lumea este suficient de informată încât să fie ferită de riscurile sexului anal.

Se pare că în anul 2009 o treime din dvd-urile cu filme porno ieşite pe piaţa britanică ilustrează cupluri ce fac sex anal. Din păcate, sexul anal este prezentat ca fiind un act lipsit de durere pentru femeie şi foarte uşor de pus în practică.

Riscurile sexului anal

Riscurile sexului anal includ atât bolile cu transmitere sexuală, cât şi afecţiuni fiziologice.

Experţii consideră că sexul anal este cea mai eficientă metodă de contactare a unei boli cu transmitere sexuală. În principal, cel care este penetrat are cel mai mare risc de contactare a acestora.

Despre ce boli este vorba? Doctorii John Dean şi David Delvin enumeră virusul HIV, virusul HPV, hepatita A şi C, gonoree, herpes şi Escherichia coli.

Vrei mai multe detalii?

Virusul HPV se transmite prin penetrarea anală şi duce la apariţia unor negi intraanali, care duc, mai departe, la apariţia cancerului anal.

Virusul HIV se transmite mai uşor prin sex anal, mai ales partenerului care este penetrat. Riscurile ca o femeie să contacteze HIV sunt cu până la 500 de ori mai mari dacă ea face sex anal neprotejat, faţă de cazul în care ea face sex normal neprotejat.

Cât despre riscul de hepatită, hepatita A provoacă dureri abdominale, în timp ce hepatita C cauzează afecţiuni cronice la ficat, care pot fi fatale, spun cei doi doctori.

Escherichia coli este o bacterie ce se transmite prin stimularea orală a anusului şi poate cauza gastroenterita, o afecţiune ce poate fi fatală în cazuri rare.

Riscurile fiziologice nu sunt nici ele de ignorat

Penetrarea anală, în care cel pasiv nu este suficient de relaxat, poate cauza leziuni ori fisuri ale mucoasei şi sfincterului anal. Aceste fisuri pot provoca dureri şi sângerări. Poţi să nu realizezi momentul în care se produc fisuri.
Există însă indicii ale existenţei lor: arsuri şi dureri în timpul defecaţiei sau mâncărimi în zona anusului.

Un alt risc este incotinenţa anală, care se dobândeşte în cazul practicării excesive a sexului anal.

Metode de protecţie în timpul sexului anal

Prezervativul, lubrifianţii şi doi parteneri dornici şi atenţi unul cu celălalt sunt principalele ingrediente ale protejării în faţa riscurilor amintite mai sus.

Din nefericire, nu foarte multe cupluri folosesc prezervativul în timpul sexului anal. Potrivit unui studiu, 74% dintre heterosexualii participanţi nu a folosit niciodată prezervativul în timpul sexului anal. În rândul studenţilor, prezervativul are de două ori mai puţine şanse să fie utilizat în cazul sexului anal, decât în cazul celui normal.

Experţii avertizează că astfel de atitudini îţi pun în pericol sănătatea, chiar şi viaţa! Mai mult, şansele apariţiei unei sarcini există şi în cazul sexului anal, dacă partenerul ejaculează înăuntru, iar sperma ajunge să intre în contact cu intrarea în vagin.

1. Aşadar, prima metodă de protecţie şi cea mai importantă este, ai ghicit, folosirea prezervativului. E indicat să schimbi prezervativul folosit în penetrarea anală dacă o alternaţi şi cu penetrarea vaginală. Aşa eviţi bacteriile precum Escherichia coli să între în contact cu vaginul şi cu orificiul urinar, ce poate duce la o infecţie urinară.

2. Înaintea începerii sexului anal, ai grijă ca zona din jurul anusului să fie curată. Unii medici recomandă chiar, efectuarea unei clisme, pentru golirea intestinului gros, evitând astfel accidentele neplăcute.

3. Nu începeţi penetrarea până ce sfincterul anal al persoanei pasive nu este complet relaxat. Pentru a te bucura de experienţă este foarte important să te relaxezi şi să nu grăbiţi procesul. Sfincterul anal este un inel format din muşchi ce se pot contracta şi relaxa în mod voluntar.

Cu puţin exerciţiu poţi ajunge să controlezi perfect muşchiul respectiv. Penetrarea forţată duce chiar la deteriorarea acestui inel, care poate cauza, pe lângă dureri, incontinenţă anală.

4. Folosiţi lubrifiant pe bază de apă, pentru a nu deteriora prezervativul. Roagă-l pe iubitul tău să facă penetrarea în mod treptat, folosindu-se mai întâi de un deget lubrifiat. Astfel, poţi remarca dacă îţi place sau nu activitatea şi poţi decide cât de mult vrei să evolueze situaţia.

Secretul unei partide de sex anal reuşite este ca ambii parteneri să găsească plăcere fizică în act, nu doar emoţională.

Unele autorităţi se tem de faptul că partenerii pasivi acceptă sexul anal de dragul celuilalt. Aşadar, au instaurat legi în acest sens. În unele state americane, sexul anal este interzis şi se pedepseşte prin lege.

sursa:
http://www.unica.ro/detalii....l


 
grandmasterBDate: Monday, 2011-07-04, 22:29:20 | Message # 4
Professor
Group: Moderators
Messages: 520
Awards: 1
Status: Offline
Despre Sex Anal: Riscuri si Sfaturi

Pentru o parte din cupluri, sexul anal este un subiect tabu, doar gandul la el provocand greata, dezgust, anxietate sau indignare, in timp ce pentru alte cupluri, sexul anal a ajuns o practica frecventa in cadrul vietii intime. Prin definitie, sexul anal presupune introducerea in anus a unor obiecte: deget, penis sau jucarii sexuale, si este practicat atat de cuplurile homosexuale cat si de cele heterosexuale. Statistic, o treime dintre cuplurile homosexuale nu practica sex anal, iar o treime dintre cele heterosexuale il practica ocazional si 10% frecvent. Din cauza numarului mare de cupluri heterosexuale comparativ cu cele homosexuale, in numere absolute, sexul anal este practicat mai mult de cuplurile heterosexuale.

Atitudinea fata de sexul anal difera atat la nivel personal cat si la nivel legal, existand unele regiuni in care sexul anal este interzis prin lege. Biserica este impotriva sexulul anal pentru ca prin aceasta practica sexuala nu se poate obtine o sarcina, rolul sexului fiind reprezentat de conceperea unui copil.

Regiunea anala contine un numar mare de terminatii nervoase, aceasta fiind motivul pentru care unele cupluri reusesc sa obtina placere prin practicarea sexului anal.

Pentru o sansa de reusita cat mai mare si asumarea unui numar cat mai mic de riscuri, exista unele sfaturi care trebuie luate in considerare la practicarea sexului anal.

In primul rand, acceptarea din partea ambilor parteneri. Sfincterul anal extern trebuie sa fie relaxat pentru a se putea acomoda cu penisul erect.

Igiena locala este esentiala. Anusul trebuie sa fie curat, iar intestinul gol.

Daca esti incepator, ia-ti gandul de la sex anal. Sexul anal presupune o orarecare experienta si cunostinte de anatomie, in absenta carora placerea potentiala a sexului anal se poate transforma rapid in durere/neplacere – pentru ambii parteneri!

Chiar si in prezenta unei relaxari eficiente este nevoie de lubrefiant pentru a facilita penetrarea, iar miscarile trebuie sa fie fine.

Dupa sex anal e importanta asigurarea igienei inaintea practicarii altui tip de sex (vaginal sau oral) pentru a prevenii infectiile bacteriene.

Foloseste neaparat un prezervativ. Chiar daca nu se vad, exista un numar foarte mare de bacterii in anus/rect.

Indiferent de pregatirile care se fac anterior sexului anal, indiferent de masurile de siguranta care se iau, sexul anal prezinta niste riscuri care trebuie cunoscute.

In primul rand, bolile cu transmitere sexuala pot fi contactate si prin sex anal. Ba mai mult, unele se transmit mai usor prin sex anal. Astfel, prin sex anal se pot transmite HIV, hepatita A, hepatita C, HPV, Escherichia coli, Chlamydia , herpes genital, gonoree si multe alte boli cu transmitere sexuala.

Indiferent de lubrefierea folosita sau de finetea actului in sine, regiunea anala este foarte sensibila si pot aparea leziuni/fisuri atata ale mucoasei anale cat si ale sfincterului anal. In functie de frecventa practicarii sexului anal (si a aletor caracteristici individuale), sfincterul anal poate suferi modificari care pot determina un grad de incontinenta anala.

Chiar daca penetrarea anala nu poate determina aparitia unei sarcini, in cazul eliminarii spermei din anus si intrarea in contact cu vaginul, poate determina patrunderea spermatozoizilor in uter si migrarea catre ovul cu fecundarea lui.

sursa:
http://www.contraboli.ro/despre-sex-anal-riscuri-si-sfaturi/


 
Forum » Riddick University » Anal Sex » Protectia muncii
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2024