Saturday, 2024-04-27, 04:40:57
Welcome Visitor | RSS
Riddick Campus
Home
Sign Up
Log In
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: nutzy, yasash  
Forum » Riddick University » Massage & Touchings » Tipuri de masaj general
Tipuri de masaj general
yasashDate: Sunday, 2013-03-10, 19:42:56 | Message # 1
Doctor
Group: Administrators
Messages: 1431
Awards: 5
Status: Offline
Masajul osteopatic

Este un fapt demonstrat ca intre o mie de oameni este greu sa gasesti macar unul cu coxale complet normale. Aproape toti oamenii au coxalele mai mult sau mai putin dislocate. Din cauza dislocarilor coxalelor, coloana vertebrala curbata apasa pe nervi si produce perturbari ale functiei muschilor, articulatiilor si viscerelor. Dislocarea coxalelor este cauza principala a durerilor de sold si de umar, a bolilor organelor interne, care supara pe multi oameni.

Terapia de indreptare a coxalelor prin masaj si presopunctura este o metoda de tratament pentru indreptarea oaselor intregului corp, pentru relaxarea muschilor si a tesuturilor conjunctive, pentru indepartarea radicala a bolilor. Metoda are in centrul atentiei coxalele.
Preluand avantajele diferitelor tipuri de masaje, metoda reaseaza oasele in articulatii si le fixeaza prin tragere, indreptare si apasare verticala, sporind astfel mult efectul curativ.

O casa trebuie sa aiba baza, ziduri si acoperis, si bineinteles, baza trebuie sa fie solida. Cu o baza slaba casa se va darama mai devreme sau mai tarziu, oricat de solide ar fi zidurile si oricat de luxos acoperisul.
corpul omenesc este intocmai ca o casa, avand oasele soldului drept baza si coloana vertebrala drept stalp de sustinere. Daca oasele soldului se disloca, coloana vertebrala se va curba.

Coloana vertebrala constand din 26 vertebre este partea cea mai usor dislocabila a corpului omenesc. Vertebrele, daca sunt dislocate, incep sa apese maduva spinarii si apoi baza nervilor spinali. Ca urmare apar dureri in zonele comprimate sau perturbari in organele inervate de acesti nervi. In afara de aceasta, dislocarea vertebrelor trage cu ea ligamentele si muschii si obstructioneaza circulatia sangelui si a limfei. Prin urmare apar multe boli. Poate credeti ca bolile circulatorii pot fi vindecate prin indreptarea vertebrelor dislocate. Dar eu dau un raspuns negativ, deoarece oasele soldului constituie problema. Daca acestea, in calitatea lor de baza de sustinere, nu sunt indreptate, toate stradaniile de a indrepta coloanele si de a rearanja acoperisul vor fi fara sens.

sursa:
http://seductiatrupului.ro/masaj/masajul-osteopatic.html


“Iubirea nu inseamna doar trup, din moment ce are in vedere sentimentul, si nu este doar spirit, din moment ce se consuma intre doua trupuri” - Maurice Merleau-Ponty (Elogiul filozofiei si alte eseuri)

 
riddickDate: Sunday, 2013-03-10, 20:01:07 | Message # 2
Professor
Group: Administrators
Messages: 581
Awards: 1
Status: Offline
Adio, celulita!


Se estimeaza ca un procent de cel putin 80 la suta dintre femei au o anumita forma de celulita. Desi aceasta afectiune este cel mai adesea asociata cu o greutate mult peste normal, ea este întâlnita adesea si în cazul celor subponderale, precum si printre barbati. La aparitia acestei probleme contribuie lipsa de activitate si dezechilibrele hormonale, însa principala cauza a celulitei este consumul constant de aditivi si conservanti chimici, tipic pentru modul de alimentatie occidental, celulita lipsind aproape cu desavârsire la populatiile ce se hranesc traditional. Sistemul limfatic al organismului, care are functia de a filtra toxinele, depoziteaza aceste substante în zone ale corpului cât mai departate de organele vitale, atât functional, cât si ca pozitie - solduri, fese si coapse. Aici, din considerente genetice si structurale, celulita creeaza portiuni de piele noduroase si valurite, cu aspect de "coaja de portocala", adesea umflate si devenind uneori dureroase la apasare.

Cele mai utilizate remedii sunt: dieta cu alimente naturale, exercitiile fizice diverse, perierea uscata a pielii, masajul superficial (pentru activarea circulatiei în vasele limfatice) si masajul tesuturilor profunde. Va propunem o modalitate suplimentara, deosebit de eficienta si placuta:
Masarea usoara a pielii cu un produs ce contine extracte din plante special selectate pentru actiunea lor anticelulitica. Este un amestec de iedera, considerata excelenta pentru reducerea celulitei, grapefruct, cu efect diuretic si detoxifiant si ulei esential de fructe de ienupar.

Lotiune pentru masaj
200 g de gel pentru dus nearomatizat
50 g extract de iedera
4 linguri de coji de nuca farâmitate foarte marunt
60 picaturi de ulei esential de grapefruct
30 picaturi de ulei esential de fructe de ienupar
15 picaturi de ulei esential de portocala
15 picaturi de ulei esential de cires

Turnati gelul si extractul de iedera într-o cupa si amestecati. Adaugati esentele amestecând pâna când solutia se uniformizeaza. Cu ajutorul unei pâlnii, puneti amestecul într-o sticla de 1,5 l. Înainte de folosire, adaugati o lingura de coji de nuca la 30-60 g de gel, într-un bol. Masati zilnic corpul în timp ce faceti dus, folosind o bucata de lâna sau bumbac, sau cu o manusa de baie.

sursa:
http://seductiatrupului.ro/masaj/adio-celulita.html


Alea iacta est !
 
Forum » Riddick University » Massage & Touchings » Tipuri de masaj general
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2024