Un mic FAQ Cine, oare, nu a auzit de această activitate intimă, popular numită şi labă? Şi câte persoane, oare, nu au făcut-o?
În cele ce urmează vom trata masturbarea, atât în cazul femeilor cât şi în cazul bărbaţilor, apelând şi la imagini video explicite.
Ştiinţific, masturbarea reprezintă autostimularea organelor genitale în scopul dobândirii plăcerii sexuale, de multe ori finalizată prin orgasm cunoscut şi drept climax. De obicei masturbarea se face atingând uşor, strângând puternic sau masând penisul sau clitorisul. Unele femei îşi stimulează şi vaginul, de multe ori apelând la diverse obiecte sexuale ( jucării pentru adulţi ) precum vibratorul sau ruda sa mai ieftină şi mai practică, dildoul.
Cine se masturbează?
Răspunsul este: aproape toată lumea! Masturbarea este un lucru comun inclusv în rândul persoanelor care întreţin raporturi sexuale cu un partener. Statisticile arată că 95% dintre bărbaţi şi 89% dintre femei recunosc că s-au masturbat. Masturbarea este primul act sexual experimentat de către majoritatea femeilor şi a bărbaţilor. În copilărie, masturbarea este o metoda folosită de către copil în descoperirea propriului corp.
De ce se masturbează lumea?
Pe lângă simplul fapt că masturbarea induce o stare de bine, masturbarea este şi o metoda la îndemână (sic) de descărcare a energiei sexuale acumulate de-a lungul timpului, mai ales în cazul persoanelor fără partener sau ale celor al căror partener nu doreşte sau nu este disponibil pentru sex. Masturbarea mai are şi avantajul siguranţei, pericolele unei sarcini nedorite sau ale contactării unei boli cu transmitere sexuală ( BTS ) fiind excluse. Masturbare este şi metoda folosită de către bărbaţi la pentru donarea de spermă sau doar de mostră pentru testarea infertilitaţii.
Masturbarea este recomandată de către medicul specialist sexolog şi persoanelor cu disfuncţii sexuale precum bărbaţii care suferă de ejaculare precoce ( pentru a putea controla şi întârzia ejacularea ) sau femeile care nu au cunoscut orgasmul ( pentru a-l putea experimenta ).
Este masturbarea un lucru normal?
Privită până de curând drept o perversiune sau drept semn al unei probleme mentale, masturbarea este considerată acum drept o activitate sexuală normală, reconfortantă, sigură şi satisfăcătoare. Este un lucru sănătos experimentarea plăcerii sexuale de-a lungul întregii vieţi, iar masturbarea este o metodă facilă, excelent de pus în practică.
Masturbarea devine o problemă atunci când inhibă orice relaţii sexuale cu partenerul, atunci când este făcută în public sau atunci când provoacă disconfort. Masturbarea provoacă disconfort atunci când este făcută compulsiv şi/sau atunci când afectează viaţa de zi cu zi.
Este masturbarea dăunătoare pentru bărbaţi sau pentru femei?
În medicină, masturbarea este privită drept un mijloc inofensiv şi natural de experimentare a sexualităţii, atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei. Neprovocând nici o leziune fizică sau psihică, poate fi practicată moderat oricând, de-a lungul vieţii, făcând parte dintr-un comportament sexual normal.
Diverse culturi şi chiar credinţa populară consideră că masturbarea este un păcat, un lucru înjositor, interzicându-l. Aceasta conduce, de cele mai multe ori, la sădirea unui sentiment de vinovăţie şi ruşine.
Diverşi experţi susţin că masturbarea poate îmbunătăţi semnificativ viaţa sexuală precum şi pe cea de cuplu, atât a femeilor, cât şi a bărbaţilor. Prin masturbare îţi poţi descoperi zonele erogene, acele zone care îţi provoacă maximul de plăcere, lucru care, împărtăşi partenerului poate îmbunătăţi mult viaţa sexuală a cuplului. Femeile, în acest mod, pot scăpă de frigiditate şi pot cunoaşte orgasmul. Unele cupluri practică masturbarea reciprocă pentru îmbunătăţirea vietii sexuale precum şi pentru o mai profundă intimitate mutuală