Friday, 2020-05-29, 17:39:39
Welcome Visitor | RSS
Riddick Campus
Home
Sign Up
Log In
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: yasash  
Forum » Riddick University » Orient Express » Continenta sexuala
Continenta sexuala
ninnaDate: Saturday, 2010-08-14, 23:00:25 | Message # 1
Lector
Group: Support
Messages: 415
Awards: 3
Status: Offline
Ce este continenţa sexuală?

Ideea de Continenţă Amoroasă s-a născut în Orient şi a fost aplicată de-a lungul timpului de adepţii filosofiei tantrice indiene şi de taoiştii chinezi. Era pe atunci o mare taină a vieţii, rezervată doar iniţiaţilor şi familiei regale. Ajunsă în Occident, practica fuziunii amoroase realizată cu continenţă a cunoscut o rapidă răspândire, mai ales în ultimele decenii.

Secretul acestei tehnici străvechi constă în reţinerea şi conservarea potenţialului sexual (sperma la bărbat şi fluidele sexuale la femeie), în timpul actului amoros realizat de către un cuplu iubitor şi transfigurator, potenţial care astfel va fi transformat în forme elevate de energie vitală, psihică, mentală şi spirituală.

Datorită transmutării superorgasmatice a acestui potenţial erotic, bărbatul şi femeia care se iubesc frenetic ajung să trăiască o formidabilă stare de plăcere elevată, generată de un număr nelimitat de orgasme, care îi face pe cei doi iubiţi să descopere într-un mod plăcut şi gradat că energia sexuală este o putere tainică, SACRĂ.

Printre nenumăratele efecte profund binefăcătoare care apar în urma fuziunii amoroase cu continenţă, menţionăm câteva dintre cele mai importante:
• amplificarea iubirii şi a fericirii în relaţia de cuplu, printr-o împlinire erotică şi emoţională profundă;
• cel mai rapid şi mai eficient procedeu de reîntinerire;
• cel mai puternic afrodiziac, perfect natural şi complet gratuit;
• stare de sănătate şi armonie, fizică şi psihică;
• trezirea capacităţilor paranormale (telepatie, intuiţie, clarviziune, premoniţie, etc.);
• prelungirea actului erotic pe o durată nelimitată;
• amplificarea charismei personale;
• metodă de contracepţie sigură, plăcută şi naturală.

Atenţie!
Suspendarea descărcării energiei sexuale, prin fluidele sexuale corespondente - atât la bărbat cât şi la femeie – nu conduce la imposibilitatea de a procrea. Într-un cuplu, bărbatul poate trăi orgasmul cu descărcare – ejaculare atunci când cei doi iubiţi îşi doresc un copil. Cercetările au demonstrat că, în cazul cuplurilor care au practicat continenţa, copiii născuţi sunt mult mai viguroşi şi mai sănătoşi.

Ce se petrece cu lichidul spermatic la un bărbat care practică cu succes continenţa sexuală ?

De obicei, aceasta este cea mai frecventă întrebare pe care şi-o pune un bărbat care aude pentru prima oară de continenţa sexuală. Departe de a fi nocivă, o retenţie seminală de foarte lungă durată însoţită de tehnici adecvate de ridicare a energiei în etajele superioare ale fiinţei (practici yoga, eforturi intelectuale intense etc.) va conduce la transmutaţia biologică a spermei şi, prin energia uriaşă rezultată, se va face cu putinţă sublimarea ei spre nivelele superioare ale fiinţei. Aşadar, prin transmutare, sperma este transformată în energie şi, deci, nu este vorba de o stocare prelungită a acesteia care ar conduce în timp la dereglări somatice. În funcţie de nivelul la care este sublimată energia, se produce trezirea şi armonizarea centrului de forţă respectiv, fenomene care vor fi însoţite de stările şi efectele benefice corespunzătoare. (v. centrii de forţă)

sursa:
http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=1698


 
rhemaxosDate: Sunday, 2010-08-15, 22:05:28 | Message # 2
Senior
Group: Users
Messages: 62
Awards: 0
Status: Offline
20 de motive pentru a face dragoste ore şi ore în şir numai cu continenţă

Plăcerea amoroasă nu se rezumă numai la o senzaţie foarte agreabilă dar foarte scurtă. Ea poate fi cu mult mai mult şi aceasta este cu putinţă numai înţelegând şi realizând permanent amorul cu continenţă.

Ce este continenţa?

Implicând contactul sexual fără ejaculare, dar cu atingerea unui număr nelimitat de orgasme de către cei doi iubiţi (în acelaşi timp sau separat), continenţa sexuală presupune controlul deplin conştient al funcţiei sexuale de către bărbat şi de către femeie. Aşadar, această modalitate de a trăi actul erotic nu se finalizează prin ejaculare la bărbat sau prin descărcare explaozivă a potenţialului creator specific la femeie. Fiind o formă superioară a erotismului, continenţa sexuală permite transmutarea biologică a potenţialului sexual creator în forme superioare de energie vitală, psihică, mentală, spirituală, angrenând unele procese inefabile de sublimare lăuntrică.

Prin realizarea cu succes a continenţei sexuale de către cei doi în cuplu, trăirea amoroasă devine plenară, dispare senzaţia de vlăguire şi somnolenţă care însoţeşte ejacularea, femeia poate atinge de câte ori vrea starea de orgasm, iar armonia de cuplu şi fericirea se amplifică. În concepţia orientală, amorul realizat într-o stare continuă de continenţă sexuală devine o gradată dilatare dătătoare de extaz, în care cuplul expansionează la infinit, depăşindu-şi astfel toate condiţionările limitatoare.

De ce amor cucontinenţă?

1. Armonizează în mod rapid şi natural structura corpului. Un act erotic realizat cu continenţă, pe lângă faptul că este extraordinar de plăcut, echivalează cu o oră de jucat tenis sau cu 45 de minute de jogging. În plus, moleculele "anti - stres" (endorfinele) care sunt secretate prin plăcerea sexuală prelungită pot calma ca prin farmec crizele de bulimie. Se poate astfel chiar renunţa la jogging sau la monotonele cure de slăbire, înlocuindu-le cu frenetice jocuri amoroase cu continenţă.

2. Regenerează sângele. De la 15 mişcări respiratorii pe minut în stare de repaus, în timpul jocurilor amoroase realizate cu continenţă, datorită excitaţiei se ajunge la 30 de mişcări respiratorii, iar corpul este mai bine irigat şi oxigenat. Se ard astfel repede aproape toate reziduurile de gaz carbonic şi sângele se regenerează pe cale naturală . Numai 15 minute de amor cu continenţă echivalează cu aproape 75 de minute de jogging.

3. Activează în mod natural şi rapid digestia. După unii cercetători americani, saliva care este schimbată în mod spontan între cei doi iubiţi în timpul jocului erotic realizat cu continenţă facilitează digestia şi are efecte benefice profunde în ceea ce priveşte fortificarea sistemului imunitar. Printre altele, un sărut excitant, prelung face să circule 9 mg.de grăsimi şi 0,45 mg.săruri.

4. Reglează în mod natural menstruaţia şi o diminuează foarte mult, reducând-o la o zi sau două. O viaţă sexuală redusă, dezorganizată şi fără continenţă se traduce deseori în cazul femeii printr-o menstruaţie neregulată, de durată foarte mare (6-7 zile) sau în cantităţi mari şi chiar dureroasă. Din contră, actul sexual realizat mereu numai prin continenţă favorizează printre altele echilibrul hormonal şi implicit reglează în mod natural menstruaţia. Pe de altă parte, studiile de specialitate au demonstrat că femeile care au zeci de orgasme multiple şi prelungite, fără descărcare (aşa cum sunt cele care sunt trăite în timpul actului erotic realizat cu continenţă) secretă o cantitate mare de endorfine şi au menstruaţia foarte scurtă, regulată şi nedureroasă. În cazul practicantelor avansate menstruaţia se suspendă 3-4 luni în şir, iar femeia în cauză se simte minunat şi debordează de energie.

5. În cazul femeilor, continenţa sexuală conduce la creşterea pe cale perfect naturală a sânilor. Sub efectul excitării intense şi al creşterii debitului sanguin, sânii pot creşte în volum pe cale naturală până la 25% în timpul unui act amoros realizat cu continenţă. De asemenea, s-a constatat că sensibilitatea sânilor la atingeri senzuale şi mângâieri creşte foarte mult provocându-i cu uşurinţă femeii senzaţii delicioase.

6. Accelerează tranzitul intestinal. Contracţia profundă şi amplă a muşchilor abdominali în timpul actului erotic realizat cu continenţă provoacă un masaj abdominal complex şi natural, de la suprafaţă la interior, care printre altele favorizează tranzitul intestinal.

7. Tonifică pe cale naturală muşchii abdominali. Făcând dragoste numai cu continenţă intens, adeseori şi timp îndelungat, muşchii abdominali sunt plăcut şi în mod natural puşi în acţiune. Responsabilă de aceasta este mai ales diafragma. Fiind plasat între centura abdominală şi plămâni, acest muşchi important se contractă ritmic şi armonios sub efectul accelerării respiraţiei şi pune astfel în mişcare muşchii abdominali.

8. Îmbunătaţeşte somnul şi face să scadă în mod natural orele care îi sunt necesare. Se ştie că, în general, plăcerea prelungită este un excelent sedativ în cazul bărbatului. Însă ea se manifestă aproape la fel şi în cazul femeii. Aceste extraordinare efecte tranchilizante, liniştitoare şi revitalizante sunt provocate de endorfine.

9. Diminuează şi chiar face să dispară în scurt timp anxietatea. A face dragoste numai cu continenţă face să se trezească destul de repede în noi anumite calităţi deosebite printre care amintim: lipsa stresului, relaxare profundă, buna dispoziţie, euforia, simţul umorului. La originea acestor realizări se află tot secreţia masivă a endorfinelor care apare în momentul orgasmelor fără ejaculare (descărcare). La nivel reflex, mângâierile fac să se manifeste o reală putere de relaxare. Implicând totodată şi o activitate fizică, faptul de a face plenar şi frenetic dragoste cu continenţă permite printre altele eliminarea rapidă a tensiunilor musculare, nervoase şi psihice.

10. Stimulează pe o cale naturală circulaţia sanguină. În timpul excitaţiei sexuale debitul sanguin creşte considerabil atât la nivelul zonelor eorgene cât şi în tot corpul. Arterele se relaxează atunci uşor. De asemenea, plăcerea intensă care apare face ca acestea să se dilate gradat, antrenând astfel o stare de bine general şi de fericire imensă. Experienţa dătătoare de fericire a continenţei sexuale în cuplu permite fiinţelor umane să realizeze prin iubire ceva extraordinar. Cei doi iubiti descoperă fiecare extaziaţi că de fapt componenta biologică a atracţiei faţă de sexul opus nu este reprezentată numai de instinct, ci şi de alte aspecte tainice, energetice, subtile, psiho-emoţionale care sunt integrate în sistemul complex al comportamentului sexual–afectiv-mental. Continenţa amoroasă–sexuală, realizată cu succes un anumit interval de timp face totodata să se trezească şi să se amplifice capacităţile psihomentale ale celor doi iubiţi dincolo de normalitate. Numai prin continenţa sexuală, jocul erotic dătător de fericire se produce pe un plan trans-biologic, cosmizat, fără sfârşit. Realizând mereu continenţa sexuală bărbatul devine superpotent si el poate face de zeci de ori pe zi dragoste, resimţind sute de orgasme fără a ejacula deloc.

11. Luptă pe o cale naturală contra durerii şi suferinţelor fizice. Plăcerea sexuală extraordinar de mare care este trăită în timpul actului amoros realizat cu continenţă face ca pragul de toleranţă la durere sau suferinţă să fie mult depăşit. S-a remarcat astfel că după ce o femeie atinge de 5-10 ori orgasmul fără descărcare ea este, spre exemplu mai puţin sensibilă la înţepătura unei injecţii decât înainte sau la 5 zile dupa acesta. S-a putut astfel verifica efectul profund anesteziant şi s-a constatat în multe cazuri că acest prag de toleranţă poate creşte până la 70 la 2 ore după amorul cu continenţă

12. Echilibrează profund şi durabil, pe o cale naturală tiroida. Hipofiza, "excitată" datorită plăcerii intense şi prelungite şi generând plăcerea, reglează pe o cale naturală activitatea tiroidei. După cum se ştie, atunci când aceasta funcţionează peste nivelul normal suntem agitaţi, înfriguraţi şi avem o stare de devitalizare. Atunci însă când tiroida funcţionează sub nivelul normal apar frisoane, ne confruntăm cu o creştere anormală în greutate şi ne scade foarte mult libidoul.

13. Trezeşte şi dezvoltă "stresul" pozitiv. Micile glande care sunt situate deasupra rinichilor sau cu alte cuvinte suprarenalele sunt stimulate în mod armonios de hipofiză în timpul actului erotic realizat cu continenţă şi astfel produc hormonii "stresului" pozitiv. Primul, adrenalina, este cea care ne excită prompt şi cu putere simţurile în caz de dragoste fulgerătoare. Mai puţin cunoscut, cortizolul ne permite să ne apăram simplu şi rapid împotriva depresiei. Tot suprarenalele secretă, de asemenea, hormonii dorinţei, care sunt numiţi hormonii androgeni. Într-un cuvant, prin amorul cu continenţă sunt din abundenţă secretate aproape toate ingredientele care ne sunt necesare pentru un raport sexual de calitate, care va putea dura ore în şir fără ca bărbatul să ejaculeze absolut deloc şi fără ca femeia să se descarce atunci când atinge de zeci de ori orgasmul.

14. Hidratează pielea foarte bine pe o cale naturală. Plăcerea intensă şi prelungită face să crească secreţia de hormoni estrogeni (hormonii sexuali feminini), ceea ce va avea ca efect faptul că pielea în ansamblu ei va fi mult mai bine irigată, mai strălucitoare, mai elastică, mai suplă şi totodată va prezenta o cantitate mult mai mare de colagen.

15. Întreţine şi îmbunătăţeşte pe o cale absolut naturală memoria. Fiind cartierul general de comandă al sistemului hormonal, hipotalamusul este de asemenea şi sediul centrilor memoriei. Un studiu realizat printre yoghinii din India a demonstrat că actul amoros intens prelungit realizat cu continenţă trezeşte, favorizează şi amplifică anumite procese mentale printre care se află şi memoria. Energia uriaşă care este asimilată în aură în timpul unui astfel de act sexual favorizează foarte mult puterea de concentrare mentală şi facilitează atât procesele de memorare rapidă, cât şi pe cele de lungă durată.

16. Este cea mai bună metoda de contracepţie, perfect naturală. Actul amoros intens şi prelungit care este realizat numai cu continenţă presupune suspendarea nedefinită şi completă a ejaculării şi tocmai de aceea el este o metodă contraceptivă perfect naturală şi foarte sigură. Femeile care practică amorul cu continenţă cu bărbaţi perfect continenţi nu mai sunt stresate de posibilitatea unei sarcini nedorite.

17. Antrenează inima într-un mod perfect natural şi armonios. De la o medie de 70 – 80 pulsaţii pe minut în starea de repaus, ritmul cardiac creşte în mod gradat în timpul fuziunii amoroase realizate cu continenţă până la 100 – 120 de pulsaţii pe minut în timpul fazei de platou (perioada de excitaţie). În momentul orgasmului fără ejaculare (descărcare) se atinge un ritm cardiac de 110 – 130 pulsaţii pe minut. Tocmai de aceea se consideră că amorul cu continenţă este un foarte bun procedeu natural de antrenament cardiac.

18. Favorizează din plin umorul şi trezeşte buna dispoziţie. Euforia copleşitoare care apare şi se menţine zile în şir după actul erotic cu continenţă se explică printre altele prin acţiunea conjugată a doi neuro-transmiţători: serotonina şi dopamina, care sunt secretaţi din abundenţă de hipofiză sub influenţa plăcerii intense şi prelungite. Aceşti neuro-transmiţători energizează în mod natural creierul şi apoi sângele, provocând astfel un dinamism euforic general care este "contaminant" pentru majoritatea oamenilor cu care venim în contact.

19. Decontractă foarte bine muşchii. Atunci când pielea este atinsă şi mângâiată într-un mod foarte agreabil se produce o intensă stimulare care trece mai intâi prin piele, apoi prin legăturile nervoase specifice, pentru a ajunge apoi la un centru motor al măduvei spinării şi al creierului. Prin intermediul sistemului reflex, această stimulare binefăcătoare se repercutează în scurt timp asupra muşchilor care ajung astfel să se relaxeze profund.

20. Ameliorează stările care apar în situaţiile de graviditate. În corpul unei femei însărcinate, inundat de hormoni mai ales în primele luni de sarcină, se induce o creştere a circulaţiei sanguine, în special în partea de jos a abdomenului, ceea ce fortifică şi chiar facilitează reacţia sexuală. Plăcerea în asemenea situaţii este adeseori amplificată prin intermediul contracţiilor profunde şi foarte agreabile ale uterului care este mult mai reactiv în acest caz.

Pentru cei care aţi aflat ca există continenţa sexuală, care este binecunoscută de mii de ani de yoghinii Orientului a venit vremea să vă convingeţi de imensele ei avantaje. Nu uitaţi că întotdeauna în realizarea continenţei sexuale un gram de practică valorează cât tone de teorie. Pentru cei proşti, pentru cei plini de prejudecăţi, pentru cei care sunt sceptici, continenţa sexuală este imposibilă şi de aceea pentru ei ea nu există. Practicând asiduu continenţa sexuală, cei curioşi şi deschişi descoperă cu uimire că sperma este transmutată biologic la temperatura corpului într-o energie uriaşă care le permite să resimtă sute de orgasme de o intensitate copleşitoare. Un bărbat care practică în mod asiduu continenţa sexuală, este un bărbat puternic, superviril, vital, plin de umor, inteligent, activ, magnetic, stăpân pe sine, binevoitor, deschis. În această perioadă, în care potenţa bărbatului a scăzut în mod dramatic la nivel planetar, practica amorului cu continenţă sexuală este un remediu salvator care poate repune cu uşurinta bărbatul în ipostaza de bărbat mereu superviril. Semnatarul acestor rânduri s-a convins de mult timp de imensele avantaje ale continenţei sexuale în urma unei practici sistematice şi aprofundate. Tot ceea ce s-a scris în aceste articole este real şi poate fi confirmat prin experienţă directă de cei care vor urmări să realizeze practic continenţa sexuală. Un mister inefabil care va fi trăit în mod direct şi nemijlocit de bărbatul care realizează în mod perfect continenţa sexuală este acela că el induce automat starea de continenţă sexuală iubitei sale făcând-o şi pe ea să realizeze orgasmul la unison cu el, dar fără descărcare. Prin continenţa sexuală chiar şi cele mai nesatisfăcute femei pot fi plenar satisfăcute cu uşurinţă. Prin continenţa sexuală perfectă cei doi iubiţi realizează o stare divină de iubire infinită care îi face să atingă stări de beatitudine indescriptibile.

sursa:
http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=4303


 
yasashDate: Wednesday, 2010-08-18, 15:07:24 | Message # 3
Doctor
Group: Administrators
Messages: 1430
Awards: 5
Status: Offline
Continenţa sexuală - o revoluţie pentru un cuplu fericit

De ce să facem dragoste numai cu continenţă sexuală?

Fiindcă ţine mai mult, este mai frumos şi durează până la adânci bătrâneţi!

…Ce minunat este să faci dragoste…!
Da, dar…să faci dragoste, nu sex.

E plăcut şi sexul, dar dragostea ne face să ne simţim şi chiar să fim buni, frumoşi, generoşi, puternici – poate chiar ca nişte zei. Nu degeaba se spune că, dacă iubirea este infinită, imposibilul devine cu uşurinţă posibil.

Dar ne-am putea întreba, care este diferenţa între dragoste şi sex?

Bineînţeles, este chiar o foarte mare diferenţă, fiindcă aceasta este tocmai iubirea. Este minunat să iubeşti şi să fii iubit, dar o culme a iubirii este să faci dragoste. Adică atunci când iubirea lipseşte, deşi există atracţie sexuală – este sex, iar atunci când este iubire, a face dragoste este o minunată realizare şi o culme a iubirii.

Cu toţii vrem să iubim şi să fim iubiţi, mulţi poate vrem să facem dragoste, dacă se poate, oriunde, oricât, oricând şi până la orice vârstă dar, evident, nu cu oricine şi nu oricum. Fiindcă şi despre a face dragoste se poate învăţa.

Dar oare se poate oriunde, oricând, oricât, minunat, cutremurător de frumos şi de răscolitor? Ei bine, da, aceasta este posibil şi se realizează prin continenţa sexuală.

Ideea a venit la început din Orient şi a fost aplicată, de-a lungul timpului, de adepţii filozofiei tantrice indiene, de taoiştii chinezi şi din ţările învecinate. Era atunci o mare taină a vieţii, cum să faci iubirea ta să înflorească şi, făcând dragoste, să devii fericit şi puternic. Ajunsă în Occident, această practică a iubirii – realizând continenţa sexuală – a cunoscut o rapidă răspândire, mai ales în ultimele decenii. Şi la noi în ţară sunt foarte mulţi oameni care au descoperit iubirea cu continenţă sexuală şi au adoptat-o. De ce credeţi că au făcut aceasta? Ei bine, fiindcă merită.

Avantajele practicării continenţei sexuale:

-trezirea unui număr foarte mare de orgasme (atât la bărbat cât şi la femeie) şi o amplificare nebănuită a plăcerii;
-apariţia unei stări de nesaţ, de dorinţă parcă eternă între cei doi, care nu se mai satură unul de celălalt;
-longevitatea vieţii sexuale;
-regenerare şi reîntinerire;
-tonus vital mărit;
-dispariţia stărilor de vlăguire, somnolenţă după actul amoros;
-echilibru psihic, amplificarea creativităţii, trezirea inteligenţei;
-amplificarea farmecului personal, atât la bărbat cât şi la femeie;
-eliminarea completă a riscului unei gravidităţi nedorite;
-reducerea importantă a secreţiilor menstruale şi a fenomenelor secundare penibile legate de ciclu;
-dă posibilitatea mai multor femei să cunoască, în sfârşit, ce este orgasmul (ştiut fiind că multe femei au nevoie de o stimulare erotică de minim 30 de minute iar bărbatul termină deseori după maxim 10 minute);
-ajută, în cazul femeilor, la creşterea armonioasă a sânilor.

Dincolo de acestea, avem şansa de a ne regăsi pe noi înşine ca fiinţe spirituale, cu o înţelegere superioară a iubirii şi a vieţii.

Bine, dar ce este continenţa sexuală?

Ea înseamnă, în principal, reţinerea spermei în corpul bărbatului, fără a fi eliminată prin ejaculări sau poluţii, iar la femeie, lipsa descărcărilor explozive specifice în timpul orgasmului şi reducerea secreţiilor menstruale.

De ce să ne reţinem sperma? Din timpuri străvechi, oamenii au observat că sperma pe care o poate ejacula un bărbat în timpul vieţii este o cantitate limitată, care, în funcţie de înţelepciunea cu care o elimină acesta, poate să mai fie prezentă în corpul său şi la vârste înaintate. Se cunosc exemple neîndoielnice de bărbaţi care au fost fertili după vârsta de 100 de ani. În mod curent vedem că andropauza (perioada de repaus sexual la care un bărbat este „obligat” spre sfârşitul vieţii) este mult întârziată dacă cel în cauză a drămuit mai atent rezerva sa seminală. Aşa cum se petrece de obicei, odată cu epuizarea „rezervei” de spermă şi deci încetarea apariţiei sale în corp, scad mult vitalitatea, memoria, creativitatea, puterea fizică iar pentru cel în cauză devine clar că bătrâneţea a cam intrat în drepturi. Cei care au fost însă înţelepţi din acest punct de vedere, îşi văd vârsta doar când se uită în oglindă iar atunci o fac fără mare îngrijorare, fiindcă ei se simt încă în putere.

Dacă o femeie practică iubirea cu continenţă sexuală devine mai atrăgătoare, iar frumuseţea şi strălucirea ei durează, uneori, incredibil de mult. Prostituatele, însă, care au foarte des orgasme cu descărcare, se uzează repede, îşi pierd frumuseţea şi decad fizic şi psihic mult mai repede decât alte femei.

Există, de fapt, o legătură foarte directă între potenţialul sexual prezent în corp şi forţa interioară a unui om, constatându-se că toţi oamenii cu forţă interioară deosebită au şi un potenţial sexual puternic. S-a ajuns până acolo încât pentru a putea avea suficientă forţă, bărbaţi sau femei de carieră (oameni de afaceri, conducători, politicieni, militari) care totuşi nu cunosc continenţa sexuală au ajuns să aibă relaţii sexuale foarte rar. Ei au ales astfel instinctiv abstinenţa – o soluţie parţială, ce-i drept – deoarece au simţit că între a face dragoste mai des fără continenţă sexuală şi carieră, preferă cariera.

Abstinenţa nu este, totuşi, o soluţie, deoarece adeseori bărbaţii tind atunci să piardă potenţialul sexual în somn, prin poluţii, iar femeile prin secreţii menstruale mai abundente şi mai dureroase.

Concluzia este că potenţialul sexual este ca un dat fiziologic de la naştere şi el poate fi folosit mai mult sau mai puţin înţelept, consumându-se mai repede sau mai încet. Ne dăm seama că avem mare nevoie să ştim cum se poate realiza continenţa sexuală.

Dar cum e posibil să facem dragoste fără ejaculare sau fără descărcare energetică explozivă (în cazul femeii)?

Totul porneşte de la faptul dovedit ştiinţific că starea de orgasm şi ejacularea – la bărbat (sau descărcarea specifică – la femeie) nu sunt în mod obligatoriu legate una de alta. Se relatează foarte multe situaţii când orgasmul este trăit plenar fără ca aceste fenomene fiziologice de descărcare să apară. Lumea ştiinţifică a propus şi a dovedit, pentru a explica acest fenomen, teoria transmutaţiei biologice a materiei la energii mici chiar în corpul uman. Aceasta arată că sperma, la bărbat, sau anumite substanţe şi fluide sexuale, la femeie, se pot transforma în energie, după cunoscuta formulă a lui Einstein, E=mc2, şi asta chiar în corpul omului. Din calcul reiese că această energie este enormă şi că ea rămâne în corpul nostru la diferite nivele, oferindu-ne avantajele de care aminteam înainte.

Chiar dacă avem sau nu timp şi posibilitate să citim şi să verificăm teoria ştiinţifică a acestui aspect fiziologic excepţional, cert este că el există şi putem să îl cunoaştem direct, practicând noi înşine continenţa sexuală. Cea mai bună replică dată unor neîncrezători este să vedem noi înşine cum funcţionează. Mai ales că merită !

Fenmenul este de multă vreme cunoscut şi a fost aplicat de multe ori în secret. Astfel au fost unii regi şi conducători ce urmăreau să obţină farmec şi putere personală. Au existat curtezane şi bărbaţi care doreau să obţină gloria sexuală, impresionându-şi iubiţii sau, respectiv, iubitele cu performanţele lor erotice. Dar au fost şi mulţi oameni care au acţionat cu înţelepciune, înţelegând această putere a sexualităţii ca pe o valoroasă taină pentru armonizarea vieţii.

În zilele noastre, cunoscutul star de muzică rock Sting a recunoscut, după unele insistenţe, că, aplicând continenţa sexuală, face dragoste cu soţia sa uneori chiar şi opt ore, cu o pauză de masă după patru ore. El spune că a obţinut pe această cale rezultate extraordinare, cu atât mai deosebite cu cât relaţia cu soţia sa este acum mult mai armonioasă.
De asemenea, Raquel Welch, actriţă excepţional de frumoasă, a practicat cu mare succes continenţa sexuală în cuplu şi a recunoscut că o parte din farmecul său şi puterea de a trăi armonios viaţa o datorează acestei practici.

sursa:
http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=3952


“Iubirea nu inseamna doar trup, din moment ce are in vedere sentimentul, si nu este doar spirit, din moment ce se consuma intre doua trupuri” - Maurice Merleau-Ponty (Elogiul filozofiei si alte eseuri)

 
rhemaxosDate: Monday, 2010-08-23, 19:32:31 | Message # 4
Senior
Group: Users
Messages: 62
Awards: 0
Status: Offline
ABC-ul practic al amorului cu continenţă

Pentru a face dragoste cu continenţă, ceea ce se urmăreşte este aşa-zisul control al energiei sexuale, pe care o simţim ca fiind proporţională cu intensitatea senzaţiei erotice, iar prin controlul ei se înţelege, în principal, împiedicarea cu orice preţ a ejaculării, la bărbat sau a descărcării explozive, la femeie. De altfel, pentru femeie, controlul energiei sexuale sau continenţa sexuală este, de obicei, uşor de realizat şi rar necesită un minim de antrenament. În general, ea trebuie să urmărească să evite orgasmul cu descărcare energetică explozivă, care duce energiile în jos şi generează spasme uterine. Femeia poate dirija mental « energia plăcerii » către în sus, aceasta răspândindu-se în valuri plăcte în tot corpul.

Un aspect foarte important este să avem bun simţ şi măsură potrivită în toate acţiunile noastre. Deşi există nişte reguli, chiar foarte valoroase, nu trebuie să luăm nimic mecanic, ci să adaptăm permanent la ceea ce simţim şi la ceea ce se petrece.

Realizând un preludiu de minim 10 minute, se fac apoi penetrări lente, blânde, savurând vraja inefabilă a actului amoros şi frumuseţea fiinţei iubite, fiind însă atenţi la energia sexuală care se amplifică din ce în ce mai mult. Vom simţi plăcerea procesului de absorbţie a secreţiilor sexuale feminine prin organul sexual al bărbatului, ca şi prin întreaga suprafaţă de contact dintre cele două organe sexuale. Tensiunea erotică creşte tot mai mult şi simţim că suntem aproape de punctul în care ar putea avea loc o descărcare…

ACUM ESTE MOMENTUL CHEIE când trebuie să :
-ne oprim;
-rămânem pe loc sau ieşim brusc din contact (în funcţie de starea de excitare şi de experienţa noastră) ;
-ne oprim respiraţia, fie pe plin, fie pe gol ;
-contractăm foarte ferm sfincterul anal (muşchiul care controlează conştient defecaţia) ;
-contractăm foarte ferm sfincterul urinar, ca atunci când avem nevoie foarte intensă de a urina şi dorim să împiedicăm urinarea;
-contractăm foarte ferm muşchiul pubococcigian (acest muşchi se contractă şi când urmărim să nu urinăm, deşi avem o senzaţie intensă de urinare; el se află între anus şi sex);
-contractăm foarte ferm muşchii de la baza lingam-ului sau cei ai yoni-ului şi de la baza clitorisului;
ASTFEL SE CONTRACTĂ, PRACTIC, ÎNTREGUL PLANŞEU PELVIAN AFLAT ÎNTRE PENIS (clitoris – la femnei) ŞI ANUS ;
-strângem puternic pumnii şi dinţii (fără să exagerăm totuşi);
-contractăm fesele;
-ţinem limba cât mai în spate, lipită de cerul gurii (desigur, fără a o înghiţi);
-cu mintea vizualizăm intens existenţa unei energii, în zona inferioară a corpului, concentrată în organele genitale şi pe care o dirijăm mental să urce în partea superioară a corpului, cât mai sus, de-a lungul coloanei vertebrale; o vom concentra, de preferinţă, în zona aflată în mijlocul frunţii.

Aceste acţiuni se fac toate odată, cu intensitate maximă, sau doar unele dintre ele, după nevoie şi în funcţie de eficienţa constatată, 5-10 secunde sau cât dorim, până când tensiunea sexuală a scăzut sub un anumit nivel, acceptabil pentru a putea continua fără să pierdem controlul energiei sexuale.

După aceasta reluăm penetrările, care vor fi mai degrabă lente decât rapide, atât cât simţim noi că este potrivit pentru controlul eficient al energiei sexuale. Dacă simţim că este necesar, putem chiar să rămânem imobili perioade mai lungi de timp şi să realizăm mişcări doar când simţim că erecţia tinde să fie mai puţin viguroasă, după care putem relua repausul (cu menţinerea contactului). Continuăm să simţim plăcerea procesului de absorbţie a secreţiilor sexuale feminine prin organul sexual al bărbatului, ca şi prin întreaga suprafaţă de contact dintre cele două organe sexuale.

Vom descoperi bucurii deosebite, pe care nu le bănuiam că le putem trăi realizând penetrări lente sau stând în repaus (dar în contact).

Contracţiile descrise şi concentrările mentale se pot realiza, de altfel, pe perioade lungi de timp, fără a ne opri din mişcare (deci nu numai în momentele de « criză »). Prevenim astfel apariţia situaţiei în care ne apropiem vertiginos de un moment periculos din punct de vedere al controlului energiei sexuale.

Dacă totuşi bărbatul nu a apreciat bine şi a ajuns într-un punct dincolo de care pare că ejacularea nu mai poate fi oprită, o ultimă şansă este "manevra celor trei degete", care constă în a presa cât mai puternic cu vârfurile a trei degete de la o mână de-a lungul uretrei, în zona dintre anus şi sex. În acelaşi timp se vor menţine contracţiile descrise şi concentrarea mentală. În acest fel este posibil să oprim ejacularea sau să eliminăm o cantitate mult mai mică de spermă decât în cazul în care nu am fi aplicat această manevră.

Postludiul este foarte necesar şi el trebuie să fie întotdeauna realizat, după care, cel mai bine este ca iubiţii să se separe, la o distanţă cât mai mare, timp de cel puţin 7 ore. Astfel, apare o polarizare deosebită între iubiţi şi la următoarea întâlnire ei vor fi atraşi mai puternic unul de celălalt.

Putem să ne antrenăm în vederea unei continenţe sexuale cât mai bune realizând pe perioade cât mai lungi de timp şi cât mai ferm contracţia sfincterului anal, practicând retracţia abdominală şi urinarea fracţionată. Aceasta din urmă se poate realiza ori de câte ori urinăm, fracţionând jetul urinar în cât mai multe etape, prin contracţia fermă a sfincterului urinar şi menţinerea acestuia astfel contractat o perioadă de cel puţin 1-3 secunde între etape. Contracţia sfincterului urinar şi a muşchiului pubococcigian se poate face şi fără să urinăm (în timpul realizării altor activităţi cotidiene), aceasta producând o senzaţie de energizare foarte plăcută în întregul corp.

Procedând astfel, vom ajunge să fim uimiţi de performanţele noatre sexuale. Nu trebuie să realizăm aceasta ca un sport, folosind noile noastre capacităţi pentru a impresiona persoane de sex opus prin acţiuni lipsite de iubire. Continenţa sexuală este un instrument, o abilitate prin care putem să ne împlinim viaţa şi fiinţa pe care o iubim. Prin acţiuni lipsite de iubire, fiinţa decade, irosind darurile şi capacităţile cu care a descoperit că este dotată.

Toate acţiunile fizice prezentate până acum au o mare eficienţă dar, când folosim MINTEA FERM CONCENTRATĂ, eficienţa creşte foarte mult; uneori, este posibil ca doar cu mintea, fără nici o altă acţiune din cele descrise, să putem realiza perfect controlul energiei sexuale.

Deci, să urmărim să facem dragoste doar dacă este dragoste. Să iubim cât mai mult şi din toate puterile. De altfel, chiar şi continenţa sexuală este mai uşor de menţinut atunci când iubim şi suntem iubiţi.

După cum am spus, important este bunul simţ şi măsura potrivită în toate acţiunile noastre. Şi să nu uităm că pe maestru îl face exerciţiul !

Un procedeu excepţional de eficient pentru controlul energiei sexuale!

După actul amoros, pentru a ne simţi mai bine şi a fructifica perfect efectele amorului cu continenţă, este bine să realizăm de cât mai multe ori procedeul yoghin uddiyana bandha, retracţia abdominală. Acesta se realizează astfel :
- poziţia de execuţie este în picioare, aplecat, cu mâinile pe genunchi;
- la începutul seriei, respirăm profund, după care, printr-o expiraţie puternică, urmărim să golim cât mai complet plămânii de aer;
- printr-o contracţie puternică a diafragmei, retargem puternic în sus şi înapoi organele abdominale, care parcă tind să se lipească de coloana vertebrală; deşi poziţia aceasta poate părea insolită, succesul tehnicii depinde de cât de bine realizăm această retracţie a organelor abdominale în sus şi înapoi şi de cât de mult timp reuşim să menţinem aceasta. Nu trebuie să ne îngrijorăm, căci, deşi pare o poziţie neobişnuită, are doar urmări pozitive;
- în timpul retracţiei ne concentrăm, la fel ca în timpul întâlnirii amoroase, ca energia din zona inferioară abdominală să ajungă în partea superioară a corpului, cel mai bine la nivelul capului, în zona din mijlocul frunţii;
- la sfârşitul retracţiei, relaxăm diafragma lăsând organele abdominale în jos: atunci şi numai atunci inspirăm; urmează o retenţie pe plin lejeră şi reluăm tehnica imediat sau după câteva respiraţii de voie.
Pentru efecte vizibile trebuie să repetăm procedeul retracţiei abdominale, cu intensitate, de cel puţin 30 de ori. Este bine să realizăm această tehnică cu minim 30 min. înainte de masă.
Această tehnică are rareori contraindicaţii (în caz de ulcer, colită, apendicită, când execuţia poate fi dureroasă).

sursa:
http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=3951


 
riddickDate: Tuesday, 2010-08-24, 21:52:35 | Message # 5
Professor
Group: Administrators
Messages: 581
Awards: 1
Status: Offline
Practicanţii întreabă - practicanţii răspund

Continenţa face diferenţa


1. Cum îmi dau seama dacă sunt un continent perfect?

După câteva zile de practică nu putem spera la un nivel de asemenea altitudine. Pentru asta e necesară o perioadă lungă în care să nu fi pierdut nici măcar o singură picătură de spermă (iar la femei suspendarea totală a ciclului menstrual). Practic, toată viaţa. Dar chiar şi în situaţia în care nu s-a risipit niciun strop de lichid seminal, ne rămâne eterna provocare: sublimarea energiei erotice. Simplul fapt că nu ejaculăm nu înseamnă neapărat că am atins perfecţiunea în realizarea continenţei. Poate fi vorba doar de transmutarea potenţialului amoros. Rezultatele adevărate în această direcţie lasă urme vizibile în înfăţişarea noastră - privire penetrantă, forţă charismatică - şi produc o continua expansiune a conştiinţei. Aşadar, în caz de reuşită, vom afla primii. Mai degrabă merită să fim interesaţi de un alt aspect al continenţei. Ea nu vizează numai drămuirea înţeleaptă a zestrei erotice, ci mai ales controlul desăvârşit al tuturor tipurilor de energie. Deci avem şi mai mult de lucru.

2. Ce mă împiedică să realizez continenţa amoroasă?

Poate fi vorba de vecinii de bloc, arcurile de la saltea sau furnicile curioase din iarbă, dar o să luăm în calcul doar dificultăţile care respiră un aer de obiectivitate:

a. Inconsecvenţa. Muncim uneori toată săptămâna; sunt momente când privim televizorul ca pe o lumânare aprinsă; naufragiem pe internet în destinaţii numai de noi ştiute, avem timp pentru sport, dar mult mai timid ne apropiem câteodată de tehnicile pentru continenţă. E puţin ciudat. Împlinirea pe care o avem practicând-o nu lasă loc de comparaţie. Cu toate acestea, dezertăm deseori de la testul consevenţei. Dar dacă vrem totul, trebuie să fim pregătiţi să dăm totul. Altă cale nu există pentru noi, cei din linia întâi…

b. Nesublimarea energiilor erotice. Asta e proba de foc pentru practicanţii continenţei amoroase. De aici şi problemele legate de sexualitate. Intenţia cu care începem să facem dragoste amprentează puternic calitatea jocului amoros. Textele străvechi vorbesc de un procent de 70% dorinţa de a-L cunoaşte pe Dumnezeu şi 30% plăcere. Aceasta e proporţia corectă. De obicei este exact invers. Şi asta în cazurile fericite. Este nevoie de multă puritate şi transfigurare pentru a avea o asemenea viziune corectă. Altfel e greu. Asceza tantrică este, de altfel, una dintre cele mai dure. Tentaţia este extrem de mare, iar picioruşul ne poate aluneca în orice moment. Utilizăm plăcerea, amplificăm dorinţa doar pentru a le folosi în scopuri spirituale. În modul acesta ele ne pot înălţa până în al nouălea cer, ne pot învăţa zborul. Altfel, energia erotică nesublimată va fi ca un lac de plumb în care aripile noastre rămân înţepenite.

c. Masturbarea mentală sau fizică. Dorinţa puternică de a viziona imagini erotice, de a face dragoste în locuri insolite, în moduri diferite, cu echipament erotic mai mult sau mai puţin complicat, toate sunt legate numai şi numai de plăcere şi implicit de minte. Ego-ul are nevoie de hrană proaspătă (senzaţii, idei) şi solicită mereu o reactualizare a informaţiei. Nu contează prea mult subiectul (în cazul de faţă, erotic). Cum noi suntem structuri preponderent mentale, se explică de ce la bărbaţi imaginaţia lucrează în trei schimburi. Dar jocul necontrolat al minţii prezintă un imens pericol pentru aspiranţii la continenţa amoroasă perfectă: poluţiile nocturne. Visele umede sunt ca o supapă a subconştientului care materializează astfel scenariile de peste zi. Trist, dar… tributul biologic poate fi evitat. Vechiul model de satisfacţie erotică trebuie înlocuit cu o căutare frenetică a profunzimilor fiinţei, ce are drept vehicul energia sexuală. Plăcerea devine o trambulină, nicidecum o baltă în care plonjăm. Pe de altă parte, este mult mai uşor de practicat continenţa amoroasă cu fiinţa iubită atunci când senzaţia erotică este în special subtilă. Repet, subtilă. Excitaţia vizuală ne fixează atenţia prea mult pe plăcere, îngreunând sublimarea energiei sexuale, controlul ejaculării sau comuniunea afectivă. Totuşi, într-un cuplu polar opus, bazat pe iubire autentică şi pe transfigurare, imaginaţia controlată îmbogăţeşte într-un mod inefabil paradisul celor doi iubiţi.

d. Neîncrederea şi frica de eşec. A greşi e omeneşte; a repeta aceeaşi gafă e foarte descurajant câteodată. Şi aici intervine frica: „Ce-o să visez la noapte? Emanuelle partea întâi, a doua, a treia şi continuările? Sper să mă trezesc la timp; sper să fi lucrat suficient yoga decuseară…“. Temerile nu ajută cu nimic. Mai mult, amplifică prin rezonanţă posibilitatea ca acel fapt nedorit să se petreacă. Mentalizarea pozitivă este de un real folos în această direcţie. Cel mai bun moment este când faci dragoste cu iubita. Mai precis când intraţi în starea de orgasm. Atunci mintea ia o pauză binevenită şi accesul la subconştient se face mult mai uşor. Atunci vizualizează-te ca amant iniţiat. Un continent perfect. Cu toate calităţile trezite la maximum. Să ştii că efectele sunt extraordinar de puternice. Energia erotică imensă amplifică gândurile tale, iar raportarea la un model masculin ideal în timpul jocului amoros te îmbracă într-o aură de triumf. Desigur, nu identificarea cu vreun culturist o să aibă rezultate, ci cu energia masculinităţii elevate pe care o manifestă un mare tantric, un mare yoghin sau chiar cu energia supemă a unui aspect divin, cum ar fi Krishna sau Shiva.

e. Lipsa atenţiei şi a memoriei. Adică să nu ne aducem aminte de practica efectivă. O contracţie dimineaţa, o respiraţie solară la prânz şi două asane seara nu ne vor face maeştri în arta amorului transfigurator extatic. Nu e de ajuns. Este necesară o atenţie susţinută, consecvenţă şi răbdare pentru a rupe lanţul obişnuinţelor şi a accede la transbiologic şi apoi la spiritualitate.

f. Absenţa iubirii. Pentru mulţi dintre noi acest pasaj pare ultimul din serie şi probabil mai puţin important, în raport cu subiectul general. Dar nu este deloc aşa. Dragostea are un rol esenţial în realizarea continenţei amoroase. Ea este flacăra care va transforma plumbul în aur. Ea este sursa, călătoria iniţiatică şi destinaţia celui care a ales calea erosului sublim. Doar prin abandon total şi necondiţionat în faţa ei continenţa capătă valenţe spirituale.

3. Sunt semne care anunţă poluţiile nocturne?

Desigur. Dar în cazul de faţă nu se petrece chiar ca-n filme. Deschidem geamul din sufragerie şi pe nisipul de lângă tobogan un pescăruş îşi mişcă picioruşul destul de lizibil: „Atenţie, la noapte!“. Nu e chiar aşa. Mai degrabă e vorba de situaţii în care s-a produs şi este pericol să se producă din nou un asemenea eveniment. Trebuie doar să le identificăm: o stare globală de excitaţie, o presiune subtilă constantă în zona organelor genitale, dinamizare erotică fără sublimare a energiilor rezultate, oboseală accentuată, vizionarea filmelor XXX, mesele copioase din timpul nopţii, afrodiziacele în exces, imaginaţia necontrolată, obsesiile erotice, lipsa lucrului spiritual etc. Pentru a preveni momentele nefaste trebuie să devenim foarte atenţi la noi. Corpul omenesc este dotat cu o inteligenţă naturală. Dacă ceva, cumva îi macină echilibrul, sigur ne va da de veste. Recunoscând situaţiile primejdioase trebuie să acţionăm în consecinţă. Facem tot ce ştim şi ne ajută să sublimăm potenţialul amoros: meditaţii, asane specifice, pranayama, dragoste cu iubita, orice, numai să simţim că pericolul a trecut. Trebuie să-ţi mai spun ceva: cu o floare nu se face primăvara. Nici măcar cu trei. De la un bucheţel în sus încep şansele. Noi am vorbit despre o situaţie de criză. Să lucrăm mai mult într-o zi pentru a asigura continuitate procesului de transformare lăuntrică. Dar, de fapt, acesta devine un mod de viaţă; un crez al nostru, nu o corvoadă. Iar pentru continenţa sexuală perfectă este nevoie de o mutaţie adâncă în conştiinţă.

4. Cât timp trebuie să fac tehnici yoga după un act amoros cu continenţă pentru a fi sigur că energia erotică s-a sublimat în totalitate?

Depinde de la caz la caz. Dacă suntem profunzi când facem dragoste, iar forţa de transmutare şi sublimare este mare, nu avem nevoie de multe ore suplimentare pentru a încheia jocul amoros la înălţime. În general e bine să nu facem o asemenea evaluare imediat după postludiu. Energia este încă efervescentă şi ne putem înşela. Dar după aproximativ o oră tot ce nu a fost sublimat (ci doar transmutat) va începe să coboare. Mai ales dacă vom mânca imediat. La noi apare o durere puternică în zona testiculelor, iar la femei în zona ovarelor (la ele se declanşează uneori ciclul menstrual mai devreme). Aşa că cel mai sigur e să lucrăm, să lucrăm şi iar să lucrăm, cu cât mai mult, cu atât mai bine. În definitiv, pentru noi o facem iar rezultatele vor fi pe măsură.

5. Care sunt cele mai simple metode de sublimare a energiei?

Cele ezoterice sunt prezentate pe larg în cursurile de yoga: meditaţiile, rugăciunea profundă, pranayama, fixarea atenţiei într-un singur punct, anumite atitudini, contracţii şamd. Dar pentru o eficienţă maximă trebuie să ţinem cont de un singur aspect: timpul de execuţie şi intensitatea concentrării. Nu emitem mantra cinci minute, ne focalizăm privirea în mijlocul frunţii, clipim de trei ori şi gata! Totul s-a sublimat! Nu! Realizăm tehnicile până când frecvenţa de vibraţie specifică energiei erotice se modifică integral într-una mult mai rafinată, mai elevată. Starea care se instalează este net diferită de cea pasională. Avem spontan tendinţa de a ne îndrepta spre introspecţie. Putem să-i simţim savoarea subtilă zile întregi după aceea. Iată şi câteva variante neyoghine pentru alchimia interioară: dansul, artele în general, studiul intelectual intens, înotul etc. Dar ca aceste modalităţi să devină eficiente în ceea ce priveşte sublimarea armonioasă a energiei erotice, este necesară o atitudine cu totul specială, meditativă.

6. Ce mă poate ajuta să deprind mai repede măiestria în continenţa amoroasă?

Poate că întrebarea ar suna mai bine dacă începe cu „Cine ar putea să mă ajute...“ Răspunsul cel mai bun ar fi: tu! Cine altcineva? Cea mai grozavă tehnică nu valorează nici doi bani dacă nu facem nimic pentru a-i da viaţă. Perseverenţă şi răbdare. De asta este nevoie, pentru că pe maestru îl face exerciţiul. În rest, lucrurile sunt mai simple: purificarea fizică, energetică şi mentală, realizarea tehnicilor care prezintă efectele dorite, consacrarea fructelor acţiunii, un vital foarte bun (dinamizarea primilor trei centri de forţă), un mental puternic (Ajna chakra), voinţa de a sublima integral energia erotică, autotransfigurarea, raportarea la un model autentic (maestrul spiritual, Shiva, starea de vira), tapasul, aspiraţia spirituală, plante medicinale etc.

7. Cum pot opri ejacularea brusc în caz de pericol?

În primul rând, cum am ajuns până aici? Graba? Dorinţa ardentă? O iubită foarte pasională? Ritmul intim alert? O fantasmă destul de puternică? Sau oglinda era prea aproape de pat? Trebuie să fim sinceri. Înainte de a trata, putem preveni. Dacă mai e posibil să eliminăm din cauze, jumătate din treabă e făcută. Rămân câteva soluţii pentru situaţiile extreme, dar cel mai bine e să nu ajungem acolo. Blocajul extern e un procedeu foarte la îndemână (presiunea puternică a punctului situat între anus şi sex), totuşi nu este sigur sută la sută. Dacă îl realizăm prea târziu, riscăm să pierdem o cantitate din lichidul seminal în interiorul corpului (aproximativ 40%-60%). Ulterior ea va fi eliminată odată cu urina. O altă variantă este strângerea puternică a bazei penisului cu mâna dreaptă. E important momentul când aplicăm aceste metode. După punctul non-retur nu prea sunt soluţii care să ne vină în ajutor. În ambele situaţii putem dubla realizarea tehnicilor cu nişte expiraţii puternice (sau Uddhyana bandha) şi concentrarea fermă în Ajna chakra. Schimbarea ritmului respirator şi redirecţionarea atenţiei produc miracole câteodată. Oricum ar fi, e bine să ne retragem din când în când puţin în afara contactului intim (moment bun pentru conştientizare sau câteva Nauli kriya) şi apoi să reluăm mişcările intime. Tot atunci putem muta şi oglinda mai într-o parte.

8. Ce trebuie să fac pentru a spiritualiza actul erotic?

După ce s-a desăvârşit continenţa sexuală, începe Tantra. Prima nu o include pe a doua, dar invers e valabil. Principiul fundamental al acestei străvechi tradiţii spirituale este iubirea. Cu cât sentimentul este mai autentic şi mai înălţător, cu atât actul erotic dintre cei doi iubiţi este mai profund, mai expansiv şi extatic. În acest caz transfigurarea apare în mod spontan, neprimind statutul de tehnică sau etapă premergătoare fuziunii amoroase. Acesta e primul lucru pe care trebuie să-l avem în vedere. El ne deschide poarta comuniunii profunde cu Marile Puteri Cosmice.

9. De când fac yoga, dorinţa şi energia mea erotică au crescut. E bine?

Dacă le folosim într-un mod divin integrat e perfect. Dacă doar le alimentăm pentru a spori plăcerea trebuie să luăm imediat atitudine. Hedonismul nu este sinonim cu yoga.

10. De ce unii bărbaţi care au fost iniţiaţi în tainele erosului ezoteric simt încă nevoia să ejaculeze?

Chiar dacă am avut unele rezultate nu înseamnă că am păşit cu totul în lumea continenţei. Vechile obişnuinţe zgârie încă pereţii subconştientului nostru. Până la eliminarea definitivă a acestor reziduuri, balansul între sus şi jos, sacru şi profan va continua. Amprenta impulsurilor inferioare nu se şterge cu uşurinţă de pe tabla mentală, chiar dacă pe deasupra am scris mare şi apăsat: Evoluţie spirituală. Anumite impurităţi ale minţii sunt întreţinute şi acum, mai mult sau mai puţin inconştient. De aceea gândurile trebuie controlate permanent. Nu intră niciunul şi nu iese nimic fără ca noi să ştim. Un alt exerciţiu care ajută este Laya yoga înainte de culcare (dar nu folosiţi mantrele pentru Muladhara chakra sau Swadhisthana chakra care amplifică energia erotică). O oră de meditaţie în fiecare seară purifică mintea foarte mult. Noaptea va fi odihnitoare şi fără griji pentru bărbaţi. Succe

sursa:
http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=4521


Alea iacta est !
 
deeaDate: Friday, 2010-08-27, 18:02:32 | Message # 6
Lector
Group: Moderators
Messages: 361
Awards: 1
Status: Offline
Trăirea erotică de tip tantric

Trăirea erotică intensă constituie ”sămânţa” fundamentală a spiritualităţii tantrice. Ea este însăşi emoţia pură a iubirii, trăirea benefică ce stimulează pasiunile, ”înflăcărează” simţurile şi trezeşte energia latentă KUNDALINI SHAKTI, care îşi are sediul la nivelul centrului vitalităţii, MULADHARA CHAKRA.

Sentimentul erotic este provocat de plăcutul contact al simţurilor cu lumea exterioară, din această întâlnire născându-se plăcerea. Atunci când este în mod adecvat rafinat, susţinut şi canalizat (sublimat) cu înţelepciune, erosul transfigurator conduce în mod nemijlocit la experienţa transcendenţei şi la extazul divin. Amplificată la maximum, plăcerea orgasmatică – în actul sexual fără descărcare – basculează într-o stare expansionată a conştiinţei, o stare de vid beatific ce permite accesul la transcendenţă.

Pentru Tantra, ejacularea nu reprezintă un orgasm sau o stare care poate deveni o trambulină pentru evoluţia spirituală, ci o descărcare energetică ireversibilă penibilă. Ea ne permite cel mult să dormim bine. Aşadar, în cel mai bun caz ejacularea este un calmant, care lasă totuşi femeia frustrată, iar bărbatul epuizat. Într-un act sexual cu descărcare asistăm la o suită de încărcări şi descărcări. După cîteva ore, sau cîteva zile, în funcţie de vîrstă, mai ales în cazul bărbatului, energia urcă din nou, nevoia sexuală se manifestă iar, şi el simte din nou impulsul sau dorinţa sexuală. De fapt, bărbatul are nevoie de un pic de repaus pentru „a-şi reface forţele”, iar femeia, în cele mai multe cazuri, de o ceartă sănătoasă, pentru a-şi degaja frustrarea şi a lăsa loc speranţei că, de această dată, va fi satisfăcută.

Actul sexual cu ejaculare nu permite acea acumulare energetică colosală care se produce în timp prin continenţa sexuală şi care conduce la stări paroxistice de iubire şi de dilatare a conştiinţei în infinit.

Tantra ne lasă astfel să întrevedem că există o alternativă la acest automatism al sexualităţii comune: orgasmul este în esenţă o sărbătoare a fericirii datorată întîlnirii şi fuziunii a două fiinţe, a două tipuri de energii distincte şi polare, iar această întâlnire are ca scop accesul la şi comuniunea cu Divinul.

sursa:
http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=1919


Message edited by deea - Friday, 2010-08-27, 18:02:50
 
riddickDate: Sunday, 2010-08-29, 22:27:43 | Message # 7
Professor
Group: Administrators
Messages: 581
Awards: 1
Status: Offline
Continenţa sexuală menţine echilibrul psiho-somatic

Însemnătatea iubirii este importantă pentru oricine. Fiinţa umană nu trebuie să fie privită în nici un caz numai din punct de vedere social sau profesional, ci trebuie privită şi din dublul aspect psiho-somatic, căci numai astfel ne vom putea da seama de complexitatea şi de raportul intim al fenomenelor bio-psihice. Un dezechilibru endocrin are repercusiuni asupra activităţii psiho-somatice, dar şi un factor pur psihic se poate repercuta asupra sistemului neuro-endocrin. Se ştie de altfel că psihanaliza s-a constituit ca metodă terapeutică a unei maladii nervoase ce are la bază o problemă de natură sexuală.

Această viziune asupra amorului nu o întâlnim numai in TANTRA YOGA, ci şi în alte sisteme spirituale, cum ar fi spre exemplu TAOISMUL. Taoismul se bazează pe atingerea unei perfecte armonii prin deplina integrare în ritmurile polare ale naturii, ceea ce îi permite omului să atingă deplina fericire.

Cea mai înaltă armonie, conducând la perfecta împlinire a vieţii, este realizată prin aducerea împreună a elementelor polare: feminin (-) YIN şi masculin (+) YANG, pentru a mări misterioasa energie de viaţă conţinută în fiecare.

În TAOISM, forţa masculină a vieţii este conţinută în lichidul spermatic, iar forţa feminină în secreţiile vaginale. În jocurile sexuale, ambii parteneri caută să nu piardă controlul asupra energiei sexuale indiferent cât de mare sau intensă este starea de plăcere. Atunci ambii parteneri resimt ore în şir stări copleşitoare de plăcere, dar nu pierd controlul asupra energiilor sexuale. Recent, oamenii de ştiinţă americani şi sexologii francezi au publicat două rapoarte: “RAPORTUL HITE” şi "PROGRAMUL PLENITUDE". Ambele studii constată de la bun început că eroarea fundamentală pe care majoritatea oamenilor o comit datorită obişnuinţei nefaste este aceea de a crede în mod eronat că orgasmul şi juisarea (analogul ejaculării la femeie) nu este decât un proces fiziologic complex de descărcare, în urma căruia apare oboseala, somnolenţa, vlăguirea, indiferenţa faţă de fiinţa iubită.

Raportul HITE enumeră cele 26 de puncte la care încearcă să răspundă, dintre care enumerăm:

Ce doreşte de fapt o femeie de la actul sexual?
Orgasmul total comportă 3 faze. Cum să le provocăm controlat?
Cum să prelungim durata culmii orgasmatic la nesfârşit?
"Muşchii magici" sau cum poate orice femeie să-i utilizeze şi să amplifice considerabil plăcerea iubitului ei?

Pornind de la acelaşi principiu , al separării orgasmului de ejaculare, sexologii americani şi francezi studiază în programul PLENITUDE corelaţia între fiziologia sexuală modernă şi învăţăturile tradiţionale din India privitoare la erotism şi spiritualitate. Aceşti specialişti au ţinut să scoată în evidenţă aspectele profund umane, sufleteşti şi spirituale ale modalităţilor erotice orientale, constatând că ele permit eliminarea unor probleme ca: frigiditatea ,vaginismul, impotenţa, blocajele, ejacularea precoce, lipsa de încredere, complexele, diminuarea apetitului sexual etc.

Mulţi occidentali au fost preocupaţi de arta amorului oriental, unul dintre aceştia fiind şi MIRCEA ELIADE. Datorită unor experienţe personale directe, Eliade face dovada cunoaşterii precise a unor secrete iniţiatice fundamentale ale tradiţiei tantrice în seria de articole "Asupra eroticii mistice indiene".

De asemenea, actriţa Raquel Welch a recunoscut că îşi datorează farmecul feminin şi perfecţiunea corpului său practicii exerciţiilor YOGA şi experienţelor tantrice, domeniu în care a fost iniţiată de un maestru indian. Fiind întrebată ce i-a trezit interesul pentru TANTRA, Raquel Welch a mărturisit că a fost intrigată de cazul celebrei actriţe americane Mae West care la vârsta de 80 (optzeci) de ani avea un corp perfect şi îşi păstrase neştirbite frumuseţea şi feminitatea. Cercetându-i biografia, a descoperit că fusese iniţiată la rândul ei în TANTRA de un maestru indian.

In cartea sa, "TWENTY-NINE FOR EVER", fascinanta-model şi practicantă a tehnicilor tantrice, OLEDA BAKER, recomandă super-orgasmul în maniera tantrică drept cel mai rapid şi eficient procedeu de reîntinerire cunoscut femeii încă din antichitate. OLEDA arată că s-a bazat pe ideala echilibrare hormonală indusă prin orgasme repetate, controlate, extrem de lungi, care i-au conferit printre altele o excepţională prospeţime, tinereţe şi o sănătate perfectă.

Printre nenumăratele efecte ce se pot atinge prin TANTRA YOGA putem preciza câteva rezultate practice uşor sesizabile:
- regenerarea energiei vitale, a puterii bioenergetice a întregii fiinţe;
- rafinarea ieşită din comun a sensibilităţii;
- amplificarea puterii simţurilor;
- o uimitoare longevitate;
- stări spirituale excepţionale.

Toate aceste aspecte şi multe altele, mult mai profunde, au făcut în India obiectul unor cercetări experimentale rezervate celor puţini care au depăşit modul vulgar de a percepe amorul fizic drept ceva penibil şi degradant prin care se urmăreşte doar perpetuarea speciei.

sursa:
http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=2664


Alea iacta est !
 
nutzyDate: Saturday, 2010-09-25, 21:59:41 | Message # 8
Lector
Group: Moderators
Messages: 357
Awards: 1
Status: Offline
Comparaţi orgasmul obişnuit cu orgasmul cu continenţă

“Unirea dintre bărbat şi femeie este precum comuniunea dintre Cer şi Pământ, iar Cerul şi Pământul durează veşnic, tocmai datorită acestei comuniuni perfecte. Oamenii au uitat acest secret, devenind muritori. Dar cei care îl cunosc, au deschisă în faţa lor adevărata Cale spre Nemurire.”(Shang-Ku-San-Tai)

Vom prezenta în continuare, într-o analiză comparativă, cele două modalităţi de a realiza actul amoros: cel "normal", cu ejaculare şi cel realizat cu continenţă. Noi ştim că fiecare dintre voi aţi realizat actul amoros fără continenţă şi cu siguranţă că v-aţi convins deja demult de dezavantajele şi limitele evidente ale acestuia. Continenţa sexuală realizată cu succes vă permite să reuşiţi cu uşurinţă TOT CEEA CE ÎNAINTE VI SE PĂREA CĂ ESTE IMPOSIBIL.

1. Orgasmul obişnuit
2. Orgasm total - succesiv (fără ejaculare)

1. Explozie. În mod inevitabil energia erotică se iroseşte în scurt timp definitiv şi inutil, iar intensitatea trăirii diminuează gradat în comparaţie cu amploarea celor simţite la începutul experienţei amoroase.
2. Implozie. Potenţialul erotic este transmutat şi energia erotică rezultată se sublimează în forme de energie din ce în ce mai elevate şi se acumulează în planurile profunde ale fiinţei, provocând atât stări unice de plăcere cât şi fenomene extraordinare de o bogăţie fascinantă prin fineţea lor. Intensitatea trăirii se măreşte constant şi nu se micşorează în finalul experienţei.

1. Se produce pe o perioadă scurtă de timp şi din această cauză face să apară o stare de nostalgie faţă de manifestarea sa extrem de rapidă.
2. Se produce în afara timpului(indefinit ca durată) prin senzaţia oceanică de plenitudine pe care o induce în întreaga fiinţă la ambii parteneri, dându-le fericire şi bucuria de a trăi.

1. Se produce doar la nivelul corpului.
2. Se produce în afara corpului(atât subtil sau psihic, cât şi mental), dar antrenând totodată şi corpul în mod armonios, prin forţa senzaţiilor erotice resimţite global.

1. Este un joc cu celălalt.
2. Este un joc cu(în) sine, simultan cu perceperea empatică a celuilalt, ca şi cum te-ai simţi pe tine însuţi.

1. Este indusă spontan ideea “eu depind de ea/de el”.
2. Ideea de “celălalt” dispare datorită transfigurării realizate spontan şi astfel se resimte o gigantică dilatare a conştiinţei tale, fuzionată cu a celuilalt, în Cosmos, la nesfârşit.

1. Femeia este pasivă şi bărbatul activ.
2. Femeia este activă şi bărbatul pasiv.

1. Respiraţia este accelerată, haotică.
2. Respiraţia este blândă, calmă, ritmată de la sine.

1. Act reflex care dă naştere unei pierderi a controlului (inconştienţă – impresie de trăire animalică, nestăvilită şi necontrolată).
2. Act hiper-reflex şi în întregime stăpânit ce conduce progresiv la un abandon extatic care face să se manifeste o beatitudine amoroasă inefabilă, ce odată instalată îşi face resimţite ecourile în cutele cele mai intime ale fiinţei, două – trei zile la rând după experienţă.

1. Disponibilitate amoroasă limitată în timp datorită epuizării ce rezultă în urma pierderii intempestive a energiei sexuale prin ejacularea spermei la bărbat şi a descărcării explozive la femeie, conducând la instalarea unei stări de vlăguire şi somnolenţă care, în cazul excesului se traduce prin instinctiva repulsie faţă de celălalt sau chiar faţă de sine.
2. Disponibilitatea amoroasă nelimitată făcând posibilă o trăire erotică de o intensitate covârşitoare, pe parcursul a opt – zece ore în şir (CU CONDIŢIA CA AMBII PARTENERI SĂ-ŞI CONTROLEZE TOTAL ENERGIA SEXUALĂ), în care vitalitatea erotică a celor doi în loc să se diminueze, se amplifică făcând să apară o plenară stare de forţă lăuntrică, precum şi o satisfacţie sexuală deplină.

1. Mişcare.
2. Nemişcare, alternând cu unduiri încetinite la care corpul celuilalt răspunde cu tandreţe şi nesaţ în sintonanţa unei armonii depline.

1. Teama, uneori inconştientă faţă de pericolul fecundării sau gravidităţii nedorite care atrage după sine folosirea contraceptivelor ce provoacă în timp stări de frustrare şi/sau tulburări hormonale.
2. Eliberarea completă de orice restricţii sau tensiuni penibile, făcând perfect posibilă o manifestare erotică sănătoasă şi exuberantă determinată de anularea fiecărei limitări fiziologice prin suspendarea totală a ejaculării atât la bărbat cât şi la femeie, indiferent de durata actului sexual.

1. Ataşament, dorinţă egoistă.
2. Detaşare, dorinţa transcensă în non-dorinţă, face să apară un sentiment de împăcare cu sine şi fericire durabilă pe care o revărsăm asupra celuilalt prin duioşie şi recunoştinţă.

1. Pierderea conştiinţei în timpul orgasmului.
2. Trezirea potenţialului mental latent, ascuţirea lucidităţii conştiinţei, amplificarea inteligenţei, intuirea spiritului sau conştiinţa conştiinţei.

1. Datorită pierderii intempestive şi inutile a unei mari cantităţi de energie sexuală, pe cale reflexă, la scurt timp după aceea potenţialul mental şi psihic este diminuat, trăirea afectivă fiind mult estompată iar intensitatea senzaţiilor sexuale şi a trăirilor erotice se micşorează considerabil. În plus, la nivel intelectual se resimte o stare de vâscozitate.
2. Graţie transmutării şi sublimării integrale în alte forme de energie a forţei sexuale la ambii iubiţi, atât în cursul experienţei amoroase cât şi mult timp după aceea(două-trei zile în şir) puterea psiho-mentală este mult amplificată, aceasta determinând totodată trezirea capacităţilor parapsihice latente (telepatie, premoniţie, clarviziune etc.); apare o stare copleşitoare de euforie şi o sintonie mărită faţă de evenimentele cu conţinut afectiv pozitiv; vitalitatea este mult mărită şi aceasta atrage după sine scăderea nevoii de somn; energia intelectuală creşte faţă de normal; gândirea este plină de fantezie creatoare şi deosebit de lucidă; survine o stare deosebită de disponibilitate amoroasă fără ca prin aceasta să rezulte cea mai mică epuizare. După opt-zece ore de trăiri erotice, potenţa este chiar mai intensă decât la începutul experienţei, iar apetitul sexual nelimitat şi nediminuat; virilitatea bărbatului şi respectiv feminitatea femeii se trezesc şi se intensifică.

sursa:
http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=1815


"Unirea dintre barbat si femeie este precum comuniunea dintre Cer si Pamant, iar Cerul si Pamantul dureaza vesnic tocmai datorita acestei comuniuni perfecte. Oamenii au uitat acest secret, devenind muritori. Dar cei ce-l cunosc au deschisa in fata lor adevarata cale spre Nemurire" - Shang-Ku-San-Tai

 
lussyDate: Friday, 2010-12-03, 22:29:06 | Message # 9
Lector
Group: Moderators
Messages: 498
Awards: 1
Status: Offline
Orgasmul prelungit vă face mai frumoşi, mai fericiţi, mai sănătoşi

Orgasmul (orge = excitaţie profundă şi intensă) este de fapt, percepţia euforică şi cu o intensitate maximă a stimulării sexuale care cel mai adesea se manifestă printr-o senzaţie paroxistă de plăcere şi fericire. Se ştie că orgasmul începe cu o senzaţie delicioasă de suspendare în vid sau de oprire tainică, ce durează câteva clipe şi apoi este imediat urmat de conştientizarea intensă a senzualităţii şi a polarizării energiilor fiinţei noastre de către energiile polar opuse ale fiinţei cu care facem dragoste. Orgasmul ne dezvăluie o voluptate copleşitoare care ne cuprinde întreg corpul făcându-ne să trăim starea unei plăceri incomparabile, paradisiace, în care timpul parcă se opreşte şi uneori ne face să intuim eternitatea. Orgasmul nu are legătura doar cu reproducerea, deoarece s-a constatat în multe situaţii că perpetuarea individului se poate produce şi în lipsa orgasmului, cum ar fi spre exemplu cazurile femeilor care rămân gravide fără a trăi deloc orgasmul.

Orgasmul repetat, prelungit şi fără ejaculare (descărcare) face ca iubiţii care se adoră să emane sau mai degrabă să fie cuprinşi de o energie subtilă gigantică, ce se împleteşte în mod inefabil prin ei şi adeseori trece cu mult dincolo de ei, dilatându-le aurele. Nu intră deloc aici în discuţie actul sexual mecanic fără iubire, fără transfigurare, fără continenţă în care cei doi îşi utilizează doar corpurile pentru a obţine o palidă stare de plăcere, fără comunicare şi fuzionare, atunci când fiecare ‘’îşi face treaba ‘’, bucurându-se egoist şi singur, numai pentru el, în urma împreunării. De obicei, mai ales în cazul bărbatului ignorant există prejudecata adânc înrădăcinată că faza orgasmică constituie o necesară acumulare de energie vitală, psihică şi mentală care trebuie neapărat să fie descarcată pentru a atinge ejacularea. Dar iniţiaţii şi iniţiatele Orientului ştiu de mii de ani că orgasmul poate fi trăit de sute de ori în timpul aceleiaşi fuziuni amoroase şi în absenţa ejaculării. Acest mod paradisiac de a trăi amorul este însă rezervat celor puţini şi inteligenţi.

Sexualitatea realizată numai cu iubire, transfigurare şi continenţă este o mare binefacere pentru organism

Dragostea realizată numai cu continenţă sexuală face oamenii să devină mai frumoşi. Profesorul Jim Henderson de la Universitatea din Chicago spune: “Hormonii care sunt secretaţi din abundenţă în cazul cuplurilor care practică sistematic continenţa sexuală asigură cea mai bună irigare a pielii cu sânge. Datorită lor, ţesuturile devin în scurt timp mai elastice, iar unele riduri existente într-o primă fază în jurul ochilor şi a gurii se netezesc şi dispar ca prin farmec.” Atât în timpul cât şi în urma fuziunii amoroase realizate cu continenţă, organismul uman realizează o mobilizare totală a rezervelor stocate care se vor manifesta după aceea sub o formă sau alta de energie. Se consumă astfel glucoza acumulată în ficat şi în ţesuturile musculare precum şi în rezervele de grăsime. În timpul unui act sexual realizat numai cu continenţă se consumă peste 1300 de calorii. Dragostea realizată numai cu continenţă face trupul mai zvelt. Se relaxează bronhiile şi un torent de oxigen se avântă spre plămâni. Atunci în sânge ajung endorfinele secretate de organism. Acestea îl fac pe om să fie fericit şi aproape insensibil la durere. Una dintre aceste substanţe (endorfine) este de 200 de ori mai puternică decât morfina. În momentul extazului amoros care poate dura în medie chiar şi 30-40 de minute, cei doi iubiţi continenţi sunt copleşiţi de fericire şi nu mai simt nici presiunea, nici temperatura.
Dragostea realizată numai cu continenţă este incomparabil mai eficientă şi mai plăcută decât, spre exemplu joggingul, atât de la modă în zilele noastre. Acţiunea extazului amoros care apare în final după ce cei doi iubiţi trăiesc la unison cam 50-70 de orgasme intense şi profunde (aceasta fără ca bărbatul să ejaculeze absolut deloc) este resimţită mult mai intens şi mai îndelung aproape 7 zile în şir. Toate simţurile încep să se amplifice şi să se înnoiască. Torentul de hormoni care apare îşi începe acţiunea în profunzime. Sufletul şi trupul celor doi iubiţi exultă şi adeseori ei se simt în mod spontan telepatic şi empatic la distanţă, fiind copleşiţi de bucuria inefabilă a descoperirii lui Dumnezeu care li se revelează ca fiind iubire. Simţind din plin toate acestea, omul este mai mereu destins şi fericit.

Celibatul exagerat poate dăuna sănătăţii

În ultimul deceniu, din cauza SIDA-ei şi a altor boli care se transmit pe cale sexuală nu s-a mai luat aproape deloc în considerare faptul că sexualitatea plenară bazată pe iubire şi sănătatea se află de fapt într-o strânsă legătură. Experţii sexologi sunt la ora actuala de acord că celibatul exagerat poate dăuna sănătăţii, declanşând unele probleme psihice cum ar fi: iritabilitatea, frustrarea, insomnia, depresia, cât şi diverse probleme fizice. Dr. Alexander Lawen este de părere că un prim factor de risc în bolile de inimă este lipsa dragostei, nu numai a dragostei sentimentale, ci mai ales a dragostei profund şi total împlinite, printr-un act sexual complet satisfăcător şi generator de fericire. Afirmaţiile sale se bazează pe unele cercetări care au arătat că bărbaţii şi femeile care fac dragoste în mod regulat fără descărcare sunt mult mai puţin predispuşi la boli de inimă decât ceilalţi. În timpul actului sexual corpurile lor produc mult mai multă endorfină, ceea ce duce la dispariţia durerilor de cap sau de spate. Bolnavii de artrită au declarat că după ce au făcut dragoste cu continenţă durerile şi inflamaţia au dispărut gradat.

Eliberarea endorfinei şi a altor substanţe benefice care sunt produse în organism în timpul actului sexual provoacă printre altele relaxarea muşchilor, eliminarea tensiunii şi anihilarea stresului. Reducerea stresului conduce la o creştere a activităţii celulelor din organism care luptă împotriva îmbolnăvirilor. Sistemul imunitar funcţionează astfel mult mai bine, apărând corpul de boli. Dacă totuşi vă îmbolnăviţi, sexualitatea realizată cu continenţă vă va face să vă simţiţi mai bine. S-a constatat de asemenea că o relaţie sexuală realizată numai cu continenţă şi care este de durată vă face să trăiţi mai mult. O relaţie sexuală bazată pe iubire şi realizată numai cu continenţă creează o legătura profundă, magică şi intens euforică între bărbat şi femeie şi reduce astfel impactul oricărei forme de stres. Prin urmare, amorul cu continenţă contribuie la o stare mult mai bună a sănătăţii şi la o viaţă lungă şi fericită.

Dacă faceţi dragoste în mod constant cu transfigurare şi continenţă veţi constata gradat că :

- Vă dispar migrenele şi cefaleele chiar rebele.
- Vi se întăreşte sistemul imunitar.
- Vă sunt rapid alungate depresia şi tristeţea.
- Vi se micşorează eventualele dureri care sunt provocate de artrită.
- Vi se vindecă de la sine durerile de spate.
- Este eliminat pe o cale perfect naturală stresul.
- Va dispar coşurile de pe faţă.
- Veţi fi mai mereu veseli şi plini de voie bună.
- Vă veţi vindeca mult mai repede şi pe o cale naturală răcelile şi gripa.
- Veti preveni astfel şi chiar vă veţi putea vindeca unele dintre bolile de inimă.
- Veţi trăi mai mult şi veţi fi mai mereu fericiţi.
- Veţi putea să-L descoperiţi în propria fiinţă şi veţi înţelege astfel de ce se spune adeseori că ‘’Dumnezeu este iubire’’.
- Vă veţi trezi astfel intuiţia şi capacităţile paranormale.
- Vi se va trezi şi vi se va amplifica gradat forţa charismatică.

sursa:
http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=4304
Juicy Pussy
 
yasashDate: Friday, 2010-12-03, 22:31:15 | Message # 10
Doctor
Group: Administrators
Messages: 1430
Awards: 5
Status: Offline
Sacrificiul suprem: a ejacula sau a nu ejacula

În ultimă instanţă, problema fundamentală cu care se confruntă un bărbat care se angajează pe calea amorului spiritual în stil tantric, se rezumă la: “a ejacula sau a nu ejacula”, iar pentru mulţi practicanţi, ea este o sursă continuă de confuzii.

Scopul principal al tantra-ei a fost dintotdeauna găsirea unei căi extrem de scurte către eliberarea spirituală, şi nu abordarea obişnuită a drumului sigur dar lung care necesită să fie îndeplinite un număr mare de reîncarnări. Bazându-se pe faptul că erosul se află la baza existenţei umane şi că el reprezintă forţa motrice a tuturor realizărilor omeneşti, tradiţia tantrică autentică susţine că fiinţa umană trebuie să se confrunte cu această forţă primordială şi să ajungă să o stăpânească, folosind-o într-un mod creator.

Tantricii ne învaţă că îndemnul interior de a face dragoste nu trebuie să fie negat, ci trebuie folosit pentru a putea dobândi în felul acesta binecuvântările spirituale.

Întotdeauna au existat persoane care au interpretat scrierile sexuale tantrice în moduri diferite. De exemplu, unii preferă să le interpreteze într-un mod pur alegoric, ca o reflectare a unor procese interioare, a unor comuniuni care nu implică în mod necesar o intimitate fizică.

Şi totuşi, tantra este o cărare spirituală bazată pe jocul amoros, şi care susţine practica continenţei sexuale ceea ce presupune că atât bărbatul trebuie să evite pierderea energiei sexuale prin ejaculare la bărbat şi descărcare specifică la femeie.

Primul tip de scenariu este potrivit oamenilor care nu au suficientă credinţă spirituală şi pentru care este cu adevărat foarte dificil să vadă actul amoros ca un act spiritual. Înainte de a începe să practice într-adevăr amorul spiritual, aceşti oameni trebuie să ajungă să ridice erosul la o dimensiune spirituală. Ei trebuie să-şi purifice corpul şi mintea şi să-şi spiritualizeze modul de viaţă. Acest lucru se poate obţine prin schimbarea drastică a stilului de viaţă: prin întovărăşirea cu persoane spirituale, adoptarea unei diete vegetariene, citirea textelor sacre, practicarea posturilor yoga, a respiraţiei yoghine şi a meditaţiei, precum şi cultivarea unei noi atitudini, pozitive, vizavi de eros şi de spiritualitate.

În timpul acestei pregătiri, cel mai bine este să fie evitată activitatea sexuală – este indicat ca în această perioadă învăţăturile tantrice să fie privite într-un mod pur alegoric. Numai în felul acesta pot fi dobândite rezultatele spirituale maxime.

Continenţa sexuală presupune conservarea spermei şi a secreţiilor sexuale analoge în cazul femeii, care reprezintă o cerinţă importantă pentru ca ritualurile tantrice să fie cu adevărat rodnice. Tantricii recomandă ca bărbatul să-şi conserve sperma, fiind convinşi că aceasta conduce la creşterea puterii sale fizice şi spirituale. Prin tehnicile sexuale specifice tantra-ei autentice, bărbaţii învaţă să se abţină în mod conştient de la ejaculare, să canalizeze energia erotică în interior şi să îşi satisfacă plenar iubita. Numai după ce au realizat aceasta, vor putea obţine salturi spirituale autentice.

sursa:
http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=1844


“Iubirea nu inseamna doar trup, din moment ce are in vedere sentimentul, si nu este doar spirit, din moment ce se consuma intre doua trupuri” - Maurice Merleau-Ponty (Elogiul filozofiei si alte eseuri)

 
nutzyDate: Friday, 2010-12-03, 22:33:12 | Message # 11
Lector
Group: Moderators
Messages: 357
Awards: 1
Status: Offline
Orgasmul nu înseamnă ejaculare

Majoritatea oamenilor îşi închipuie că, dacă ejacularea spermei (la bărbat) sau descărcarea explozivă (la femeie) sunt oprite, atunci scurta plăcere efemeră asociată acestor trăiri de câteva secunde este şi ea suprimată. Această eroare profundă provine de la concepţia greşită că ejacularea şi descărcarea energetică sunt sinonime cu orgasmul prin intermediul căruia se manifestă plăcerea, astfel încât suprimarea lor ar conduce în mod automat şi la suprimarea orgasmului. Complet greşit. Nu putem pune semnul egal între orgasm şi ejaculare sau descărcarea explozivă a potenţialului sexual, deoarece s-a demonstrat ştiinţific că cele două fenomene nu sunt interdependente şi nu se produc în mod necesar în acelaşi timp.

Cercetările efectuate în domeniul sexologiei au demonstrat că, atunci când orgasmul este resimţit şi tratat ca o stare modificată, superioară de conştiinţă, sunt angrenate în întregul corp mai multe nivele energetice, iar capacitatea de conştientizare se măreşte. Dacă motivaţia de a avea o stare de orgasm este doar aceea de înlăturare a tensiunii, atunci se tinde aproape irevocabil spre o pierdere de energie (prin ejaculare la bărbat sau prin descărcare explozivă la femeie). Pe de altă parte, dacă atenţia este focalizată asupra conducerii valului creat de extazul orgasmului către un nivel înalt de conştientizare, atunci se va instaura în fiinţă un sentiment inefabil de bunăstare, pace, bucurie şi linişte atotcuprinzătoare. Abordarea sistematică a diferitelor posturi sexuale şi a tehnicilor de penetrare duce în timp la conştientizarea tot mai amplă şi eficientă a complexei circulaţii energetice în corp, stimulată îndeosebi de jocul amoros.

Capacitatea de a putea transmuta şi sublima integral potenţialul sexual, dobândită printr-un antrenament sistematic yoghin, s-a dovedit a fi o sursă sigură de fericire şi tinereţe. Majoritatea cazurilor de insatisfacţie şi frigiditate feminină rezultă din raporturi sexuale brutale sau prea rapide (ţinând cont şi de faptul că în mod normal bărbatul ajunge la ejaculare mai repede decât ajunge femeia la orgasm). Acestea împiedică femeia să atingă o stare erotică plenară, blocându-i astfel în mod penibil orgasmul.

Se ştie că sperma conţine nutrienţi valoroşi şi elemente esenţiale în susţinerea fizică şi psihică, astfel încât devine foarte importantă transmutarea ei în forme de energie subtilă, care să fie sublimată la diferitele etaje ale fiinţei (creier, inimă abdomen etc.), fortificând funcţiile organelor respective, echilibrând emisiile hormonale ale glandelor endocrine şi stimulând foarte mult capacităţile psihice ale individului.

Când mintea este astfel antrenată în canalizarea energiei orgasmului de-a lungul coloanei vertebrale, străbătând astfel centrii de forţă (Chakra), are loc simultan şi o încărcare bioenergetică, subtilă, din ce în ce mai mare a fiinţei (percepută la nivel auric), ceea ce va conferi în timp o netă purificare şi o radiaţie charismatică, strălucitoare.

Să nu confundăm orgasmul cu plăcerea sau satisfacţia sexuală

Orice arsură determină o distrugere a ţesuturilor organice. Dar jocul cu focul este unul dintre cele mai atractive, mai ales atunci când este vorba despre focul particular al dorinţei sexuale. De aceea, un orgasm brutal şi rapid însoţit de ejaculare lasă (în mod obişnuit) impresia că este cu atât mai puternic şi mai surprinzător cu cât el lasă în urma sa un gol neacoperit. Aceasta este şi cauza faptului că există atât de mulţi bărbaţi foarte virili care au o fascinaţie teribilă faţă de actul ejaculării. Suprapunând în mod inconştient orgasmul cu ejacularea, ei încep să creadă în mod eronat că nu pot trăi orgasmul dacă nu ejaculează.

Dar orgasmul nu aparţine nici plăcerii şi nici satisfacţiei; plăcerea fiind resimţită în momentele de dinainte şi satisfacţia în momentele de după (în minunatele cazuri ale unei sexualităţi obişnuite şi relativ “echilibrate”). Dacă plăcerea este o dorinţă care se vrea continuată, prelungită într-o creştere continuă de la sine, iar satisfacţia – un gen de uşurare, o “eliberare ”relativă şi momentană, atunci orgasmul, această fază intermediară, ce este?

Precizăm că orgasmul, nedovedit şi necunoscut în profunzimile sale, este, de obicei, confundat cu plăcerea şi satisfacţia, care sunt în mod egal nediferenţiate în ansamblul lor. Astfel, acest triplu fenomen, atât de dorit, apare, la o primă abordare, ca o singură şi aceeaşi manifestare a fericirii. În sexualitatea obişnuită, aceste trei etape distincte nu sunt observate, căci trecerea de la una la alta nu reprezintă o trăire conştientă, ci o experimentare a dorinţei “impuse” şi “suportate” de către corp.

În abordarea alchimică a orgasmului, domneşte un mister: cel al transmutării pulsiunii organice. Această operă alchimică a transmutării nu este fructul unei dorinţe, a unei intenţii oarecare, a unui jurământ sau a efortului unei funcţii psihologice asupra unei funcţii organice. Descrierea apariţiei sale chiar în mijlocul atenţiei meditative - singurul factor al unei autentice transmutări - implică utilizarea unei noi formulări non-duale şi transpersonale a sexualităţii, rod al tendinţei şi/sau căutării fiinţei spre unificare şi regăsire de sine.

Pura senzaţie corporală absoarbe virulenţa primitivă, atât de aşteptată şi în mod paradoxal întârziată, a orgasmului. Variaţiile plăcerii se armonizează cu suflul interior al respiraţiei profunde. Aceşti doi curenţi se hrănesc şi se completează până când apare, în chiar densitatea senzaţiei erotice, lumina unei percepţii strălucitoare şi extrem de subtile. Orgasmul, manifestare în mod obişnuit brutală şi arzătoare, s-a metamorfozat în mod misterios într-o trăire sublimă, care, deşi percepută în însuşi miezul manifestării, aduce acum cu sine puternica amintire a nemanifestării. Şi, în acest substrat supraconştient al fiinţei sale, bărbatul transformă spontan acea dorinţă „fiziologică” a ejaculării într-o baie vibratorie subtilă şi conştientă, care depăşeşte frontierele limitate ale conştiinţei obişnuite. Cele trei faze ale actului sexual nu mai au atunci acelaşi raport temporal; plăcere, orgasm şi satisfacţie fac loc unei realizări orgasmatice excepţionale percepută ca o stare profundă de extaz autentic. Acesta este procesul alchimic al fuziunii sexual-amoroase al cărui rezultat de excepţie este plenitudinea şi beatitudinea unei pure existenţe.

Născută din experienţa Existenţei sau din contopirea cu trăirea lui Eu sunt, această experienţă unică se revelează a fi rodul împlinirii şi în acelaşi timp transcenderii oricărei dorinţe sexuale. Orgasmul nu mai înseamnă descărcare, epuizare, ci devine el însuşi această plenitudine în care fiinţa îşi regăseşte propria origine divină şi nediferenţiată.

sursa:
http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=1809


"Unirea dintre barbat si femeie este precum comuniunea dintre Cer si Pamant, iar Cerul si Pamantul dureaza vesnic tocmai datorita acestei comuniuni perfecte. Oamenii au uitat acest secret, devenind muritori. Dar cei ce-l cunosc au deschisa in fata lor adevarata cale spre Nemurire" - Shang-Ku-San-Tai

 
nykoDate: Friday, 2010-12-03, 22:35:13 | Message # 12
Graduate
Group: Users
Messages: 160
Awards: 0
Status: Offline
Orgasmul cu continenţă - mai bun decât orice medicament

Dragostea fizică realizată numai cu continenţă de către un cuplu unit şi iubitor, poate apăra organismul uman, pe o cale naturală, de boli, de depresiuni psihice sau de dureri. Unii dintre oamenii de ştiinţă sunt la ora actuală de acord că o activitate sexuală intensă şi regulată, care este realizată numai prin continenţă, printre alte efecte minunate, ne poate apăra de tensiuni şi totodată ne dezvoltă creativitatea individuală, inteligenţa şi puterea benefică interioară. Trăirea orgasmului multiplu, intens, profund şi în mod constant fără ejaculare, îmbunătăţeşte, de asemenea, activitatea sistemului imunitar. În acelaşi timp, fiinţele care practică în mod perseverent continenţa sexuală sunt mai puţin stresate, au o mai mare încredere în propriile forţe şi sunt mult mai optimiste. Mai ales pentru persoanele pentru care prelungirea ore în şir a actului sexual în sine şi finalizarea acestuia fără EJACULARE nu constituie deocamdată un argument destul de puternic în sprijinul realizării activităţii sexuale numai cu continenţă, oferim în cele ce urmează informaţii referitoare la efectele benefice pe care dragostea fizică realizată cu continenţă le are asupra organismului atât în cazul femeilor, cât şi în cazul bărbaţilor.
O viaţă sexuală regulată, care este angrenată numai cu continenţă are drept efect dispariţia completă a stresului

Mulţi cercetători consideră că apariţia stresului este în general legată de unele tulburări, cum ar fi durerile de cap, de stomac sau de cap, până la apariţia unor probleme cardiace sau sterilitate. Majoritatea terapiilor antistres se bazează mai ales pe relaxarea muşchilor. Dragostea fizică care este realizată numai cu continenţă este una dintre cele mai relaxante activităţi pentru muşchi, conform declaraţiilor specialiştilor în fiziologie. "Durerile de cap, care cel mai adesea sunt cauzate de stres, vor fi fără îndoială înlăturate într-o seară care se încheie în pat, alături de persoana iubită", declară expertul sexolog american, dr. Ruth Westheimer.

Orgasmele prelungi, fără ejaculare, care sunt atinse prin activitate sexuală realizată cu continenţă, anulează pentru totdeauna efectul stărilor emoţionale negative

Dificultăţile apărute în plan emoţional şi sentimental se manifestă adeseori prin misterioase dureri, ce au o manifestare psihosomatică mai ales atunci când încercaţi să le reprimaţi cu orice preţ. Pe lângă multe cazuri de durere fizică, care este gradat atenuată de contactele sexuale ce sunt realizate cu continenţă, multe probleme ale "inimii" se rezolvă ca prin farmec prin intermediul orgasmelor profunde care sunt trăite fără ejaculare. De exemplu, în cazul golurilor chinuitoare lăsate în suflet de persoana iubită care a părăsit cuplul sau căminul conjugal, înlocuirea acesteia cu o fiinţă minunată din toate punctele de vedere, în situaţia acelora care practică sistematic continenţa sexuală, va conduce rapid la reîntregirea personalităţii "păgubaşului", precum şi la dispariţia gândurilor negre care aveau tendinţa să îşi facă apariţia.

Orgasmul fără ejaculare face să se îmbunătăţească în mod simţitor creativitatea individuală şi inteligenţa

Din cele mai vechi timpuri poeţii au simţit adeseori nevoia să scrie despre dragoste şi fericire. Oare de ce nu au compus ei versuri referitoare la finanţe? Răspunsul la această întrebare ar putea fi acela că impulsul spontan de a ne exprima creativitatea în dragoste se poate transforma foarte uşor într-o formă a expresiei artistice. Stimulul sexual sublimat face parte din nevoia firească a oamenilor de a stabili relaţii şi de a comunica profund unii cu alţii. Cercetările recente referitoare la fenomenele complexe care se petrec în creier, au relevat faptul că, în general, bărbaţii tind să folosească mai mult emisfera stângă a creierului (care, după cum ştim, este un organ vital), pe când femeile folosesc de multe ori ambele emisfere. Surprinzător este însă faptul că în timpul orgasmului profund, fără ejaculare, s-a constatat creşterea considerabilă a creativităţii, şi atunci atât bărbaţii, cât şi femeile folosesc ambele emisfere ale creierului. După cum se ştie, sentimentele intense de plăcere îşi au sediul în sistemul limbic, în jurul zonei aflate între cele două emisfere ale creierului. Totodată s-a constatat că după 4-5 orgasme fără ejaculare sau descărcare, atât la bărbat, cât şi la femeie se dinamizează considerabil inteligenţa.

Multe femei au constatat că dacă viaţa lor sexuală este regulată, părul le devine mai lucios, pielea strălucitoare şi mai curată, iar înfăţişarea lor generală este mult mai plăcută, magnetică şi plină de farmec
Aceasta se produce atât datorită faptului că în aura lor vor fi atrase energii subtile benefice, cât şi pentru că circulaţia sanguină se îmbunătăţeşte, irigând astfel mult mai bine extremităţile corpului. Aceste rezultate apar şi datorită creşterii secreţiei de estrogen în organism, care în cazul continenţei are legătură directă cu timpul mult mai mare de desfăşurare a actului sexual, având efecte benefice asupra corpului femeii, pe care îl fortifică. De exemplu, o seară petrecută în mod activ în braţele fiinţei iubite este echivalentă cu o întreagă şedinţă de gimnastică. Siguranţa şi încrederea în sine pe care le afişează în mod spontan o femeie care este foarte conştientă de frumuseţea corpului său, are în plus avantajul de a atrage foarte tare bărbaţii, într-un mod irezistibil.

Sexualitatea realizată cu continenţă este un excelent remediu natural împotriva insomniei

Chiar şi asupra acelora care sufereau de o insomnie rebelă, activitatea sexuală realizată numai cu continenţă are un efect profund binefăcător. Orgasmul fără ejaculare are un efect soporific asupra acelora la care "Moş Ene" ajunge mai greu, echilibrând cantitatea de sânge şi limfă în organism. Efectele complexe care apar după orgasmul fără ejaculare sunt direct răspunzătoare de realizarea comenzilor către creier pentru perioadele de pauză. Cei care experimentează săptămânal astfel de stări, ştiu că grijile care provoacă insomnii nu mai par aşa de importante, după ce în cadrul jocului amoros au avut loc 7-8 orgasme fără ejaculare.

Oasele corpului se întăresc şi se regenerează

Indiferent de vârstă, organismul femeilor care au cel puţin un contact sexual pe săptămână, care este realizat cu continenţă, produce o cantitate dublă de estrogen, comparativ cu cele mai puţin active din acest punct de vedere şi care nu practică deloc continenţa sexuală. Estrogenul ajută foarte mult la întărirea şi regenerarea sistemului osos şi prin urmare, chiar femeile tinere care prezintă mici deficienţe ale compoziţiei oaselor, riscă să sufere mai puţin din cauza osteoporozei, după apariţia menopauzei. Winnifred Culter, o reputată cercetătoare americană în domeniul biologiei şi totodată membru fondator al Institutului Athena pentru Sănătatea Femeii, a ajuns la o concluzie uimitoare: femeile cu un conţinut scăzut de estrogen nu sunt neapărat celibatarele, ci mai ales acelea care alternează perioadele de saţietate sexuală cu abstinenţa totală. Cu cât perioada de "ospăţ" săptămânal este mai bogată în acte sexuale realizate cu continenţă, cu atât mai mult va fi avantajat sistemul endocrin. O femeie care face dragoste de 2-3 ori pe săptămână numai cu continenţă, îşi va regenera şi armoniza astfel organismul. Această angrenare va elibera cantităţi mari de hormoni în timpul zilelor în care ea face dragoste cu continenţă.

sursa:
http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=2714


 
yasashDate: Tuesday, 2017-12-05, 16:32:14 | Message # 13
Doctor
Group: Administrators
Messages: 1430
Awards: 5
Status: Offline
SCIENCE DISCOVERS
THE PHYSIOLOGICAL VALUE OF CONTINENCE

By
Dr. R. W. Bernard, A.B., M.A., Ph.D.

All Rights reserved (1957)
HEALTH RESEARCH,
MOKELUMNE HILL, CALIFORNIA 95245


http://www.people.nnov.ru/celibate/brhat/continence.htm

Added (2017-12-05, 16:27:45)
---------------------------------------------
An opinion has gained ground in modern times, not only among the general public, but also among physicians, that the belief in the physiological value of continence belongs to the dark ages of religious superstitions and scientific ignorance, and is incompatible with physiological knowledge. Certain pseudosexologists, have exploited this idea to their commercial advantage and have created in the public mind a phobia in regards to continence, which is regarded as a cause of nervous and mental diseases and a positive health danger. On the basis of this belief, physicians and psychoanalysts have looked on continence for the cause of the nervous ailments of youth and have advised young men to visit prostitutes and risk venereal infection as a lesser evil than the assumed hazards of abstinence.

A careful reading should, however, convince any open-minded reader that the above view is false, and that continence per se can never do harm, but is always beneficial; and that when trouble occurs in an individual not practicing normal sex relations, the fault is not continence but some vicarious means of sex expression, excessive nocturnal emissions, etc. In view of the richness of the semen in lecithin, cholesterol, phosphorus and other constituents of nervous and brain tissue it is clear that it is incontinence, or loss of these valuable nerve-nourishing substances which, by promoting undernutrition, is responsible for disturbed functioning of the nervous system and brain, and never true continence, contrary to the unscientific views of the psychoanalysts.

We have seen that the internal secretions of the sex glands stand at the basis of the individual’s physical and mental vitality and that sex hormones are present in the external as well as in the internal secretions of the gonads. Many of the effects attributed to such hormones, as we have seen, are due to the physiological effect of resorbed semen. Conservation of semen means conservation of sex hormones and increased vigor, while loss of semen means loss of hormones and diminished vitality; also chronic deficiency of such hormones leads to the symptoms of senility, which Voronoff and Steinach strove to overcome by increasing the amount of sex hormones in the blood.

The semen is a viscid albuminous fluid, alkaline in reaction, which is very rich in calcium and phosphorus, also in lecithin, cholesterol, albumen, nucleoproteins, iron, vitamin E, etc. In the ejaculation of the normal man, about 226 million spermatozoa are given off; these are rich in phosphorized fats (lecithin), cholesterol (the parent-source of sex hormones), nucleoproteins and iron. An ounce of semen is considered to be equal in value to sixty ounces of blood, of which it constitutes an extract of some of its most valuable of constituents, as far as its vitalizing power is concerned. Dr. Frederick McCann remarks on this point, “From what has been stated it must be admitted that the spermatic fluid does possess potentialities justifying the belief of ancient writers concerning its vital properties.

The semen contains substances of high physiological value, especially in relation to the nutrition of the brain and nervous system. If resorption of semen through the wall of the female genital tract has a vitalizing effect on the female organism, the same should be the case in the body of the male in which it is formed and conserved. And conversely, loss of semen must deprive the organism of vitality and valuable substances necessary for the nutrition of nervous tissue, such as lecithin, which has been used therapeutically with great success for the cure of neurasthenia resulting from sexual excess.

The following are among the many physiological evidences which demonstrate the value of continence:

1. There is a remarkable similarity of chemical composition between the semen and the central nervous system, both being especially rich in lecithin, cholesterin and phosphorus compounds, which would indicate that seminal emissions withdraw from the body substances necessary for the nutrition of nervous tissues.

2. Excessive voluntary seminal losses (through masturbation, coitus, coitus interruptus, and contraceptive practices) are debilitating and harmful to the body and brain.

3. Excessive involuntary seminal losses (through nocturnal emissions, diurnal emissions, spermatorrhea, etc.) are debilitating to the nervous system and may cause neurasthenia.

4. Observations of the immediate effects of the sexual organism indicate that it temporarily exhausts the nervous system, and when repeated too frequently leads to chronic nerve-weakness (sexual neurasthenia).

5. Continence is beneficial to the brain (for conserved lecithin from retained semen is a true brain food.) Hence some of the greatest intellectual geniuses in ancient and modern times led continent lives. These include Pythagoras, Plato, Aristotle, Leonardo da Vinci, Spinoza, Newton, Kant, Beethoven, Herbert Spencer, etc.

6. Recent physiological evidence, pointing to the fact that the seminal fluid contains substances of great physiological value (such as Poehl’s Spermine, which is a nerve-stimulant, lecithin, cholesterin, vitamin E, male sex hormones, etc.) supports the idea that continence is beneficial to health, as do the experiments of Prof. Brown-Sequard on the vitalizing effects of testicular extracts and those of Prof. Steinach on the rejuvenation that follows the enforced conservation of semen through ligature of the efferent testicular duct.

7. Leading physiologists, urologists, genito-urinary specialists, neurologists, psychiatrists, sexologists, gynecologists and endocrinologists endorse the physiological value of continence. Among such authorities are Moll, Kraepelin, Marshall, Lydston, Talmey and others.

Dr. Jacobson sent two hundred letters to professors of physiology, hygiene, venereal diseases, nervous diseases, neurology and psychiatry, inquiring as to their opinions concerning continence. All answers with few exceptions declared continence to be conductive to health. The following were among the answers received.

Kraepelin says that continence is not injurious, and that its advantages in avoiding venereal infection are apparent. Gaertner also does not think that continence is injurious to young men. Gramer writes, “Sexual continence before marriage is not injurious. Finkler answered that sexual continence is not injurious to young men, but, on the contrary, is beneficial to body and mind. Lassar also thinks that sexual continence is not injurious to young men. Seiferts says that his experience teaches him that continence is not injurious. Gruber says “There is no reason why continence should be injurious.” Jurgensen thinks that sexual continence per se is not injurious. Strumpell thinks that continence is indirectly useful in preventing venereal infection, and is not injurious. Hoffman considers sexual continence useful. Strumpell thinks that continence is indirectly useful in preventing venereal infection, and is surely not injurious. Tuczek is of the opinion that continence is beneficial. Prof. von Leyden says that, in his experience, he has never seen injurious consequences from continence. Hein says that in most men sexual continence is not injurious. Prof. von Grutzner writes that in his opinion sexual continence is almost never injurious. Prof. Meschede, during 47 years of psychiatric practice, has never seen a case of insanity caused by sexual continence. Weber writes that that continence is not injurious to young men, but, on the contrary, is useful. Hoche is of the opinion that sexual continence is not injurious to young men and does not lead to masturbation. Neisser writes: “Most of our young men could remain continent much longer than in the case nowadays.” Aschffenberg writes: “Even those who are predisposed to nervousness do not suffer any harm from sexual continence if the impression is awakened in them that abstinence can never be injurious.” Moll says: “At the present time, most medical men agree that sexual abstinence, in a general way, is not harmful.” Hutchinson says:

“The belief that the exercise of the sex function is necessary to the health of the male at any age is a pure delusion while before full maturity it is highly injurious.”

Among eminent authorities on sex who believe that sexual continence is without harm and beneficial to health are the following: Forel, Moll, Professor Montegazza, Professor Alfred Fournier, Prof. Dubois; professor of neuropathology at Berne;

Prof. Furbringer, Loewenfeld, Krafft-Ebing, Prof. Lydston, Ruggles, Prof. Oesterling of Tubingen University, Chassaignac, Professor Beale of the Royal College of London, the eminent gynecologist, Ribbing, the great authority, Acton, the gynecologist, Hegar, the eminent English authority on the physiology of sex, Marshall, Dr. L. Robinowitch, neurologist and psychiatrist, formerly president of the New York Neurological Society, the eminent psychiatrist, Dr. Spitzka, also once president of the New York Neurological Society, the New York gynecologist and sexologist, Dr. B.S. Talmey, Professor Sajous, dean of American endocrinologists; Dr. Bruce of the University of Oklahoma, Professor Brown-Sequard, world-famous physiologist and father of the science of endocrinology, and others.

Professor von Gruber of Munich, an eminent European authority on sex, writing on “The Hygienic Significance of Marriage”, says that it is absurd to regard the semen as an injurious secretion like the urine, which requires periodic evacuation, but as vital fluid which is not only reabsorbed during sexual abstention, but this reabsorption appears to have a beneficial effect on the physiological economy, as shown by the large number of intellectual geniuses who have led continent lives. Dr. Bernard S. Talmey, an eminent American gynecologist and authority on sex, expresses a similar opinion, and states that in the absence of sexually exciting stimuli, the semen and spermatozoa are produced in smaller amounts and are completely resorbed through the seminal vesicles, so that continence becomes easy and natural; the conservation of this vital fluid, he claims, is necessary for the attainment of the greatest vigor of body and brain, while its loss is harmful, and a man may live through a lifetime in a state of complete continence, without injury, but only with benefit, as proven in the case of such men as Leonardo da Vinci, Kant, Beethoven, Spencer, etc. Dr. Dubois, the neuropathologist, says that sexual indulgence, not continence, is the cause of neurasthenia, contrary to the erroneous conclusions of the Freudian school. Professor Alfred Fournier, a physiologist of note, ridicules the idea of “the dangers of continence for the young man”, and that during his years of medical practice, he has never come across one such case. Professor Montegazza, on the other hand, praises the benefits of chastity, both upon the body and upon the brain. Dr._John Harvey Kellogg, points to the fact that many of the famous Greek athletes of antiquity (as Astylos, Dopompos and others mentioned by Plato) practiced total continence during their training, which contributed to their extraordinary vigor. Professor Furbringer, a prominent German authority on sex, writes: “Sexual continence is in the unanimous opinion of the medical profession not injurious to health as is generally believed.” Writing on “Sexual Hygiene in Married Life”, he states that when neurasthenia occurs in an unmarried person it is generally due to masturbation or some other form of lasciviousness. Krafft-Ebing, the great authority on sexual questions, considers the “diseases of abstinence” a myth. The gynecologist, Loewenfeld, considers it possible for a sexually normal individual to live in permanent continence without any ill-effects whatsoever. According to the noted sex physiologist and endocrinologist, Prof. F.G. Lydston of the University of Illinois, “Continence per se, probably never is harmful. The non-elimination of the seminal secretion from the testes often is productive of great bodily and mental vigor.” In his opinion, “one may be perfectly healthy and physically vigorous while leading a life of absolute continence.” Ruggles writes: “Sexual abstinence is compatible with perfect health and tends to increase vitality through resorption of the semen.”

Forel, the eminent Swiss authority on sex, says:

“Abstinence, or sexual continence, is by no means impractical for a normal young man of average constitution, assiduous in intellectual and physical work and abstaining from artificial excitants”, adding, “The idea is current among young people that abstinence is something abnormal and impossible, and yet the many who observe it prove that chastity can be practiced without prejudice to health”. Dr. Perier points out the falsity of the notion of the imaginary dangers of sexual continence, and considers it a “physical, moral and mental safeguard to young men”. Rohleder considers as unscrupulous the advice of physicians who recommend sexual intercourse to young men. Chassaignac claims that the healthier the individual, the easier to practice complete abstinence; it is only the diseased and neurotic person who finds it difficult to do so. Professor Oesterling of Tubingen says, “one cannot repeat too often that abstinence and the most absolute purity are perfectly compatible with the laws of physiology and morality, and that sexual indulgence is not more justified by physiology and psychology than by morality and religion. Professor Beale of the Royal College of London says that “sexual abstinence has never yet hurt any man when it has been observed.” The gynecologist, Ribbing, says that he has known many young men who have lived in total continence without difficulty or injury. Clarke says that continence increases health and energy, while incontinence does the reverse. According to Surbled, “the evils of incontinence are well known and undisputed; those produced by continence are imaginary.” The great authority, Acton, says that the popular idea that abstinence causes the genital organs to atrophy and produces impotence is a grave error. “Chastity no more injures the body than the soul,” he says. The gynecologist Hegar, considers the “sexual necessity” myth an illusion, while Ribbing, another eminent gynecologist, points out the needs for sexual control and continence. The noted physiologist, Marshall, in his “Introduction to Sex Physiology”, points out the need for such restraint over the reproductive function and the sublimation of sex energy into higher cerebral forms of expression, as was the case with many intellectual geniuses of the past, who led continent lives. Dr. L. Robinowitch, a prominent American neurologist, says that “sexual continence is not only harmless but beneficial”.

American Medicine”, in its editorial of July 1, 1905, remarks, “It should be an easy matter to convince any developed man that continence can be a normal state of civilized man.” In 1906, the American Medical Association passed a resolution that “continence is not incompatible with health”. The International Brussels Congress also declared that a chaste life for a man is not prejudicial to health, but, on the contrary, can be recommended from a purely hygienic standpoint. The congress stated, “It is the consensus of most of the great medical thinkers that it is not prejudicial to the health of a man to keep his body clean”. The medical faculty of Christiania University issued the following statement: “The assertion that a chaste life will be prejudicial to health rests, according to our unanimous experience, on no foundation. We have no knowledge of any harm resulting from a pure an moral life”.

Convincing evidence of the benefits of continence and that the assumed “sexual necessity” is an illusion is afforded by the study of the debilitating effects of sexual orgasm, which are immediate and striking. Though these have been attributed to purely nervous origin, there can be no doubt that they are chiefly due to the harmful effects of the seminal discharge, which involves a sudden withdrawal from the body of calcium, lecithin and other substances necessary for the normal functioning of the nervous system. Havelock Ellis, in his “Studies in the Psychology of Sex”, quotes the observations of Dr._F.B._Robinson on this subject, as recorded in the New York State Medical Journal. He notes that when a stallion cohabits with a mare for the first time, after a short, vigorous coition, he is apt to fall down in a dead faint, which Robinson traces to brain anemia thus produced. He mentions one case of a mare falling dead immediately after. Young bulls frequently faint away after the first connection with a cow, and it is very common to observe a young bull so exhausted that he sneaks off to a quiet corner and lies down for a couple of hours. Fainting, however, does not occur in dogs, for the dog’s connection is prolonged and thus shock is avoided; also the dog has no seminal vesicles. In the case of the boar, the orgasm rises to such a pitch that the animal seems on the verge of pain, and is usually exhausted for several hours.

Added (2017-12-05, 16:28:19)
---------------------------------------------
Havelock Ellis writes:

“When we have realized how profound is the organic convulsion involved in [the] process of detumescence, and how great the motor excitement involved, we can understand how it is that very serious effects may follow coitus. Even in animals this is sometimes the case. Young bulls and stallions have fallen into a faint after first congress; boars may be seriously affected in a similar way; mares have been known even to fall dead. In the human species, and especially men, probably, as Bryan Robinson remarks, because women are protected by the greater slowness with which detumescence occurs in them - not only death itself, but innumerable disorders and accident have been known to follow immediately after coitus, these results being mainly due to the vascular and muscular excitement involved in the process of detumescence. Fainting, vomiting, urination, defecation have been noted as occurring in young men after the first coitus. Epilepsy has been not frequently recorded. Lesions of various organs, even rupture of the spleen, have sometimes taken place. In men of mature age, the arteries have at times been unable to resist the high blood-pressure and cerebral hemorrhage with paralysis has occurred. In elderly men the excitement of intercourse with strange woman has sometimes caused death, and various cases are known of eminent persons who have thus died in the arms of young wives or prostitutes.”

The celebrated Russian general, Skobeloff, died while cohabiting with a girl of ill-fame. Robinson refers to the case of a judge who died shortly after connection with a girl in a brothel, and to the case of a man of seventy who died after intercourse with a prostitute. He also mentions the case of a man of 48 years of age who was found dying in a Chicago hotel after cohabiting with an accommodating widow. Also the case of a young man who fainted away at the first coitus, and that of a man sixty years old who had connection with a strange woman and fell dead as he walked to the door immediately after the act. Such deaths usually occur in elder men, and usually as the result of intercourse with strange women, which is more violent and intensive than with their wives. Atilla king of the Huns, died while cohabiting with his young wife.

Acton, the great medical authority, points out that in some persons the termination of the orgasm is accompanied by an epileptiform convulsion of more or less severity. This is succeeded by a great amount of prostration. This is seen in a very exaggerated form in the buck rabbit, which, after each copulation, may be noticed to fall on his side in a sort of epileptic fit, the whites of the eyes being turned up. The animal then gives several spasmodic twitches with its hind legs, and lies panting for several moments until the nervous system recovers itself. Acton mentions cases of deaths occurring in houses of prostitution as well as in the marriage bed as arising from the adverse influence of the sexual orgasm on the nervous system and on the body as a whole, especially in susceptible individuals. Entomological works abound with cases in which death follows copulation. Geddes and Thomson, in their book, “The Evolution of Sex”, refer to the fact that some spiders normally die after fertilizing the female, and such sacrifice of the male occurs also in other species. The association of reproduction and death is well known in the case of flying insects, as the common mayflies. Emergence into winged liberty, the love-dance and the process of fertilization, the deposition of eggs and the death of the parents, are often the crowded events of a few hours. “In higher animals”, say these authors, “the fatality of the reproductive sacrifice has been greatly lessened, yet death may tragically persist, even in human life, as the direct nemesis of love..... The temporarily exhausting effect of even moderate sexual indulgence is well known, as well as the increased liability to all forms of disease while the individual energies are thus lowered..... Reproduction is the beginning of death.”

Some years ago the author received the following interesting letter from a reader of this writings:

July 29, 1936

Dear Dr. Siegmeister:

I was wondering if the draining, at any time, of the lecithin and phosphorus, and other valuable substances during any sexual act, hindered achievement of the higher intellectuality, and if the brain and body were debilitated? Please answer this very important question.

I am having great difficulty to understand how a person as myself, can store up vast amounts of sex forces without expending it. To make a long story short, I do not understand the very function of the sexual apparatus. Please send me any literature that you have on hand, concerning this matter, and I will greatly appreciate it. Also refer me to some excellent books which will cover this subject in full.

I beg of you. Do not neglect answering any question asked in this letter.

Thank you,

........................

To this letter he made the following reply:

Dear Mr. L_____________:

“You ask whether the draining from the body of lecithin and phosphorus through the sexual act will hinder the highest intellectual achievement and debilitate body and brain. Most definitely this is the case. Read my article on “Do Neuroses and Psychoses have a Chemical Origin?” in the June, 1936 issue of The Modern Psychologist, in which I show that the loss of these nerve-and-brain foods through sexual indulgence in any form deprives the nerves and brain of needed nourishment and leads to nervous and mental disorders. Our insane asylums are now overfilled with the victims of thoughtless sexual indulgence which has withdrawn valuable nutrients from the brain and disordered its functioning. These pitiful individuals, when in possession of their normal brain-structure, never realized that with each discharge of seminal fluid, they are pouring forth the very substance of their nerves and brain, until a time is reached when their brain is so sapped of lecithin that it ceases to function. Measurements have shown an actual decrease in the lecithin content of the brains of the insane. This was due to previous sex indulgence, as a result of which the sex glands took up the blood’s lecithin to replace expended fluids.

“The greatest intellectual geniuses in both ancient and modern times led continent lives, and there is yet to be recorded one individual who freely expended seminal fluid who ever amounted to anything. In most cases, individuals who have achieved have been forced by necessity to abstain from sexual indulgence, as Cervantes, who wrote Don Quixote while in prison, or Dante who wrote his Divine Comedy while in exile. Milton wrote “Paradise Lost” when blind and when he did not indulge in sex. Sir Isaac Newton, active in intellect until the age of 80, led a continent life from birth, and so did Leonardo da Vinci and Michelangelo, both of whom retained their creative genius [until] an advanced age.

“You also ask how a person like yourself could store up vast amounts of sex force without expending it. To do so is easily accomplished if you try the right methods. In my booklet, ‘Diet and Sex’ I show how it is possible through a low-protein vegetarian diet to control the sexual impulses and how debilitating nocturnal emissions may be made to cease forever, since involuntary sexual losses are as debilitating as voluntary ones, for the same lecithin and cholesterin are lost. The morning after a nocturnal emission you will notice that the nerves are weakened and the body cannot stand the cold as well.

“You say: `I do not understand the very function of the sexual apparatus.’ It has two functions: Internal Secretion, which is primary, and Reproduction, which is secondary. Any other use of these endocrine organs is a perversion which will reap its penalty in the form of nervous disorder and premature old age and death.

“You ask me for good literature on the sex question. Permit

me to introduce to you some of the most daring and original

writers in this field, Melville Keith, M.D. The following is

quoted from his work, “The Marriage Law:”

“`We tell you that at every emission of semen you are losing the food and the best portion of the (blood) corpuscles, inasmuch as every particle of semen which is ejected will be replaced by more taken from the blood. This is enough to convince you that when you are ejecting the semen which should stay in the body and become reabsorbed so as to go and form the oil for the joints, new muscles, the brain material, as well as every other part of the body, you are really destroying or throwing away your life.

“`You eject the substance of the synovial fluid. You send forth, to gratify a moment’s passion, the very material of which the brain is made. This is a fact which you will acknowledge when you consider that all this semen is the material of which all these substances are made and supplied, and when the semen is ejected you have selected the best part of the body to go out and become to you a useless inert mass, which can never be restored to you under any circumstances. It is lost and gone. Then, the semen being out of the body, the sexual penalty comes apace. The penalty for this loss of semen is so far reaching and so concealed from the body of people of the present day that we do not know the exact spot to look for it. But we tell you, when you see paralysis, palsy, apoplexy, rheumatism, brain softening, bent shoulders and haggard face; when you observe a young old man and the dried up young lady, in all of these cases, and in dozens of others, you may set it down that there have been sexual losses and a waste of the bodily substance from the sexual organism.

“`You will see this penalty all around you, and there is no place where you may go but you will see the fruits of this sexual indulgence to excess. The penalty may be denied, and all these diseases may be attributed to every other cause under the sun, but you will be right in laying it at the proper place, and that is to the sexual drain which has sapped the blood corpuscles of the victim before you. We assure you nothing can be so very enervating as this sexual excess, and any sexual mating is an excess, providing it is not for the purpose of having children.

“`The penalty for the disobedience of this law is in the shortened lives and the increased amount of disease which are everywhere around us.”

The resemblance of the sexual orgasm to the epileptic attack has been noted by many authors. The sudden withdrawal of calcium produced by the seminal discharge biochemically produces the tetany-like symptoms of the orgasm, which are so similar to those of the epileptic attack which usually follows it in those who are constitutionally predisposed. According to Acton, the sexual orgasm resembles the epileptic attack both in its phenomena and its effects. The mental hebetude and physical prostration following the discharge of nerve force characteristic of an epileptic attack also follow the sexual orgasm. The latter profoundly affects the whole nervous system with such intensity that Acton says that “it is only mature individuals who can bear even infrequent acts of copulation without more or less injury. In young persons all the vital powers should be conserved for growth and development.”

Dr. Deslandes observed that epileptic attacks often follow coitus, as was the case with Napoleon. He says: “There are some individuals who are susceptible to epilepsy that they have a regular attack of it whenever they indulge in sexual intercourse... That individuals subject to epilepsy are likely to have an attack when under the influence of sexual excitement is well known. It is related of the first Napoleon—who, as is well known, was subject to epilepsy—that he experienced a paroxysm every time he attempted copulation.”

Menard had a watch-dog which was affected with epilepsy every time he copulated. These attacks were characterized by convulsions and by loss of consciousness. “Coition”, said Democritus, “is a kind of epilepsy.” “It is”, said Haller, “an action very similar to a convulsion, and which of itself astonishingly weakens and affects the whole nervous system.” Tissot reports cases in which emissions of semen were accompanied by “a convulsion, a species of epilepsy; and the same observation furnishes evident proof of influence which these violent actions have on the health of the unfortunate individual in whom they occur. The promptitude with which the weakness follows the act (of coitus)... and the debility of all those affected with convulsive diseases prove that the weakness is produced by the orgasm.” Tissot illustrates this point by referring to an Amman of a Swiss village, mentioned by Platerus, who, being remarried when old, and anxious to consumate his nuptials, was affected with a suffocation so violent, that he was obligated to desist. The same thing recurred every time he repeated the act. He consulted a number of quacks; one assured him that after he procured and took several medicines he was no more in danger. He hazarded a new attempt on this advice; and full of confidence, he persevered, only to die in the act in the arms of his wife. Says Tissot: “The violent palpitations which sometimes accompany coition are also a convulsive symptom.” Hippocrates speaks of a young man in whom excesses in wine and sexual commerce produced, among other symptoms, constant palpitations; and Daleaus saw one seized in the act with a palpitation so violent that he would have suffocated if he persisted.

Havelock Ellis remarks that the symptoms of coitus bear a strong resemblance to those of epilepsy, and refers to the statement of this effect by the sophist of Abdera, who said that coitus is a slight fit of epilepsy, “judging it to be an incurable disease.” Caelius Aurelianus, one of the leading physicians of antiquity, said that “coitus is a brief epilepsy.” Fere has pointed out that both these forms of nervous disturbance have similar symptoms. Ellis notes that the epileptic convulsion in some cases involves the sexual mechanism, and that it is noteworthy that epilepsy tends to appear at puberty. Boerhaave has called coitus “a true epilepsy,” and later Roubaud, Hammond and Kowalevsky have emphasized the resemblance between coitus and epilepsy. Some authorities have considered coitus as the cause of epilepsy, the sudden withdrawal of calcium from the system through the seminal discharge precipitating the tetany-like symptoms of the epileptic convulsion. Fere has recorded as case of a youth in whom the adoption of the practice of masturbation, several times a day, was followed by epileptic attacks, which ceased when masturbation was discontinued. West describes masturbation in an infant by thigh-rubbing which produced a convulsion that was mistaken by relatives for an epileptic fit. Tissot writes: “We know that paroxysms of epilepsy, when accompanied by an emission of seminal fluid, leave the patient more exhausted, and more confused, than in ordinary cases. Coition is an exciting cause of these fits in those who are subject to them; and Van Swieten attributes the real exhaustion of the patients to this cause if the attacks be frequent.”

Dides knew a merchant in Montpelier who never had coitus without having soon after a fit of epilepsy. Van Swieten knew an epileptic person who was attacked with a fit of epilepsy the night he married. Hoffman mentions a very sensual woman who generally had a fit of epilepsy after each coitus. Boerhaave, in his “Treatise on the Diseases of the Nerves,” claims that during the sexual orgasm all the nerves are affected, and sometimes so much as to prove fatal. He relates the case of a woman who fell into a very long syncope after every act of coition, and that of a man who died in the first act he engaged in, the force of the convulsion which rendered his whole body stiff, and for twelve years he suffered from this cataleptic condition, with complete loss of sensation and consciousness.

Mercier, an English psychiatrist, in his “Sanity and Insanity,” writes that after the act of coitus, the resulting languor and lassitude indicate that a great strain has been placed on the store of energy available to the organism, whose seat is the nervous system, the highest regions of which—the brain—are most powerfully affected, and this tends to produce disorder of this organ. But while, with a normally constituted organism, the stress of the sexual orgasm is not sufficient to produce brain disorder, unless it is repeated with undue frequency, in one whose energies are naturally defective and which is constitutionally below the normal level of stability, the effect of the act will be to produce disturbed cerebral functioning. This is especially true when such indulgence is begun at too early an age. “Hence we find that a certain number of cases of insanity,” says Mercier, “are attributed to sexual excess,” adding, “The indulgence in this proclivity is a fruitful source of that deterioration of the higher powers of the nervous system which is the foundation of insanity.”

According to this eminent English psychiatrist, the sexual orgasm has by its very nature a disintegrative, deteriorating influence on the orgasm; and the loss of energy it entails, especially when frequently repeated, results in apathy, lethargy and dementia. The tension of energy in the nervous system is thereby reduced to the lowest ebb, and, as a result, the manifestations of this energy are either wanting or are exhibited in a feeble and prefunctory manner. “The condition is one of dementia... there is want of mind, the inability to perform mental operations of even moderate difficulty, the dullness and slowness of feeling, the loss of all the higher emotions and of many of the lower ones also, that characterize dementia.” There occurs “a general degradation of conduct, the loss of all the higher attributes of humanity, and the retention of all the lower and more animal characteristics. Such are the results of the indulgence of the sexual passion in great excess. When the indulgence is less excessive, the degradation is less profound, but in every case there is degradation, and in every case the deterioration is of the nature of dementia, that is to say, it is a manifestation of a deficiency in the amount of stored energy.”

Besides those cases in which the dementia produced by sexual excess is sufficiently pronounced to incapacitate the wretched individual for the duties of life, and to render it necessary to commit him to asylum care, Mercier mentions that there are an enormous number of individuals, forming a considerable part of the total population, in which premature decadence of mental powers, premature exhaustion of energy and premature senility result from excess sexual indulgence in early life. The young man, full of energy, launches out into sexual excesses which at the time appear to be indulged in with impunity, but sooner or later the day of reckoning comes, and then, says Mercier, “he is in the position of a spendthrift who is living on his capital;” having lavished his sexual capital in his youth, it is exhausted prematurely, so that before middle age he finds himself a sexual beggar.

Professor Lydston mentions cases of apoplexy, paralysis and fatal cardiac conditions occurring in predisposed persons as the result of sexual excess. “From a priori considerations,” he writes, “involving the immediate effects of sexual excitement and indulgence upon the brain and spinal cord, we might naturally expect insanity to be a frequent result of masturbation and excessive venery.” While the majority of persons are protected against such serious affects upon the cerebrospinal functions by their natural resistance, in those in whom this resistance nervous equilibrium incidental to faulty or imperfect nerve structure, whether due to heredity, congenital defect or acquired disease, the conditions are different. Under such circumstances, repeated sexual orgasms, according to Prof. Lydston, can procure “actual structural alterations of nerve-fibers and cells and vessals of the brain, with coincident psychopathic phenomena,” which “are naturally to be expected as occasional results of these severe and repeated shocks to the susceptible nervous system produced by the sexual orgasms.”

“Coition,” says Noquez, “is a convulsion; it disposes the nerves to spasmodic actions, which are excited by the slightest cause.” “It is”, says Haller, “an action very violent, similar to a convulsion, and which of itself astonishingly weakens and affects the brain and nerves.” Dr. Ryan writes: “Coition has been compared to a fit of epilepsy, to an electric shock; it entirely engages both mind and body; we neither hear nor see; and some persons have lost their lives in this crisis. It is for this reason that sexual intercourse has proven mortal after severe wounds, hemorrhages, etc., and when too often repeated, weakens the whole economy.

Rouband describes as follows the immediate effects of the sexual orgasm of coitus, which he compares to an epileptic attack:

“The circulation quickens, the arteries beat strongly, the venous blood, arrested by muscular contraction, increases the general heat, and this stagnation, more pronounced in the brain by the contraction of the muscles of the neck and the throwing of the head backward, causes a momentary cerebral congestion, _during which intelligence is lost and the faculties abolished_. The eyes, violently injected, become haggard, and the look uncertain. Or in the majority of cases the eyes are closed spasmodically to avoid the contact of the light. The respiration is hurried, sometimes interrupted, and may be suspended by the spasmodic contraction of the larynx, and the air, for a time compressed, is at last emitted in broken and meaningly words. The congested nervous centers only communicate confused sensations and volitions; mobility and sensation show extreme disorder; _the limbs are seized by convulsions_ and sometimes by cramps, or are thrown wildly about or become stiff like iron bars. The jaws, tightly pressed, grind the teeth, and in some persons the delirium is carried so far that they bite to bleeding the shoulders their companions have imprudently abandoned to them. _This frantic state of epilepsy_ lasts but a short time, but it suffices to exhaust the forces of the organism, especially in man. It is, I believe, Galen who said, `Omne animal post coitum triste.’ (All animals are sad after coitus.)”

Added (2017-12-05, 16:29:32)
---------------------------------------------
Deslandes, who writes:

“During this tumult and after the crisis, the general state of the patient conforms in every manner to that of the genital system. Thus the face reddens, the neck swells, the veins become filled, the skin now burning and now moistened with sweat, the heart beats with rapidity. In fact, there is a state of fever which almost justifies us in placing the act of venery among diseases. At the same time the nervous centers, the cerebrum, the cerebellum and the spinal cord experience a very powerful impression. As the state progresses, consciousness is lost, and the subject is, at it were, in a state of delirium. The will is suspended, and the muscles are not controlled by it, but by the nerve centers which are so much irritated. The trunk and limbs are agitated by involuntary motions and chills. The disturbance increases until the crisis arrives, when the convulsions affect the genital system; a fit of epilepsy as it were ensues; the sight becomes dim; the trunk stiffens and neck is thrown back; and finally this state might be regarded as a violent access of disease if the beginning and end of it were not known.

“The genital apparatus, lately so full of life, now becomes flaccid; the scrotum becomes loose and pendulent, and a sensation of torpor, of fatigue, of chill follow. The convulsive motions are succeeded by a kind of paralysis, and all attempts at new excitement are in vain... Now, however, the individual is changed; his face lost its color, his limbs are stiff, and without motion as if paralyzed; the head is painful, the mind is slow and limbs are incapable of the least effort. The hearing is dull; the sight is deranged, and the external senses import to the brain only imperfect impressions. The pulsations of the heart are feeble, the pulse is small, the veins are collapsed and the eyelids are livid. The soul is left in a state of languor and sadness and becomes as it were melancholy.”

During the sexual orgasm of coitus symptoms occur which border on psychopathology; and there can be little doubt that excessive frequency of such symptoms may indelibly impress themselves on the brain and nervous system. On this point, Deslandes observes: “The diseases affecting the nervous system, that system which is powerfully disturbed by coition, are not the only ones resulting from venereal excess. We shall see that all alterations of tissue, every physical disorder, may be caused by this. _We may fearlessly assert that most of the inconveniences and diseases afflicting the human species arise from venereal excesses_.”

The great philosopher, Herbert Spender, himself a lifelong celibate, describes as follows the effects of sexual excess:

“Chronic derangements of health supervene, diminished bodily activity, decline of mental power, and sometimes even insanity... Specialists, who have good means of judging, agree in the opinion that _the aggregate evils arising from excesses of this kind are greater than from those arising from excesses of all kinds put together_.”

Referring to a case of a man whose three wives all become insane after marriage, referred to in the “Journal of Mental Science”, Jan., 1879, Havelock Ellis writes: “In cases of sexual excess, great physical exhaustion, with suspicions and delusions, is often observed. Hutchinson has recorded three cases of temporary blindness, all in men, the result of sexual excess after marriage (Archives of Surgery, Jan., 1893). The old medical authors attributed many evil results to excess in coitus. Thus Schurig brings together cases of insanity, syncope, epilepsy, loss of memory, blindness, baldness, unilateral perspiration and death attributed to this cause; of death many cases are given, some in women.”

According to Prof. Lydston, the results of sexual excess are similar to those of masturbation, and both result from the disturbance of blood chemistry and general metabolism caused by the withdrawal from the body of the substances of which the semen is composed: calcium, phosphorus, lecithin, cholesterol, albumen, iron, etc. Though physical impairment, as well as mental impairment, from sexual excess is very common, less attention, has been paid to it than to the evil results of masturbation, in view of the current belief that, unlike masturbation, coitus is harmless under all circumstances. However it is Lydston’s opinion that “sexual excess is the most prolific cause of that most civilized and most fashionable of all hydra-headed diseases, neurasthenia, adding, “Moderation in sexual intercourse is not only conducive to prolonged virility, but to longevity. It is certain that many cases of neurasthenia in both male and female are due to sexual excess.”

According to Dr. Black, “Medical writers agree that one of the most common causes of the many forms of derangement to which a woman is subject consists in excessive cohabitation. The diseases known as menorrhagia, leucorrhea, amenorrhea, abortions, prolapsus, chronic inflammations and ulcerations of the womb, and a yet greater variety of sympathetic nervous disorders are some of the distressing forms of these derangements.”

After referring to cases of men who died during coitus, Deslandes adds, “Many old men have yielded up their existence in the nuptial bed, when their term of life might have been continued if they had not exhausted their strength in unnatural exertions.” Senac attributes to temporary exhaustion of the nervous system the feebleness which follows coition. The increased amount of blood in the brain at this time has several times produced apoplexy. Several such instances have been reported. Hoffman reports the case of a soldier addicted to sexual excess, who finally died in the act, the cerebrum having been found full of blood. “This increase of blood in the brain,” says Tissot, “explains why these excesses produce mania. As this quantity of blood oppresses the nerves, it weakens; they are more susceptible of impressions and hence their debility.” Tissot describes as follows the effects of sexual excess:

“The debility caused by these excesses derange the functions of all organs... Digestion, perspiration and evacuation do not take place in their usual healthy manner; hence the strength... (illegible portion)... even the understanding are evi...

(illegible portion)... diminished; the sight is obscured;...

(illegible portion)... of the nerves and all kinds of...

(illegible portion)... and rheumatic pains, and astonishing weakness in the back, debility of the genital organs, bloody urine, deranged appetite, headache and numerous other diseases ensue; in a word, nothing shortens life so much as the abuse of sexual pleasures... Excesses in the gratification of sexual desire not only cause the diseases of languor, but sometimes acute diseases; and they always produce irregularities in those affections which depend on other causes, and very readily render them malignant when the energies of nature are at fault.”

“Serruier mentions a case of a man who was reduced to a complete state of marasmus in consequence of sexual excesses and nocturnal emissions. Payva, a Portuguese physician, also observed marasmus to result from sexual excess. Surrurier, like Boerhaave, mentions epilepsy, in addition to loss of sight and imbecility in a young soldier, the latter resulting from onanism and nocturnal pollutions. Parise mentions the case of a man who was desirous of living with a young Italian girl whose temperament was extremely ardent. “He paid for his imprudence by blindness, which occurred in 8 days, and which was followed by death.”

Cases of individuals dying during coitus occur usually in persons very weak as the result of old age or disease. Fabricus mentions the case of a man who had sex relations on the tenth day after an attack of pleuritis, which had terminated on the seventh with perspiration. He “was seized by an ardent fever, and considerable tremor, and died on the thirteenth day.” Chesneau knew two young married persons who were attacked in the first week of marriage” with a violent fever and considerable redness and swelling of the face; one of them had a severe pain in the sacrum; they both died in a few days.” Tissot writes:

“Hippocrates has left us in his history of epidemic diseases the case of a young man who after excesses with women and wine was attacked with a fever accompanied with symptoms the most violent and irregular, which finally proved fatal.”

Hoffman relates a case of a man convalescing from pleurisy who after indulging in coitus had a relapse more dangerous than the original illness. Fabricus relates another case of a young man whose leg was amputated, and whose physician forbade having any intercourse with his wife, who was also informed of the danger. The young man disobeyed orders and became gravely ill.

Dr. Talmey states that the frequent exercise of the act of copulation leads directly to anemia, malnutrition, asthenia of the muscles and nerves, and to mental exhaustion. Persons addicted to sexual excess may be recognized by their pale, long, flabby faces, which often have tense features. They are melancholic and usually not fit for any difficult or long continued physical or mental work. They have little power of resistance. The ill health of many women after a certain period of married life has the same cause.

Professor von Gruber, while doubting the allegation that sexual abstinence may prove harmful to the nervous system, is convinced that sexual excess certainly is. He believes that frequent discharges of semen lead to a “reduction of the peculiar internal secretion of the testes,” which is otherwise resorbed into the blood-stream. The immediate effects of sexual excess, he states, are depression, fatigue and exhaustion. As further symptoms there is pressure in the lumbar region, nervous irritability, a feeling of pressure in the head, stupidity, insomnia, ringing in the ears, spots before the eyes, shunning of light, a feeble trembling and actual shaking, pounding of the heart, tendency to sweating and muscular weakness. There is also weakness of memory, neurasthenia, melancholic depression and disinclination to physical or mental effort. The digestive activity becomes less efficient and food is less well utilized. There is a deficiency in blood and a lowered resistance to infectious bacteria, the tubercle bacillus in particular, for which reason sexual excess is known to predispose to consumption aside from its tendency to drain the body of calcium. There is irritable weakness of the genitals, premature ejaculation, frequent nocturnal emissions, and increasing impotence. The more frequent nocturnal emissions that result increase the nervous irritability and exhaustion (i.e., neurasthenia). All these effects are more marked in the young and the aged; in the former, sexual excess, by its detrimental influence on metabolism and the process of growth, stunts physical and mental development, while in the aged it hastens death, often by causing heart failure.

By producing enervation and by exciting the nervous system, Dr. Shelton claims that sexual excess can further the development of any disease to which the individual is subject. For this reason a person predisposed to epilepsy is almost certain to have an attack after each sexual act. Some cases of epilepsy do not develop until after marriage for this reason. Asthmatic attacks and St. Vitus’s dance are often brought on and perpetuated by sexual excess. Spinal and heart disorders are apt to occur. There is an increase of blood-pressure, which predisposes to apoplexy. Dr. Shelton writes:

“No function is so exhausting to the whole system as this.

If excessively indulged in, no practice can possibly be so enervating. J. Bradford Sax probably over estimates the amount of energy consumed in coition when he says, “Probably more of the nervous fluid or influence is expended in a single sexual crisis than would suffice to carry on all the vital operations, perhaps for a day. At any rate the energy expended is very considerable and if the act is indulged in daily, or even weekly, the indulgent individual need not hope for health and strength.

“What constitutes excess? The reply has been given: Anything

is excess when procreation is not the end. Man is sexually perverted. He is the only animal that has his `social problem,’ the only animal that supports prostitution, the only animal that practices self-abuse, the only animal that is demoralized by all forms of sexual perversions, the only animal whose male will attack the females, the only animal where the desire of the female is not the law, the only one that does not exercise his sexual powers in harmony with their primitive constitution.”

“Who can say,” interrogates Dr. Dixon, “that these excesses are not often followed by direful diseases, insanity and consumption? The records of our madhouses, and the melancholy deaths by consumption, of the newly married, bear ample witness to the truth of this assertion. Are they not transmitted to posterity? Look at the frequent mental imbecility, and the pallid hue, and attenuated form of the children who are the earlier products of marriage, and see the parents vibrating between life and the grave, until the candid physician, or the terrors of death teach them to abstain

Of all members of the mammalian family, civilized man alone is a victim of an exaggerated and morbid sexual urge, a condition which he has inflicted, to a certain extent, on the animals which he has domesticated and which have adopted his diet, especially the dog. Wild animals in a state of nature practice copulation only at certain mating seasons for the purpose of reproduction. Civilized man practices this act at all times, and in most cases without intention to conceive. On the other hand, so-called savages and primitive races leading more natural lives and who follow their natural instincts to a greater extent are far chaste in their sexual behavior, as noted by Havelock Ellis. Such considerations must lead one to the conclusion that the sex life of civilized men is unnatural and that the excessive manifestation of the sex urge among them is due to certain aphrodisiacal stimuli rather than to natural instinct; among such stimuli are a high-protein meat diet (accompanied by physical inactivity), the use of tobacco, alcohol and coffee, sexually stimulating literature, dramas, motion pictures, conversation, etc. For these reasons civilized man has departed from the natural law, obeyed by animal and primitive races, which requires the separation of the sexes during pregnancy and lactation, for the benefit of both mother and child. Violation of this law may account for the large number of physically and mentally defective offspring produced by civilized races as compared with animals and primitive peoples.

Among the Andamenese, Portman says that sex desire is moderate in males, it does not appear before the age of eighteen, and is rarely gratified until marriage when a man is 26. According to Haydes and Deniker, among the Fuegians, both men and women are extremely moderate in sexual indulgence. In the case of the Esquimaux, Cook notes that the sexual passions do not manifest during the long darkness of winter, and the menstrual function does not either; the majority of the children are born nine months after the appearance of the sun. On the basis of such observation Havelock Ellis concludes that the sex instinct of primitive peoples is less intense and manifests more infrequently than that of civilized man; moreover it tends to manifest at certain mating seasons and to find expression chiefly in reproduction.

Animals, like men, become perverted sexually and victims of an exaggerated sexual urge when they are subjected to artificial feeding and confinement. Thus apes, when confined to a cage and fed on meat and other sexually stimulating food, while previously gentle and tame on a fruit diet, become extremely licentious and vicious. Then they masturbate excessively and have intercourse daily, while the female consequently menstruates as freely as a woman. (Other female mammals leading more natural lives do not menstruate, though under domestication and excessive feeding, cows and other species do.)

Holder finds that the Indians of America were originally far less salacious than either the white or the negro races that later came to this continent. Dr. Beard notes that Indian boys do not masturbate and young men remain chaste until marriage, conditions which we do not find among so-called civilized races. Spencer, who studied California Indians, remarks that after the appearance of menstruation, a girl is never allowed in the company of the opposite sex until her marriage, and that during pregnancy and lactation there is strict chastity. Nor is coitus permitted after feasts of meat, when there is a state of sexual super-excitation. Ordinarily the men and boys sleep in a separate dormitory. Spencer remarks that an intelligent Indian of his acquaintance on his death-bed confessed a sin that had grievously burdened his conscience. “He had cohabited with his wife after a big dinner of fresh beef, and felt the remorse of unpardoned guilt upon his soul.”

Chastity before marriage is the rule in many parts of Africa. In some parts of West Africa a girl guilty of unchastity is severely punished. Among the Ba Henda of North Transvaal, no sexual intercourse before marriage is allowed, and if it is seen that a girl's labia are apart when she sits down on a stone she in punished as guilty of having had intercourse. Among the Syntengs, the husband does not live in the same house with his wife, but only visits her occasionally in her mother's house where she continues to live. Smyth remarks that promiscuous intercourse between the sexes is not practiced by the Australian aborigines, and their laws on the subject are strict. No conversation is permitted between single men and girls or married women. Infractions of these laws are sometimes punished by death. Among the Seri, the young man is compelled to pass a probationary period of continence for one year prior to marriage as a test of his ability of sexual self-control. Among the Pueblos, the morals of the young are supervised by a secret police which reports all irregularities, in which case the young man and girl are compelled to marry. In Uganda, continence is practiced for two years after childbirth, and among the Fijians, husband and wife live apart three or four years, so that no other babe may interfere with the time thought necessary for nursing children.

Concerning the people of the Malay Peninsula, Stevens writes:

"The sexual impulse among the Belendas is developed to a slight extent; they are not sexual... There is little or no love-play in sexual relations." Among the Malays, strict chastity is maintained during war time. According to Havelock Ellis, the negro races of Africa are less lascivious than white men. He writes: "Among the Cambodians, strict chastity seems to prevail, and if we cross the Himalayas to the north we find ourselves among wild peoples to whom sexual license was unknown. Thus, among the Turcomians, even a few days after the marriage has been celebrated, the couple are separated for an entire year."

Westmarck states that the more that civilization advances the greater the number of illegitimate births and the greater the prevalence of prostitution. These are greater in towns than in the country. He claims that promiscuity is not the original and natural state of man, but is a product of civilization, or rather pseudo-civilization. The customs of primitive races are comparatively chaste. Westermarck writes:

"Among a great number of simple peoples, monogamy requires of a man continence for periods of considerable length. He has to abstain from his wife not only for a certain time each month, but during pregnancy or at least during the later stage of it, since pregnant woman is regarded as unclean, and after childbirth until the child is weaned; and the latter injection is the more severe as the suckling time lasts for two or three and occasionally even five or six years."

The ancient Spartans represent a race in which a high level of sex morality existed, and who were noted for their chastity. The sexes lived apart, even after marriage, the men sleeping together in one dormitory and the women in another. After the act of conception, which followed marriage, Plutarch, in his life of Lycurgus, states that the man "modestly retired to his companions, and reposing with them at night, nor even visiting his bride but with great caution and apprehension of being discovered by the rest of the family. Some of them even had children before they had an interview with their wives in the day time. This kind of commerce not only exercised their temperance and chastity, but kept their bodies fruitful, and the first ardor of their love free and unabated; for they were not satiated like those that are always with their wives."

To achieve the chastity which he considered essential for the preservation of the vigor of the Spartan race, Lycurgus, the law-giver of Sparta, forbade the consumption of meats and other stimulating foods, and enforced a vegetarian diet. Alcoholics were also prohibited. He forbade eating at home, and had the Spartans eat at collective public tables; and by thus controlling their diet, he was able to control their morality. He forbade his people "to call in the assistance of butchers and cooks, or to fatten like voracious animals in private. For so not only their manners would be corrupted but their bodies disordered, and abandoned to all manner of sensuality and dissoluteness; and they would require long hours of sleep."

In Sparta, a matriarchate in which women had great power, the boys were brought up to be chaste. Xenophon tells us that it is easier to make a pillar of stone or a marble statue move its eyes than a Spartan boy. The boys, he said, were more bashful than the girls. A woman of another country said to a Spartan woman, "You of Lacedoemon are the only women in the world that rue the men." She answered, "We are the only women that bring forth men." The bravery and physical perfection of the Spartan race made them famous throughout the ages.

Added (2017-12-05, 16:30:48)
---------------------------------------------
Chapter Five

A BIOCHEMICAL THEORY OF NEUROSES AND PSYCHOSES

It is the purpose of this chapter to present the basis for a new biochemical understanding of the origin and treatment of neuroses and psychoses, based on new knowledge of the chemical effects of the secretions of the sex glands, both internal and external, upon the central nervous system.

The eminent physiologist, Prof. Eugen Steinach has performed experiments which definitely showed that the internal secretions of the sex glands, after being resorbed into the circulation, pass principally to the brain and spinal cord, wherein they are stored. Steinach's experiments consisted in injecting into a series of castrated frogs extracts of the brain and spinal cord of frogs in heat, and into a second series of castrates extracts of the brain and spinal cord of similar castrates were injected. In the first series a good clasp reflex appeared, while in the second series no changes were visible. Steinach also found that injections of other organs of frogs in heat were unable to evoke the clasp r


“Iubirea nu inseamna doar trup, din moment ce are in vedere sentimentul, si nu este doar spirit, din moment ce se consuma intre doua trupuri” - Maurice Merleau-Ponty (Elogiul filozofiei si alte eseuri)

 
Forum » Riddick University » Orient Express » Continenta sexuala
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2020