Friday, 2024-04-26, 17:37:43
Welcome Visitor | RSS
Riddick Campus
Home
Sign Up
Log In
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: yasash  
Forum » Riddick University » Orient Express » Sexul Tantric
Sexul Tantric
yasashDate: Sunday, 2010-09-19, 14:38:18 | Message # 1
Doctor
Group: Administrators
Messages: 1431
Awards: 5
Status: Offline
Ce este sexul tantric?

Sexul tantric si invataturile Tantra reprezinta una dintre cele mai vechi filosofii despre sexualitatea spirituala ce continua sa fie practicata si astazi.

Ce este Tantra?

Tantra are peste 1500 de ani vechime si, precum yoga, este originara din India. Ea reprezinta un set de invataturi si practici special concepute pentru a ne ajuta sa simtim mai mult, sa ne crestem gradul de constiinta asupra energiei noastre si a celei din jurul nostru. Calea pe care Tantra o foloseste in acest scop este explorarea energiei sexuale.

Scopul sexului tantric este de a ne permite sa experimentam mai profund si cu mai multa amploare sexualitatea noastra. Tinta nu este neaparat orgasmul, ci mai degraba imbogatirea intregii experiente sexuale.

Tantra este o religie?

Desi invataturile tantrice traditionale se refera la concepte precum "energie universala" sau "putere mai mare", acestea nu presupun neaparat aderarea la un set de credinte sau reguli specifice.

Daca esti interesata ca exprimarea ta sexuala sa te aduca mai aproape de o putere mai mare, Tantra iti va spune foarte multe in acest sens. Daca esti in cautarea unui mod de a-ti imbunatati sau de a-ti aprofunda legatura sexuala cu partenerul, Tantra iti poate oferi multe oportunitati minunate fara sa fie nevoie sa urmezi un set specific de credinte.

De ce este sexul tantric bun pentru tine?

Multe dintre invataturile Tantra sunt despre dorinta si despre experienta energiei sexuale. Spre deosebire de abordarile occidentale de imbunatatire a vietii sexuale, Tantra nu se concentreaza asupra evaluarilor externe: cum arata corpul nostru, ce masina conduci, cum iti porti parul. In acest fel invataturile despre sexul tantra sunt deschise pentru oricine este interesat de exploatarea unui nou drum spre implinirea sexuala.

Integrarea ideilor tantra in viata sexuala poate fi ceva la indeamna oricui, indiferent de varsta, orientare sexuala, aspectul fizic al corpului, cum se simte sau se misca acesta etc...

Ce sunt chakrele?

Tantra distinge mai multe sisteme diferite de energie in noi. Una dintre acestea - despre care poate ai mai citit sunt chakrele - centre de energie din organismul nostru aflate intre bazin si varful capului. Tantra presupune ca fluxul normal de energie din corpurile noastre se poate bloca undeva in sistem si astfel nu mai circula liber sau devine slab dintr-o varietate de motive. Iar practica tantrica tocmai de acest aspect se preocupa, lucreaza pentru a ne pastra cursul energiei prin noi lin si natural.

Cum este sexul tantric?

Tantra, asa cum mai mai spus, este diferita de ideile occidentale despre sex. Conceptul vestic asupra sexului este ca o poveste cu un inceput clar (excitarea sexuala), un mijloc (penetrarea) si un sfarsit (orgasmul). Acesta este modul in care se presupune ca ar trebui sa fie sexul si, daca nu urmezi cursul povestii, ceva este in neregula. Sexul fara penetrare este adesea perceput ca fiind "nereal" sau o forma de preludiu doar.

In sexul tantric scopul nu este orgasmul, ci sa simti. Nu exista o linie distincta intre inceputul, mijlocul sau sfarsitul actului sexual. Cele mai multe exercitii ale sexului tantric presupun sa incetinesti lucrurile, sa incerci sa nu te concentrezi pe corpul exterior, orgasm sau orice altceva in afara de experienta sexuala de moment.

Fara sa puna accent pe orgasm, scopul Tantrei devine dezvoltarea costientei care ne duce la o mai buna intelegere a noastra insine si, in cele din urma, la iluminare. Nu exista nici o presiune sa ajungi "pe culmi". Asta nu inseamna ca orgasmul nu exista in Tantra, doar ca nu este punctul central al sexului si nici sfarsitul acestuia. Practica spirituala si starile sexuale de bine sunt interdependente, fiecare ducand inapoi la celalata si imbunatatindu-se reciproc.

sursa:
http://www.intrefete.ro/sex/dragoste-sex/ce-este-sexul-tantric-7262784


“Iubirea nu inseamna doar trup, din moment ce are in vedere sentimentul, si nu este doar spirit, din moment ce se consuma intre doua trupuri” - Maurice Merleau-Ponty (Elogiul filozofiei si alte eseuri)

 
ninnaDate: Wednesday, 2010-09-22, 17:25:53 | Message # 2
Lector
Group: Support
Messages: 415
Awards: 3
Status: Offline
Sexul tantric, calea spre iluminare

Sexualitatea este văzută în Tantra precum o atingere a Divinităţii, prin explozia de energie şi emoţii pe care o generează, de aceea se numeşte şi "sex sacru".

Tantra este o cale spirituală către deplina dezvoltare interioară prin intermediul sexului, a iubirii şi a meditaţiei.

De asemenea, Tantra, mai este numită, în China, şi Calea Tao a Dragostei, deoarece priveşte energia sexuală ca pe o manifestare pură a forţei noastre vitale.

Sexul tantric se practică pe baza unor ritualuri tibetane şi chinezeşti care permite o legatură foarte profundă între parteneri.

Practicanţii de Tantra spun că astfel le este amplificată energia şi creativitatea, aceasta fiind o metodă care îi ajută la creştere în toate aspectele personalităţii lor: sexualitate, intuiţie, spiritualitate, alimentaţie.

Cei care practică sexul tantric nu urmăresc atingerea orgasmului, ci menţinerea pe o perioadă cât mai lungă a stării de pre-orgasm sau pre-ejaculare.

sursa:
http://www.libertatea.ro/stire....84.html


 
deeaDate: Sunday, 2010-10-10, 14:00:45 | Message # 3
Lector
Group: Moderators
Messages: 361
Awards: 1
Status: Offline
Ce este orgasmul tantric?

Termenul "Tantra" provine din sanscrită şi reprezintă contopirea atât fizică cât şi spirituală a unui cuplu, şi mai presus de toate armonizarea deplină dintre masculin şi feminin

Aspectele filosofiei tantrice celebrează plăcerea şi dragostea dintre două fiinţe, care se abandonează reciproc, conectându-se la mintea, sufletul, ritmul celuilalt.

În filosofia tantrică există două tipuri de orgasm, cel fizic şi cel al inimii, iar acestea se completeaza reciproc. Practica tantra propune o "introspecţie" a inimii 24 de ore din 24. Iar când cei doi parteneri au mintea şi inima deschise, uniunea dintre cei doi este o explozie orgasmică.

Tantra propune o atingere a unei stări de fericire depline prin intermediul sexualităţii, care apoi se poate regăsi şi în alte aspecte din viaţă, oferind împlinire şi satisfacţie în toate domeniile.

sursa:
http://www.libertatea.ro/stire/ce-este-orgasmul-tantric-273886.html




 
Forum » Riddick University » Orient Express » Sexul Tantric
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2024