Ai putea iubi pe cineva cu 30 de ani mai in varsta? Te-i gandit vreodata la varsta partenerului atunci cand te-ai indragostit de el?
O diferenta notabila de varsta intre parteneri crezi ca afecteaza relatia?
Sa incepem discutia noastra cu o poveste: un barbat destul de in varsta, dar bogat, era mai mult decat entuziasmat de sotia lui tanara si frumoasa. Cu toate acestea, el avea cateodata indoieli daca ea nu cumva s-a casatorit cu el numai pentru bani. Intr-o zi el a intrebat-o: "M-ai mai iubi daca mi-as pierde toata averea?" "Bineinteles ca te-as iubi, prostutule. Dar mi-ar lipsi banii."
Emotiile oamenilor sunt intotdeauna suficient de mari incat sa transceada si sa elimine prejudecatile. O diferenta de varsta mai mare de cativa ani intre tine si partenerul tau e ceva ce observi numai cand sarbatoresti ziua de nastere a partenerului sau cand ti se aminteste - pentru o clipa - atunci cand oamenii din jurul tau par surprinsi de faptul ca sunteti un cuplu.
Potrivit cercetarilor, exista mai putine persoane care cred ca diferenta de varsta nu este importanta cand vine vorba de dragoste decat cei care cred ca diferenta de varsta ar trebui sa fie un factor important atunci cand ai in vedere pe cineva intr-un mod serios ca partener.
In medie, barbatii sunt cu doi ani mai mari decat partenerele lor - cel putin in cazurile cand vorbim despre cuplurile care decid sa se casatoreasca. Cand diferenta de varsta este de aproximativ 20 de ani, ea reprezinta, de obicei, un obstacol insurmontabil si cei mai multi oameni si-ar intoarce spatele emotiilor lor decat sa intre o astfel de relatie ce implica doua generatii diferite.
Tinerii prefera sa isi aleaga parteneri de varsta simila, in timp ce persoanele care se casatoresc mai tarziu sau care se casatoresc pentru a doua oara acorda o atentie mai mica varstei persoanei in cauza. In astfel de cazuri, avem diferente de varsta mai mari.
Cum sunt relatiile celor care decid sa nu adere la standardele statistice si sa reziste prejudecatilor societatii traind cu o persoana care este cu 10, 20 sau chiar 30 de ani mai in varsta (mai tanara) decat ei?
Cercetarile sugereaza ca atunci cand vine vorba de casatorie calitatea acesteia nu este deloc afectata de diferenta de varsta considerabila dintre parteneri. Lucrurile se intampla la fel ca in cazul cuplurilor unde partenerii sunt de aproximativ aceeasi varsta sau, uneori, este chiar mai bine.
Nu exista nici un motiv bun pentru a respinge posibilitatea de a avea o relatie de dragoste cu cineva considerabil mai mare sau mai mic decat tine daca simti afectiunea pentru aceasta persoana, exista o mare atractie intre voi si aveti interese si obiective similare in viata. Ar trebui sa refuzi o astfel de persoana doar din cauza prejudecatilor? Exista vreo asigurare ca o persoana de varsta apropiata vorbeste aceeasi limba cu tine?
sursa:
http://www.sexgen.ro/cuplu....6108854