Friday, 2024-12-27, 10:59:26
Welcome Visitor | RSS
Riddick Campus
Home
Sign Up
Log In
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: yasash, maximus, grandmasterB  
Corpul barbatului
yasashDate: Wednesday, 2010-08-04, 15:27:33 | Message # 1
Doctor
Group: Administrators
Messages: 1431
Awards: 5
Status: Offline
Corpul barbatului

Organele sexuale barbatesti externe, penisul si scrotul - care contine cele 2 testicule - sunt usor de observat când un barbat sau un baiat este dezbracat, deoarece îi atârna între picioare.

Scrotul. Este un saculet moale de piele ridata care acopera, tine si protejeaza cele 2 testicule.

Penisul. Este facut din tesut moale si spongios si vase de sânge. Urina paraseste corpul barbatului printr-o mica deschizatura situata în vârful penisului. Capatul penisului este numit gland. Când penisul este atins si frecat, corpul barbatului se simte bine. În general, penisul este moale si atârna peste scrot. Uneori, devine ferm, tare si mai lung. Aceasta se numeste erectie. Toti barbatii se nasc cu o bucata de piele care acopera glandul, numita preput. Unor nou-nascuti le este taiat preputul la câteva zile dupa nastere de catre un doctor sau o persoana special pregatita în acest sens. Desi un penis circumcis arata diferit de unul necircumcis, ambele au aceleasi functii.

Anusul. Este o mica deschizatura prin care fecalele parasesc corpul barbatului. Materia solida rezultata din mâncarea nefolosita de corp poarta numele de fecale. Ea paraseste corpul barbatului la fel cum îl paraseste pe cel al femeii. Fecalele sunt tinute în intestin înainte de a parasi corpul prin anus. În total, exista doua orificii între picioarele barbatului - cea mica din vârful penisului si anusul. Daca ai putea sa te uiti în interiorul corpului unui barbat si sa-i vezi organele sexuale interioare, ai vedea 2 testicule si o serie de tuburi si glande conectate între ele.

Testiculele. Ele sunt moi si sunt acoperite si protejate de catre scrot. De obicei, un testicul este mai jos decât celalalt. Înainte de pubertate fiecare testicul este de marimea unei margele. În timpul pubertatii fiecare testicul creste pâna la marimea unei nuci sau a unei mingiute. Celulele sexuale barbatesti sunt produse în testicule. Spre deosebire de celulele sexuale femeiesti, care exista la nastere, cele barbatesti nu sunt produse pâna când baiatul nu ajunge la pubertate. Pubertatea poate interveni oricând între vârsta de 10-15 ani. În acel moment, baiatul începe sa produca celule sexuale, care se numesc spematozoizi, iar barbatul îi produce chiar si la o vârsta înaintata.

Epididimul. Fiecare testicul este conectat la o structura proprie de forma unui tub numita epididim. Spermatozoizii calatoresc si se dezvolta în epididim în drumul catre canalele deferente. Fiecare epididim are forma unui fir de receptor de telefon, dar este mult mai mic. Este un tub subtire si încolacit, care daca ar fi desfasurat ar atinge cam 6 metri.

Canalele deferente. Fiecare canal deferent are aprox.50 cm. Fiecare dintre aceste tuburi lungi, înguste si flexibile începe de la epididim si ajunge la uretra. Sunt la fel de flexibile ca firele de spaghetti gatite.

Veziculele seminale si prostata. Cele 2 vezicule seminale si prostata produc fluide care se combina cu spermatozoizii si formeaza sperma. Sperma calatoreste spre si prin uretra.

Uretra. Este un tub lung si îngust prin care urina din vezica, locul unde este depozitata, ajunge la penis si este eliminata prin orificiul din vârful acestuia. Este, de asemenea, pasajul prin care sperma paraseste corpul. Urina este materia lichida lasata de mâncarea si bautura nefolosite de corp. Sperma, care poarta cu ea spermatozoizii paraseste corpul barbatului cu jeturi rapide, prin acelasi orificiu prin care este eliminata si urina. Aceste jeturi poarta numele de ejaculare. Ejacularea are loc numai dupa ce a început pubertatea. Când un barbat ejaculeaza muschii se încordeaza si tin urina în vezica, astfel încât urina nu poate parasi corpul în acelasi timp cu sperma.

link:
http://www.sexaz.ro/corpul-tau/corpul-barbatului.htm


“Iubirea nu inseamna doar trup, din moment ce are in vedere sentimentul, si nu este doar spirit, din moment ce se consuma intre doua trupuri” - Maurice Merleau-Ponty (Elogiul filozofiei si alte eseuri)

 
riddickDate: Wednesday, 2010-08-04, 15:36:59 | Message # 2
Professor
Group: Administrators
Messages: 581
Awards: 1
Status: Offline
Să vorbim despre penis

E rândul femeilor să privească şi să descopere punctele sensibile ale bărbaţilor

Doar nu v-aţi ruşinat! Tema e cât se poate de serioasă, mai ales că se vorbeşte despre ea doar separat, în timpul întâlnirilor “ca între băieţi” sau “ca între fete” şi fără un “obiect de studiu” la îndemână. Şi cum detaliile cu adevărat importante despre penis nu constau doar în chestii de genul “X o are mică”, “Y o are mare”, “a lui X e strâmbă”, “a lui Y nu se scoală”, i-am solicitat dr. Hagi Chalil Ergin, specialist în obstetrică-ginecologie la Clinica Romar Medical, o descriere amănunţită a organului genital masculin. Scopul este cât se poate de nobil: să aveţi o viaţă sexuală perfectă. Aşa că, domnilor, nu vă mai faceţi griji despre cum să le spuneţi partenerelor unde vreţi să vă atingă! Acum aveţi ocazia să studiaţi împreună problema, mai ales că, în mod sigur, chiar şi vouă v-a mai scăpat câte un detaliu.

1. Glandul are formă conică la bază, într-o zonă foarte sensibilă, numită corona. Aceasta delimitează corpul penisului de gland şi este mai proeminentă. În vârful său se află prepuţul, iar împreună cu acesta glandul reprezintă cea mai sensibilă zonă a organului genital masculin.

2. Corpul penisului. Are o structură foarte elastică, formată din corpi cavernoşi, sau, cum s-ar spune în limbaj uzual, compusă din multe artere. Datorită acestei structuri, când este excitată, această parte a organului genital îşi măreşte lungimea de două sau chiar de trei ori. Corpul penisului este acoperit în totalitate de epiderm. La unele popoare însă, din cauza unei operaţii numite circumcizie, epidermul nu mai depăşeşte glandul. Scopul acestei intervenţii este prevenirea infecţiilor prin microbii care se pot localiza la nivelul glandului. Corpul penisului nu este atât de sensibil la atingere, cât este la o presiune uşoară a... mâinii, de exemplu.

3. Scrotul. Acesta arată ca un săculeţ din piele şi îmbracă cele două testicule. Scrotul este despărţit, printr-o membrană, în două cavităţi, câte una pentru fiecare testicul. Atingerile uşoare în zonă produc senzaţii foarte plăcute, pentru că acolo există multe ramificaţii nervoase.

4. Testiculele. Deşi împart “frăţeşte” scrotul, testiculele nu sunt perfect egale, stângul fiind uşor mai mare decât cel drept. Aceste glande sexuale masculine sunt responsabile de producerea permanentă şi de stocarea spermatozoizilor şi a testosteronului. Orice schimbare apărută în forma sau dimensiunea acestora reprezintă un semnal de alarmă şi impune un control medical.

5. Perineul reprezintă porţiunea cuprinsă între scrot şi anus. Acesta nu este însă o zonă erogenă obligatoriu de atins în timpul stimulării erotice, ci doar un “moft” al bărbaţilor. Pur şi simplu le place să fie mângâiaţi acolo.

6. Uretra. Aceasta străbate penisul prin mijloc şi ajută atât la evacuarea urinei, cât şi la eliminarea spermei. Datorită lungimii mult mai mari a uretrei faţă de cea a femeilor (care are doar 3-4 cm), bărbaţii nu sunt atât de expuşi infecţiilor urinare.

7. Linia situată în spatele penisului (dacă privim de sus în jos), reprezintă zona de joncţiune a corpilor cavernoşi care compun falusul. Este un fel de tendon de muşchi, foarte sensibil la stimulii erotici.

8. Prepuţul se află în vârful penisului şi reprezintă pielea care acoperă glandul. Zona are rol protector, dar contribuie şi la plăcerea sexuală, dacă este stimulat, datorită sensibilităţii celor două straturi care îl compun.

9. Zona pubiană. Ca şi la femei, aceasta este puţin ieşită în relief şi e moale, fiind formată tot din ţesut adipos. La bărbaţi, pilozitatea este dispusă sub formă de romb, spre deosebire de femei, la care este triunghiulară.

sursa:
http://www.libertatea.ro/stire/sa-vorbim-despre-penis-230594.html

Attachments: 5542018.jpg (235.9 Kb)


Alea iacta est !
 
grandmasterBDate: Saturday, 2010-08-07, 15:47:41 | Message # 3
Professor
Group: Moderators
Messages: 520
Awards: 1
Status: Offline
Penis, preput, frau preput, scrot, testicule

Faceti cunostinta ! El este dl. Penis ...

Penis - organul sexual barbatesc, simbolul masculinitatii (de prea multe ori singurul simbol al masculinitatii). Inainte de a face cunostinta cu Dl. Penis trebuie sa te pregatesti putin. Spala zona cu un sapun fin si apa calda. Pentru a explora trebuie sa fii sigur ca ai mainile foare curate. Si acum, hai sa facem cunostinta cu dl. Penis.

Bineinteles ca vom incepe prin a discuta despre dimensiune ... este ceea ce ii preocupa pe baieti cel mai mult, nu-i asa ? Ei bine dimensiunea penisului este data de gene, este determinata ereditar. Cu toate ca este tesut muscular, nu exista nici un fel de "penis building" asa cum exista body building. Asa ca, baieti, cel mai sanatos lucru este, in primul rand sa va obisnuiti cu ceea ce aveti si, in al doilea rand, sa invatati sa folositi cat mai bine ceea ce aveti.

a) decalotat b) nedecalotat
1) Pubis; 2) Baza penisului; 3) Corpul penisului; 4) Gland; 5) Meatul urinar; 6) Preput retractat; 7) Scrot; 8) Preput; 9) Deschiderea preputului; 10) Cicatrice lasata de operatia de circumcizie.

Baieti, ma credeti sau nu, sa stiti ca femeia isi doreste, intr-o relatie, dragoste, fidelitate, intelegere, sprijin moral, iar un penis nu ii poate oferi toate acestea, oricum ar fi, luuuuung sau scurt. Stiu, nu este deloc usor sa nu gandesti la dimensiune, mai ales intr-o societate in care (inca) se crede ca masculinitatea este direct proportionala cu lungimea penisului. Nu are nici un rost sa va pierdeti incrderea in voi, sa fiti invidiosi sau sa credeti ca nu va veti putea adapta unei relatii daca nu il aveti pe Dl. Penis ceva de genul "Maaaaaama ..." asa cum nu are nici un rost sa fiti aroganti si sa va credeti cei mai tari si cei mai mari daca Dl. Penis al vostru seamana cu ce vedeti prin filme sau reviste "de specialitate". Lasati femeia sa decida daca Dl. Penis este asa cum trebuie. Este singura care decide in cunostinta de cauza, nu-i asa ? Oricum, in timp veti intelege ca sexul este o problema de calitate si nu de cantitate ... cu cat mai repede, cu atat mai bine pentru voi.

Si acum despre portiunea "la vedere" ...

Pubisul este iesit putin in relief si moale fiindca este format din tesut adipos (gras). Dupa pubertate se va acoperi de un par ce va fi, cu trecerea timpului, tot mai des si mai aspru - parul pubian.

Penisul este un tesut erectil acoperit cu piele. Asa cum poate avea diferite dimensiuni, tot asa poate avea diverse forme. In stare de erectie el poate fi mai gros la baza decat in rest, cum este normal sa aiba corpul mai gros decat baza sau glandul sau sa aiba glandul mai mare in diametru decat baza sau corpul penisului. Tot in erectie, poate fi orientat putin catre dreapta, catre stanga sau catre in sus, catre ... unul din punctele cardinale. Daca curbura este pronuntata si aveti probleme cu erectia, intromisia sau ejacularea trebuie sa discutati cu un medic specialist (androlog sau urolog) pentru a gasi si elimina cauzele. Despre aceasta problema citeste la pagina "INTREBARI", sectiunea "Sexualitate ... si nu numai", raspunsul intitulat "Penis curbat".

Baza penisului este in zona simfizei pubiene, a pubisului.

Glandul se afla la celalalt capat. Este format dintr-un tesut muscular spongios si este extrem de inervat, ceea ce face din el cel mai sensibil loc pentru excitatia din timpul actului sexual, el fiind foarte sensibil la presiune si frecare.

Meatul urinar, se afla in varful glandului. Este deschiderea uretrei, locul de iesire a urinei si a spermei. Nu trebuie sa va faceti probleme, constructia anatomica nu permite ca aceste doua evenimente - urinarea si ejacularea - sa se produca in acelasi timp. Deschiderea uretrei in alta parte decat varful glandului este o afectiune congenitala si se numeste hipospadie (hipospadias).

Preputul. Pielea care acopera penisul este fina, moale si este strabatuta de numeroase vene. Are de asemenea numeroase terminatii nervoase, ceea ce ii da excitabilitatea, mai ales la frecare. In cazul barbatilor necircumcisi, aceasta piele acopera si glandul, aceasta portiune numindu-se preput. La exterior este tesut cutanat, piele, in interior fiind format dintr-o mucoasa ce contine glande sebacee al caror rol este sa lubrifieze si protejeze glandul. Preputul este retractibil, fenomenul de decalotare usurand copulatia. Dimensiunea preputului este, si ea, diferita de la penis la penis, uneori putand acoperi si depasi glandul cu 1 sau 2 centimetri, alteori acoperind numai jumatate din gland, chiar daca penisul este flasc.

Fraul preputului este o portiune de tesut conjunctiv ce se afla, in partea posterioara a penisului, intre baza glandului si partea interioara a preputului. Este cunoscut mai ales sub numele de "atza". Este foarte sensibil la excitatie, mai ales la intindere.

In legatura cu fraul preputului ("atza") si preputul, sunt destul de des intalnite doua probleme ... una este cea generata de un frau prea strans ceea ce face ca decalotarea sa fie dureroasa iar in unele cazuri sa apara mici sangerari in momentul actului sexual, iar cea de a doua este generata de fimoza (ingustarea congenitala sau inflamatorie a preputului) ce are ca rezultat imposibilitatea decalotarii penisului. In acest al doilea caz, transpiratia, secretiile naturale (smegma) si urmele de urina se pot acumula in jurul glandului. Datorita faptului ca exista un mediu cald si umed, aceste acumulari hranesc bacteriile locale care pot determina infectii ale tractului urinar. Problema fimozei poate fi foarte usor rezolvata de un medic de specialitate printr-o interventie chirurgicala foarte simpla si rapida.

Corona este zona cea mai lata a glandului.

1) Gland
2) Corona
3) Fraul preputului (ata)
4) Sulcus
5) Partea interioara a preputului
6) Partea exterioara a preputului

Sulcus este zona de legatura dintre gland si partea interioara a preputului.

Prin circumcizie se indeparteaza o mare parte din preput, astfel ca glandul penisul nu mai este acoperit de acesta, fiind in permanenta decalotat.

Scrotul este un saculet de piele in care se afla testiculele - cele doua glande ale reproducerii la barbat si se afla in spatele penisului. Scrotul are in compunere fibre musculare. Astfel el se poate "strange" cand este frig sau inotati in apa rece sau poate sta "lejer" cand este cald sau sunteti intr-o sauna. Si scrotul este sensibil la excitatia mecanica.

Intregul penis este o zona erogena iar sensibilitatea erogena maxima este atinsa de gland, fraul preputului, si deschiderea preputului, aici receptorii erogeni fiind mai numerosi decat in alta parte, aceasta zona avand rolul principal in declansarea ejacularii.

link:
http://www.seximus.ro/articole/penis_testicul.php

Attachments: 8052441.gif (14.4 Kb) · 2156144.gif (7.0 Kb) · 4312464.gif (7.6 Kb)




Message edited by grandmasterB - Saturday, 2010-08-07, 15:51:38
 
nutzyDate: Sunday, 2010-09-19, 22:02:44 | Message # 4
Lector
Group: Moderators
Messages: 357
Awards: 1
Status: Offline
Componentele aparatului reproducator barbatesc

Glandul - este partea superioara a penisului. La barbatii care nu sunt circumcisi acesta este acoperit de preput. Reprezinta o parte foarte senzitiva a penisului deoarece este foarte bine vascularizata si are foarte multe terminatiuni nervoase ca si coroana partea care uneste glandul de corpul penisului.
Frenul - reprezinta o bucata subtire de carne care se afla pe partea inferioara a penisului si uneste corpul acestuia de gland.
Preputul - este o bucata de piele care acopera glandul la barbatii necircumcisi si care se indeparteaza printr-o interventie chirurgicala numita circumcizie.
Uretra- este canalul din varful penisului care permite trecerea urinei si a spermei.
Smemga - o substanta care seamana cu branza, secretata de glandele ce se afla de o parte si de alta a frenumului la barbatii necircumcisi.
Scrotul - este ca un sac de piele aflat in spatele penisului si sub acesta care contine testiculele glandele sexuale masculine. Cel mai important rol al scrotului este acela de-a mentine temperatura testiculelor la aproximativ 34°C, temperatura la care acestea produc spermatozoizi cel mai eficient.
Testiculele - cele doua glande sexuale masculine ce se afla in interiorul scrotului si sunt "responsabile" cu producerea spermatozoizilor si a testosteronului. In interiorul fiecarui testicul se afla un kilometru de canale numite tuburi seminale, care genereaza spermatozoizi. Fiecare testicul produce aproape 150 de milioane de spermatozoizi la fiecare 24 de ore.
Epidemul - reprezinta o "punga colectoare" unde spermatozoizii produsi de tuburile seminale se maturizeaza. Acestia stau in epidem pana la ejaculare sau pana ce se produc polutii nocturne.
Canale deferente - sunt canalele ce duc de la epidem la veziculele seminale. Acestea se taie in timpul procedurii chirurgicale numita vasectomie.
Veziculele seminale - sunt cele care produc lichidul seminal, lichid ce activeaza si protejeaza spermatozoizii dupa ce acestia parasesc penisul prin ejaculare.
Glanda prostatica - produce si ea un lichid ce intra in compunerea lichidului seminal. Ea etanseaza canalul uretrei si o separa de vezica urinara, prevenind astfel amestecarea urinei cu sperma lucru care ar putea dezechibra valoarea pH-ului ceruta de spermatozoizi.
Corpa cavernosa - doua organe spongioase(ca buretele) formate dintr-un tesut erectil de o parte si de cealalta a penisului care se umplu cu sange din arterele ce se afla in interiorul penisului, aceasta cauzand erectia.
Canalele de ejaculare - reprezinta calea prin care sperma paraseste penisul in timpul ejacularii.
Glandele Cowper - secreta o cantitate mica de lichid inante de ejaculare si/sau orgasm. Acest lichid neutralizeaza aciditatea din uretra.


"Unirea dintre barbat si femeie este precum comuniunea dintre Cer si Pamant, iar Cerul si Pamantul dureaza vesnic tocmai datorita acestei comuniuni perfecte. Oamenii au uitat acest secret, devenind muritori. Dar cei ce-l cunosc au deschisa in fata lor adevarata cale spre Nemurire" - Shang-Ku-San-Tai

 
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2024