Wednesday, 2024-04-24, 01:22:42
Welcome Visitor | RSS
Riddick Campus
Home
Sign Up
Log In
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: yasash, maximus, grandmasterB  
Forum » Riddick University » Men's World » Sperm
Sperm
nykoDate: Monday, 2010-12-06, 22:00:06 | Message # 1
Graduate
Group: VIP
Messages: 160
Awards: 0
Status: Offline
13 lucruri pe care nu le ştiai despre spermă

Ştiai că numărul spermatozoizilor după o ejaculare a scăzut la nivel mondial cu 42% în ultimii 60 de ani? Sperma reprezintă subiectul multor informaţii surprinzătoare.

Iată 13 lucruri pe care nu le ştiai despre spermă!

1. Potrivit unui studiu inedit, lenjeria intimă din piele şi cea din plastic, purtate împreună, scad motilitatea spermatozoizilor. Purtate separate nu au niciun efect asupra spermei. Noroc că bărbaţii preferă bumbacul...

2. Mărimea penisului contează! Un penis lung asigură o mai bună distribuire a spermei şi măreşte şansele de concepţie.

3. Procesul de producţie al spermatozoizilor durează aproximativ 10 săptămâni, până să fie eliberaţi în lichidul ejaculator.

4. Lichidul ejaculator este însă inepuizabil. Un bărbat produce milioane de spermatozoizi în fiecare zi.

5. Care sunt condiţiile pentru ca sperma să fie catalogată „normală”? Cel puţin 75% dintre spermatozoizi trebuie să fie în viaţă odată expulzaţi din uretră (deci este normal ca până la 25% să fie morţi), cel puţin 30% trebuie să aibă forma şi dimensiunea standard şi cel puţin 25% trebuie să aibă o motilitate rapidă şi orientată pe direcţia ejaculării.

Aşadar, ai rămâne surprinsă câţi spermatozoizi au o formă ciudată, o motilitate scăzută şi o direcţie de mişcare greşită într-o mostră de spermă normală!

6. Cât despre sperma de calitate bărbaţii deştepţi produc cel mai bogat lichid în spermatozoizi, potrivit unui studiu. Cercetătorii îşi spun că dacă inteligenţa scăzută este o mutaţie, poate că ea afectează şi funcţiile biologice.

7. Se pare că femeile îi cataloghează atrăgători pe acei bărbaţi care au întâmplător şi cea mai calitativă spermă, arată un studiu.

8. Potrivit unui studiu, cele mai multe şanse de reproducere se petrec între un bărbat urât şi o femeie frumoasă. Cercetătorii au conchis că bărbaţii îşi controlează în mod instinctiv lichidul ejaculator, astfel că ejaculează un lichid mai bogat în spermatozoizi dacă femeia este atrăgătoare.

Doctorul Sam Tazzyman susţine, potrivit cercetărilor, că un bărbat care se bucură de atenţia femeilor eliberează o spermă mai slabă calitativ decât a celui care nu are succes la femei.

9. Bărbatul nu îşi foloseşte deloc creierul când ejaculează, coloana vertebrală dirijează procesul.

10. Alimetaţia influenţează gustul spermei, aşa că vegetarienii au cel mai plăcut gust, unul dulceag chiar.

11. Arsurile resimţite în dreptul inimii erau tratate în trecut cu spermă şi s-a dovedit a fi un leac eficace.

12. Este adevărat. Un bărbat ejaculează o cantitate mai mare de spermă dacă este foarte excitat şi atras de femeia de lângă el, dar şi dacă a trecut mult timp de la ultima ejaculare. În cazul în care are des orgasm, cantitatea se diminuează. Oricum, un bărbat ar trebui să ejaculeze între doi şi cinci mililitri de spermă, altfel poate avea o problemă medicală.

13. Sperma se coagulează aproape imediat după ejaculare şi formează o substanţă vâscoasă şi lipicioasă. Se fluidizează însă la loc după 5 sau maxim 40 de minute. În contact cu apa se întăreşte.

Acea vâscozitate de la început ajută la fecundarea ovulului şi este un semn de fertilitate.

Veziculele seminale produc o substanţă care intră în constituţia spermei şi o face să se coaguleze după ejaculare. Ea este folositoare pentru că ajută sperma să rămână în uter mai mult timp, pentru ca inseminarea să se producă.

sursa:
http://www.unica.ro/detalii....62.html


 
ninnaDate: Friday, 2011-01-07, 17:37:45 | Message # 2
Lector
Group: Support
Messages: 415
Awards: 3
Status: Offline
Viata secreta a spermei

Si nu vorbim doar despre lucruri triviale aici (desi aceste fapte te pot ajuta sa castigi un pariu sau doua...). Dar, cresterea IQ-ului spermei te poate ajuta sa iti cunosti mai bine partenerul si de ce are el nevoie pentru sanatatea si capacitatea lui de reproducere. Cum ti s-ar parea sa-l dai gata cu cate stii tu despre sperma?!

Dr. David Shin, sef la Centrul pentru Sanatate Sexuala si Fertilitate in Departamentul de Urologie de la Universitatea Hackensack Medical Center din New Jersey de dezvaluie 13 secrete despre inotatorii mici care ar putea sa te surprinda.

1. Spermatozoizii sunt produsi in testicule si au nevoie de 10 saptamani pentru a ajunge la maturitate.

2. Sperma matura poate astepta pana la doua saptamani intr-o zona de asteptare numita epididim inainte de a-si face debutul. Epididimul este un rezervor mai ciudat pentru sperma. Acesta este un organ care se gaseste in partea de sus a testiculului.

3. Spermatozoizii sunt doar 5% din totalul volumului de sperma. Restul este format din fluide care furnizeaza substante nutritive si un mediu protectiv pentru sperma pe masura ce calatoreste prin tractul reproductiv feminin.

4. Barbatii sanatosi produc 70 pana la 150 de milioane de spermatozoizi pe zi.

5. Sperma poate trai pana la cinci zine in uterul unei femei, ceea ce explica de ce femeile pot ramane insarcinate mai multe zile in fiecare luna pe baza momentului ovulatiei.

6. Sperma Y, care este sperma care face baieti, inoata mai repede decat sperma X, care ajuta la nasterea unei fete. Cromozomul Y este mai mic si are mai putin material genetic in comparatie cu cromozomul X, deci spermatozoidul Y poate inota mai repede deoarece are o greutate mai mica de transportat, in comparatie cu spermatozoidul X.

7. Sperma umana masoara 55 de microni (micrometri sau o milionime de metru) in lungime. Latimea medie a unui fie de par uman este de 100 microni.

8. Sperma este derivata dintr-un cuvant grecesc, ce inseamna "samanta".

9. Spermatozoizi pot inota numai inainte, niciodata inapoi. Ei calatoresc cu o medie de aproximativ 1-4 milimetri pe minut, ceea ce face calatoria de 175 de milimetri pana la ovulul din trompa uterina sa dureze intre 45 de minute si aproape 3 ore.

10. Spermatozoizii normali au cap, mijloc si o coada. Spermatozoizii anormali prezinta un cap sau o coada in plus.

11. In Statele Unite, sperma demna de Cartea Recordurilor provine din New York (se refera la numarul de spermatozoizi pe mililitru de sperma la un moment dat al ejacularii). Acesta lucru a fost publicat in revista "Fertility and Sterility", dar cercetatorii nu au idee de ce. Ei stiu ca barbatii din New York au rate cu 50% mai mari de spermatozoizi decat barbatii din Los Angeles.

12. Timpul indelungat petrecut in cada cu apa fierbinte sau la sauna poate reduce numarul spermatozoizilor unui barbat, deoarece caldura afecteaza in mod negativ productia de spermatozoizi.

13. Lubrifiantii, lotiunile si saliva duc la scaderea motilitatii spermei. Intr-un studiu publicat in revista "Fertility and Sterility", cercetatorii au observat ca multi lubrifianti tind sa fie "toxici" pentru sperma, in ciuda a ceea ce scrie pe eticheta. Ei au descoperit ca de vina sunt ingredientele din lubrifianti, cum este glicerina, aciditatea usoara creand conditii proaste pentru spermatozoizi.

sursa:
http://www.intrefete.ro/sex....7868026


 
Forum » Riddick University » Men's World » Sperm
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2024