Tuesday, 2024-04-23, 08:02:24
Welcome Visitor | RSS
Riddick Campus
Home
Sign Up
Log In
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: yasash, maximus, grandmasterB  
Forum » Riddick University » Men's World » Ejacularea prematura - cauze si efecte
Ejacularea prematura - cauze si efecte
riddickDate: Saturday, 2010-07-03, 20:07:18 | Message # 1
Professor
Group: Administrators
Messages: 581
Awards: 1
Status: Offline
Ejacularea prematura se transmite ereditar

Atunci cand o problema de "timing" se transforma intr-o problema de cuplu, lucrurile o iau razna. Ea nu intelege ce se intampla si crede ca vina ii apartine, iar el nu vrea sa recunoasca ca are o probleme sau, daca o infrunta, nu stie cum si cui sa ceara ajutor.

Solutii pentru a ameliora ejacularea prematura exista, insa este interesant ca pana de curand, cauza acestei disfunctiuni sexuale nu era cunoscuta.

Si cum se stie ca orice afectiune poate fi tratata mai bine in cunostinta de cauza, oamenii de stiinta anunta victorios: nu mai dati vina pe voi sau pe partenera, ejacularea prematura a devenit o chestiune de…genetica.

Frustrarea nascuta din lipsa unei vieti sexuale implinite poate duce la certuri sau chiar la destramarea cuplului.

Varianta oficiala acceptata pana recent era ca ejacularea prematura este influentata de factori psihologici, insa cercetatorii avanseaza ideea ca barbatii ar putea mosteni genetic aceasta disfunctie.

Barbatii care se confrunta cu ejacularea prematura poarta un mic "defect" in gene care controleaza eliberarea de dopamina, un neurotransmitator chimic care joaca un rol crucial in diverse actiuni pe care le facem zilnic: de la miscare si puterea de concentrare, pana la perceptia creierului asupra placerii si recompensei.

Echipa mixta, formata din oameni de stiinta din Suedia si Finlanda, este de parere ca o medicatie care ar creste nivelul de dopamina din creier ar putea fi solutia salvatoare pentru 1 din 4 barbati care sufera de aceasta disfunctie.

Ideea nu este chiar noua. In anii '70, medicii au observat ca medicamentele care contineau dopamina aveau efecte afrodisiace asupra bolnavilor de Parkinson.

Studiul a fost efectuat pe 1 300 de barbati, cu varste intre 18 si 45 de ani, care au raspuns la o serie de intrebari legate de performantele lor sexuale. Mai departe, li s-a recoltat o proba de saliva pentru a identifica posibile defecte ale genei transportoare de dopamina, numita DAT1. Rezultatele au aratat ca in cazul barbatilor cu performante sexuale slabe, gena "vinovata" manifesta o anomalie.

Concluziile acestui studiu ar putea revolutiona tratamentul practicat in cazul acestei afectiuni barbatesti, care se limita la tehnici de relaxare si prescrierea de anti-depresive pentru a controla anxietatea.

sursa:
http://www.intrefete.ro/sex....6481476


Alea iacta est !
 
grandmasterBDate: Saturday, 2010-08-07, 15:42:14 | Message # 2
Professor
Group: Moderators
Messages: 520
Awards: 1
Status: Offline
Ejaculare precoce

Ejaculare precoce - cea mai frecventa problema a sexualitatii masculine, reprezinta eliminarea lichidului spermatic inainte sau la scurt timp dupa patrunderea penisului in vagin. In regnul animal o ejaculare rapida reprezinta un avantaj pentru ca scurteaza intervalul de timp in care cuplul este vulnerabil la atacul pradatorilor. La oameni insa, o ejaculare precoce este privita diferit, mergand de la considerarea ei o manifestare a lipsei de experienta sexuala, din punctul de vedere al medicilor chinezi din antichitate, pana la o afectiune functionala din punctul de vedere al medicinei moderne. O ejaculare precoce nu trebuie privita ca un dezastru, o rusine sau un capat de tara, ea fiind pe deplin reversibila cu un efort sustinut si in cele mai multe cazuri fara prescrierea de medicamente.

Inlaturarea ejacularii precoce porneste de la controlul ejacularii. Multi dintre noi consideram ca ejacularea este un act reflex si in consecinta imposibil de controlat. Nimic mai eronat. Ejacularea poate fi controlata. Cu exceptia invaturilor din Tantra Yoga, Qi Gong si Kung Fu, prima incercare de sistematizare moderna a unor exercitii pentru controlul ejacularii a fost intreprinsa de Dr. James Semans in anii 50 si constituie baza tuturor procedurilor de succes folosite de sexologii din ziua de astazi. Multi dintre sexologi au adaugat exercitiilor originale variatii proprii. Invatarea controlului ejacularii implica doua deprinderi :

- capacitatea de a recunoaste cat mai bine senzatiile de excitatie sexulala si tensiune
- capacitatea modifica comportamentul pentru a preveni sau intarzia ejacularea

In timpul actului sexual exista doar o anumita perioada de timp cand barbatul isi poate controla ejacularea. Asa numita zona de control este cuprinsa intre inceputul stimularii penisului pana inainte de punctul in care controlul ejacularii devine imposibil.

Presupunand ca barbatul X doreste sa se bucure de un act sexual prelungit cu partenera sa, doreste sa savureze momente de excitatie sexuala crescuta fara insa a ejacula imediat. Pe masura ce se apropie de mijlocul si partea cea mai intensa a zonei de control, el va incetini miscarile de dute-vino si poate chiar se va opri pentru cateva secunde sau mai mult. Poate va incerca sa schimbe unghiul de patrundere al penisului in vagin prin modificarea pozitiei coapselor sau poate va face miscari circulare pentru cateva minute. Poate sa incerce sa-si urmareasca respiratia si sa respire lent si profund de cateva ori. Daca X stie ca mangaierea coapselor partenerei sau privitul chipului ei il determina sa aiba orgasm, va amana toate acestea pana cand doreste sa ejaculeze. Cu ajutorul acestor modificari si prin evitarea activitatilor care determina orgasmul pana cand este gata, X este capabil sa stea in zona de control si totodata sa se simta bine. Atunci cand doreste sa ejaculeze, poate actiona in mod diferit.

Sa presupunem ca X, avand un bun control al ejacularii, dupa debutul unui act sexual isi aduce aminte ca el si partenera sa au doar cateva minute dupa care trebuie sa se imbrace si sa plece de acasa. In acest caz el va dori sa ejaculeze cat mai rapid posibil. Experienta trecuta il va ajuta sa-si atinga scopul. Va alege modul de penetrare cel mai excitant, va saruta partenera in modul lui preferat, ii va atinge sanii sau coapsele, ii va privi chipul si poate va apela la cele mai excitante fantezii sexuale. Desi cazul acesta se aseamana cu al unui barbat fara controlul ejacularii, exista o diferenta majora. In ultimul caz X a ales sa aiba un orgasm rapid. Un barbat care nu-si controleaza ejacularea nu are nici o alernativa, trecand de nivelul zero la excitatia maxima fara a face pauza. Este constient de momentul in care va ejacula dar nu cunoaste existenta zonei de control si nu stie ce ar putea face in aceasta zona.

Comportamentul lui X de a-si scurta sau prelungi actul sexual implica un numar de obisnuinte automate si aflate inafara campului constientei. Cel mai probabil nu va sti sa-ti spuna ce face pentru a-si controla ejacularea. Este la fel ca si mersul pe bicicleta. Nu poti spune in mod concret tot ceea ce faci pentru a te mentine in sa, dar bicicleta singura nu sta la verticala si nici cu un ciclist neexperimentat pe sa.

La partea cea mai de sus a zonei de control se afla punctul de inevitabilitate a ejacularii sau mai pe scurt punctul fara intoarcere. Acesta este punctul la care barbatul simte ca va ejacula. Si este exact ceea ce se intampla. Senzatiile percepute sunt determinate de contractiile prostatei si ale veziculelor seminale. Odata ce aceste contractii au loc, ejacularea este pe cale de a se produce si nimic nu o poate opri. Controlul ejacularii nu poate fi exercitat dincolo de punctul fara intoarcere.

Zona de control este reprezentata de senzatia de excitatie sexuala sau de tensiune. Pentru majoritatea barbatilor fara un control bun al ejacularii, este in general o combinatie a celor doua. Pentru multi barbati este dificil sa diferentieze senzatia de excitare sexuala de cea de tensiune, fapt neesential pentru cei care doresc sa dezvolte un control mai bun al ejacularii. In timpul actului sexual, ceva in interiorul tau creste in intensitate fie ca o numesti pasiune, tensiune sau excitare. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa urmaresti aceasta senzatie. Cea mai buna metoda este de a te concentra asupra partilor corpului unde simti cel mai intens cresterea senzatiei de excitare/tensiune. Aceasta zona este pentru majoritatea barbatilor fie penisul fie scrotul. Trebuie sa stii la ce nivel senzatia atinge punctul fara intoarcere. Inainte de acest punct poti face ceva pentru a controla ejacularea.

Barbatii ca si X din exemplul anterior, au dobandit acest control in general fara sa-si dea seama ca invata ceva. Toti am invatat sa controlam unele reflexe, indiferent daca reusim sau nu sa controlam ejacularea. Controlul reflexului urinarii este exemplul cel mai bun. La un anumit moment, pe cand erai foarte mic, parintii ti-au spus ca nu mai este acceptabil sa uzi pantalonii. Ai invatat atunci in mod treptat sa recunosti senzatiile corpului tau care iti semnalau ca esti aproape de a urina si puteai comunica faptul ca trebuie sa mergi la olita. Puteai sa-ti dai seama ca ceva se intampla, dar nu puteai intarzia derularea reflexului. Pe masura ce ai crescut, controlul urinarii s-a desavarsit. Nu numai ca stiai cand urinarea era iminenta, dara puteai exercita un anume control pentru a o intarzia. Daca erai la joaca sau in timp ce vizionai programul preferat la televizor, puteai sa contracti anumiti muschi, sa te plimbi prin incapere si puteai retine urina pentru un timp. Toate acestea s-au intamplat cu ceva ani in urma si probabil nu iti mai aduci aminte. Controlul a fost pe "pilot automat" pentru atata timp incat nu iti mai aduci aminte sa faci ceva in mod special pentru a controla mictiunea.

link:
http://www.seximus.ro/articole/ejaculare_precoce_1.php


 
nutzyDate: Thursday, 2010-09-16, 15:58:18 | Message # 3
Lector
Group: Moderators
Messages: 357
Awards: 1
Status: Offline
Ce este ejacularea prematura?

Ejacularea prematura este debutul persistent sau recurent al orgasmului si ejacularii prin stimulare sexuala minima inainte, in timpul sau imediat dupa penetrare si inainte ca persoana sa isi doreasca acest lucru. Perturbarea provoaca stres si alte dificultati interpersonale.

Definitia ejacularii premature s-a schimbat de-a lungul timpului si desi au fost mai multe incercari ale clinicienilor si cercetatorilor sa gaseasca o singura definitie, multe dintre cercetarile asupra ejacularii premature folosesc explicatii diferite pentru aceasta.

In 2008 Societatea Internationala de Medicina Sexuala a lansat o noua definitie larga acceptata a ejacularii premature:

Ejacularea prematura este o disfunctie sexuala masculina caracterizata prin ejaculare care intotdeauna sau aproape intotdeauna are loc inainte sau in timpul primului minut de penetrare; incapacitatea de a intarzia ejacularea in toate sau aproape toate penetrarile vaginale; consecinte personale negative, precum stres, suparare, frustrare si/sau evitarea intimitatii sexuale.

sursa:
http://www.sexgen.ro/sex-dex/ce-este-ejacularea-prematura-7243755


"Unirea dintre barbat si femeie este precum comuniunea dintre Cer si Pamant, iar Cerul si Pamantul dureaza vesnic tocmai datorita acestei comuniuni perfecte. Oamenii au uitat acest secret, devenind muritori. Dar cei ce-l cunosc au deschisa in fata lor adevarata cale spre Nemurire" - Shang-Ku-San-Tai

 
riddickDate: Tuesday, 2010-12-14, 21:49:48 | Message # 4
Professor
Group: Administrators
Messages: 581
Awards: 1
Status: Offline
Ejacularea precoce

Ejacularea precoce, cea mai frecventa problema a sexualitatii masculine, reprezinta eliminarea lichidului spermatic înainte sau la scurt timp dupa patrunderea penisului în vagin.
Durata normala a actului sexual este de 5-30 minute. Se poate vobi de o situatie patologica în cazul în care actul sexual dureaza sub 5 minute de la intromisiune dar si în cazul în care depasind 30 de minute (peste 1 ora) este imposibila ejacularea.
Ea este privita în general diferit megând de la considerearea ei ca fiind o lipsa de experienta sexuala si pâna la o afectiune functionala.
Nu trebuie în primul rând considerata ca fiind un dezastru. În cazuri în care nu este vorba de leziuni la nivel genital ea fiind reversibila, cu un efort sustinut si în cele mai multe cazuri fara prescrierea de medicamente.
Înlaturarea ejacularii precoce porneste de la contolul ejacularii. Multi considera ejacularea un act reflex si ca urmare imposibil de controlat. Nu este asa, si acest lucru sa putut dovedi stiintific pe baza unor descoperiri legate de comportamentul uman în timpul actului sexual. S-a încercat o sistematizare a exercitiilor pentru controlul ejacularii, care are la baza capacitatea de a recunoaste cât mai bine senzatiile de excitatie sexuala si tensiune, si capacitatea modificarii comportamentul pentru a prevenii sau întârzia ejacularea.
În timpul actului sexual, exista o anumita perioada de timp când barbatul îsi poate controla ejacularea. Asa numita zona de control este cuprinsa între începutul stimularii penisului pâna înainte de punctul în care controlul ejacularii devine imposibil.
Daca doriti sa va bucurati de un act sexual prelungit, în care sa savurati fiecare moment de excitatie, fara însa a ejacula imediat, va trebui sa învatati sa recunoasteti zona de control si sa va adaptati miscarile, astfel încât sa va mentineti cât mai mult timp în aceasta zona fara a depasii însa mijlocul ei. Pentru a putea face acest lucru, trebuie sa va cunoasteti foarte bine. Trebuie sa cunoasteti miscarile si gesturile care va excita mai mult si care, v-ar putea duce la ejaculare, pentru a putea tempera excitatia în unele momente.
Un barbat care nu-si controleaza ejacularea, nu are nici o alternativa, trecând de nivelul zero la excitatia maxima, fara a face pauza. El poate fi constient de momentul în care va ejacula, dar nu cunoaste existenta zonei de control si în consecinta, nu stie ce ar putea face în aceasta zona.
Comportamentul lui X de a-si scurta sau prelungi actul sexual, implica un numar de obisnuinte automate aflate în afara câmpului constientei. Cel mai probabil nu va sti sa-ti spuna ce face pentru a-si controla ejacularea. Este la fel ca si mersul pe bicicleta. Nu poti spune, în mod concret, tot ceea ce faci pentru a te mentine în sa, dar esti constient de miscarea care trebuie facuta pentru a-ti aduce echilibrul.
La partea cea mai de sus a zonei de control, se afla ceea ce, Masters si Johnson au numit punctul de inevitabilitate a ejacularii sau mai pe scurt punctul fara întoarcere. Acesta este punctul la care barbatul simte ca va ejacula. Si este exact ceea ce se întâmpla. Senzatiile percepute sunt determinate de contractiile prostatei si ale veziculelor seminale. Odata ce aceste contractii au loc, ejacularea este pe cale de a se produce si nimic nu o poate opri. Controlul ejacularii nu poate fi exercitat dincolo de punctul fara întoarcere.

Zona de control este reprezentata de senzatia de excitatie sexuala sau de tensiune. Pentru multi barbati este dificil sa diferentieze senzatia de excitare sexuala de cea de tensiune, fapt neesential pentru cei care doresc sa dezvolte un control mai bun al ejacularii. În timpul actului sexual, ceva în interiorul tau creste în intensitate, fie ca o numesti pasiune, tensiune sau excitare. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa urmaresti aceasta senzatie. Cea mai buna metoda este de a te concentra asupra partilor corpului, unde simti cel mai intens cresterea senzatiei de excitare/tensiune. Aceasta zona, este pentru majoritatea barbatilor, fie penisul, fie scrotul. Trebuie sa sti la ce nivel senzatia atinge punctul fara întoarcere. Înainte de acest punct poti face ceva pentru a controla ejacularea.
Barbatii au dobândit acest control, în general fara sa-si dea seama ca învata ceva. Toti am învatat sa controlam unele reflexe, indiferent daca reusim sau nu sa controlam ejacularea. Controlul reflexului urinarii este exemplul cel mai bun. Asa cum cu mult timp în urma ai învatat sa-ti recunosti si sa contolezi semnalele corpului legate de urinare, sa simti efectiv care dintre muschi trebuie sa-i contracti ,pentru a întârzia urinarea, tot asa, acum trebuie sa înveti sa controlezi derularea momentului de tensiune sexuala pentru a putea sa-l diminuezi sau sa-l amplifici.
Ejacularea precoce nu se masoara cu timpul ci cu vointa.
Concentrarea este un factor important ,pentru a obtine rezultate cu exercitiile de control a ejacularii. Teama ca nu te poti abtine sa nu ejaculezi, creaza un stres care te face sa ejaculezi prea repede.
Acest fapt poate fi adevarat, dar în acelasi timp, poate fi un factor determinant al imaginii pe care ti-o creezi despre propria persoana si poate accentua tocmai imaginea pe care doresti sa o schimbi.
Va fi mult mai usor sa-ti schimbi obiceiurile sexuale, daca în acelasi timp vei schimba si imaginea pe care o ai despre tine. Încearca cât mai mult timp cu putinta sa te imaginezi cum ai dori sa fii si staruieste cât mai putin asupra imaginii actuale.

sursa:
http://www.elixir.ro/domenii....mnu=325


Alea iacta est !
 
Forum » Riddick University » Men's World » Ejacularea prematura - cauze si efecte
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2024