Friday, 2024-04-19, 10:29:59
Welcome Visitor | RSS
Riddick Campus
Home
Sign Up
Log In
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: ninna, lussy, deea, nutzy  
Forum » Riddick University » Women Secrets » Anorgasmia
Anorgasmia
nutzyDate: Wednesday, 2010-09-08, 16:45:18 | Message # 1
Lector
Group: Moderators
Messages: 357
Awards: 1
Status: Offline
De ce nu pot avea orgasm?

Exista multe motive pentru care poti simti ca nu reusesti sa ajungi la orgasm. Primul lucru important pe care trebuie sa-l stii este ca doar pentru ca nu ai orgasm, chiar daca nu ai avut niciodata in viata ta, nu inseamna neaparat ca nu poti avea orgasm. Totodata, trebuie sa iti amintim ca exista multe acte sexuale care nici nu implica un orgasm. Dar daca obiectivul tau este sa ai orgasm neaparat, hai sa vedem cum putem lamuri lucrurile.

Iata o lista cu principalele motive din cauza carora nu poti sa ai orgasm:

Organismul tau nu poate ajunge la orgasm

Pentru ca orgasmul este un eveniment care implica atat de multe sisteme din corpul tau (neurologice, anatomice, muculare, hormonale, respiratorii si lista poate continua), ar putea exista anumite motive fizice pentru care nu ai orgasm.

Senzatiile reduse ca urmare a paraliziei, imbatranirii sau administrarii unor medicamente, efectele indirecte ale bolilor cronice si unele afectiuni, precum si efectele fizice ale medicamentelor - toate pot sta in calea orgasmului tau. Daca nu poti avea orgasm, un prim pas este sa discuti cu medicul de familie si sa descoperiti impreuna eventualele cauze fizice. Vestea buna este ca exista foarte putine cauze pur fizice care sa impiedice orgasmul si care nu pot fi rezolvate.

Mintea ta nu poate ajunge la orgasm

Multe dintre definitiile orgasmului il descriu ca parti egale ale experientei mentale si fizice. Deci, este logic ca starea noastra psihica, atat modul in care ne simtim, cat si ceea ce gandim sa ne puna bete in roate cand vrem sa gustam din nectarul orgasmului.

Pentru a avea orgasm trebuie sa poti sa te relaxezi si sa te concentrezi suficient pentru a-ti induce sentimente placute. Problemele de sanatate mintala cum ar fi depresia, anxietatea, stresul post-traumatic iti ingreuneaza drumul spre orgasm. Dincolo de aceste etichete, daca te simti foarte stresata, ai o parere proasta despre tine sau esti in general intoarsa pe dos, intalnirea cu orgasmul este inevitabil contramandata.

Relatia ta nu poate ajunge la orgasm

Nu este ceva neobisnuit sa poti avea orgasm in timpul masturbarii, dar sa intampini dificultati cu partenerul. Daca reusesti in mod constant sa ai orgasm atunci cand te masturbezi, dar niciodata in timpul relatiilor intime cu partenerul, ai putea incepe sa dezlegi nodul misterului pentru care nu poti avea orgasm de aici. Cel mai usor sa rezolvi situatia este atunci cand problema tine de tehnicile sexuale. Insa poate fi la fel de bine o problema a relatiei care sa nu aiba nici o legatura cu sexul.

Desi nu e neaparat obligatoriu, sa ai un orgasm necesita relaxare si incredere si daca esti intr-o relatie in care nu te simti in siguranta sau in care nu exista suficienta increderea, orgasmul nu are curajul sa isi faca aparitia.

Daca ai orgasme de una singura, dar nu reusesti cand in ecuatie e vorba de doi, poate problema ta are legatura cu presiunea sau anxietatea pe care o simti in timpul actului sexual cu un partener.

Cum pot medicamentele sta in calea orgasmului tau

Multe medicamente diferite te pot impiedica sa ai orgasm. Acestea au impact asupra orgasmului fie prin efecte directe asupra corpului, fie indirect, facandu-te sa te simti mai obosita, reducandu-ti capacitatea de a te concentra sau afectandu-ti in mod negativ starea de spirit. Daca nu poti avea orgasm si iei orice fel de medicamente, discuta cu medicul care ti le-a prescris despre acest aspect.

Cum pot tehnicile sexuale sta in calea orgasmului tau

Tehnicile sexuale potrivite nu iti vor garanta un orgasm, dar fara ele sansele de a avea orgasm scad. Din fericire, tehnica potrivita pentru a avea un orgasm nu presupune mare stiinta. Ai nevoie doar de suficienta stimulare, in zona si felul potrivit. Odata ce stii cum sa-ti oferi un orgasm devine o chestiune de invatare a acestor lucruri in relatia ta sexuala alaturi de partener.

Cum poate societatea sta in calea orgasmului tau

Aceasta poate fi una dintre cele mai subtile influente asupra capacitatii tale de a avea orgasm, dar cu efecte foarte puternice. Iata doar cateva din modurile in care societatea si cultura din jurul tau iti influenteza abilitatea de a avea orgasm:

- calitatea si cantitatea educatiei sexuale pe care o primesti;
- mesajele cu care ai fost crescuta si multumirea pe care o ai in prezent fata de corpul tau;
- valorile si convingerile despre sanatatea si placerea sexuala;
- valorile si convingerile despre sexualitate si parteneri.

Impactul inundarii cu mesaje negative despre sex nu ar trebui ignorate atunci cand incerci sa analizezi de ce nu poti avea orgasm. Acest lucru este valabil mai ales pentru femeile carora li se spune ca "fetele bune" nu sunt sexuale si ca ar trebui sa ascunda sau sa le fie rusine de dorinta si puterea lor sexuala.

sursa:
http://www.intrefete.ro/sex....7137588


"Unirea dintre barbat si femeie este precum comuniunea dintre Cer si Pamant, iar Cerul si Pamantul dureaza vesnic tocmai datorita acestei comuniuni perfecte. Oamenii au uitat acest secret, devenind muritori. Dar cei ce-l cunosc au deschisa in fata lor adevarata cale spre Nemurire" - Shang-Ku-San-Tai

 
deeaDate: Monday, 2010-10-04, 17:10:31 | Message # 2
Lector
Group: Moderators
Messages: 361
Awards: 1
Status: Offline
Frigiditate: totul despre anorgasmia feminina

Frigiditatea, (anafrodizia, anestezia sexuala sau anorgasmia feminina) a fost definita ca absenta a libidoului sau ca imposibilitate a femeii de a ajunge la orgasm in urma unui contact sexual vaginal cu un barbat. Prezenta acestei tulburari sexuale creeaza dificultati in viata conjugala prin absenta emotiilor erotice, a senzatiilor sexuale, la femei, facand imposibila producerea orgasmului. Perpetuarea acestei stari poate favoriza aparitia animozitatilor intre soti, fragilizand astfel interrelatiile dintre acestia si deteriorand viata familiala.

In unele situatii, pentru a masca frigiditatea de care sufera, femeile mimeaza in timpul contactului sexual senzatia de orgasm. Frecventa frigiditatii, in functie de diversi autori, se situeaza intre 30% si 50% cu nuante si intensitati diverse in functie de caracteristicile individuale. In etiologia frigiditatii, scaderea sau absenta libidoului poate fi produsa de numeroase cauze:

Cauze fiziologice

Acestea determina absenta libidoului in perioada prepubertara si chiar pubertara pana in momentul cand se produce maturizarea psihosomatica si interesul fetei pentru barbati. Se constata o scadere progresiva a libidoului din perioada de premenopauza, cand se apreciaza a fi prezent la numai 60% din femei, pantru ca dupa instalarea menopauzei sa se intalneasca numai 20%. Deasemenea se considera fiziologica, diminuarea libidoului in timpul graviditatii si dupa nastere, cand preocuparile psihoafective ale femeii pentru copil depasesc pe cele directionate sexual.

Cauze constitutionale

Acestea sunt foarte numeroase, in functie de caracteristicile individuale ale femeii, fiind influentate de educatia in familie, in scoala, in mediul social in care acesta traieste si lucreaza. Un rol important revine primelor experiente sexuale, cand brutalitatea partenerului, agresivitatea acestuia, conditiile precare ambientale in care s-a desfasurat actul sexual pot traumatiza psihic femeia, antrenand o diminuare, uneori definitiva, a libidoului. De asemenea, lipsa stimei si afectiunii fata de partener, frica de contactare a unor boli, mai ales venerice, teama de a ramane gravida etc., pot favoriza aparitia frigiditatii. O scadere a libidoului se citeaza si in cazul unei abstinente prelungite, la femei cu preocupari psihice foarte intense in alte domenii.

Cauze organice

Acestea pot produce o diminuare a libidoului, prin afectarea organelor genitale: leziuni vulvo-vaginale, afectiuni uterine etc., precum si prin cauze extragenitale, ca boli cronice consumptive, insuficiete ovariene, corticosuprarenale, tiroidiene etc.

Cauze de natura medicamentoasa

Folosirea timp indelungat a unor medicamente, mai ales tranchilizante, neuroleptice, hiptnotice si sedative sau care au in mod secundar efecte sedative sau hiptnotice, cauzeaza frigiditate. Pe langa factorul timp, un rol deosebit revine dozelor folosite.

Absenta orgasmului favorizeaza congestia organelor genitale din cauza mentinerii fluxului de sange in structurile erectile, absentei relaxarii musculaturii si inhibarii secretiilor vaginale. In toate aceste cazuri, in timpul actului sexual sau chiar si in timpul mersului, aceste femei prezinta dureri lombare si pelviene, precum si o stare de tensiune frecvent asociata cu senzatia de insatisfactie.

In functie de simptomatologie, frigiditatea a fost clasificata in:

1. Frigiditatea totala sau completa, caracterizata prin absenta oricarui impuls sexual vizavi de barbati, contactul sexual avand un caracter aproape mecanic si efectuandu-se in lipsa oricarei senzatii erotice.

2. Frigiditatea incompleta, definita ca acea forma clinica in care exista dorinta sexuala, dar nu se intensifica in timpul contactului sexual si nu se obtine astel niciodata orgasmul.

3. Frigiditatea partiala, caracterizat printr-o sexualitate normal, dar cu imposibilitatea de a ajunge la orgasm vaginal, obtinandu-se insa o stare de satisfactie asemanatoare orgasmului, in urma excitarii indelungate a organelor genitale externe si in special a clitorisului.

De asemenea, frigiditatea poate fi legata de teama de sarcina, de stangacia unirii, de factori endocrini sau de refuzul inconstient a conditiei feminine. Cam 25% din femei sunt nesatisfacute in viata sexuala. Deseori frigiditatea traduce un conflict interior pe care exploararea psihanalitica pretinde a-l preciza, dramatiza si rezolva.

In cazul in care va suspectati ca suferiti de aceasta disfunctie este bine sa va adresati unui medic pentru a elimina eventualele probleme anatomofiziologice. In cazul in care frigiditatea este de natura emotionala, singurul care va poate ajuta este un psiholog.

sursa:
http://www.csid.ro/sex....2780068




 
riddickDate: Wednesday, 2010-11-03, 17:23:14 | Message # 3
Professor
Group: Administrators
Messages: 581
Awards: 1
Status: Offline
Vesnica placere, eterna problema: oh, Orgasmul!

Daca tot le-au prins prin cabinete la consultatii, doctorii au pus pacientele de la obstetrica-ginecologie sa li se planga de tot ce le doare in viata intima. Datele centralizate intr-un studiu de proportii spun ca 63% au mentionat probleme sexuale. Orgasmul, cap de lista. In special in randul adolescentelor si al femeilor de pana in 30 de ani.

Aproape doua treimi dintre femeile ajunse la clinicile din Statele Unite, unde a fost realizata cercetarea, au recunoscut ca sufera de pe urma disfunc­tiilor sexuale. Disfunctii care cresc si se complica odata cu varsta, exceptie facand orgas­mul - mai mult de jumatate dintre pacientele intre 18 si 30 de ani au probleme de orgasm, un numar simtitor mai mare decat in categoria de varsta 31-54.

Sa vorbeasca cifrele

Grupul cel mai activ sexual a fost cel cu varste cuprinse intre 31 si 45 de ani (87%), semn ca, asa cum ne tot spuneau diversi sexologi, femeia atinge maturitatea si implinirea se­xu­a­­la dupa 30 de ani. Un studiu realizat ceva mai devreme anul acesta arata ca femeile din aceasta categorie de varsta sunt si clientele care trec cel mai des prin maga­zi­nele de lenjerie intima. Inspi­rate probabil de modelele de pe marile ecrane, tip Saman­tha din "Totul despre sex".

Ur­mea­za grupa 18-30 (85%) si cea cu varsta intre 46-54 (74%). Daca sunteti curioase, iata si datele pentru 55-70 - 45% si peste 70 de ani - 15%. Lipsa orgasmului si lipsa dorin­tei sunt sus de tot in top - 45-47% dintre participante s-au plans de aceste doua as­pecte.

Diferenta de care va spuneam, in privinta orgas­mu­lui neobtinut, pe categorii de varsta este asa: 18-30 de ani (54%), 31-45 ani (43%), apoi 46-54 (48%), pentru ca sa creasca la un 66% in grupul 46-54 ani si la un si mai mare 87% peste 70 de ani.

sursa:
http://www.csid.ro/sex....7688622


Alea iacta est !
 
Forum » Riddick University » Women Secrets » Anorgasmia
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2024