Wednesday, 2024-04-24, 22:12:06
Welcome Visitor | RSS
Riddick Campus
Home
Sign Up
Log In
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: ninna, lussy, deea, nutzy  
Forum » Riddick University » Women Secrets » Marirea sanilor - implanturile cu silicon
Marirea sanilor - implanturile cu silicon
yasashDate: Tuesday, 2010-07-06, 18:27:04 | Message # 1
Doctor
Group: Administrators
Messages: 1431
Awards: 5
Status: Offline
Siliconul

Implanturile cu silicon sunt la mare cautare in randul reprezentantelor sexului frumos. In ultimii ani, mii de femei au apelat la astfel de interventii, iar un numar la fel de mare a cochetat, macar o data, cu ideea.

Inainte de a alege sa urcam pe masa de operatie ar trebui sa stim ce presupune o astfel de interventie. In acest sens am luat legatura cu Dr. Calin Dobos, chirurg estetician in cadrul Clinicii Hyperion din Galati si medicul la care au apelat vedete precum Dana Savuica, Ozana Barabancea si Gina Pistol.

IntreFete: Ce ar trebui sa stie pacienta inainte de a se urca pe masa de operatie, ce riscuri implica interventia? In ce consta prima intalnire cu dvs., primul consult?

Dr. Calin Dobos: Primul lucru de stiut e ca nimic nu e vesnic. Chiar daca implantul are asa zisa "garantie pe viata", sanii nu o au! Astfel ca pe parcursul vietii poate fi necesar sa te mai operezi la sani, probabil dupa ani si ani de zile, dar ramane aceasta sansa.
Apoi avem un grup de riscuri comune oricarei operatii de chirurgie: hemoragie, infectie, necroza, desprinderea operatiei, cicatrice vizibila etc. De obicei, problemele apar rar, mai ales daca se utilizeaza aparate cu radioplasma dedicate.

Apoi exista riscurile specifice implanturilor: pozitii diferite de initial, rotire, contractie capsulara, vizibilitatea implantului, dublu contur (acestea din urma apar cand implanturile sunt prea mari) etc.

La prima intalnire, se discuta cu cartile pe fata; exista riscuri, complicatii, beneficii. Daca dorinta de a face marirea de sani e mai mare decat frica de complicatii, atunci se fac masuratorile de torace, talie, se fac poze, se scaneaza corpul, iar apoi se decide cu ajutorul calculatorului si al scanerului ce ar fi mai sigur pentru pacienta. Am spus sigur pentru ca uneori dorinta pacientei de a face sanii mari depaseste aceasta limita de siguranta. In aceste cazuri le arat poze cu posibilele complicatii (vizibilitatea implantului, dublu contur, lasarea sanilor in timp scurt etc) si ajungem la un acord. Apoi se face o simulare pe calculator, cat si pe piept. Daca detaliile de marime au fost stabilite, urmeaza analizele si interventia in cateva zile. Iar in alte 2-4 zile, gata, pacienta beneficiaza de un plus de feminitate.

IntreFete: Cam la ce costuri ajunge o operatie de marire a sanilor?

Dr. Calin Dobos: La noi preturile pleaca de la 2.500 de euro si ajung la 3.000 (cu cele mai scumpe implanturi din lume!). Preturile includ internare (o zi), corset, controale, pansamente etc., pana la vindecare clinica. Exista clinici care fac interventia si cu mai putin, dar calitatea implantelor... nu e!! Multe femei, in dorinta de a da cu 200-300 de euro mai putin, aleg astfel de clinici, iar dupa ceva vreme se vad nevoite sa schimbe implanturile si astfel platesc inca o data... in bani si suferinta.

In orice situatie se aplica sintagma "Suntem prea saraci ca sa ne luam lucruri ieftine!", cu atat mai mult cand vine vorba de sanatate

IntreFete: Poate lasa o astfel de interventie urme asupra sanatatii noastre?

Dr. Calin Dobos: In acest moment se considera ca nu. Aceste implante siliconice se aplica si la femei care au fost operate de cancer la san. S-au facut nenumarate studii si nu exista dovezi ca ar genera probleme. Personal am vazut, cand ma duc la cursuri in tari cu traditie in chirurgia estetica, persoane cu silicoane puse de 15, 20 si chiar 25 de ani, fara nicio problema.

IntreFete: Implanturile cu silicon au un termen de valabilitate? Care este aceasta?

Dr. Calin Dobos: Unele au o garantie limitata in timp (cativa ani), dupa care se poate impune schimbarea lor, pentru ca pierd gel. Acum exista si cu "garantie pe viata" - care au un invelis ce nu se mai dizolva in corp - si nu mai trebuie schimbate.


Pacientele care apeleaza la dr. Calin Dobos au intre 18 si 56 de ani. O interventie de marire a sanilor costa intre 2.500 si 3.000 de euro, incluzand si o zi de internare.

IntreFete: Implantul mamar influenteaza cumva posibilitatea de alaptare?

Dr. Calin Dobos:
Studiile facute arata ca nu. Si eu am paciente care au avut copil inainte de pune implant, au alaptat, iar dupa marire de sani au facut iar copil, si au alaptat din nou.

IntreFete: Care este varsta minima la care se poate opta pentru o operatie de marire a sanilor?

Dr. Calin Dobos: Se considera pe la 18 ani se termina dezvoltarea glandei mamare, asa ca in jurul acestei varste poate fi luata in calcul eventuala dorinta de marire a sanilor.

IntreFete: Cum sunt femeile care va trec pragul?

Dr. Calin Dobos: Cele care vin pentru marirea sanilor au, ca varsta, intre 18 si 56 (aceasta a fost cea mai inaintata varsta).

IntreFete: Ati avut cazuri in care pacienta s-a razgandit si a renuntat la operatie?

Dr. Calin Dobos: Nu s-a razgandit ea, dar am refuzat eu, pentru ca am considerat ca inca nu era pregatita sufleteste si nu era neaparat nevoie de interventie.

IntreFete: Expunerea topless la soare ne afecteaza?

Dr. Calin Dobos: DA!!! Sanul in general e sensibil, iar radiatia solara poate produce probleme grave! Vorbind insa de sani cu implante siliconice, nu e mai periculos asa decat fara ele .

IntreFete: Exista multe mituri despre plante ce pot determina cresterea sanilor. Adevar sau fictiune?

Dr. Calin Dobos: Fictiune! In perioada pubertatii, anumiti hormoni luati pot determina cresterea lor, dar cu ce riscuri... Unele plante contin hormoni, dar cantitatea e insuficienta. In cel mai bun caz dau o usoara tumefiere, dar care dispare cand nu se mai iau.

IntreFete: Exista vreun medicament pe piata care ajuta la marirea sanilor?

Dr. Calin Dobos: Nu. Daca ar exista, noi nu am vorbi acum. Exista anumite tratamente cu hormoni administrate la pubertate ce pot functiona, dar nu merita din cauza riscurilor.

IntreFete: Care este cea mai importanta inovatie in domeniul chirurgiei plastice din ultimul an, care a avut un impact deosebit asupra clientelor dumneavoastra?

Dr. Calin Dobos: Gelul siliconic coeziv, implanturi cu forma anatomica (ce au revolutionat aspectul sanului - mult mai natural) si aparatul cu radioplasma (acesta asigura o recuperare in 2-3 zile!)

IntreFete: Cum credeti ca va evolua in timp chirurgia plastica?

Dr. Calin Dobos: Acum implanturile au o greutate prea mare; asta face ca in timp, sanii sa se lase, cu atat mai repede cu cat sunt mai mari!! In prezent se lucreaza la un tip de implant care sa fie mai usor, la acelasi volum - partial cu gaz. Dar ramane de vazut care va fi rezultatul.

IntreFete: Care credeti ca este cea mai frecventa motivatie pentru care femeile se supun unei interventii de marire a sanilor?

Dr. Calin Dobos: Omul e singura specie care a dat sanului conotatie sexuala. Nu uita ca, in cadrul schimbarilor de sex, interventiile pe sani arata clar ce orientare are persoana respectiva. Cu alte cuvinte, sanii sunt element definitoriu pentru feminitate! Sanii sunt simbolul feminitatii, ca urmare, pentru a arata cat mai feminina, ai nevoie de un bust care sa sustina asta.

Interviul original i-l puteti citi aici:
http://www.intrefete.ro/sanatat....6497441


“Iubirea nu inseamna doar trup, din moment ce are in vedere sentimentul, si nu este doar spirit, din moment ce se consuma intre doua trupuri” - Maurice Merleau-Ponty (Elogiul filozofiei si alte eseuri)

 
Forum » Riddick University » Women Secrets » Marirea sanilor - implanturile cu silicon
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2024