Saturday, 2024-04-27, 01:47:32
Welcome Visitor | RSS
Riddick Campus
Home
Sign Up
Log In
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: yasash, deea  
Forum » Riddick University » Health & Vitality » BTS de la A la Z
BTS de la A la Z
maximusDate: Thursday, 2010-08-19, 17:44:52 | Message # 1
Lector
Group: Support
Messages: 351
Awards: 2
Status: Offline
Informatii generale

A. Despre boli cu transmitere sexuala

Cine este predispus la boli cu transmitere sexuala ?

86% dintre persoanele care dobândesc boli cu transmitere sexuala au între 15-25 ani. La orice vârsta, riscul de a contracta o boala este mai mare pentru femeile cu mai multi parteneri sexuali, care au mai avut boli, au folosit droguri si, de asemenea, pentru femeile ai caror parteneri au avut contacte sexuale neprotejate cu altcineva în ultimele 3 luni. Riscul de boli cu transmitere sexuala este mai mic în cazul lesbienelor.

Predispusi bolilor sunt tinerii, saracii si cei care traiesc la oras, desi nimeni nu este imun. Multe femei au mai multe boli cu transmitere sexuala în acelasi timp, si, spre deosebire de alte boli, boli pot reaparea des în viata unei persoane. Sa fi avut o boala în trecut nu constituie o garantie de a nu o redobândi.

Care sunt simptomele ?
Unele boli cu transmitere sexuala nu au simptome mai severe decât mici iritatii sau disconforturi, iar deseori femeile nu prezinta simptome deloc. Deci, daca nu se testeaza regulat, ele sunt supuse riscului de complicatii de la infertilitate, boli pelvio-inflamatorii, dureri abdominale, pâna la cancer cervical.

Boli ca gonoreeea, sifilis si SIDA pot dauna organelor nereproducatoare, incluzând ochii, inima si creierul. Deoarece ele apar la femeile care sunt la începutul perioadei reproductive, femeile sub 25 de ani care avut minim un contact serios ar trebui sa se gândeasca la a se testa, chiar daca nu au simptome.

Cum se trateaza BTS-urile ?
Cu câteva exceptii considerabile (SIDA, hepatita B si herpesul), bolile cu transmitere sexuala sunt tratabile cu antibiotice. Nu exista înca nici un remediu pentru hepatita B, herpes sau SIDA, care sunt cauzate de virusi ce pot ramâne în stare latenta în corp ani întregi. Exista însa medicamnte care pot atenua simptomele, iar în cazul SIDA exista tratamente care pot încetini boala.

Cum sa previi BTS-urile ?
Chiar daca se fac teste regulat, acestea nu constituie un panaceu. Din cauza rusinii, multa lume evita sa efectueze controale pâna când nu le apar simptome grave si, deseori, ireversibile. Cel mai eficace mijloc de a evita nefastele consecinte ale bolilor cu transmitere sexuala este sa nu le dobândesti. Practicarea sexului protejat (folosirea prezervativului si a spermicidelor) - desi nu constituie o garantie - reduce considerabil riscurile.

Femeia careia îi este pus un diagnostic de boala cu transmitere sexuala, ar trebui sa-i informeze cât mai repede pe toti partenerii recenti, astfel încât acestia sa mearga la control si sa se trateze înainte sa raspândeasca virusul.

sursa:
http://www.sexaz.ro/boli-cu....ala.htm


“Meritul nu constă în a fugi de plăcere, ci în a o întrebuinţa pentru a o stăpâni.” Clement din Alexandria, Stromates XI, 20

 
ninnaDate: Saturday, 2010-08-21, 22:21:59 | Message # 2
Lector
Group: Support
Messages: 415
Awards: 3
Status: Offline
B. Riscuri ale bolilor cu transmitere sexuala

Desi frecventa bolilor cu transmitere sexuala a crescut dramatic în ultima vreme, multe femei nu cred ca ele personal sunt predispuse riscului. Mai putin de 1/3 din femeile active sexual folosesc prezervativul pentru a se proteja împotriva bolilor. Nu numai ca femeile sunt predispuse bolilor, riscul este chiar mai mare decât la barbati. Mediul cald si umed al vaginului este propice dezvoltarii organiselor ce produc aceste boli. Acestea pot exista în sperma care întra în vagin în timpul actului sexual. Într-un singur act neprotejat cu un partener infestat, femeia este supusa unui risc de doua ori mai mare de a contracta o boala ca chlamydia sau gonoreea, decât barbatul.

Poate fi, de asemenea, mai usor pentru o femeie sa contacteze HIV, virusul care cauzeaza SIDA, de la un barbat, decât viceversa, deoarece tesutul delicat al vaginului este mai predispus decât penisul la mici picaturi prin care virusul poate intra în sânge. La femei, simptomele de boli cu transmitere sexuala, deseori, nu sunt observabile, deoarece apar în vagin. Din acest motiv, bolile pot fi greu de diagnosticat la femei. Câteodata o femeie poate fi infectata cu o boala, mai multe luni sau ani înainte ca ea sau doctorul ei sa o descopere.

Pâna atunci infectia poate sa se fi întins prin uter în trompele uterine, cauzând boala pelvio-inflamatorie. Acest tip de boala este extrem de serioasa, putând produce raniri ale trompelor uterine care le pot bloca, ducând la sarcina ectopica, infertilitate sau durere pelviana persistenta. Pe lânga pericolele aduse propriei sanatati, o femeie însarcinata poate transmite o boala fetusului, în timpul sarcinii sau nasterii. Unele boli cu transmitere sexuala pot duce la pierderea sarcinii sau la o nastere prematura. Virusii pot determina aparitia SIDA, a hepatitei, care sunt prezente în fluidele din corpul unei femei infectate si pot fi transmise în timpul alaptatului.

Copiii nascuti de femei ce au hepatita B au un risc crescut de ciroza si cancer la ficat. Majoritatea copiilor infectati cu HIV mor la vârsta de 8 ani. Un copil nascut de o femeie cu gonoree sau sifilis poate avea o greutate scazuta la nastere, probleme respiratorii sau afectiuni severe de nastere cum ar fi orbirea si retardarea mintala.

Unele boli cum ar fi chlamydia, gonoreea sau sifilisul sunt datorate unor bacterii si, deci, pot fi tratate cu antibiotice. Altele cum ar fi herpesul sunt cauzate de virusi si pot fi tratate, dar nu pot fi complet vindecate. SIDA este incurabila si fatala.

sursa:
http://www.sexaz.ro/boli-cu....ala.htm


 
lussyDate: Monday, 2010-08-23, 15:02:00 | Message # 3
Lector
Group: Moderators
Messages: 498
Awards: 1
Status: Offline
C. Prevenirea bolilor cu transmitere sexuala

Singura cale sigura de a te proteja de boli cu transmitere sexuala este abstinenta incluzând sexul vaginal, anal sau oral, în timpul carora se pot transmite infectii. Dupa abstinenta, cea mai buna metoda de preventie împotriva bolilor este folosirea corecta a prezervativului.

Cele mai populare forme de contraceptie - sterilizarea chirurgicala si pilulele contraceptive - nu ofera protectie împotriva bolilor, deoarece nu ofera o bariera între organismul infectat si celalalt. Cu toate acestea, pilulele contraceptive si sterilizarea protejeaza împotriva aparitiei bolii pelvio-inflamatorii. Trebuie folosit un prezervativ de fiecaredata când faceti sex, deoarece o singura data este de ajuns pentru transmiterea unei boli. Daca nu aveti o relatie stabila, reciproc monogama, nu este nici o cale sigura de a sti daca partenerul are o BTS sau nu.

Puteti întreba, dar partenerul poate avea o infectie si sa nu stie sau sa nu va spuna adevarul. El ar fi putut sa contracte infectia înainte ca relatia voastra sa înceapa. Ar trebui sa va uitati la zona genitala a partenerului, cautând rani sau scurgeri, dar aceasta nu este o asigurare ca persoana nu are o boala.

Majoritatea boli cu transmitere sexuala sunt cauzate de bacterii sau de virusi, microorganisme ce intra în corp prin tesutul cald si umed din vagin, gura sau anus. Daca partenerul are mai multe boli, poti contracta una sau mai multe dintre ele în timpul unui singur act sexual.

Spre exemplu, gonoreea si chlamydia sunt transmise împreuna, de regula. Este putin probabil sa iei o boala de la un colac de toaleta, o clanta sau alte obiecte, deoarece microorganismele nu piot trai mult pe aceste suprafete. Prevenirea este cea mai buna aparare împotriva bolilor. Daca, însa, ati contractat o boala cu transmitere sexuala, raportati imediat doctorului simptomele pentru a va asigura tratamentul prompt si pentru a preveni infectarea altcuiva.

sursa:
http://www.sexaz.ro/boli-cu....ala.htm




Juicy Pussy
 
deeaDate: Friday, 2010-08-27, 17:46:05 | Message # 4
Lector
Group: Moderators
Messages: 361
Awards: 1
Status: Offline
D. Testarea de boli cu transmitere sexuala

Deoarece simptomele bolilor cu transmitere sexuala nu sunt mereu observabile, este important sa va faceti examene ginecologice din timp. Ar trebui sa faceti examene mai frecvent, daca aveti mai mult de un partener sexual sau daca l-ati schimbat recent. In timpul unui examen normal spuneti-i doctorului pentru a verifica semne ale unei boli.

Daca sunteti mai tanara de 25 de ani, doctorul ar putea recomanda niste teste de chlamydia si gonoree care sunt foarte obisnuite si care nu prezinta simptome la femei.
Anuntati imediat simptome neobisnuite pe care le-ati observat, incluzand rani in zona genitala, scurgeri, mirosuri, umflaturi si inrosiri neobisnuite in zona genitala. Durerea in timpul actului sexual poate indica o boala cu transmitere sexuala.

Depinzand de simptomele tale doctorul va face teste pentru a identifica infectia respectiva. Spre exemplu, doctorul va lua mostre de celule din cervix pentru a le examina in laborator, cautand organisme care cauzeaza chlamydia sau gonoree. Este foarte importanta detectarea acestor boli inainte sa se extinda.

Tinerii si bolile cu transmitere sexuala

Foarte multi dintre cei care au boli cu transmitere sexuala sunt tineri. Fetele active sexual intre varsta de 10-19 ani sunt cele la care se intalneste cel mai des chlamydia si gonoreea.
Tinerii sunt cei mai putin dispusi sa caute ajutor medical sau sa spuna partenerului ca au fost diagnosticati cu o boala. De aceea, multe femei care contracta astfel de boli au parte de efectele pe termen lung ale acestor boli.

Daca esti un tanar activ sexual, controalele anuale sunt importante pentru a-ti proteja sanatatea. Adolescenta este momentul perfect in care sa-ti faci un obicei din a avea un control anual. Daca nu poti discuta cu parintii sau cu un doctor, discuta cu un adult in care ai incredere despre aspectele medicale.

sursa:
http://www.sexaz.ro/boli-cu....rea.htm




 
nykoDate: Sunday, 2010-08-29, 22:44:59 | Message # 5
Graduate
Group: VIP
Messages: 160
Awards: 0
Status: Offline
Bolile cu transmitere sexuala

1. Sancroid

Aceasta boala cu transmitere sexuala cauzata de o bacterie este mai întâlnita la persoanele care traiesc în climate tropicale. Sancroid este o boala care poate aparea la oricine care a avut contact sexual sau dermic cu o persoana infectata, chiar daca nu prezinta simptome.

Majoritatea femeilor infectate cu sancroid nu prezinta simptome. Daca simptomele apar, ele, de obicei, implica aparitia unei rani mici, reliefate si dureroase, înconjurate de o margine rosie, care se dezvolta de la 3 la 7 zile dupa infectarea initiala. Ea apare, de obicei, pe vulva, pe vagin, cervix si pe interiorul coapselor. Este tratabila cu antibiotice.

sursa:
http://www.sexaz.ro/boli-cu....oid.htm


 
lussyDate: Friday, 2010-09-03, 23:01:46 | Message # 6
Lector
Group: Moderators
Messages: 498
Awards: 1
Status: Offline
2. Chlamydia

De obicei, nu produce simptome - mai ales la femei - ceea ce face ca, deseori, sa nu fie descoperita. Clamydia este cauza multor cazuri de boli pelvio-inflamatorii, care pot creste riscul de infertilitate, dureri cornice pelviene si sarcini ectopice. Chlamydia este, de asemenea, cauza multor cazuri de cervicita (inflamarea colului uterin) si uretrita (inflamarea uretrei). Este usor curabila cu antibiotice.

Chlamydia este o infectie bacteriana care poate fi dobândita prin sex anal sau vaginal sau, câteodata, prin sex oral. Daca o femeie cu chlamydia este lasata gravida, infectia poate face ca apa sa se rupa, degenerând într-o nastere prematura. Boala poate fi transmisa bebelusului în timpul nasterii. Ea poate produce pneumonie, care poate ameninta viata copilului si care poate produce probleme respiratorii pe termen lung. Din aceste motive, daca planuiesti sa faci un copil, este bine sa faci un test de chlamydia.

Simptome
Majoritatea femeilor care au chlamydia nu prezinta simptome. Pe de alta parte, majoritatea barbatilor infectati au simptome clare incluzând o senzatie arzatoare în timpul urinarii, o scurgere incolora din penis, o umflatura sau o durere la testicule. La femeile care au simptome (care apar de obicei la 1-3 saptamâni de la contractarea bacteriei cauzatoare de boala) se poate observa o scurgere vaginala anormala, o senzatie arzatoare în timpul urinarii, durere sau presiune în zona pelviana, durere în timpul actului sexual sau scurgere dupa.

Diagnosticarea
Deoarece oamenii care sunt infectati cu chlamydia pot sa nu prezinte simtome, diagnosticarea este dificila. Cea mai riguroasa metoda de a o diagnostica la femei este testarea unei mostre de scurgere vaginala.

Tratamentul
Chlamydia este, de obicei, tratata cu antibiotice luate pe cale bucala. În cazuri grave, medicatia este data pe cale intravenoasa. Si tu si partenerul tau trebuie sa va tratati în acelasi timp; ar trebui sa va abtineti de la a face sex pâna când tratamentul este complet. Chiar daca nu prezinti simtome, ar trebui sa te tratezi daca partenerul este infectat.

Daca infectia a progresat pâna în trompele uterine ar putea fi nevoie sa te internezi în spital si sa faci injectii intravenoase cu antibiotice pentru a elimina infectia. Infectarea trompelor uterine poate cauza crestarea tesutului local, care le poate bloca facându-te infertila si marind riscul unei sarcine ectopice.

Daca esti diagnosticata cu chlamydia si exista posibilitatea sa fii însarcinata, spune-i doctorului. Acesta trebuie sa elimine sansa unei sarcini ectopice si sa se asigure ca primesti un antibiotic care nu afecteaza sarcina. Daca infectia reapare dupa tratament aceasta poate indica faptul ca tu sau partenerul tau nu ati luat medicatia cum a fost prescrisa sau ca unul dintre voi face sex cu o persoana infectata. Ar trebui sa discutati cu partenerul si sa stabiliti cauza acestei situatii. Amândoi ar trebui sa repetati tratamentul.

sursa:
http://www.sexaz.ro/boli-cu....dia.htm




Juicy Pussy
 
nutzyDate: Wednesday, 2010-09-08, 17:25:05 | Message # 7
Lector
Group: Moderators
Messages: 357
Awards: 1
Status: Offline
3. Negi genitali

Acestia sunt în general cresteri benigne în zonele genitale si anale, cauzate de virusul pamilomatos uman(HPV), dar unele cazuri au fost asociate si cu cancerul genital. Negii genitali rezulta din contactul cu un partener infectat, desi, pot fi transmisi prin atingerea genitalelor cu o mâna infectata. Unii sunt insesizabili, dar altii care au peste 7 cm în diametru pot pot deranja la asezare sau la mers. Câteodata, negii îti pot produce mâncarimi sau arsuri si scarpinarea lor poate cauza iritatii. Sunt foarte contagiosi si greu de eradicat.

Negii genitali sunt o boala extrem de întâlnita, cauzata de variante ale virusului papilomatos uman. Acesta poate fi transmis prin sex vaginal, oral sau anal. Infectia poate produce negi nedurerosi, carnosi si cu aspect de conopida pe si în organele genitale, anus sau gât. Ca si alte boli cu transmitere sexuala cauzate de virusi, negii genitali sunt incurabili. Cu toate acestea pot fi tratati temporar. Virusul poate ramâne în corpul vostru si poate cauza recurenta negilor oricând.

Aproximativ jumatate din oamenii infectati cu acest virus au recurente dupa tratament. Poti transmite virusul unui partener sexual chiar daca nu ai semne evidente de negi. Prezervativele nu blocheaza neaparat transmiterea virusului, deoarece negi invizibili pot fi prezenti la baza penisului, care nu este protejata de prezervativ.

Unele variante ale virusului par sa sporeasca riscul de cancer cervical, la vulva (organele genitale externe), vaginal, la anus sau la penis. Daca ai acest virus, a te testa de cancer cervical anual este foarte important. Esti supusa riscului daca ai o boala care îti slabeste sistemul imunitar (SIDA sau diabet), daca faci chimioterapie pentru a trata cancerul sau daca esti însarcinata.

Rareori se întâmpla ca unui copil expus acestui virus, în vagin, în timpul nasterii, sa-i apara negi în gât. Acesti negi pot fi eliminati folosindu-se chirurgie cu laser. Negii pot aparea pe organele genitale ale unui nou-nascut. Acesti negi pot fi îndepartati folosind chirurgia cu laser sau aplicând compusi chimici puternici în forma de lichid sau crema, pentru a-i îngheta sau pentru a-i arde. Odata tratat, virusul nu are efecte posterioare si rareori reapare. O femeie care îl poarta nu este nevoita sa nasca prin cezariana (nasterea chirurgicala, prin abdomen), deoarece riscul transmiterii virusului catre nou-nascut este extrem de scazut.

Simptomele
Negii genitali sunt arii plate sau proeminente, roz, albe sau maro de pe organele genitale si de pe anus. Negii, nedurerosi, pot aparea ca una sau doua mici umflaturi, sau ca niste ciorchini mari. De obicei sunt vizibili, dar câteodata sunt atât de mici (si la barbati si la femei) încât este dificil sa fie vazuti cu ochiul liber. La femei negii genitali pot trece nedectati când apar în interiorul vaginului sau pe cervix. La barbati, ei pot aparea pe penis, pe scrot (saculetul de piele care contine testicolele) sau pe anus. Rareori acestia apar în gura, pe gingii.

Diagnosticarea
Un doctor poate recunoaste negii genitali usor, cu ochiul liber. El poate acoperi zona cu solutie de otet diluat care face negii mai vizibili (otetul face negii sa para albi). Doctorul poate folosi o lentila pentru a-i detecta pe cei foarte mici.

Tratamentul
Virusul care cauzeaza negii genitali este incurabil si recurentele sunt des întâlnite. Cu toate acestea, o varietate de tratamente - înghetarea, chirurgia cu laser, medicatia aplicata direct pe negi, sau chirurgia traditionala - pot elimina sau distruge negii. Tipul de tratament folosit depinde de gradul de infectare si, în cazul recurentei, de tratamentul folosit anterior.

Este important sa fie eliminati cât mai multi negi pentru a reduce riscul recurentei. Aproape toate tratamentele cauzeaza durere (senzatie arzatoare, iritatia pielii, etc) în timpul procedurii si la o zi, doua dupa. Înainte sa folositi tratamentul cereti doctorului sa va descrie procedura pentru a sti la ce sa va asteptati.

Tu si partenerul trebuie sa va tratati în acelasi timp. Ori tu, ori el ati putea avea înca negi inobservabili. Daca purtati virusul, puteti continua sa-l dati de la unul la altul. Desi prezervativele nu garanteaza protectia, folosirea unuia reduce riscul unei recurente. Puteti folosi un lubrifiant pentru a reduce frecarea care poate duce la rupturi mici ale pielii din zona genitala, facând-o mai vulnerabila la infectii.

sursa:
http://www.sexaz.ro/boli-cu....ali.htm


"Unirea dintre barbat si femeie este precum comuniunea dintre Cer si Pamant, iar Cerul si Pamantul dureaza vesnic tocmai datorita acestei comuniuni perfecte. Oamenii au uitat acest secret, devenind muritori. Dar cei ce-l cunosc au deschisa in fata lor adevarata cale spre Nemurire" - Shang-Ku-San-Tai

 
dekadenceDate: Saturday, 2010-09-11, 21:34:29 | Message # 8
Senior
Group: Friends
Messages: 77
Awards: 0
Status: Offline
4. Gonoree

Aproximativ 80% din femeile infectate cu gonoree nu prezinta simptome, majoritatea suspecteaza ceva când simptomele apar la partenerul lor (o secretie groasa si laptoasa din penis si o senzatie arzatoare la urinare). Gonoreea, la femei, poate trece netratata. Este considerata cauzatoare a 20-40% din cazurile de boala pelvio-inflamatorie, care la rândul ei poate degenera în infertilitate, sarcina ectopica si dureri pelviene si abdominale cornice. Gonoreea este de obicei raspândita prin contact sexual vaginal, anal si oral si este cauzata de o bacterie. Aceasta boala poate fi oprita cu antibiotice.

Gonoreea este o infectie bacteriana extrem de contagioasa care poate fi transmisa prin sex anal, vaginal sau oral. Frecventa cazurilor de gonoree este mai ridicata la adolescentele active sexual. Infectarea poate avea loc în cervix, vagin, uretra, rect sau gât. Deoarece 80% din infectarile cu gonoree din adolescenta produc putine simptome la femei, deseori trec neobservate. O infectie a cervixului nedetectata si netratata se poate raspândi în trompele uterine si poate produce abcese în trompe si ovare.

Acest process cauzeaza crestarea trompelor uterine, care poate degenera în sarcina ectopica (o sarcina care are loc în afara uterului, de obicei, într-o trompa uterina), infertilitate si o durere pelviana persistenta.

La barbati gonoreea poate duce la infertilitate.
O femeie gravida, care este infectata cu gonoreea, o poate transmite copilului în timpul nasterii, cauzând orbirea si infectii serioase, cum ar fi meningita. Pentru a preveni orbirea, datorata gonoreei, la nou-nascuti este necesar ca ochii acestora sa fie tratati cu picaturi cu nitrat de argint sau cu un unguent antibiotic.

Majoritatea femeilor însarcinate sunt testate de gonoree la prima vizita prenatala la doctor. Daca esti însarcinata, ai un nou partener sexual sau mai multi, ar trebui sa fii testata. Daca este necesar, trebuie sa fii tratata de gonoree în timpul ultimului trimestru al sarcinii, pentru a evita infectarea nou-nascutului în timpul nasterii.

Simptomele
Simptomele gonoreei, daca exista, de obicei, apar de la 2 la 10 zile dupa expunerea la bacteria cauzatoare a bolii. La femei simptomele sunt deseori usoare sau inexistente. Când apar, simptomele initiale includ o scurgere verde sau galben-verzuie din vagin sau rect si o senzatie arzatoare sau de mâncarime în timpul urinarii.

Cele mai întâlnite simptome la barbati sunt o scurgere usoara de puroi din penis si o senzatie arzatoare sau de mâncarime în timpul urinarii. Daca observati ca partenerul are o scurgere groasa si laptoasa din penis (care nu are loc în timpul ejacularii) nu faceti contact sexual cu el (vaginal, anal, oral) si vizitati un doctor cât mai repede. Si partenerul vostru trebuie sa faca o vizita la doctor pentru tratament.

Ar trebui sa anuntati si pe alti parteneri de sex pe care i-ati avut. Gonoreea netratata se poate raspândi prin sânge si alte organe ale corpului vostru, infectând articulatiile, valvele inimii sau creierul, cauzând artrita grava, boli de inima sau deteriorari ale creierului.
În aceste cazuri simptomele pot include febra, durere grava în zona pelviana, dureri abdominale, dureri de spate si nevoia de a urina mai des, umflaturi în glandele din zona genitala, urticarie în orice zona a corpului, dureri de gât sau dureri ascutite în partea superioara a abdomenului sau în umeri. Daca aveti febra, frisoane, urticarie sau dureri articulare adresati-va imediat unui doctor.

Diagnosticarea
La femei gonoreea este, de obicei, diagnosticata, prin testarea în laborator a unei mostre de celule din secretiile cervicale. La barbati se foloseste acelasi test de laborator, dar printr-o mostra de scursura din penis. Câteodata un doctor poate pune un diagnostic prin examinarea unei mostre de scursura la microscop.

Tratamentul
Gonoreea poate fi vindecata prin antibiotice luate pe cale bucala. Tu si partenerul tau ar trebui sa va tratati în acelasi timp pentru a evita infectarea reciproca. Daca infectia reapare dupa ce ati fost tratati, ar putea însemna ca unul dintre voi nu a luat medicatia cum a fost prescrisa, ca antibioticul nu este eficient împotiva tipului de gonoree cu care sunteti infectati sau ca unul dintre voi are contact sexual cu alta persoana (infectata).

Ar trebui sa discutati între voi si sa stabiliti cauza. Apoi ar trebui sa va tratati din nou. Pentru a se asigura ca antibioticele au avut efectul scontat doctoral ar putea recomanda un control la aproximativ 2 saptamâni dupa primul. Daca infectia s-a raspândit în trompele uterine si/sau ovare sau bacteria a patruns în sânge, ar putea fi necesara spitalizarea si injectarea intravenoasa a antibioticelor.

sursa:
http://www.sexaz.ro/boli-cu....ree.htm


 
nutzyDate: Monday, 2010-09-13, 19:31:21 | Message # 9
Lector
Group: Moderators
Messages: 357
Awards: 1
Status: Offline
5. Ciuperci

Aceste infectii sunt cauzate de organisme cum ar fi monilia sau candida. Monilia exista în mod normal în vagin si infectia apare când e favorizata sa se dezvolte. Aceasta are loc când sunt folosite dusurile vaginale sau sunt puse antiseptice în apa de baie, deoarece acestea dauneaza sistemului care mentine cresterea sub control. Aceste infectii sunt mai des întâlnite la anumite grupuri de femei, cum ar fi:

-Femei care iau antibiotice; numarul de ciuperci din vagin este în mod normal tinut sub control de bacterii care traiesc tot acolo. Daca un antibiotic ucide bacteriile atunci numarul ciupercilor va creste exagerat.

-Femeile care iau progesteron sintetic, cel mai popular exemplu fiind pilulele contraceptive care contin o doza mare de progesteron, sustinând astfel dezvoltarea candidei.

-Femeile cu diabet. Când diabetul devine instabil, prezenta zaharului în urina furnizeaza un mediu favorabil dezvoltarii tuturor organismelor si monilia poate iesi de sub control.

-Femeile care au o cantitate de progesteron (hormon steroid secretat de ovar, care are proprietatea de a transforma mucoasa uterina, favorizând nidatia oului fecundat; luteina) ridicata , spre exemplu femeile în stadiu premenstrual si cele însarcinate.

Simptomele infectiilor cauzate de ciuperci sunt o scurgere vaginala groasa, alba si laptoasa, cu durere, iritare si mâncarime a vaginului si a perineului. Destul de des se întâmpla ca pielea sa devina rosie si aspra si eruptia se poate extinde la partile interioare ale coapselor.

Un barbat care contracteaza infectia de la o femeie va avea pe penis, pe scrot, pe pielea zonei genitale si pe o parte din interiorul coapsei o eruptie rosie, aspra si va simti o senzatie de mâncarime.

Atât la barbati, cât si la femei infectia ajunge pe rect, cauzând durere, mâncarime si chiar diaree.

Daca dobânditi o astfel de infectie, abtineti-va din a face sex pâna când ea dispare. Consultati-va doctorul si urmati un tratament complet; acesta poate dura 7 zile si poate lua forma unor supozitoare sau a unei creme. În unele cazuri mai grave ar putea fi nevoie de trei forme de terapie:

-crema aplicata direct pe piele;

-supozitoare vaginale;

-tablete luate pe cale bucala;

Nu scarpinati zonele afectate, deoarece ciuperca poate ajunge sub unghii si astfel o veti împrastia. Daca ati mai facut tratament pentru astfel de infectii puteti folosi aceleasi medicamente pe care le puteti lua de la farmacie fara reteta.

sursa:
http://www.sexaz.ro/boli-cu....rci.htm


"Unirea dintre barbat si femeie este precum comuniunea dintre Cer si Pamant, iar Cerul si Pamantul dureaza vesnic tocmai datorita acestei comuniuni perfecte. Oamenii au uitat acest secret, devenind muritori. Dar cei ce-l cunosc au deschisa in fata lor adevarata cale spre Nemurire" - Shang-Ku-San-Tai

 
yasashDate: Sunday, 2010-12-12, 22:13:16 | Message # 10
Doctor
Group: Administrators
Messages: 1431
Awards: 5
Status: Offline
6. Herpes

Primele lui simptome sunt dureri recurente în zona genitala. Boala este cauzata de virusul herpes simplex, care intra în corp prin mucoase si ajung în terminatiile nervoase unde poate ramâne inactiv. Durerile pot reaparea pe o perioada nedeterminata, mai ales în timpul unor boli sau perioade stresante, dar dispar de la sine.

Recurentele au tendinta sa scada în severitate si frecventa. Virusul este mai contagios când o persoana are rani evidente, dar poate fi raspândit si prin secretii sau rupturi în piele sau în mucoase, chiar si în perioadele latente. Desi nu exista nici un tratament pentru herpes, exista medicamente care atenueaza severitatea si frecventa recurentelor.

Herpesul este o infectie foarte contagioasa cauzata de virusul herpetic. Nu exista nici o cale de a stârpi definitiv herpesul. O infectie cu herpes poate cauza recurente manifestate prin aparitia unor basicute dureroase pe genitale. Exista mai multe tipuri de virusi care cauzeaza herpesul. Oricare din ele pot cauza si herpesul genital.

Virusul herpetic poate fi transmis prin contact direct al pielii cu zona infectata, chiar si când pesoana infectata nu prezinta simptome evidente. La unele femei o mostra de secretie vaginala examinata în laborator poate arata dovezi de existenta a virusului, chiar daca nu exista semne vizibile. Când exista semne vizibile, infectia este extrem de contagioasa. O persoana care le are poate transmite virusul partenerului prin sex oral.

Daca observi simptome ale herpesului în timp ce esti însarcinata viziteaza-ti doctorul imediat. Femeile care fac herpes în timpul sarcinii au un risc ridicat de a transmite infectia copilului în timpul nasterii. Desi cazurile sunt rare, infectia unui nou-nascut poate cauza probleme serioase la ochi, deteriorari grave ale creierului si moarte în cursul primului an.

Daca erai deja infectata cu virusul herpetic înainte de a fi însarcinata, spune-i doctorului. El va vrea, probabil, sa te internezi înainte de sarcina pentru a te testa pentru a evita un acces.
Daca ai un acces de herpes genital înainte de nastere, ti s-ar putea recomanda sa nasti prin cezariana, deoarece nou-nascutul ar putea dobândi virusul. Cu toate acestea, daca nu ai un asemenea acces este mai sanatos sa ai o nastere normala.

Virusul herpetic se poate ascunde în celulele nervoase, unde sistemul imunitar nu-l poate gasi. La majoritatea oamenilor virusul devine activ periodic, cauzând accese recurente în aceeasi zona a organelor genitale. Aceste accese sunt deseori determinate de stres, boala sau rana în zona afectata.

O infectie cu herpes creste riscul de cancer cervical. Rani formate pe cervix fac tesutul mai vulnerabil la infectii cu virusul papilomatos, care poate cauza schimbari anormale în celulele din cervix care pot duce, la rândul lor, la cancer. O infectie activa cu herpes genital creste, de asemenea, riscul de infectie cu HIV. Ranile vizibile furnizeaza HIV-ului o cale de intrare directa în sânge. Daca ai semne evidente de herpes în jurul gurii evita sexul oral pâna când dispar.

Evita sa saruti oameni care au aceste semne sau sa folosesti aceleasi prosoape, tacâmuri sau aceleasi pahare. De asemenea evita, complet, sexul de orice fel daca tu sau partenerul aveti simptome de herpes. Faceti sex numai când nu aveti aceste simptome si, chiar atunci, folositi un prezervativ.

sursa:
http://www.sexaz.ro/boli-cu....pes.htm


“Iubirea nu inseamna doar trup, din moment ce are in vedere sentimentul, si nu este doar spirit, din moment ce se consuma intre doua trupuri” - Maurice Merleau-Ponty (Elogiul filozofiei si alte eseuri)

 
Forum » Riddick University » Health & Vitality » BTS de la A la Z
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2024