Friday, 2024-04-19, 03:06:18
Welcome Visitor | RSS
Riddick Campus
Home
Sign Up
Log In
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: yasash, deea  
Forum » Riddick University » Health & Vitality » Avortul
Avortul
nutzyDate: Wednesday, 2010-09-08, 17:26:25 | Message # 1
Lector
Group: Moderators
Messages: 357
Awards: 1
Status: Offline
Introducere: Avortul

Avortul este terminarea sarcinii. Când este practicat de un doctor calificat este o procedura medicala sigura pentru femeia cu o sarcina nedorita sau cu un fetus care are un defect de nastere grav.

Decizia de a face sau nu un avort este una personala. Daca trebuie sa luati o asemenea decizie, întrebati doctoral despre procedura medicala sau emotionala implicata. Câteodata avortul nu este facut din cauza unei sarcini nedorite, ci deoarece viata femeii sau a fetusului este în pericol daca sarcina progreseaza. Când probleme medicale serioase sunt implicate, decizia femeii de a continua sau nu sarcina trebuie luata în consultare cu un doctor.

Spre exemplu o femeie cu serioase probleme de inima ar putea sa nu faca fata stresului provocat de sarcina asupra inimi. Femeii care sufera de diabet avansat sarcina îi poate cauza comlicatii serioase atât ei cât si fetusului, incluzând defecte de nastere. O femeie poate alege avortul daca fetusul are o anormalitate care va face ca el sa nu supravietuiasca în afara uterului.

Daca se iveste o sarcina nedorita, cât mai devreme posibil gândeste-te daca vrei sa continui sau nu sarcina. Un avort este mult mai putin complicat la începutul sarcinii.

sursa:
http://www.sexaz.ro/avortul/introducere-avortul.htm


"Unirea dintre barbat si femeie este precum comuniunea dintre Cer si Pamant, iar Cerul si Pamantul dureaza vesnic tocmai datorita acestei comuniuni perfecte. Oamenii au uitat acest secret, devenind muritori. Dar cei ce-l cunosc au deschisa in fata lor adevarata cale spre Nemurire" - Shang-Ku-San-Tai

 
dekadenceDate: Saturday, 2010-09-11, 21:40:45 | Message # 2
Senior
Group: Friends
Messages: 77
Awards: 0
Status: Offline
De ce se face avort?

Femeile fac avorturi din diferite motive sociale, economice, medicale si morale. În ciuda aspectelor religioase si politice din jurul avortului, pentru multe femei acesta este o optiune valabila în cazul unei sarcini nedorite.

Între numerosii factori care influenteaza decizia unei femei de a termina o sarcina sunt :

-vârsta

-starea materiala

-educatia sau planurile de cariera

-relatia cu partenerul

-numarul copiilor deja existenti

-stabilitatea emotionala

-sursele de suport familiale si profesionale

-sanatatea

-valorile morale sau religioase

-relatia cu parintii (în cazul adolescentilor)

Unele femei avorteaza din cauza accesului slab la informatii despre contraceptie sau din cauza unei probleme cu metoda contraceptiva adoptata. Femeile care sunt însarcinate prin viol sau incest deseori opteaza pentru avort, în timp ce altele îl pot alege ca o metoda de salvare a propriei vieti. Multe femei aleg avortul dupa ce afla de defecte ale fetusului.

Numarul de avorturi facute din acest motiv va creste fara nici un dubiu, deoarece testele prenatale devin din ce în ce mai obisnuite si anomaliile din ce în ce mai frecvente. Pentru multe femei decizia de a face sau nu un avort este foarte agonizanta si este luata doar dupa ce este considerat binele mamei si al potentialului copil, cât si al tuturor celor implicati (în special al tatalui).

Ce se întâmpla dupa un avort ?
Schimbari fizice Dupa ce este facut avortul unele femei primesc medicatie aditionala, pentru a ajuta uterul sa se contracte si pentru a ajuta la controlarea sângerarii. Femeilor care au risc mare de infectie li se pot prezice antibiotice. Activitatile normale pot fi reluate aproape imediat dupa avort, în ciuda faptului ca multe femei se simt obosite sau simt ca au crampe câteva zile. Activitatile dificile ar fi bine sa fie evitate pâna dupa controlul de doua saptamâni.

Multe femei au sângerari vaginale timp de pâna la trei saptamâni, care la început pot fi mai accentuate decât cele din perioada menstruala. Sângerarea ar trebui sa scada gradat, desi este perfect normal ca ea sa se opreasca dupa câteva zile si apoi sa înceapa din nou.

Aproximativ doua saptamâni dupa ce sângerarea s-a oprit ar trebui evitat contactul sexual, înotul, spalatul sau inserarea diferitelor obiecte în vagin (cum ar fi tampoanele), deoarece acestea pot duce la infectie uterina. Crampele usoare, asemanatoare cu cele menstruale, pot fi atenuate cu sticle cu apa fierbinte, etc. Aspirina, ca si alte medicamente nonsteroidale antiinflamatorii, ar trebui evitate, deoarece pot intensifica sângerarea.

Unele femei simt ca sânii devin mai delicati, sau produc o mica secretie dupa un avort în primul semestru al sarcinii. Dupa un avort în semestrul al doilea ar putea fi secretat chiar lapte, facând sânii tari si umflati. Pe lânga faptul ca ar putea fi foarte dureros, poate fi foarte suparator pentru multe femei. Faptul ca sânii devin mai moi poate fi mai grav în a treia zi de la operatie si dispare de la sine. Între timp purtarea unui sutien, dusurile fierbinti frecvente, aplicarea pachetelor de gheata pe sâni pot atenua durerea.

La controlul medical de dupa avort, doctoral se va asigura ca uterul a revenit la marimea initiala, va verifica apritia complicatiilor si va oferi support emotional si raspunsuri la întrebarile despre contraceptie si planning familial.

Majoritatea femeilor se pot astepta ca un ciclu menstrual normal sa apara la 4-8 saptamâni dupa avort. Metodele anticonceptionale ar trebui reluate odata cu reînceperea activitatii sexuale. Femeile care foloseau o diafragma înainte de avort ar trebui sa-si procure una noua. Femeile care vor sa le fie inserat un sterilet ar trebui sa astepte mai multe luni si între timp sa foloseasca alte metode de contrceptie, desi unii doctori cred ca acest lucru se poate face si imediat dupa avort.

Femeia care foloseste pilule poate sa înceapa sa le ia la o saptamâna dupa avort si ar trebui sa se astepte ca ciclul sa înceapa în ultima saptamâna de luat pastile. Înca o forma de contraceptie ar trebui folosita pentru siguranta, deoarece pilulele ar putea fi eficiente abia la începerea unui nou set.

Unele femei, în special cele care au o familie cu copii, cer sa fie sterilizate imediat dupa avort, dar majoritatea doctorilor sfatuiesc la asteptarea pâna la un moment mai putin stresant pentru luarea acestei decizii irevocabile.

sursa:
http://www.sexaz.ro/avortul/de-ce-se-face-avort.htm


 
nutzyDate: Monday, 2010-09-13, 19:26:54 | Message # 3
Lector
Group: Moderators
Messages: 357
Awards: 1
Status: Offline
Controverse despre avort

Avortul este o problema emotionala. Exista doua tabere care împart doua idei diferite. Primii cred atât din motive religioase cât si laice, ca un embrion are dreptul la viata. Din motive religioase femeile ar trebui sa se opuna vointei Domnului de a se naste un copil. Din motive laice, cei care sustin aceasta considera ca fetusul este o fiinta umana si are dreptul la viata (în opinia lor avort=crima).

Ceilalti, feministii, cred ca femeia are dreptul de a decide ce se întâmpla cu propriul ei corp. Ei considera ca embrionul este o parte a corpului femeii. Ca exemplu : daca o femeie este violata si rezulta o sarcina, ei cred ca ea are dreptul de a avorta.
Fiecare dintre voi are propria optiune. Daca, din diferite motive, considerati ca avortul nu este o optiune valabila sugeram sa va luati toate masurile de precautie pentru a evita aceasta posibilitate.

Daca ramâi însarcinata si doresti sa pastrezi copilul, ai trei alternative:

1 Poti decide sa pastrezi copilul si sa te casatoresti cu tatal, daca el e de acord si tu esti pregatita sa-ti petreci restul vietii lânga el.

2 Poti sa nu te casatoresti si sa cresti de una singura copilul, daca ai mijloacele materiale. Ia seama ca terbuie sa ai grija de aceasta fiinta umana pâna se poate descurca singura (minim 18 ani).

3 Poti hotarâ sa nasti copilul si apoi sa-l dai spre adoptie. Sunt multe cupluri infertile care vor sa adopte copilul tau. Înainte sa iei aceasta decizie, trebuie sa fii pregatita mintal sa renunti la copilul tau si la orice contact cu el. Exista multe cazuri triste de mame care si-au abandonat copiii imediat dupa nastere.

Câteodata copiii sunt gasiti în tomberoane. Cum aceasta poate usor costa viata copilului este considerata o grava infractiune. Cea mai buna tactica este sa iei masuri astfel încât sa nu apar o sarcina nedorita.

sursa:
http://www.sexaz.ro/avortul/avortul-controverse.htm


"Unirea dintre barbat si femeie este precum comuniunea dintre Cer si Pamant, iar Cerul si Pamantul dureaza vesnic tocmai datorita acestei comuniuni perfecte. Oamenii au uitat acest secret, devenind muritori. Dar cei ce-l cunosc au deschisa in fata lor adevarata cale spre Nemurire" - Shang-Ku-San-Tai

 
Forum » Riddick University » Health & Vitality » Avortul
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2024