Ce este fals despre contracepţie Despre metodele de contracepţie oamenii şi-au format de-a lungul timpului tot felul de convingeri. Specialiştii de la Sănătatea Tv au explicat care sunt plauzibile şi care nu.
Pilulele contraceptive îngraşă
Convingerea că pilulele contraceptive îngraşă are la bază faptul că în urmă cu zeci de ani, la conceperea acestora se foloseau molecule progestative în doze mari. În prezent acestea au scăzut de patru-cinci ori, aşa că dacă punem câteva kilograme în plus, trebuie să ne analizăm mai atent stilul de viaţă şi alimentaţia. Este posibil ca în perioada de acomodare hormonală, să punem 1,5-2 kg în plus, dar după un an de zile, acest lucru se reglează.
Pauza de pilule
După o anumită perioadă de timp este indicată o pauză de administrare a pilulelor contraceptive, spun anumite femei. Adevărul este că din punct de vedere medical, nu există niciun motiv real pentru o eventuală întrerupere, decât în cazul în care nu v-aţi acomodat cu contracepţia hormonală. O pauză reprezintă o expunere la apariţia unei sarcini, sau la diverse dereglari hormonale. În plus, pilulele contraceptive ajută la reglarea menstrei, estomparea sindromului premenstrual.
Astfel, este indicat să nu întrerupeţi administrarea lor, decât la indicaţiile medicului sau dacă vă decideţi să concepeţi un copil.
Sexul în timpul menstruaţiei e sigur
Pentru acest este mit foarte răspândit în rândul femeilor, există motive foarte puternice pentru a-l demonta. Astfel, se pierde din vedere faptul că multe femei au menstre neregulate, sau foarte scurte. De asemenea, un spermatozoid pătruns la nivelul trompelor uterine, poate supravieţui şi 5-7 zile. Astfel că, dacă ovulaţia se produce la 7 zile după contactul sexual neprotejat, este foarte posibil să se producă fecundarea, deci să apară o sarcină.
Scad fertilitatea şi libidoul
Administrarea pilulelor nu influenţează fertilitatea, conform studiilor efectuate asupra acestei probleme. Iar dacă apar probleme de scăderea libidoulul trebuie să ne gândim la alţi factori, cum ar fi stresul, sau diverse tulburări emoţionale.
Determină apariţia cancerului la sân
În lume există zeci de milioane de femei care utilizează pilula contraceptivă, iar acestea sunt monitorizate de medici specializaţi. Astfel putem fi sigure că pilulele contraceptive nu contribuie şi nu influenţează în mod direct apariţia cancerului la sân. Mai mult, contraceptivele hormonale împiedică apariţia cancerului de ovare şi a celui de endometru.
sursa:
http://www.libertatea.ro/stire....20.html