Thursday, 2024-04-25, 22:31:54
Welcome Visitor | RSS
Riddick Campus
Home
Sign Up
Log In
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: yasash, deea  
Forum » Riddick University » Health & Vitality » Contraceptia
Contraceptia
yasashDate: Sunday, 2010-09-26, 20:44:36 | Message # 1
Doctor
Group: Administrators
Messages: 1431
Awards: 5
Status: Offline
Ce este fals despre contracepţie

Despre metodele de contracepţie oamenii şi-au format de-a lungul timpului tot felul de convingeri. Specialiştii de la Sănătatea Tv au explicat care sunt plauzibile şi care nu.

Pilulele contraceptive îngraşă

Convingerea că pilulele contraceptive îngraşă are la bază faptul că în urmă cu zeci de ani, la conceperea acestora se foloseau molecule progestative în doze mari. În prezent acestea au scăzut de patru-cinci ori, aşa că dacă punem câteva kilograme în plus, trebuie să ne analizăm mai atent stilul de viaţă şi alimentaţia. Este posibil ca în perioada de acomodare hormonală, să punem 1,5-2 kg în plus, dar după un an de zile, acest lucru se reglează.

Pauza de pilule

După o anumită perioadă de timp este indicată o pauză de administrare a pilulelor contraceptive, spun anumite femei. Adevărul este că din punct de vedere medical, nu există niciun motiv real pentru o eventuală întrerupere, decât în cazul în care nu v-aţi acomodat cu contracepţia hormonală. O pauză reprezintă o expunere la apariţia unei sarcini, sau la diverse dereglari hormonale. În plus, pilulele contraceptive ajută la reglarea menstrei, estomparea sindromului premenstrual.

Astfel, este indicat să nu întrerupeţi administrarea lor, decât la indicaţiile medicului sau dacă vă decideţi să concepeţi un copil.

Sexul în timpul menstruaţiei e sigur

Pentru acest este mit foarte răspândit în rândul femeilor, există motive foarte puternice pentru a-l demonta. Astfel, se pierde din vedere faptul că multe femei au menstre neregulate, sau foarte scurte. De asemenea, un spermatozoid pătruns la nivelul trompelor uterine, poate supravieţui şi 5-7 zile. Astfel că, dacă ovulaţia se produce la 7 zile după contactul sexual neprotejat, este foarte posibil să se producă fecundarea, deci să apară o sarcină.

Scad fertilitatea şi libidoul

Administrarea pilulelor nu influenţează fertilitatea, conform studiilor efectuate asupra acestei probleme. Iar dacă apar probleme de scăderea libidoulul trebuie să ne gândim la alţi factori, cum ar fi stresul, sau diverse tulburări emoţionale.

Determină apariţia cancerului la sân

În lume există zeci de milioane de femei care utilizează pilula contraceptivă, iar acestea sunt monitorizate de medici specializaţi. Astfel putem fi sigure că pilulele contraceptive nu contribuie şi nu influenţează în mod direct apariţia cancerului la sân. Mai mult, contraceptivele hormonale împiedică apariţia cancerului de ovare şi a celui de endometru.

sursa:
http://www.libertatea.ro/stire....20.html


“Iubirea nu inseamna doar trup, din moment ce are in vedere sentimentul, si nu este doar spirit, din moment ce se consuma intre doua trupuri” - Maurice Merleau-Ponty (Elogiul filozofiei si alte eseuri)

 
lussyDate: Sunday, 2010-09-26, 21:21:02 | Message # 2
Lector
Group: Moderators
Messages: 498
Awards: 1
Status: Offline
Strănutul şi alte metode contraceptive bizare

Acum mult mult timp, oamenii au inventat prezervativul. Iniţial iubiţii foloseau intestine de animale sau chiar din piele. Ulterior, primul care şi-a consemnat invenţia, a fost doctorul italian Gabriello Fallopius, care a creat un prezervativ din in. Dar nu era folosit drept metodă contraceptivă, ci pentru a-i proteja pe îndrăgostiţi de sifilis.

Cu toate acestea, au existat mereu metode... băbeşti prin care femeile se protejau de sarcini nedorite. Spre exemplu, în Egipt, femeile utilizau fecale de crocodil pe care şi le puneau în vagin, în ideea că substanţele conţinute de acesta omorau spermatozoizii.

În secolul II î.e.n, în Grecia, ginecologul Soranus din Efes le sfătuia pe femei să se ungă în zona intimă cu o alifie obţinută din ghimbir.

Dar pentru că alifia nu era mereu la îndemână, Soranus a prezentat şi o altă metodă contraceptivă: strănutul. După terminarea partidei de amor, femeia trebuia să strănute cât putea ea de tare şi... gata. Scăpa de o sarcină nedorită. Din păcate, această metodă nu a dat roade.

O altă metodă folosită de doamnele şi domnişoarele din zona Mediteraneană, era să îşi introducă în vagin bureţi din mare, pe care îi stropeau bine cu lămâie.

sursa:
http://www.libertatea.ro/stire....28.html




Juicy Pussy
 
Forum » Riddick University » Health & Vitality » Contraceptia
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2024