Saturday, 2024-04-20, 08:45:33
Welcome Visitor | RSS
Riddick Campus
Home
Sign Up
Log In
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: yasash, deea  
Forum » Riddick University » Health & Vitality » Sex & Health
Sex & Health
lussyDate: Sunday, 2010-09-26, 21:43:17 | Message # 1
Lector
Group: Moderators
Messages: 498
Awards: 1
Status: Offline
55 de beneficii pentru sanatate aduse de sex

Nu este doar un mod extrem de placut de a petrece timpul cu partenerul de viata... sau (doar) un mod, si mai placut, de a arde caloriile. Sexul are, dupa cum o spun de ceva vreme multi medici si cercetatori, numeroase beneficii asupra sanatatii. Consumarea actului este mai mult decat simpla placere. O buna sanatate sexuala o poate imbunatati semnificativ pe cea fizica. Iar impreuna, acestea ofera un confort psihic de bun augur si o gandire pozitiva.

Elimina stresul si atenueaza depresia! Stresul este un inhibitor ucigator atat pentru femei, cat si pentru barbati. Beneficiile sexului in eliminarea stresului si pentru calmarea depresiei au fost atent demonstrate. In cazul barbatilor, ejacularea destinde sistemul nervos si stimuleaza eliberarea de endorfine, substante ale placerii secretate de creier. In cazul femeilor, absorbtia spermei functioneaza ca un antidepresiv natural si ajuta la eliminarea stresului. Indivizii deprimati si foarte stresati tind sa aiba mai putine contacte sexuale. Acest lucru, sunt de parere unii doctori, este tocmai opus la ceea ce ar trebui sa faca, o capcana in care cei nefericiti nu trebuie sa cada, tocmai pentru ca isi refuza, de buna voie, leacul.

Domoleste durerea! Tandreturile si sexul in afara dormitorului, adica in alte locuri decat cele conventionale pentru acest gen de activitate intima, reprezinta o buna strategie de mentinere a scanteii pasiunii unui cuplu. Cei mai multi nu isi pot duce jumatatea pe o insula pustie, pentru o evadare romantica, insa acest lucru nu este necesar pentru obtinerea unui alt beneficiu al sexului: indepartarea durerii. Cel mai eficient analgezic creat vreodata este orgasmul. Cantitatea uriasa de endorfine (substante cu o structura chimica similara cu cea a morfinei) eliberata de aceasta reactie fiziologica in corpul uman, are efectul de a atenua consistent orice durere trupeasca. De asemenea, o idee buna este sexul in apa, intrebuintat in multe terapii. Nu necesita o insula pustie si nici cheltuieli. Daca sexul este bun si orgasmul si mai bun, sexul orgasmic in apa va indeparta orice durere cu mana.

Ajuta la uitarea problemelor si sporeste bucuria! Datoriile la banci iti dau dureri de cap, iar facturile se aduna? Problemele financiare provoaca animozitati in majoritatea cuplurilor. Preferabil, inainte ca lucrurile sa degenereze spre replici nedorite si reactii necontrolate, partenerii ar trebui sa faca sex. Pentru ca sexul ne ajuta sa uitam de probleme. De asemenea, imbunatateste intimitatea, ofera un bun tonus dispozitiei si sporeste imaginatia. O partida obisnuita cu partenerul ar putea fi de ajuns pentru a calma spiritele si a stimula starea de multumire si bucurie. Poate ca nu va rezolva problema banilor, insa reglarea diferentelor intr-o placuta incolacire orizontala s-a dovedit a oferi acelasi nivel de satisfactie unui cuplu, echivalent cu obtinerea unui venit suplimentar de 100.000 de dolari pe an. Stiintific.

Modeleaza silueta si intretine sanatatea cardiovasculara! O alta strategie de mentinere a scanteii este... "sexul sportiv". Dragostea vulcanica, actul sexual in care se lasa cu rostogoliri, rasuciri si controrsionari, cu miscare multa adica, poate arde pana la 700 de calorii. In acelasi timp, sexul mai potolit si mai putin viguros poate produce arderi de cel putin 200 de calorii. Este, cu certitudine, cea mai buna metoda de mentinere a siluetei sau de pierdere in greutate; reprezinta arderea caloriilor in cel mai placut mod. In plus, reprezentantele sexului frumos ar trebui sa stie ca, fiind pasionale cu partenerii lor, le pot proteja si intari inimile. Sexul scade presiunea arteriala si sporeste sanatatea cardiaca, reducand riscul infarctului. Totodata, creste forta, flexibilitatea si tonusul muscular. Ar putea fi chiar un bun tratament de prevenire a atacurilor cerebrale.

Orgasmul = 10 leacuri medicale naturiste! Contrar obiceiului puternic vehiculat, migrenele nu reprezinta deloc un motiv pentru a evita sexul, ci, dimpotriva, o scuza foarte bune de a-l face cat mai repede, pentru a scapa de durerea de cap. Tot sexul este, practic, leacul pentru raceala comuna, "aspirina saracului", asa cum mai este impamantenit la romani. Activitatea sexuala nu stimuleaza doar endorfinele, generoase in a da senzatii placute, dar si anticorpii, care protejeaza organsimul impotriva gripei si a racelii. Sexul consumat o data pe saptamana produce niveluri cu pana la 30% mai ridicate de imunoglobulina A, intarind sistemul imunitar si combatand mai eficient bolile.

Potenteaza simturile! Sexul poate elibera un nas infundat, fiind un antihistaminic natural. Poate ajuta chiar la combaterea febrei si a astmului. Dupa zbaterea pe sub cearsafuri, hormonul denumit prolactina genereaza noi neuroni in lobul olfactiv al creierului. Aceasta inseamna ca, dupa "dansul la orizontala", simtul mirosului este mai ascutit. De fapt, dupa o partida de sex, toate simturile umane sunt potentate, inclusiv papilele gustative. In plus, ajuta la dantura, atat la culoarea alba cat si la consistenta sanatoasa. Ingrediente mai naturale decat mineralele din sperma, ca zincul si calciul, nu pot fi obtinute, iar acestea s-au dovedit a combate cariile. Seleniul, un alt ingredient spermatic, ar putea avea un oarecare rol in lupta impotriva cancerului.

De ce este sexul bun pentru ea? Oferirea unor partide satisfacatoare de sex partenerelor le poate intretine sanatatea reproductiva. Cu cat o femeie are parte de mai mult sex, cu atat va produce mai multi hormoni responsabili de libido. Altfel spus, un numar mai mare de contacte sexuale starneste o si mai mare dorinta pentru sex. A face dragoste poate creste nivelul de estrogen al organismului femeii, care protejeaza impotriva osteoporozei si a Alzheimerului. De asemenea, sexul poate preveni endometrioza la femei. Doamnele si domnisoarele care au parte de sex macar o data pe saptamana poseda cicluri menstruale mai regulate decat acelea care se bucura mai rar de acest gen de activitate. Sexul promoveaza fertilitatea femeilor, prin regularizarea tiparelor menstruale. Mai mult, endorfinele eliberate de organismul feminin in timpul actului coital ajuta la alinarea durerilor artritice si la usurarea crampelor musculare. In acelasi timp, daca in viata femeii urmeaza o nastere, se pare ca sperma din sistemul sau poate usura aducerea pe lume a fatului. Adica da, sexul poate ajuta o femeie sa suporte o nastere naturala, fara medicamente si calmante, si mai ales fara operatie cezariana.

Sexul reduce riscul de cancer la prostata! Tot sexul pare a fi raspunsul si pentru o prostata mai fericita si mai sanatoasa. La varste curpinse intre 20 si 30 de ani, barbatii pot reduce cu pana la 30% sansele de a face cancer la prostata daca ejaculeaza de peste cinci ori pe saptamana. Dar si cei mai varstinici pot beneficia de pe urma sexului cu frecventa ridicata, deoarece, peste 20 de orgasme / lunar sunt asociate cu un risc mult mai scazut de cancer prostatic. Cu cat climaxurile barbatului sunt mai dese, cu atat este acesta mai putin expus unei asemenea afectiuni.

Risc de cancer la san diminuat si un mai bun control al vezicii! Sexul sustine si reducerea riscului de cancer la san in cazul femeilor care nu au nascut niciodata. Un studiu a demonstrat ca, daca o femeie mareste frecventa contactelor sale sexuale, scade semnificativ posibilitatile dezvoltarii unui cancer mamar. In plus, sexul intareste muschii pelvianici, care controleaza fluxul de urina. Exercitiile Kegel se intampla in mod natural in timpul sexului, oferindu-i femeii un mai bun control al vezicii urinare.

Sexul cladeste increderea si imbunatateste intimitatea! Cand un barbat si o femeie fac dragoste, acest lucru, evident, contribuie la consolidarea si la imbunatatirea intimitatii celor doi. Sporeste si dorinta. Daca unul dintre parteneri nu are o dorinta sexuala foarte pronuntata, cu cat va face mai mult sex cu celalalt, cu atat si-o va dori mai mult. Potrivit unor studii, nivelul de oxitocina al barbatului se potriveste cu cel al femeii dupa finalizarea actului sexual. Atunci, ambii parteneri vor fi mai predispusi sa isi doreasca tandreturi. Unii oameni, cu cat se simt mai iubiti, cu atat le creste mai mult respectul de sine. Totusi, indiferent de aceasta tendinta, starea de spirit se imbunatateste oricum multumita sexului. Atunci cand lucrurile merg foarte bine in pat, increderea de sine creste si acest lucru devine vizibil in alte aspecte ale vietii. Este, practic, ceea ce ne face mai indrazneti si mai neinhibati in ce priveste dorintele noastre sexuale.

Vindeca rani si inimi! Vindecarea poate fi privita in multe feluri. Uneori, o relatie are nevoie sa se vindece. Alteori, o persoana trebuie sa fie vindecata. Poate fi vorba de o rana sau despre o afectiune de tipul diabetului. Au existat studii care au conchis ca "sexul vindeca". Activitatea sexuala poate contribui la refacere pana in punctul in care celulele se regenereaza, iar ranile se vindeca mai repede. Oxitocina face bine corpului in multe privinte.

Longevitate: trai lung si sex frecvent! Sexul mai este considerat si "Fantana Tineretii". Pentru a prelungi viata si a creste vitalitatea, sexul frecvent ar putea fi un raspuns, atat pentru barbati, dar mai ales pentru femei. Sexul este benefic pentru vitalitatea barbatilor atunci cand au parte si de odihna adecvata. Pentru femei, este pur si simplu benefic; acele doamne si domnisoare care au orgasm cel putin o data pe saptamana isi scad cu 50% sansele mortalitatii comparativ cu acelea care au unul mai putin de o data pe luna. Barbatii care fac sex regulat isi reduc, de asemenea, la jumatate sansele de a suferi de un atac cerebral. Toti hormonii nostri de dupa sex ne ajuta sa cream legaturi si sa cladim incredere, dar contribuie si la combaterea imbatranirii. Cu cat mai mult orgasme, cu atat mai bine. Traiesti mai mult si esti mai flexibil. Facand sex, creste starea de bine si dipozitia de a te distra, arzand de dorinta pentru urmatoarea partida. Nu este de mirare de ce sexul este un factor de ridicare a moralului si un leac natural impotriva lipsei de chef.

Jucarii erotice pentru imbunatatirea vietii sexuale... varianta eco! Si ecologistii au nevoie de jucarii sexuale. Achizitioneaza jucari eco-sexuale si imbunatateste-ti imaginatia in acelasi timp. Exista multe tipuri de lenjerie "verde". Exista chiar firme care produc mici vibratoare cu celule fotovoltaice, alimentate de Soare. Vopseaua de corp comestibila vine in opt arome diferite si este extrasa din fructe crescute organic. Sunt si lumanari care se topesc si se transforma in uleiuri de corp cu extract de vitamina E, avocado si migdale. Pentru cei mai perversi nu este de lepadat nici biciul fabricat manual din parti reciclate din anvelope de masina. Mai exista si inele reincarcabile pentru erectie. Aceste jucarii, asezonate cu sexul, vor ajuta la imbunatatirea imaginatiei, impiedicand rutinarea vietii sexuale.

Sexul energizeaza si stimuleaza un somn odihnitor! Aventurile pasionale pot fi atat nesabuite cat si... intelepte. Lumea este infometata de romantism. Curtoazia si cavaleria dau roade in dormitor, iar cei care le pun in aplicare nu vor regreta. Pentru femei, testosteronul pe care il absorb din sperma, este un bun energizant. Pentru barbati, cu cat fac mai mult sex, cu atat produc mai mult testosteron, factorul determinant pentru dorinta sexuala. Ambele parti obtin un imbold de energie facand sex. In acelasi timp, acesta intretine si un bun somn. Oxitocina eliberata in timpul orgasmului ajuta si ea la odihna.

Concluzia finala? Sexul este bun de la cap la coada, nu doar pentru satisfacerea fanteziilor si a dorintelor erotice, dar este chiar un panaceu, pentru trup si pentru suflet. Dragostea este limba universala pe care o vorbesc, nu doar toti oamenii, dar si toate celulele oamenilor. Nu este ca si cum cineva avea nevoie sa fie convins sa faca sex, pentru ca placerea este una acceptata de toata lumea, insa stiind si numeroasele beneficii concrete ale acestei activitati hedoniste, se pare ca nu trebuie stat pe ganduri atunci cand ocazia se iveste si "magia" se poate intampla in deplina siguranta.

sursa:
http://www.descopera.ro/stiinta....-de-sex




Juicy Pussy
 
yasashDate: Saturday, 2010-10-16, 20:06:11 | Message # 2
Doctor
Group: Administrators
Messages: 1431
Awards: 5
Status: Offline
De ce sexul este cel mai bun medicament ...

Menţine tinereţea

Oamenii care au o viaţă sexuală activă trăiesc mai mult, pentru că sexul menţine inima sănătoasă. Mai multe studii au arătat că sexul regulat, la vârste înaintate este departe de a produce un atac de cord, putând chiar preveni astfel de situaţii. De asemenea, un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Queens din Belfast a constatat că sexul de trei ori pe săptămână, reduce la jumătate riscul de infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

Consolidează sistemul imunitar

S-a descoperit că sexul practicat o dată sau de două ori pe săptămână ridică nivelul de anticorpi din organism, care pot proteja de infecţii virale şi bacteriene.

Reduce riscul de a muri

Un studiu australian a constatat că persoanele care au avut un orgasm de cel puţin trei ori pe săptămână au redus cu 50% posibilitatea de a muri, din orice motiv medical, decât cele care nu au avut orgasm.

Mai multă forţă de atracţie

Cuplurile care fac sex de cel puţin trei ori pe săptămână, au aspect mai tânăr şi sunt mai atrăgători, decât cei care fac dragoste mai puţin. Această cercetare a fost realizată de către psihologul Dr. David Weeks, timp de 10 ani.

Reduce ridurile

În timpul actului sexual creşte nivelul de estrogen din organism, acest lucru fiind foarte benefic pentru calitatea pielii, netezind liniile fine. După menopauză, pielea poate deveni mai uscată, şi mai ridată, dar estrogenul eliberat in timpul sexului regulat, poate să combată ridurile.

Aduce fericire

Oamenii care fac dragoste des sunt mai încrezători în forţele proprii şi au o stimă de sine ridicată, fapt ce îi face mai optimişti şi mai plini de viaţă, arată un studiu realizat de un grup de cercetători de la de Universitatea din Texas.

sursa:
http://www.libertatea.ro/stire....04.html


“Iubirea nu inseamna doar trup, din moment ce are in vedere sentimentul, si nu este doar spirit, din moment ce se consuma intre doua trupuri” - Maurice Merleau-Ponty (Elogiul filozofiei si alte eseuri)

 
riddickDate: Tuesday, 2010-10-26, 17:39:49 | Message # 3
Professor
Group: Administrators
Messages: 581
Awards: 1
Status: Offline
Sexul, elixirul tineretii si stimulent al sistemului imunitar

Ca sexul ne face mult bine, am tot auzit, dar cercetatorii de la o universitate din Pennsylvania au vrut sa demonstreze ca inca n-am auzit toate binefacerile activitatii sexuale.

Doctorul Carl Charnetski care a condus studiul pe aceasta tema s-a laudat cu urmatoarele descoperiri:

1. sexul intareste sistemul imunitar - persoanele care fac sex minimum o data sau de 2 ori pe saptamana au un nivel ridicat de imunoglobina A;

2. sexul tine cancerul departe - timp de 35 de ani doctorul a tinut sub observatie mai multi barbati, iar cei care au ejaculat de mai multe ori au avut cu 33% mai putine sanse sa sufere de cancer de prostata, fata de cei care au ejaculat mai rar;

3. sexul este un fel de elixir al tineretii - studiul a fost realizat in Royal Edinburgh Hospital Scotland si a demonstrat ca cei care fac sex in jur de 4 ori pe saptamana arata cu vreo 10 ani mai tineri decat sunt in realitate.

In plus, ta descoperire, de aceasta data a cercetatorilor italieni, vine in sprijinul mariajului. Uniunea intre doua persoane se pare ca mareste speranta de viata. Daca au un partener de viata, persoanele de ambele sexe au cu 12% mai multe sanse sa traiasca mai mult.

In cazul persoanelor divortate sau despartite exista cu 16% mai multe sanse sa moara mai repede decat cele casatorite, dupa varsta de 65 de ani. Un cuvant greu de spus in aceasta privinta il are - surpriza! - sexul, care torita starii de bine pe care o genereaza si a exploziei hormonale benefice, prelungeste viata.

Iar intr-o cercetare care s-a intins pe o perioada de 10 ani, un medic american a descoperit ca barbatii care au avut mai multe orgasme au trait mai mult decat cei care au avut mai putine (cum le-o fi numarat? Orgasmele...).

sursa:
http://www.csid.ro/sex....2780076


Alea iacta est !
 
nykoDate: Wednesday, 2010-10-27, 17:09:37 | Message # 4
Graduate
Group: VIP
Messages: 160
Awards: 0
Status: Offline
6 descoperiri surprinzătoare legate de sex

Aţi crede că după ce oamenii au făcut sex de mai bine de un mileniu, se ştie tot ce este de ştiut despre acest tip de 'activitate'. Ei bine, nu este aşa, ci oamenii de ştiinţă descoperă constant noi lucruri importante despre rolul sexului în vieţile noastre. Iată câteva din cele mai surprinzătoare descoperiri:

Sexul nu are vârstă

Mai mult de jumătate din cetăţenii de vârsta a treia din toată lumea întreţin relaţii sexuale, contrar a ceea ce se credea până acum, anume că au fost activi doar în tinereţe. Un studiu al cercetătorilor din Marea Britanie a dezvăluit că mai mult de jumătate din persoanele cu vârste cuprinse între 75 şi 85 de ani fac sex de cel puţin două ori pe lună.

Bărbaţii au o viaţă sexuală mai lungă decât femeile

Cu toate că bărbaţii au o speranţă de viaţă medie mai redusă decât a femeilor, din punct de vedere sexual masculii sunt avantajaţi. Potrivit oamenilor de ştiinţă, de la vârsta de 55 de ani, bărbaţii mai au înainte o medie de 15 ani de activitate sexuală, în timp ce femeile se mai pot bucura de acest lucru în jur de zece ani.

De ce aşteaptă femeile

Cele mai multe femei preferă să aştepte mai mult timp până să facă sex cu partenerul lor, într-o relaţie nouă. Motivul, susţin specialiştii, este unul biologic - ele aşteaptă să găsească parteneri mai adecvaţi, iar bărbaţii acceptă să aştepte pentru a arăta într-un final că sunt destul de buni.

Plăcerea poate provoca durere

Bărbaţii cei mai activi sexual între vârstele de 20 şi 30 de ani, în special cei care se masturbează frecvent, prezintă un risc mai mare de a face cancer de prostată, spun cercetătorii de la University of Nottingham. Ce este mai ciudat, totuşi, riscul acestei boli scade odată cu înaintarea în vârstă, iar relaţiile sexuale întreţinute după vârsta de 50 de ani îi pot proteja de afecţiune.

Sexul şi fericirea merg mână în mână

Femeile care sunt satisfăcute în dormitor sunt mai fericite, indiferent de vârstă. Încă nu s-a descoperit, însă, dacă femeile sunt fericite datorită activităţii sau dacă femeile fericite fac mai mult sex. Medicul Susan Davis de la Monash University, Australia, este de părere că un libido scăzut afectează respectul pentru sine şi asta le poate afecta relaţia.

Celebrul 'punct G' ar putea să nu existe

Punctul G, despre care vorbeşte mai toată lumea când vine vorba de satisfacerea femeii ar putea să... nu existe. Se credea că punctul G este o zonă de mărimea unui bob de fasole din vagin care ar putea duce femeia pe culmile plăcerii, însă un studiu recent a arătat că este de fapt un lucru imaginar.

sursa:
http://www.libertatea.ro/stire....81.html


 
izaDate: Sunday, 2010-10-31, 21:49:12 | Message # 5
Graduate
Group: Multimedia
Messages: 164
Awards: 0
Status: Offline
Ştiai că...o partidă de sex = -300 de calorii

Ai o relaţie stabilă sau pur şi simplu eşti o femeie activă sexual? Nici nu se putea mai bine! Poţi să îmbini utilul cu plăcutul, trăind clipe de extaz şi slăbind în acelaşi timp. Cercetătorii au calculat cu exactitate câte calorii poţi arde în timp ce faci dragoste.

- Cinci partide de sex pe săptămână te fac să arzi circa 1.650 de calorii.

- O partidă de sex de 30 de minute, înseamnă minus 300 de calorii.

- O partidă de sex oral de jumătate de oră te ajută să scapi de 100 de calorii.

- Când îţi dezbraci partenerul, mai dai jos 12 calorii.

- Dacă alegi să-i pui tu prezervativul, această acţiune te face să scapi de încă 6 calorii.

- Dacă vă sărutaţi timp de o oră, ardeţi 68 de calorii.

100 de grame de ciocolată = +525 calorii

De cealaltă parte a baricadei, multe femei fără partener, deprimate şi fără o viaţă sexuală activă, îşi găsesc refugiul sufletesc în... ciocolată.

Explicaţia este destul de simplă: consumul de ciocolată accelerează producţia de endorfine (hormonii fericirii) în organism, alungând astfel starea de depresie. Ciocolata consumată moderat nu reprezintă nici un pericol, dar doamnele depresive au tendinţa să o mănânce în cantităţi destul de mari, iar atunci intervin şi belelele.

Dintre toate alimentele, ciocolata îngraşă cel mai mult. Gândeşte- te că 100 de grame de ciocolată au peste 500 de calorii, iar ca să le dai jos trebuie să alergi, în medie, 8 kilometri! Ca să nu mai vorbim de colăceii de grăsime din jurul taliei şi celulita, provocate de consumul în exces de ciocolată!

sursa:
http://www.libertatea.ro/stire....85.html


 
yasashDate: Sunday, 2010-11-07, 16:20:09 | Message # 6
Doctor
Group: Administrators
Messages: 1431
Awards: 5
Status: Offline
237 motive bune (sau rele) pentru a face sex

Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Texas si dat publicitatii anul trecut a demonstrat ca, atunci cand vine vorba despre ceea ce-i indeamna pe oameni sa faca sex, lucrurile nu stau tocmai simplu. Exista o infinitate de motivatii care-i imping unul catre celalalt si nu toate sunt usor de inteles.

De ce fac oamenii sex? Primele raspunsuri par la mintea cocosului: din dragoste, pentru a face copii, pentru ca „au chef“. Nu neaparat in aceasta ordine, dar surprinzator este ca, potrivit studiului (cel mai detaliat de pana in prezent) condus de David Buss si Cindy Meston, profesori de psihologie la Universitatea din Texas, motivele sunt de fapt neasteptat de multe. Dintr-o perspectiva istorica, arata studiul, „ratiunile pentru care persoanele intretin raporturi sexuale au fost dintotdeauna considerate putine si simple, dar sunt in schimb foarte multe si complexe din punct de vedere psihologic“. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au realizat doua analize. In prima, un esantion de 203 barbati si 241 de femei a pus pe hartie, unul cate unul, toate „motivele bune pentru a...“, in final peste 700! Lista a fost ulterior sintetizata si redusa la 237. In cel de-al doilea studiu (503 barbati si 1.046 de femei), s-a ajuns la un top in toata regula, evidentiindu-se patru categorii de raspunsuri (in functie de tipul de impuls aflat la baza: nevoia fiziologica, dorinta de a urmari un obiectiv, un factor emotional sau nesiguranta) si 13 motivatii principale.

La acest soi de indicator au fost raportate mai apoi toate cele 237 de motivatii, pentru ca oamenii de stiinta sa obtina un tablou cat se poate de clar nu numai asupra motivelor cele mai banale sau cele mai stranii pentru care oamenii se angajeaza in raporturi sexuale, ci si asupra diferentelor la acest capitol dintre barbati si femei. La cele doua sexe, clasicele Topuri 5 se aseamana, cu exceptia catorva „detalii“: pe locul 5 femeile pun dragostea fata de partener, in timp ce, la barbati, acelasi motiv nu se califica decat pe locul 8. O alta diferenta: pe locul 8 al topului feminin se afla „Fac sex pentru ca e distractiv“, raspuns situat in topul masculin pe locul 4. Potrivit lui David Buss si Cindy Meston, barbatii dau dovada de o tendinta clara de a corela sexul unor motivatii cu caracter fizic („avea un corp frumos“, „era supersexy“) sau pur si simplu unor oportunitati („era disponibila“, „bause si am profitat de ocazie“). Cand spun „motive neobisnuite“, cercetatorii se refera la cele mai putin votate din numarul celor 237 cuprinse in top. Avand in vedere procentul acestora in cadrul raspunsurilor, faptul pare o binecuvantare. Dar asta nu inseamna ca ele trebuie subevaluate, avertizeaza oamenii de stiinta.

Asadar, dincolo de motivatiile mai mult sau mai putin atipice pentru care ajungem in pat cu cineva, ce ne impinge sa facem sex atunci cand nu procreerea este scopul final? Care este „motorul“ dorintei sexuale? Adeseori, spun psihologii, in spatele unei motivatii chiar banale sau deconcertante exista un cumul de ratiuni profunde, pe care persoana in cauza le constientizeaza cu greutate sau, atunci cand se intampla sa o faca, nu prea vorbeste despre ele. Potrivit psihologiei moderne, dorinta sexuala este o componenta individuala ce se naste dintr-o alchimie unica in orice individ, dintr-un amestec de elemente biologice, psihice, educationale si sociale. Pentru sexologi, sexul este inainte de toate un foarte bun „adeziv“, ce tine unite psihicul si fizicul.

Iar daca pulsiunile care ne imping sa facem sex variaza de-a lungul vietii, si mai evidente sunt diferentele dintre barbati si femei. De altfel, unele dintre concluziile la care au ajuns Meston si Buss le confirma: masculii, potrivit cercetatorilor texani, au tendinta de a intra in actiune impinsi de cauze fizice, in timp ce femeile sunt mai sensibile la emotiile pe care le incearca. Lasand la o parte stereotipurile exigentelor sexuale diferite ale femeilor si barbatilor, nivelurile ridicate de testosteron ale celor din urma stau la originea unei mai mari reactivitati, mai ales la stimulii vizuali. De aceea reactia/raspunsul sexual masculin este in general mai rapid decat cel feminin. Dimpotriva, excitatia sexuala feminina – conditionata printre altele si de alternanta hormonala la care e supusa femeia in decursul unui ciclu menstrual – este mai filtrata de factori relationali, de cuplu, femeia fiind in mod cultural obisnuita sa asocieze sexualitatea reproducerii si posibilitatii de a instaura o relatie amoroasa stabila si de durata.

Cele mai insolite motive (dar si mai rare, din fericire)

PENTRU BARBATI
1. mi-a oferit droguri
2. am vrut sa-i dau o boala venerica
3. am vrut sa ma pedepsesc
4. am vrut sa pun capat relatiei pe care o aveam
5. din plictiseala

PENTRU FEMEI
1. am vrut sa-i dau o boala venerica
2. pentru bani
3. pentru o marire de salariu
4. pentru a fi acceptata de grup (initiere)
5. din plictiseala

Creierul, organ sexual

Dorinta poate parea esenta comportamentului sexual uman, dar este doar actul central intr-o lunga piesa de teatru al carei text e scris in buna parte in gene. Mai multe descoperiri facute in ultimii zece ani au ridicat creierul la „rang“ de organ sexual cu acte in regula, scotand in evidenta si o „bizarerie“: cele doua sexe dispun de versiuni profund diferite ale acestuia. Totul gratie activitatii „desantate“ a testosteronului, hormon capabil sa masculinizeze creierul la fel cum face cu trupul. Este o opinie falsa ca diferentele dintre creierul barbatului si cel al femeii sunt mici si insignifiante, afirma cu tarie Larry Cahill, de la Universitatea Irvine din California. Regiuni intinse ale cortexului, unde au loc multe dintre cele mai sofisticate procese ale gandirii, sunt mai dense la femei. Hipocampul, unde se formeaza primele amintiri, ocupa o portiune mult mai mare in creierul feminin. Ba mai mult, tehnicile de imagistica cerebrala au inceput sa arate ca barbatii si femeile isi folosesc creierul in moduri diferite chiar si atunci cand fac acelasi lucru, ca versiunile masculine si feminine ale creierului opereaza dupa scheme diferite, in pofida puternicei influente culturale.

Amorul, ce stres!

Barbati si femei: universuri indepartate, apropiate nu de dragoste, ci de hormoni. Aceasta este concluzia ultimelor cercetari in materie ale psihiatrului Donatella Marazziti, de la Universitatea din Pisa. Ea a studiat fenomenul indragostirii din punct de vedere biologic, demonstrand ca, in faza de inceput a unei relatii amoroase, nivelul hormonului masculin, testosteronul, scade la barbati si creste la femei. Cu alte cuvinte, se asista la un soi de convergenta hormonala care reduce – cel putin la acest nivel – diferentele dintre cele doua sexe. Intr-un anumit sens, barbatul devine un pic mai femeie, iar femeia un pic mai barbat, explica Marazziti, in opinia careia variatiile nivelului de testosteron par a constitui operatia prin care natura apropie cele doua sexe. Indragostiti si dezechilibrati: 12 femei si tot atatia barbati care au declarat pe propria raspundere ca se simt indragostiti au fost comparati cu 24 de persoane singure sau implicate in relatii stabile, asadar, fara „simptomele“ tipice dragostei.

Notabile s-au dovedit a fi diferentele hormonale dintre cele doua grupuri: atat de evidente, incat Andreas Bartels, de la University College din Londra, a avansat ipoteza ca dezechilibrele hormonale ar putea fi legate in realitate de ritmurile accelerate ale activitatii sexuale la debutul pasiunii. Teoria insa nu o convinge pe Marazziti, intrucat este un fapt dovedit ca, la barbat, intensificarea activitatii sexuale comporta mai degraba o crestere a nivelului de testosteron, decat o diminuare. Amorul, ce stres! Alaturi de rezultatele privitoare la nivelurile de testosteron, interesante sunt si cele ce se refera la hormonul stresului, cortizolul, al carui nivel este foarte ridicat la indragostiti. Studiile asupra componentei biochimice a indragostirii i-au adus deja psihiatrei din Pisa premiul alternativ lgNobel pentru chimie in 2000.O recunoastere ironica acordata in fiecare an celor mai improbabile studii in diferite domenii ale stiintei. Lui Marazziti premiul i-a fost atribuit pentru descoperirea faptului ca a te indragosti este identic, din punct de vedere biochimic, cu declansarea unei tulburari compulsiv-obsesive.

Oameni si soareci

Femela de soarece nu da dovada de prea multa fantezie la „asternut“. Atunci cand se imperecheaza, este prea putin „cooperanta“ si lasa masculul sa faca toata treaba. In schimb, daca din intamplare este privata de organul lui Jacobson (sau vomeronazal), chiar si cea mai docila dintre soricioaice devine o fanatica a sexului extrem, in sensul ca sare la propriu pe alte exemplare, masculi sau femele, ce se nimereste.
Un experiment realizat la Universitatea Harvard (SUA) a tinut sub observatie un grup de soareci-femele carora le fusese inhibata productia unei proteine – TRPC2 – prezenta in membrana celulelor organului vomeronazal. Aceasta structura nu este altceva decat un ansamblu de celule olfactive in masura sa perceapa feromonii, substantele chimice destinate sa activeze atractia sexuala. Lasate o luna intr-un ambient controlat, femelele cu organul lui Jacobson compromis si-au facut de cap, punand in act strategii si comportamente tipice masculilor din specia lor. La fel ca masculii, ba chiar mai rau: pe langa ca au sarit de-a dreptul pe ceilalti soareci mimand miscari pelviene, s-au dovedit si deosebit de agresive. In plus, cele care au nascut pui i-au neglijat si nu i-au aparat de agresiunile celorlati. Studiul a evidentiat un fapt necunoscut: nu exista, cel putin in cazul soarecilor, un creier masculin si unul feminin, cum se credea. „La soareci exista un singur tip de creier, in interiorul caruia un intrerupator biochimic stabileste comportamentul cel mai adecvat fata de sexul biologic“, afirma Catherine Dulac, autoarea studiului de la Harvard. La om, organul vomeronazal este inactiv, asa ca problema este mai complexa. Totusi, studiul da de gandit asupra posibilitatii ca si la animale, si la oameni acest comportament sexual sa nu fie corelat atat fiziologiei creierului, cat influentelor biochimice.

Oxitocina, bat-o vina!

Ronald Glaser, director al Institutului de Medicina Comportamentala din cadrul Universitatii din Ohio, a analizat compozitia chimica a excitatiei amoroase: pe parcursul acestei faze, corpul uman incepe sa produca o anumita cantitate de oxitocina, substanta cu reputatia de „hormon al dragostei“, pentru capacitatea ei de a crea legaturi emotionale stranse intre indivizi. In timpul unui orgasm, oxitocina, al carei rol mai cunoscut este acela de a controla contractiile uterului femeii pe parcursul nasterii, ar fi prezenta in sange intr-o cantitate de cinci ori mai mare fata de cea normala. Si tocmai in acest moment si-ar descatusa toate efectele benefice: de reglare a temperaturii corporale, a batailor inimii si a presiunii sanguine, de facilitare a coagularii sangelui si de intarire a sistemului imunitar.

sursa:
http://www.descopera.ro/cultura/2756036-razboaiele-de-sub-cearceaf/p3


“Iubirea nu inseamna doar trup, din moment ce are in vedere sentimentul, si nu este doar spirit, din moment ce se consuma intre doua trupuri” - Maurice Merleau-Ponty (Elogiul filozofiei si alte eseuri)

 
nykoDate: Monday, 2010-12-06, 21:33:25 | Message # 7
Graduate
Group: VIP
Messages: 160
Awards: 0
Status: Offline
18 moduri prin care să menţii o relaţie sexuală de calitate

Probabil că nimeni nu ţi-a spus asta d,ar sexul este foarte bun pentru organismul tau: îţi întăreşte sistemul imunitar, te elibereză de stress şi eliberează in organism hormoni care îţi îmbunătăţesc starea psihică, dar calmează şi durerile.

Iată câteva moduri prin care să îţi poţi îmbunătăţi viaţa sexuală:

1. Fă sex cât mai des! Făcând sex cât mai des îţi măreşti cantitatea de testosteron din corp, acesta fiind principalul hormon responsabil de libidou, şi la bărbaţi şi la femei.
2. Pentru bărbaţi: dacă fumezi, lasa-te! Dacă nu ai un motiv mai bun să te laşi de fumat iată unul: fumatul poate bloca circulaţia sângelui prin venele penisului la fel de uşor cum blochează circulaţia prin arterele inimii. Circulaţia bună a sângelui prin penis menţine erecţia puternică şi de lungă durată.

3. Dacă nu mai ai 20 de ani şi iei si nişte medicamente, pune-le pe o listă pe toate şi elimină-le pe cele ce au ca reacţii adverse somnolenţa şi lipsa cheful. Peste 200 de medicamente fac asta, din care cele mai frecvente sunt cele ce combat hipertensiunea, cele pentru bolile de stomac, de inimă sau antidepresivele. Bineînţeles că nu trebuie să te opreşti din a le lua dacă sunt absolut necesare, dar poţi ruga doctorul/farmacistul să îţi dea alt brand de medicamente, să schimbi dozajul sau orele la care le iei.

4. Mergi în vacanţă! Un foarte bun mod pentru a-ţi creşte libidoul este o vacanţă departe de oraş, departe de muncă şi stress, departe de zgomot. Dacă nu ai bani pentru o vacanţă, ceea ce este foarte probabil, pur şi simplu vorbiţi despre ata. Uitaţi-vă la poze şi imaginaţi-vă cum ar fi, sau cum va fi în cazul în care plănuiţi o vacanţă. Cu siguranţă vă va creşte apetitul sexual mai mult decât o discuţie despre societatea în care trăiţi sau situaţia economică.

5. Pentru femei: Kegel! Dacă numele nu vă spune nimic, atunci vă spunem noi: Kegel este un exerciţiu al vaginului, prin care trebuie să vă contractaţi muschii vaginali. Trei serii de câte 20 de repetări pe zi sunt suficiente. Acest exerciţiu întăreşte muşchiul pubococcigian, muşchi ce are un rol foarte important în atingerea orgasmului.

6. Uitaţi-vă la un film porno! Discutaţi despre ce vă place şi ce nu vă place în timpul actului sexual.

7. Deschide-ţi ochii când îţi săruţi partenerul/partenera. Uitându-te în ochii lui/ei în acel momentă dă un plus de încredere, de onestitate.

8. Spune-i mereu la ce te gândeşti, sexual vorbind. Dacă îl vezi în timp ce lucrează din greu la ceva şi te excită când vezi picătura de sudoare în timp ce i se scurge de pe faţă, spune-i. Dacă ai probleme la job iar ea te alină cu vorbe bune, cu o mângâietură fină, cu un masaj şi te simţi norocos că ea este alături de tine, că eşti bucuros că sunteţi un cuplu, spune-i. Aceste lucruri spuse cu voce tare imbunatatesc relaţia voastra, rezultatul fiind vizibil şi în pat.

9. Jucaţi un joculeţ erotic. Poate să fie un joc în care vă prefaceţi că abia v-aţi cunoscut. Scoate-o în oraş şi cumpără-i flori. Cumpăraţi o lenjerie sexy pentru el.
10. Creaţi-vă propriile ritualuri. Aici nu mai este vorba despre sex, ci despre relaţia voastră. De la trezitul cu o cafea fierbinte dimineaţa în locul alarmei enervante de la ceas/telefon, la a-i pregăti o baie calduţă cu spumă în mijlocul zilei, la o cină într-un restaurant preferat în fiecare miercuri, în timp ce majoritatea oamenilor sunt "blocaţi" în faţa televizorului acasă, până la a-i face un masaj la picioare în timp ce vă uitaţi la un film.

11. Ai grijă de corpul tău. Mergi la un masaj! Fă-ţi pedichiura sau manichiura sau orice altă modalitate găseşti să te simţi bine în pielea ta. Cu cât te simţi mai bine cu tine, cu atât calitatea vieţii tale creşte, odata cu ea şi cheful. Exerciţiile fizice sunt probabil cele mai importante. Cu un tonus muscular menţinut şi încederea în tine creşte, plus că vascularizarea bună face minuni.

12. Mergi în vacanţă câteva zile! Singur/ă! Sună-ţi partenerul/partenera şi alintaţi-vă prin telefon. Fă o listă cu ce îţi place la el/ea, închide ochii şi imaginează-ţi o partidă de sex cu el/ea. După câteva zile la distanţă, atunci când veţi ajunge acăsă veţi fi aşa de lacomi unul de celălalt încât covorul din cameră va părea ca o saltea matrimonială.

13. Dacă aveţi copii, trimiteţi-i câteva zile de acasă într-o excursie, la bunici, oriunde, numai nu acasă. Fă sex în altă parte decât in locul obişnuit. O pătură în faţa şemineului poate fi un loc perfect, dar aici depinde de imaginaţia fiecăruia.

14. Înainte să te bagi în pat, fă o listă cu ce ai de făcut a doua zi sau cu lucrurile care care te îngrijorează, acest lucru îţi va permite să te relaxezi şi să te exciţi mai uşor.

15. Mâncare afrodisiacă. Se spune că în fiecare dimineaţă, Casanova mânca aproape 50 de scoici de pe sânii unei femei, în cadă. Cu siguraţă erau bune la ceva. De fapt scoicile conţin foarte mult zinc, substanţă foarte importantă în producerea testosteronului (vezi punctul 1).
16. Opreşte-te la 1-2 pahare de alcool. În cantităţi mici pot aprinde flacăra dorinţei, dar consumat în exces o pot îneca.

17. Suna-ţi partenerul/partenera la muncă în fiecare zi şi spune-i ce ai vrea să îi faci când vine acasă. O alternativă ar fi un mail dar este mai puţin personal.

18. Faceţi ceva "efort" fizic înpreună. Chiar dacă este o simplă pimbare prin parc sau pe plajă, sau ceva puţin mai complex cum ar fi canotaj sau vâslit, acest lucru îţi permite să-ţi vezi iubitul/iubita în altă lumină, creând un sentiment de vitalitate, ce foarte des se transformă în intimitate.

sursa:
http://www.libertatea.ro/stire....15.html


 
maximusDate: Sunday, 2010-12-26, 18:44:12 | Message # 8
Lector
Group: Support
Messages: 351
Awards: 2
Status: Offline
Cinci afecţiuni pe care le ameliorezi făcând sex

Se spune că sexul e "aspirina săracului", referitor la faptul că te scapă de răceală, deoarece atunci când faci dragoste transpiri. Acum, specialiştii de la Intimate Medicine, prezintă alte cinci afecţiuni care se pot trata sau ameliora cu ajutorul sexului.

1. Afecţiunile cardiace

În timpul partidei de sex faci mişcare, lucru care ajută la circulaţie. În plus, în cazul femeilor, creşte secreţia de estrogen, hormon feminin despre care se ştie că e benefic inimii.

2. Colesterolul

Dacă eşti bărbat ai probleme cu colesterolul ar trebui să faci mai des amor, deoarece în timpul unei partide de sex îţi creşte nivelul de testosteron, care ajută la întărirea oaselor şi la scăderea nivelului colesterolului.

3. Artirtă

Dacă ai dureri cauzate de artrită, o partidă de sex te poate ajuta, la fel de bine precum un analgezic. La fel, sexul face bine şi în cazul durerilor menstruale sau de cap.

4. Kilogramele în plus

Sexul, după cum am menţionat mai sus, înseamnă mişcare. Astfel, dacă îl practici des vei arde multe calorii, te vei simţi mai bine şi vei da jos kilogramele nedorite. Sau, cel puţin, pe lângă dieta urmată, adaugă şi reprize de nebunii cu iubitul sau soţul, pentru că te vor ajuta să slăbeşti.

5. Sindromul premenstrual

Nervi, dureri de cap, stări confuze, somnolenţă. Acestea sunt câteva dintre problemele cu care se confruntă unele femei, lună de lună, înainte de apariţia menstruaţiei. S-a demonstrat că doamnele şi domnişoarele care au o viaţă sexuală regulată suferă mai puţin de sindromul premenstrual.

sursa:
http://www.libertatea.ro/stire....36.html


“Meritul nu constă în a fugi de plăcere, ci în a o întrebuinţa pentru a o stăpâni.” Clement din Alexandria, Stromates XI, 20

 
deeaDate: Sunday, 2011-01-16, 18:46:59 | Message # 9
Lector
Group: Moderators
Messages: 361
Awards: 1
Status: Offline
7 beneficii pe care ţi le aduce sexul

Toată lumea ştie că sexul este un act extrem de important în viaţă. Însă nu numai pentru că aduce plăcere celor doi parteneri înflăcăraţi, ci şi pentru că este extrem de benefic întregului corp.

Vei arăta mai tânăr

Un studiu efectuat asupra unor oameni trecuţi de 30 de ani a arătat că sexul reduce între patru şi şapte ani din anii unei persoane, în ceea ce priveşte aspectul fizic. În afară de a spori încrederea în sine, sexul sporeşte şi producţia de hormoni ai creşterii care îmbunătăţesc tonusul muscular.

Te va face mai fericit

Sexul face ca oamenii să fie mai fericiţi şi împliniţi, însă un studiu recent a mai evidenţiat un lucru interesant. Femeile care nu folosesc niciodată prezervativ sunt mai fericite şi cu şanse mai mici de depresie decât acelea care îl folosesc. Acest lucru se întâmplă, se pare, deoarece vaginul absoarbe hormonii aflaţi în spermă. Deşi toate acestea sunt extrem de interesante oamenii de ştiinţă care au efectuat studiul menţionează că sexul neprotejat poate duce totuşi şi la depresii dacă se ajunge la boli cu transmisie sexuală sau sarcini nedorite. Sexul neprotejat poate fi practicat însă cel mai bine de către cei care se sflă într-o relaţie şi folosesc alte metode contraceptive.

Vei slăbi fără efort prea mare şi cu maximum de plăcere

Sexul ajută la arderea a cinci calorii pe minut, în funcţie de greutatea fiecărei persoane. Chiar şi un sărut pasional cu partenerul creşte ritmul bătăilor inimii, ceea ce seamana cu un mic exerciţiu cardio. Aşa că, cine nu are timp să meargă la sală, poate să “exerseze” noaptea, în pat, cu iubitul/iubita.

Vei răci mai rar

Sexul te poate ajuta în prevenirea răcelilor. Într-un studiu realizat la Universitatea Wilkes din Pennsylvania, cercetătorii au descoperit că studenţii care făceau sex o dată sau de două ori pe săptămână aveau un nivel mai crescut de imunoglobulina A, un anticorp care creşte imunitatea corpului. Acei studenţi cu viaţă sexuală activă au făcut o formă uşoară de răceală o singură dată pe an.

Toată lumea ştie că sexul este un act extrem de important în viaţă. Însă nu numai pentru că aduce plăcere celor doi parteneri înflăcăraţi, ci şi pentru că este extrem de benefic întregului corp, notează CNN.

Vei arăta mai tânăr

Un studiu efectuat asupra unor oameni trecuţi de 30 de ani a arătat că sexul reduce între patru şi şapte ani din anii unei persoane, în ceea ce priveşte aspectul fizic. În afară de a spori încrederea în sine, sexul sporeşte şi producţia de hormoni ai creşterii care îmbunătăţesc tonusul muscular.

Te va face mai fericit

Sexul face ca oamenii să fie mai fericiţi şi împliniţi, însă un studiu recent a mai evidenţiat un lucru interesant. Femeile care nu folosesc niciodată prezervativ sunt mai fericite şi cu şanse mai mici de depresie decât acelea care îl folosesc. Acest lucru se întâmplă, se pare, deoarece vaginul absoarbe hormonii aflaţi în spermă. Deşi toate acestea sunt extrem de interesante oamenii de ştiinţă care au efectuat studiul menţionează că sexul neprotejat poate duce totuşi şi la depresii dacă se ajunge la boli cu transmisie sexuală sau sarcini nedorite. Sexul neprotejat poate fi practicat însă cel mai bine de către cei care se sflă într-o relaţie şi folosesc alte metode contraceptive.

Vei slăbi fără efort prea mare şi cu maximum de plăcere

Sexul ajută la arderea a cinci calorii pe minut, în funcţie de greutatea fiecărei persoane. Chiar şi un sărut pasional cu partenerul creşte ritmul bătăilor inimii, ceea ce seamana cu un mic exerciţiu cardio. Aşa că, cine nu are timp să meargă la sală, poate să “exerseze” noaptea, în pat, cu iubitul/iubita.

Vei răci mai rar

Sexul te poate ajuta în prevenirea răcelilor. Într-un studiu realizat la Universitatea Wilkes din Pennsylvania, cercetătorii au descoperit că studenţii care făceau sex o dată sau de două ori pe săptămână aveau un nivel mai crescut de imunoglobulina A, un anticorp care creşte imunitatea corpului. Acei studenţi cu viaţă sexuală activă au făcut o formă uşoară de răceală o singură dată pe an.

Nu vei mai fi aşa de stresat

Într-un studiu al Universitatii din Paisley, Scoţia, 40 femei şi bărbaţi au fost puşi să ţină un discurs foarte plictisitor şi neinteresant în faţa unei audienţe impresionante. După aceasta, participantilor le-a fost măsurata tensiunea arterială şi s-a constatat că cei care aveau o viaţă sexuală regulată au făcut faţa mult mai bine stresului, având o tensiune mult mai apropiată de normal decât ceilalţi.

Inima ta va fi mai sănătoasă

Disfunctiile erectile sunt combinate adesea cu boli ale inimii. Se pare că bărbaţii care au cel puţin trei orgasme pe săptămână au cu 50% mai puţine şanse să aibă un infarct sau accident cerebral. Sexul ajută inima pentru că odată cu orgasmul se eliberează şi hormonul DHEA, care ajută circulaţia şi dilatarea arterială.

O viaţă mai lungă

Se pare că sexul poate prelungi şi viaţa. Femeile şi bărbaţii care fac sex cel puţin o dată pe săptămână îşi pot prelungi viaţa cu până la şapte - opt ani. Cei care au o viaţă sexuală şi mai activă de atât îşi pot prelungi viaţa chiar şi cu 15 ani, arată cercetătorii. Desigur viaţa sexuală trebuie întreţinută şi cu mâncare sănătoasă şi un mod de viaţă ponderat ca să dea rezultate.

sursa:
http://www.libertatea.ro/stire....70.html




 
Forum » Riddick University » Health & Vitality » Sex & Health
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2024