7 plante pentru fertilitate Infuziile din ierburi medicinale te pot ajuta să rămâi însărcinată
Îţi doreşti de mult timp un copil, dar testul de sarcină se încăpăţânează să rămână negativ? Chiar dacă medicii te-au asigurat că nu ai nici o problemă fiziologică din cauza căreia să nu poţi rămâne însărcinată, acest moment întârzie să apară. Specialiştii în medicină naturistă îţi sar în ajutor şi îţi dezvăluie câteva tratamente cu ajutorul cărora vei reuşi să devii o mămică fericită, chiar şi după ce ai împlinit 35 de ani.
1. Piperul călugărilor
Fructul unui arbust mediteraneean, Agnus Castus, acţionează ca un hormon regulator şi este benefic mai ales dacă ai menstruaţia neregulată sau dacă nu ovulezi din cauza unui dezechilibru hormonal. Denumit şi “piperul călugărilor”, el este util femeilor care în trecut nu au reuşit să ducă o sarcină la termen. Tratamentul constă într-un sfert de lingură de fructe uscate şi mărunţite, presărate pe mâncarea de la micul dejun. La fel de eficient este şi decoctul, băut zilnic. Atenţie! Agnus Castus nu trebuie administrat dacă urmezi un tratament pe bază de progesteron.
2. Rădăcina de unicorn
Conform site-ului http://www.desprecopii.com, rădăcina de unicorn (chamaelirium luteum) e folosită de secole ca adjuvant în fertilitate. Considerată o plantă pe cale de dispariţie, ea trebuie folosită doar pentru cazurile grave. Efectele sale includ reglarea funcţiei ovariene şi susţinerea ţesutului care căptuşeşte uterul. Ceaiurile din rădăcină de unicorn se beau o dată pe zi, pe stomacul gol şi sunt contraindicate gravidelor.
3. Trifoiul roşu
Uşor de găsit, trifoiul roşu este indicat pentru stimularea aparatului reproducător feminin. Frunzele şi florile sunt bogate în vitamine din complexul B, în calciu şi în proteine. Mai mult, această plantă este benefică pentru cei care au nevoie de o cură de detoxifiere. Pentru tratamente de lungă durată, specialiştii recomandă decoctul preparat din flori uscate de trifoi roşu. Se pot bea până la patru căni pe zi.
4. Brânca-ursului
Brânca-ursului stimulează puternic activitatea ovarelor. În plus, favorizează relaxarea mucoasei uterine şi măreşte cantitatea de secreţii vaginale, cu rol de lubrifiere. Ia zilnic câte 30 de picături de tinctură de brânca-ursului, pe care o obţii astfel: umple o sticlă, 1/3 frunze şi tulpini mărunţite de plantă şi 2/3 alcool rafinat de 40 de grade. Lasă amestecul la macerat timp de două săptămâni şi păstrează-l în sticluţe închise la culoare.
5. Lemnul-dulce
Un hormon natural de excepţie este lemnul-dulce. Cel mai eficient preparat din acest condiment este tinctura, care se obţine prin macerarea a zece linguri de plantă mărunţită, în jumătate de litru de alcool de 70 de grade. Produsul se ţine două săptămâni într-un borcan închis ermetic. După acest interval de timp, filtrează şi păstrează tinctura în sticluţe mici, închise la culoare. Timp de două săptămâni, de trei-patru ori pe zi, ia câte o linguriţă de tinctură, diluată în jumătate de pahar cu apă.
6. Salvia
Salvia e de mare ajutor în cazul ameliorării dereglărilor hormonale, care duc la infertilitate. În acest sens, este indicat decoctul din această plantă care se prepară din 30 de grame de coajă uscată şi un litru de apă. Se lasă la infuzat 10-15 minute, după care se strecoară preparatul şi se serveşte îndulcit cu miere. Pentru ca tratamentul să fie eficient, se recomandă să bei trei-patru căni de ceai de salvie pe zi.
7. Urzica
Bogată în clorofilă şi minerale, urzica influenţează pozitiv sistemul hormonal şi pregăteşte uterul pentru o sarcină, susţin specialiştii consultaţi de revista “Libertatea pentru femei”. Astfel, o simplă cană de infuzie din frunzele acestei plante face minuni pentru fertilitatea ta. Infuzia se prepară din două linguriţe de urzică uscată, la 200 de ml de apă fierbinte. După 10-15 minute, preparatul se strecoară şi se bea îndulcit cu miere.
Zincul este bun pentru bărbaţi
La bărbaţi, calitatea spermei poate fi îmbunătăţită cu ajutorul suplimentelor alimentare ce conţin zinc, vitamina E şi vitamina B6. Pentru stimularea hormonilor sexuali şi pentru a trata mărirea prostatei, ceaiurile din fructe de palmier pitic sunt foarte benefice. La fel de bun este şi rodul de damiană, un arbust originar din America de Sud, şi care se poate găsi în farma- ciile naturiste, gata preparat pentru infuzii.
sursa:
http://www.libertatea.ro/stire/7-plante-pentru-fertilitate-273818.html